Dodaj do ulubionych

Pytanie o mocz

25.06.07, 14:56
moj lekarz kazal mi kontrolowac mocz przynajmniej raz w tygodniu poniewaz mam
podwyzszone cisnienie i w poprzedniej ciazy wystapilo u mnie zatrucie ciazowe
niestety moj lekarz wyjechal na 2 tygodnie na urlop i mam dzwonic do niego z
wynikami powiedzial ze bedzie go interesowalo bialko a ciezar
i tu moje pytanie ciezar moczu wynosi 1007 przy normie od 1015 bialka nie ma
lekarz nie odbiera a ja jestem straszna panikara poniewaz moj synek zmarl z
powodu zbyt poznego zdiagnozowania gestozy

Moja dzidzia
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Pytanie o mocz 25.06.07, 15:05
      Moniko, ja mam gestozę, nie muszę aż tak często robić badań moczu, ale jeśli
      nie masz białka, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Jeśli masz problem ze
      skontaktowaniem się z lekarzem, to spróbuj zadzwonić do labolatoroium albo do
      położnej. Skoro resztę masz w normie a co najważniejsze nie masz białka, to
      niższy ciężar moczu może wskazywać na jego rozcieńczenie (może za dużo płynów
      piłaś?).
      • monika0010 Re: Pytanie o mocz 25.06.07, 15:12
        dzieki za szybka odpowiedz a jesli chodz o plyny to wczoraj moze wypilam 2
        szklanki soku i nic poza tym
        • bobimax Re: Pytanie o mocz 25.06.07, 15:18
          Ciężar moczu nie jest zły, u mnie w laboratorium norma jest od 1010 więctylko
          troszkę jest poniżej, ale najważniejsze że nie ma białka. A druga sprawa to
          powinnaś pić więcej.
    • ridibunda Re: Pytanie o mocz 25.06.07, 19:23
      Nie jestem wprawdzie lekarzem więc nie mogę stwierdzić na pewno, ale jestem
      biologiem i co nieco o tym co i jak powinno być wiem:) tak więc wg. mnie nic
      złego się nie dzieje, skoro nie masz białka w moczu, a ciężar właściwy
      rzeczywiście trochę niski ale bez paniki, może ma to związek z ilością płynów
      które przyjmujesz, najważniejsze że jest jeszcze powyżej 1 inaczej mogłoby to
      wskazywać na niewydolność nerek, ale na razie nie masz się raczej czym martwić.
      Oczywiście dla pewności powinnaś skonsultować się z lekarzem, ale na chwile
      obecna wszystko jest myślę ok.
    • karolina_lk Re: Pytanie o mocz 25.06.07, 20:13
      Moniko, wydaje mi sie ze nie ma powodu do niepokoju. Mi czesto ciezar moczu
      wychodzi troche ponizej normy - tlumaczono mi to iloscia wypitych plynow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka