Dodaj do ulubionych

Własnie zdarli ze mnie duzo kasy

03.07.07, 17:03
Wrócilam od stomatologa,poszłam prywatnie bo inaczej czekalabym min. m-c
czasu,a ze to były jedynki to bardziej mi spieszyło. Skasowała 180 zł (za 20
minut roboty) - dla mnie to dużo, zwłaszcza tuz przed porodem, gdzie potem
bedzie mnóstwo wydatków, ale co zrobić. A u Was ile biorą, jesli chodzicie
priv.?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • becik_l79 Re: Własnie zdarli ze mnie duzo kasy 03.07.07, 17:12
      za wypełnienie zęba 110, kanałowe jakoś więcej ale nie pamiętam ile. też byłam - w zeszłym tygodniu i wcale mnie nie cieszył ten wydatek...no ale cóż - jak mus to mus;)
      pozdrawiam, Beata
      • dmgr Re: Własnie zdarli ze mnie duzo kasy 03.07.07, 21:31
        Ja do dentysty z tylnymi zębami chodzę do przychodni, u nas rejestrujesz się
        rano od 7 do 7:30 na ten sam dzień (4 stomatologów) a ostatnio nawet udało mi
        się poza kolejnością wejść (zapisana byłam na 9:30 a przyjechałam na 7:30 i
        ludzie mnie wpuścili) miałam w ostatnim czasie aż 4 wizyty (kanałowe leczenie)
        ale mam już ząbki zdrowe. Teraz czeka mnie tylko kosmetyka przodu ale na to
        muszę większą gotówkę uzbierać bo to już prywatnie.
        • babajagaa Re: Własnie zdarli ze mnie duzo kasy 04.07.07, 09:15
          Anula jedynki sa drozsze niz wszystkie inne zeby,a ile ich leczylas bo jak
          jednego to drogo jak cholera,ja za tyl placilam rok temu 80zl a jedynki jakies
          20zl drozsze byly chyba nie pamietam bo tylko czytalam ale nie robilam
          jedynek.Na szczescie nie musialam robic zebow w ciazy bo mialam wszystkie
          piekne zrobione przed ciaza.
          • anula_82 babajagaa 04.07.07, 11:45
            Borowała mi dwie jedynki bo zrobiła mi sie dosławonie mała szparka między nimi
            i dlatego poszłam teraz bo po porodzie byłoby gorzej chyba. Wiec za 1
            wypełnienie zaśpiewała 90 zł. Sama powiedziała ze to bedzie małe wypełnienie a
            na liście, co ile kosztuje, jest napisane ze małe kosztuje 70 zł, wiec by sie
            zgadzalo ze 20 zł drożej bo jedynki.
            Ja nie mam problemów z zębami, teraz na koniec tak jakos mały podbiera ze mnie
            bo nawet bolą mnie kości dłoni jak wstaje rano.
            Czekam na szybszy poród, ale oznak nie widać, nie słychać, chyba ze ja sie nie
            znam na rozpoznawaniu.
            • gmonika Re: babajagaa 04.07.07, 11:54
              ja chodze prywatnie we Wrocławiu i place 60-80zl a dentystaka jest swietna,
              tylko starsznie duzo ludzi do niej chodzi i czasem sie ciezko zapisac
            • babajagaa Re: babajagaa 04.07.07, 11:55
              Ja tez bym chciala juz,najgorzej jest w nocy ale postanowilam sie nie nastawiac
              bo sie nastawilam na wczesniejszy porod odkad szyjka jest miekka czyli od 31tc
              a tu nic,jakies skurcze sa caly czas ale to jeszcze nie to
              • anula_82 Re: babajagaa 04.07.07, 12:17
                Ja w nocy to spię, tylko jak juz sie przebudzę o 4.00 nad ranem to nieraz nie
                moge zasnąc do 7.00, ot tak jakbym sie juz wyspala. Ja mam jakieś skurcze ale
                nie wiem czy to skurcze takie przepowiadające, bo mam wtedy napięty brzuch i to
                dość wysoko, przy podbrzuszu prawie wcale. Nie są one dla mnie bolesne ale
                nieprzyjemne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka