Dodaj do ulubionych

W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!!

11.07.07, 10:37
Wlasnie sie dowiedzialam na forum Szpitale,zadzwonilam do Brodnowskiego i potwierdzil.
W RAMACH STRAJKU NIE MA MOZLIWOSCI WZIECIA ZZO!!!!!!!
no jak tak mozna,przeciez placi sie za to kase.
K... nie dosc ze nie ma miejsc w szpitalach,to jeszcze nie znieczulaja!!!!
to bym sie zdziwila jak bym pojechala rodzic!!!
I co teraz??? trzeba obdzwonic wszystkie warszawskie szpitale i spytac jakie jeszcze maja niespodzianki!!!

mam karte w Brodnowskim,wszystkie badania ktore robili mi na patologii,znam porodowke,lekarzy i co teraz???
musze zadzwonic do innego spytac jak sytuacja,moze na Inflancka ale tam jest zzo za darmo wiec pewnie tym bardziej nie zrobia!!!
cala ciaze nastawialam sie na Brodno,jest najtanszym szpitalem,zzo tylko 350,porod rodzinny darmowy :(

aaaaaaaaa............
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 12:50
      Co?!?
      To jakaś paranoja, skoro to usługa płatna!
      Normalnie nie wierze. Paranoja do kwadratu, nie mam slow...
      Trzymam kciuki, moze zmadrzeja do czasu Twojego porodu!
    • agathea Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 14:03
      A może złóż doniesienie do prokuratury albo zadzwoń - podobno jest taki numer
      telefonu w ministerstwie zdrowia chyba, pod którym można zgłaszać odmowę
      udzielenia pomocy pacjentowi. To po prostu skandal. Zawsze miałam złe zdanie o
      tym środowisku (trochę je znam) i teraz tylko się to potwierdza. Mają gdzieś
      ludzi, zależy im tylko na kasie.
    • agathea Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 14:07
      Jeszcze mi przyszło do głowy, żeby nasłać na nich Gazetę Wyborczą.
      • iguana781 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:01
        Na pocieszenie, w żadnym wrocławskim szpitalu nie ma ZZO na życzenie:(
        • edzia.79 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:17
          Dziewczyny tak sie dzis zryczalam ze az mnie brzuch rozbolal.
          Wybralam Brodnowski,cala ciaze bylam tak nastawiona (porod rodzinny darmowy,zzo 350),bylam na patologii,znam troche lekarzy,polozne,ogladalam porodowke wszystko ok.
          Dzis wyczytalam na forum Szpitale ze w ramach strajku nie robia zzo,potwierdzili to na izbie przyjec.
          Wyczytalam na forum rowniez ze kolejny szpital na Karowej podobno tez odmowil dziewczynie znieczulenia mimo ze jak dzwonilam to zapewniali mnie ze daja bez problemu.
          Na Madalinskiego odrazu powiedzieli ze nie ma miejsc,na Zelazno nawet nie probowalam dzwonic,Solec tez pewnie potwornie oblegany mimo ze w wiadomosciach mowili ze przyjmuje.
          Na Inflanckiej zzo jest darmowe wiec pewnie zaraz nie beda dawac jak to juz robi kilka szpitali.Zreszta tam lezy moja kolezanka z cholestaza w 38tc a lekarze kreca nosem ze ma dobre wyniki i niech idzie do domu.Podobnno w ramach strajku nie przyspieszaja porodu i dziewczyny leza tam 2 tyg po terminie.
          Daja tylko probe z polowa dawki oksytocyny ktora prawie na nikogo nie dziala i te dziewczyny z rozwarciem i po terminie leza dalej.

SZOK

a najlepsze jest to ze w Brodnowskim robilam grupe krwi i nie ma jej w sekretariacie tylko jest na oddziale a ja nie moge jej wziasc do domu zeby rodzic gdzies indziej.Prywatnie na wyniki musze czekac 2 dni wiec jak sie nie wyrobie to nie bede miala innej mozliwosci jak rodzic wlasnie tam.
          • bubunia1 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:24
            Edzia spokojnie, mamy jeszcze czas - około tygodnia - może to całe zamieszanie
            minie i będzie ok - LICZE NA TO - a gdyby była taka sytuacja, że złapie nas
            wcześniej to nie odeślą nas "w czasie" akcji. Nie denerwuj się! Zaszkodzisz
            tylko dzidziusiowi i taki będzie finał.... a najlepiej to zrób sobie przerwę w
            "internecie" bo czytając wszystkie niusy można sie tylko nakręcić. Zjedz pyszne
            lody z polewą czekoladową ;) ja tak robie ;) Głowa do góry!
            • edzia.79 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:29
              Bubuniu tylko wiesz ja jestem takim czlowiekiem ktory chce miec wszystko zaplanowane.
              Wiem ze mnie nie odesla do domu z pelnym rozwarciem ale chciala bym miec wplyw na to gdzie urodze a nie np,w Radomiu albo w szpitalu Praskim o ktorym mam bardzo zle zdanie a poza tym nie ma w nim zzo od dawna,a miejsca sa zawsze.
              porod to i tak ogromny stres a chcialabym chociaz miec wplyw na wybor szpitala zeby nie byl przypadkowy.

lodow nie mam ale chyba pojem sobie borowki na poprawe humoru :)
              • bubunia1 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:42
                Edziu, ja tez bym chciała wiedzieć, że jak pojadę na Karową to mnie przyjmą bez
                problemów ale niestety...nikt mi tego nie zagwarantuje; co gorsza to mój
                pierwszy poród - więc nie mam zielonego pojęcia o "przebiegu całej akcji". Liczę
                na to że za tydzień będzie lepiej...
                Pozdr.Gosia
                • yvonne79 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 16:50
                  Ja też wybrałam Karową i to też moja pierwsza ciąża. Jak sobie dzisiaj
                  poczytałam to i owo w necie, to się popłakałam. Zamiast mieć spokojną głowę
                  przed porodem, to tu się kobiety stresują. Już mam dosyć tego rządu i tych
                  strajków!!! Dlaczego to wszystko się dzieje akurat teraz??? Beznadziejne to
                  państwo - zero poczucia bezpieczeństwa i komfortu... :(
    • mama-zuzi1 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:31
      Moze to kiepskie pocieszenie, ale w Toruniu też nie ma zzo na życzenie. I to
      nie na skutek strajku tylko tak tu po prostu jest. No i tylko w jednym szpitalu
      jest porodówka więc nie ma problemu wyboru ;-)
    • lucy_cu Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 15:34
      Edzia, bidulko, nie rycz (no dobra, sama tez bym wyła...). Słuchaj, a spróbuj
      może zadzwonić jeszcze do Fundacji Rodzić po Ludzku- oni tam mają prawnika,
      może Ci chociaż podrzucą paragrafy, Kartę Praw Pacjenta, cokolwiek, żebyś mogła
      jakoś postraszyć tych w szpitalu. No, bez jaj, przecież oni nie mogą robić
      takiej paranoi. Niby chcą pieniędzy- a jak im sama te pieniądze chcesz dać, to
      się na nie wypinają.
      Boże , nie wierzę, że żyjemy w świecie takiego absurdu.
      • disno Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 16:14
        a myślałam że tylko u mnie na prowincji nie ma zzo na życzenie (nawet płatnego)
        ale tu słyszę Wrocław i Toruń to samo... ale płatne to chyba jest? nie chce mi
        się wierzyć...
        • zorkaa Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 17:25
          edzia, ja dziś byłąm na inflanckiej i tam pan doktor Lisiecki, czy jakoś tak,
          obiecywał że znieczulenie będzie bezpłatne na pewno do czasu jak on nie wróci z
          urlopu (teraz sie wybiera, a to on o tym decyduje, tak mówił..) czyli do
          sierpnia na bank ma byc. i obiecywał też że nie ma możliwości że odeślą
          rodzącą. ale tam poród rodzinny za to jest płatny 500pln. ile w tym jest prawdy
          tzw. życiowej, jak to będzie wyglądało w praktyce, nie wiem:( ja się nastawiam
          na poród na madalińskiego, ale nie mam tam lekarza, mam po prostu najbliżej.
          jako drugi wariant brałam starynkiewicza bo tam leżałam na patologii i cukrzycę
          leczyłam, ale mi go zamknęli:(. ale staram się nie dołowac tym wszystkim czego
          i tobie z całego serca życzę. żaden konował nie zepsuje nam tego
          najważniejszego dnia!
          • edzia.79 Re: Zorkaa 11.07.07, 17:30
            dzwonilam na Madalinskiego i nie zbyt mila polozna powiedziala bez ogrodek ze miejsca u nich nie ma :(

zostaje chyba Inflancka (jak zdaze oznaczyc krew)tylko skoro zzo jest darmowe to predko to ukroca.
        • iguana781 Re: W Brodniwskim nie ma zzo na zyczenie!!!! 11.07.07, 18:05
          Niestety we Wrocławiu nawet za opłatą nie robią zzo... chore to wszystko
      • edzia.79 Re: Lucy 11.07.07, 17:28
        ale co mam siedziec ze skurczami na izbie przyjec albo na porodowce i sie klocic???
        no poprostu zyc sie odechciewa!!!

chce pojechac do szpitala i miec spokojna glowe,nie dosc ze musze sie martwic czy bedzie miejsce to jeszcze czy mi z laski podadza znieczulenie za ktore i tak musze zaplaci~!!!

normalnie nie jestem klotliwa a w czasie porodu to napewno nie bede :(
        • lucy_cu Re: Lucy 11.07.07, 18:17
          To jest w ogóle chore od początku do końca...:-(
          Ja się serio zastanawiam, czy coś można zrobić w takiej sytuacji- i tylko
          straszenie sądem i dziennikarzami mi chodzi po głowie...Obawiam się, że gdybyś
          nie zdążyła odebrać tego wyniku badania na grupę krwi i wylądowała w tym
          szpitalu, nie miałabyś wyjścia- tylko się wykłócać. Beznadzieja. Chory kraj.
          • anneau Re: Lucy 11.07.07, 20:42
            Dziewczyny -są laboratoria gdzie robią badania krwi w 15 min. a Centrum Damiana
            robi na ten sam dzień wieczorem...
            caluję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka