Dodaj do ulubionych

Jeszcze o L4...

11.07.07, 15:36
Wiem, że to już było, ale nie mogę teraz znaleźć:( Mam wątpliwość dotyczącą L4.. Zus przyznał mi właśnie zasiłek rehabilitacyjny. Termin porodu mam na 20lipca. Kończy mi się właśnie zwolnienie i nie wiem, czy muszę iść do lekarza by wypisał mi kolejne zwolnienie? Dodam, że zwolnienie miałam z powodu ryzyka porodu przedwczesnego, no a teraz to już żaden przedwczesny, więc kolejny problem- a do pracy teraz już nie wrócę..Czy muszę pracodawcy dostarczać L4? Tak na logikę, to Zus decyzję wysłał również pracodawcy, poza tym to ZUS wypłaca mi co miesiąc pieniądze... No i już się pogubiłam.. Proszę zaspokójcie moją ciekawość. Jutro i tak będę musiała zadzwonić do kadr...
Obserwuj wątek
    • mama-zuzi1 Re: Jeszcze o L4... 11.07.07, 15:48
      To że masz przyznany zasiłek rehabilitacyjmy oznacza jedynie, ze lekarz, o ile
      jest taka potrzeba, moze nadal wystawiac ci L4. Ale L4 i tak musisz mieć.
      Lekarze sa różni jedni wypisują zwolnienia do dnia porodu, a nawet później a
      inni na 2 tyg przed terminem wysyłają na macierzyński. Jeśli ten twój nie
      bedzie ci chciał wypisać to najlepiej spróbuj u lekarza ogólnego.
    • agasar79 Re: Jeszcze o L4... 11.07.07, 15:51
      Jeżeli jesteś już na zasiłku rehabilitacyjnym to nie potrzebujesz dostarczać
      L4. Ja jestem na zasiłku od końca maja i od wtedy nie dostaje od lekarza
      zwolnienia bo ZUS już tego nie potrzebuje :)
    • mama-zuzi1 Re: Jeszcze o L4... 11.07.07, 15:53
      To lepiej zadzwoń do kadr, bo ode mnie cały czas chcieli L4
    • anikag Re: Jeszcze o L4... 11.07.07, 15:59
      Dziękuję za odpowiedzi. Chyba koniecznie musze dowiedzieć się w kadrach (niestety jak mam tam dzwonić albo iść to mnie skręca). Jeden Zus, a wersji wiele. Pozdrawiam.
      • iwaolej Re: Jeszcze o L4... 11.07.07, 16:55
        ja też nie mam L4. termin na dziś a zasiłek rehabilitacyjny od 08.07

Pozdrawiam,

Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka