metanira 15.07.07, 14:42 W literaturze spotkałam się, że ok. 36 tc brzuch się obniża. Ja jestem na finiszu 38 tc i nadal mam go wysoko. Czy bez obniżenia dna macicy może się rozpocząć akcja porodowa? Napiszcie, jak to było u Was. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: obniżenie brzucha 15.07.07, 14:47 co ty ja mam nisko kolo 2mies,a miesiac temu to nawet lekarz zauwazyl i NIC Odpowiedz Link
ingapol Re: obniżenie brzucha 15.07.07, 14:48 mi się obniżył brzuch ponad trzy tygodnie temu, w środę minął termin porodu wg OM a ja nadal w dwupaku ale słyszałam że nie wszystkim dziewczynom się obniża Odpowiedz Link
lucy_cu Re: obniżenie brzucha 15.07.07, 19:28 Wiesz co? Mam wrażenie, że to całe położnictwo to jedna wielka dżungla. Nie ma reguł, nie ma pewniaków, wszystko indywidualne i względne. Dwoje dzieci rodziłam z brzuchem pod brodą jeszcze (i w ogóle startowałam z twardą, długą, pozamykaną szyjką, bez jakichkolwiek oznak zwiastujących poród itd). Teraz od dawna szyjka rozmemłana, brzuch wisi w okolicy kolan, a porodu ani widu, ani słychu. Więc się nie przejmuj, że brzuch masz wysoko. ;-) Odpowiedz Link