aurinko 26.07.07, 13:23 W końcu po 20 dniach odpadł! Akurat dziś przyszła położna i przy niej elegancko odpadł kikut pępuszka, już myslałam, że nigdy się go nie pozbędziemy. Czy jeszcze jakiemuś maluszkowi tak długo odpadał pępuszek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apolka73 23 dni 26.07.07, 15:41 Niestety musze przebic. i odpadl tylko dlatego ze go niechcacy zahaczylam. ciekawe jak dlugo by sie trzymal :) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: juz 10 dni 26.07.07, 18:10 nienawidze tego pepka !!!!! kiedy odpadnie!!! ze starszakiem tez sie tak stresowalam :) Odpowiedz Link
magda7717 Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 26.07.07, 18:27 kochane nasz pepek tak sie zaprzyjaznil z moja coreczka ,ze gad tkwil na niej 5 tyg !!!!!!!! ha meczony spirytusem gencjaną w koncu polozna zmolestowala go azotanem srebra i odpadl cholera Odpowiedz Link
aurinko Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 26.07.07, 19:55 Kurcze, a ja myślałam, że tylko my mamy takiego pecha ;-) Odpowiedz Link
martulka80 Re: 29 dni!! 15.08.07, 19:06 U nas też 29 dni, w końcu dziś odpadł, tzn. przyznam szczerze, że troszkę mu pomogłam. Wisiał na cienkim suchym skraweczku skóry, okręciłam go parę razy dookoła i nawet żadnej kropelki krwi nie było. Trochę długo to trwało, ale ładnie się goiło, więc nie było powodów do obaw. Smarowałam spirytusem (rozcieńczonym 2:1)patyczkami do uszu kilka razy dziennie. I nareszcie koniec walki :) Odpowiedz Link
boazeria Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 14.08.07, 10:48 no chyba mnie nikt nie przebije UWAGA!!! pepek jest juz........ 35 dni!!!!!!!!!!!!!! i dalej cholera nie zapowiada sie zeby mial odpasc... smaruje gencjana, nie mam pojecia skad i jaki spirytus sie bierze/rozrabia polozna stwierdzila ze pepek moze do 2ch miesiecy sterczec o matko....... Odpowiedz Link
asia-ch Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 14.08.07, 11:27 Trzeba kupic spirytus w sklepie, w domu wziąć 2 cześci spirytusu i jedną przegotowanej wody. Potem patyczkiem do uszu przemywac pępuszek około 6 razy dziennie. Odpowiedz Link
kasiakaszuba Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 14.08.07, 11:45 u mnie miesiąc bez dwóch dni, wczoraj rano odpadł...akurat przed przyjsciem połoznej (sic!) :-) Odpowiedz Link
lee_a Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 14.08.07, 12:00 No to u nas dopiero 16 dni, więc nie ma się czym martwić ;) Odpowiedz Link
a.hysa Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 14.08.07, 12:12 dziewczyny strasznie dlugo se u was pempuszek trzyma u mojego malego odpadl po 6 dniach. a co na to polozna, czy to tak w normie aby tak dlugo sie trzymal??? czy mialyscie jakies infekcje???? Odpowiedz Link
ursusekg Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 15.08.07, 11:21 Ja dam więcej-6 tygodni!!!no i? :)Tak było u pierwszej cory, tej odpadł po 6 dniach... Odpowiedz Link
boazeria Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 16.08.07, 13:02 kto wie? moze cie przebije? u mnie pepek wciaz wisi... to juz 5 tyg i 2 dni...... Odpowiedz Link
annullka Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 17.08.07, 09:30 u nas odpadł po miesiącu, a nawet o jeden dzień dłużej, bo Staś urodził się 25 czerwca a pępek odpadł 26 lipca Odpowiedz Link
boazeria Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 17.08.07, 10:32 jak tam leje tym fioletem to nawet nie widze czy sie cos goi czy zaczerwienione.... wczoraj wydawalo mi sie ze troche brzydko pachnie (maz kazal postukac mi sie w glowe) no i jestem na tyle przewrazliwona ze id e dzis do pediatry z tym pepkiem to juz 38 dzien........ :-( Odpowiedz Link
lilianak1 8 tygodni !!! 17.08.07, 11:45 Mój starszy synek miał kikut 8 tygodni, chociaż kilka razy na dzień grzebaliśmy mu (bo inaczej tego nazwać nie można) patyczkiem ze spirytusem w pępku. Pępowina była tak gruba że teraz po prawie 6 latach jest grubości mojego palca. Na szczęście z córką nie mieliśmy tego problemu, po 2 tygodniach kikut odpadł ale pępowina była o połowę cieńsza :) Odpowiedz Link
boazeria Re: Pępek - 20 dni - kto da więcej?:) 20.08.07, 09:26 Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! rowno po 40 dniach WRESZCIE odpadl malemu pepek! :-)))) mielismy juz dzis zapisana wizyte u lekarza a tu o prosze- wtsaje w nocy, patrze, nie ma!!!!! Odpowiedz Link
igina 5 tygodni i 3 dni i dalej sie trzyma 20.08.07, 13:57 Zastanawiam sie nad tym kiedy mu w koncu odpadnie :) mam nadzieje ze juz niedlugo i zastanawiam sie co robimy zle skoro sie nadal trzyma Aga Odpowiedz Link