Dodaj do ulubionych

SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII

IP: *.ids.bielsko.pl 20.04.04, 14:31
Jestem zbulwersowana ostatnimi pociągnięciami dyrektorów szkół
odnośnie "obcinania" kosztów za wszelką cenę!
Wiem, że to nie tylko ja bo już o tym się mówi dośc głośno.
Może by tak przemyśleć wysokość oszczędności i wydatków.
Może przglądniemy sie wydatkom na luksus sprawowania władzy w naszym mieście,
gminie, województwie....????
Tym drogim pięknym budynkom, biurom, samochodom, dywanikom, kranikom, itd a
potem zadecydujemy czy warto kosztem edukacji i przyszłości naszych dzieci
tak postępować!!!
A może o to chodzi by kształciły sie prymitywy niedomyte bo szkoda wody,
niedouczone bo szkoda na kadre nauczycielską, niewychowane bo szkoda na
zajęcia pozalekcyjne itd itd
Pomyślcie Rodacy
Obserwuj wątek
    • Gość: radny Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 16:05
      gnina obcięła budżet edukacji o prawie 8mil zł. dyrektorzy zostali zmuszeni do
      oszcedności czesto pod wpływem argumentu; jesli wy sobie z tym nie poradzicie
      moze poradza sobie inni, a co do szukania oszczedności na szcytach władzy w
      miescie to jestem za ale niestety w mniejszości za zakup samochodu przez
      prazydenta niexle sie nam oberwało. w proponowanym i uchwalonym budzecie
      wskazałem xródła finansowania edukacji i pomocy społecznej ale niestety nie
      znalazły one poparcia wiekszosci radnych-odsyłam do naszego stanowiska w
      sprawie budżetu, które opublikowałem na forum,
      A tak w ogóle zgadzam sie z podanymi argumentami.pozdrawiam
      józef heczko
      • Gość: Filomena Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:16
      • Gość: Filomena Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 11:18
        Dzieki za odpowiedz.
        Mam tylko jedno pytanie, czy UM tez sobie obcioł budżet?
        Niezauwqżyłam.

• braathens Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII 17.05.04, 11:36
        A co to za "radny", który się nie zna na ortografii ani na interpunkcji? I on
        ma decydować o edukacji? Skąd się tam wziął? Pewnie z naboru kościelnego.

> gnina obcięła budżet edukacji o prawie 8mil zł. dyrektorzy zostali zmuszeni
        do
        > oszcedności czesto pod wpływem argumentu; jesli wy sobie z tym nie poradzicie
        > moze poradza sobie inni, a co do szukania oszczedności na szcytach władzy w
        > miescie to jestem za ale niestety w mniejszości za zakup samochodu przez
        > prazydenta niexle sie nam oberwało. w proponowanym i uchwalonym budzecie
        > wskazałem xródła finansowania edukacji i pomocy społecznej ale niestety nie
        > znalazły one poparcia wiekszosci radnych-odsyłam do naszego stanowiska w
        > sprawie budżetu, które opublikowałem na forum,
        > A tak w ogóle zgadzam sie z podanymi argumentami.pozdrawiam
        > józef heczko
        • Gość: Hofmann! Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 23:31
          Popieram zdanie radnego!!!
          A może ktoś z pomstujących nauczycieli się przyznał do oddania głosu w wyborach
          na nasze "słoneczko - najjaśniejszego i oświeconego Prezydenta - Niezależnego i
          Mądrego"???????
          pzd.
          hoffi
      • wikin Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII 17.05.04, 14:19
        Gość portalu: radny napisał(a):

> gnina obcięła budżet edukacji o prawie 8mil zł. dyrektorzy zostali zmuszeni
        do
        > oszcedności czesto pod wpływem argumentu; jesli wy sobie z tym nie poradzicie
        > moze poradza sobie inni, a co do szukania oszczedności na szcytach władzy w
        > miescie to jestem za ale niestety w mniejszości za zakup samochodu przez
        > prazydenta niexle sie nam oberwało. w proponowanym i uchwalonym budzecie
        > wskazałem xródła finansowania edukacji i pomocy społecznej ale niestety nie
        > znalazły one poparcia wiekszosci radnych-odsyłam do naszego stanowiska w
        > sprawie budżetu, które opublikowałem na forum,
        > A tak w ogóle zgadzam sie z podanymi argumentami.pozdrawiam
        > józef heczko

a konkretnie, co znaczy za ??
        czy może pan podać konkretne działania podjęte przez pana w tym temacie,
        chyba nie znam polityka, który powiedział że jest za oszczędnościami na
        szczytach
        • wikin Re: SZKOŁA + OSZCZĘDNOŚCI = EDUKACJA W UNII 18.05.04, 07:02
          wikin napisał:

> a konkretnie, co znaczy za ??
          > czy może pan podać konkretne działania podjęte przez pana w tym temacie,
          > chyba nie znam polityka, który powiedział że jest za oszczędnościami na
          > szczytach

tu miało być oczywiście
          "chyba nie znam polityka, który nie powiedział, że jest za oszczędnościami na
          szczytach"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka