poemat125 01.09.07, 22:57 czy Wasze maluchy mają kolki, co robicie? jak pomóc dzieciaczkowi? tak strasznie płacze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bubunia1 Re: co na kolki? 01.09.07, 23:01 Infacol przed każdym jedzeniem a wcześniej jak jeszcze kropelki nie działały to masaż brzucha ;) Odpowiedz Link
ingapol Re: co na kolki? 01.09.07, 23:16 u mnie działa przytulenie do mnie, kołysze ją wtedy aż zaśnie i kładę się z nią, mała oczywiscie nadal leży na moim brzuchu codziennie rano daję kropelkę Esputiconu i od tej pory kolki mam o wiele łagodniejsze (pierwsza kolka była straszna- trwała 6 h i wiele mała sie nakrzyczała a ja aż płakałam z zalu). jak widze że zaczyna się coś dziać znowu daję jej kropelkę i noszę, śpiewam, byleby się uspokoiła. czasami trwa to tylko 5 min, czasami i godz ale najwazniejsze o wiele mniej płacze na kazde dziecko działa co innego, musisz zacząć od czegoś i próbowac Odpowiedz Link
moni_30 Re: co na kolki? 02.09.07, 07:44 ja przetestowałam prawie wszystkie dostępne na rynku preparaty na kolki. U mnie zadziałały kropelki Bobotic, to prawie to samo co Infacol tylko w mocniejszym stężeniu (takim jak SabSimplex) Odpowiedz Link
babajagaa Re: co na kolki? 02.09.07, 11:35 ja podaje sab simplex polowe dawki zapobiegawczo do buteli,przed cycem nie daje-kolki jeszcze nie mial na szczescie. Odpowiedz Link