asia19813 17.09.07, 11:19 mam mega biegunkę, poradźcie co moge wziąć i czy karmić moge córeczke? Sama nie wiem od czego się wzięło, ostatnio mam trochę zmartwień, a ja czasami na stres tak reaguję :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domatorka.amatorka Re: Mam biegunkę -upss 17.09.07, 11:33 po pierwsze to możesz spokojnie karmić, bo nawet jeśli to jakaś wirusowa sprawa to dziecię dzięki temu dostanie przeciwciała znajdujące się w mleku. jeśli karmisz to przy biegunce bez obaw możesz zastosować węgiel w tabletkach-nie zaszkodzi Twojej córeczce. w aptece powiedziano mi,że w przypadku silnej biegunki możesz zażyć nawet kilka tabletek naraz. oczywiście pamiętaj o tym żeby dużo pić, bo o odwodnienie łatwo. aha,jeśli biegunka potrwa dłużej to dobrze byłoby żeby obejrzał Cię lekarz. mam nadzieję,że wszystko będzie OK Odpowiedz Link
latortura Re: Mam biegunkę -upss 17.09.07, 11:37 Nutrolin - B bez recepty, mozna karmic! przepisal mi to lekarz gdy na poczatku ciazy mialam zatrucie zoladkowo-jelitowe, bezpieczne bylo dla malutkiego plodu wiec napewno jest bezpieczne dla dziecka karmiac (potwierdzila mi to mgr w aptece), pomaga mi juz wziecie jednej tabletki ! to jest taki lek na flore bakteryjna itd, podejrzewam, ze cos takiego jak stoperan czy wegiel moga nie byc polecane dla matki karmiacej, Nutrolin naprawde pomaga, pozdrawiam Odpowiedz Link
latortura Re: Mam biegunkę -upss 17.09.07, 11:39 ale co do wegla to nie mam potwierdzenia czy nie jest polecany, widze, ze przedmowczyni go zaproponowala ;) Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Mam biegunkę -upss 17.09.07, 14:17 węgiel można brać jak leżałam na położnictwie dziewczyie dawali bo dostała biegunki po znieczuleniu po cc można też smecte np. 2x 1 saszetka i dobra jest na biegunke przegotowana cola (polecana przez lekarzy w szpitalu gdy moja 1,5 roczna córka miała grypę żołądkową) No własnie podobno panuje grypa żołądkowa :-( Odpowiedz Link
ajila32 Re: Mam biegunkę -upss 18.09.07, 11:21 to moze byc tez nietolerancja pokarmowa - jezeli masz bardzo monotonna diete - np marchewka i gotowany kurczak (ze wzgledu na problemy trawienne dziecka) non stop to twoj organizm moze sie w ten sposob buntowac.. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Mam biegunkę -upss 18.09.07, 11:27 wiem juz po czym, najadłam sie winogron, rośnie sobie u nas i kusi, pojadłam trochę i teraz cierpię. ale dobry był ;) Odpowiedz Link