a.l.a.s.k.a77 21.09.07, 22:07 Dziewczyny czy laktacja może sama zanikać? Ostatnio czuję, że mam mniej mleka. Może to wina przeziębienia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda7717 Re: pytanie o laktację 21.09.07, 22:13 ja tak czuje srednio co 3-4 tyg pewnie jak dzieci rosna- wtedy biore laktator i co wieczor odciagam po karmieniu- pomaga Odpowiedz Link
wyczyny Re: pytanie o laktację 22.09.07, 01:46 wiem, ze co jakis czas organizm reguluje ilosc mleka do rozwojowych potrzeb dziecka, stad wrazenie, ze jest go mniej, takie skoki sa na pewno w 3 i 6 tyg. zycia i pozniej tez-tylko nie pamietam w jakich odstepach czasu, a jesli chodzi o zanik-to zdazylo mi sie to z pierwszym dzieckiem przez stres, ale dzieki poradni laktacyjnej i ciezkiej pracy odbudowalam laktacje Odpowiedz Link
becik_l79 do Wyczyny 22.09.07, 21:58 Wyczyny, mogłabyś po krótce powiedzieć jak odbudowałaś laktację. Na pewno nie tylko mnie to interesuje;) Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link
asia19813 Re: pytanie o laktację 22.09.07, 22:01 ja tez odczuwam że mam mniej mleka, piersinie napełniają się tak jak wcześnej :( Odpowiedz Link
monikaj21 Re: pytanie o laktację 23.09.07, 12:08 Dziewczyny, to że piersi nie są tak pełne jest normalne i nie musi mieć związku z mniejszą ilością pokarmu - tak się zwykle dzieje po kilkunastu tygodniach karmienia. Z takimi 'flaczkami' można karmić jeszcze przez 2 lata ;) Odpowiedz Link
becik_l79 Re: pytanie o laktację 23.09.07, 19:29 a co zrobić jeżeli pokarmu jest autentycznie za mało na jedno karmienie - zwłaszcza popołudniami - zbiera się zbyt wolno...?? Zależy mi na tym, żeby utrzymać laktację na najwyższym możliwym poziomie, bo teraz tylko rano jest fajnie i to tylko wtedy, gdy Młoda przesypia całe noce... Ps piję herbatkę, a po karmieniu maksymalnie mogę w długim czasie odciągnąć jedynie max 20 ml. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: pytanie o laktację 23.09.07, 20:11 Mnie też interesuje info jak można odbudować laktację. Ja karmię tylko prawą piersią bo w lewej w ogóle nie mam już pokarmu - lakator też nic nie pomaga. Moja Ola lewej piersi nigdy nie lubiła, zawsze był wrzask i wyginanie więc przystawiałam ją do prawej z której się najadała i w związku z tym w lewej zanikł mi pokarm totalnie. Efekt jest taki, że prawą się nie najada i dokarmiam ją NANem. Odpowiedz Link
zabka1233 Re: pytanie o laktację 25.09.07, 15:34 kurcze ja mam to samo ciagle mi sie wydaje ze mam za mało pokarmu , nieraz karmienie trwa kilka minut i po sprawie a ma juz 10 tygodni nie wiem czy tak szybko naje sie tyle ile potrzeba , za tydzien ide na kontrol to zobacze ile przybrał Odpowiedz Link