patrice7 02.11.07, 20:35 ile tego sie daje?na szklanke wody?250 ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_zal81 Re: Glukoza 02.11.07, 20:42 A po co chcesz dawać?? Mnie kazali słodzić herbatkę koperkową płaską łyżeczką na 100ml wody (ale w końcu ja piłam herbatkę i nie podawałam Małemu:). Podejrzewam, że to jakaś standardowa ilość:) Odpowiedz Link
rudella Re: Glukoza 02.11.07, 20:43 Witaj, mnie lekarz zalecił dawać 1 łyżeczkę na 120 ml. Maluchowi smakowało :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link
patrice7 Re: Glukoza 02.11.07, 20:47 chce zobaczyc czy pospi dluzej:) ot taki test:) aa spoko to tak zrobie,dziekuje:) Odpowiedz Link
rudella Re: Glukoza 02.11.07, 20:51 ...rozumiem - ja podawałam małemu glukozę tylko latem podczas upałów. Napisz proszę, jaki wynik Twoich testów :-) Trzymam kciuki - i z nieukrywaną ciekawością, czekam na informację jak poszło :-) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Glukoza 02.11.07, 21:00 no nic dzis nie bedzie testowania Mala na tyle wyczerpana ze zasnela (O DZIWO) blyskawicznei:) wiec przezuce test na jutro:) albo w nocy sprobuje bo mala budzi sie 24, 2, 4, 6, 8 wiec ogolie masakra:)) Odpowiedz Link
rudella Re: Glukoza 02.11.07, 21:02 ...ojoj, to raczej nie przesypiasz nocy - mój Maluch budzi się tylko 1 ewentualnie 2 razy .. Powodzenia i ... w miarę spokojnej nocy :-) Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: Glukoza 02.11.07, 21:07 hehehe żeby nie było jak w wątku o wodzie- jak mamy przygotowane (tzn z butelką wody czekają) to dzieci śpią prawie całą noc, a jak odpuszczają to... ja nie mam na razie siły walczyć z nocnymi pobudkami- czekam, jak będzie jadł zupki. Jeżeli dalej pobudki będą częste, to też go "załatwię" wodą hihi Odpowiedz Link
ankas4 Re: Glukoza- jak chcesz zapytam pielęgniarkę? 02.11.07, 22:25 Hello Patrycja, w szpitalu w Trzebnicy pielegniarki dawaly wode z glukozą dzieciom, jak chcesz zapytam znajomą pielęgniake jak to podawac, aaa sluchaj no ja tez wstaje identycznie jak Ty do malego - tylko z taka roznica, ze moj sam bez klopotu zasypia, ale tez mnie juz mecza te wstawania co 2 godziny.... powiedz prosze, a Ty chcesz dawac wode z Glukoza zamiast mleczka z piersi??? i jesli tak to przy ktorym karmieniu>>??/ Ja jestem lekko skolowana , bo jednak Pani pediatra powiedziala , ze jak dziecko skonczy 3 miesiace a tak czesto je w nocy mozna wlasnie dawac wode, ale za to druga , ktorej w zasadzie bardziej ufam powiedziala. ze jesli jest taka mozliwosc ( tzn mama nie wraca do pracy i moze odespac troszke w dzien) karmic ile razy dziecko chce, i , ze jesli nie trzeba to nie cwiczyc jeszcze dziecka,,, i ja w sumie moge troszke odespac w dzien i sie zastanawiam kogo posluchac..... Odpowiedz Link
patrice7 Re: Glukoza- jak chcesz zapytam pielęgniarkę? 03.11.07, 10:10 Hej Asiu! Wiem ze dawaly, bo jak zabierały rozwscieczona Malwe, ktora nie chiaal sie dac uspokoic a przychodzilam za 5-10 min to dziecko smacznie spalo -Ciekawe po czym???:)))))))) chce sprobowac pomijac to karmienie o 2 tak zeby jakdla 24 i 4 :)) Odpowiedz Link
burda3 Re: Glukoza- jak chcesz zapytam pielęgniarkę? 03.11.07, 19:13 ja sie tam za bardzo nie znam- ale czy nie lepiej w taki razie,zebys podała małej butle modyfikowanego na noc?Jest bardziej gestsze,sycące - moze dłuzej pospi?Ja bym tak zrobiła zamiast glukozy. Odpowiedz Link
uczula Re: Glukoza 03.11.07, 19:55 oo to tak jak u mnie - ale mysle, ze glukoza to raczej nie pomoze. tylko wiecej sie posika...ewentualnie :) ale - moze ci sie uda:) mnie sie nie udalo... ja czekam az bedzie mozna podkarmic czyms dzidka, bo.. noce sa fatalne. o ile dzien jest unormowany to noc...katastrofa. Odpowiedz Link
ankas4 Re: czemu woda a nie dokarmianie mlek.modyfikowany 03.11.07, 23:47 Slyszalam, ze o tyle lepsze jest oszukiwanie wodą lub wodą z glukozą a nie mlekiem modyfikowanym, ze dziecko nadal bedzie chcialo jesc mleko z piersi, a jak zacznie sie wprowadzac mleko modyfikowane to prosta droga do zakonczenia karmienia piersią, nie wiem czy to prawda - takie zdanie ma pediatra naszej znajomej. Odpowiedz Link
burda3 Re: czemu woda a nie dokarmianie mlek.modyfikowan 04.11.07, 11:29 ...a nie wiedziałam o tym - no to musi z ta glukozą jednak sprobowac.Chociaz znam dzieci dokarmiane na noc i nie odrzuciły piersi, pewnie kazdy przypadek indywidualny jak w zyciu. Odpowiedz Link
ankas4 Re: czemu woda a nie dokarmianie mlek.modyfikowan 04.11.07, 21:16 wlasnie wlasnie burdzia co dziecko to inny przypadek, ja po dzisiejszej nocy bylam w takim szale, ze dalabym mu mleko modyfikowane chocby zaraz,,, ale juz mi przeszlo, normalnie dzis spalam moze z 4 godzny lacznie, moje dziecko budzilo sie na jedzenie co 1,5 godziny... masakra... nie wiem juz sama czemu tak jest, przybiera pieknie wiec mleko moje jest ok, nie ulewa w nocy , najda sie tak jak kiedys, ale kiedys budzil sie co 3 godziny a teraz budzi sie co 2 -1,5 godzny, jestem dzis wykonczona , zobaczymy co bedzie tej nocy... Odpowiedz Link
patrice7 dupa dupa dupa! 04.11.07, 21:23 Jest coraz gorzej ,nie ja nie narzekam ale powoli trace siły, mala po kapaniu spala 2 ha potem budziła sie co 1h!!!niekoniecznie na karmienie, a po 3 przebudzeniu zrobiła awanturę na 2 h, chodzę jak zombi w dzień ostatnio to samo ledwo otworzy oczy ,zaczyna płakać, nakarmię, przewinę i ...plącze co tam! ryczy!!!zabawiam ryczy marudzi wezmę na ręce trochę lepiej ale dalej marudzi i tak CAŁY dzień! z przerwami na drobne drzemki no masakra. probowałam glukozę - wrzask,herbatka-wrzask,dziś butla z modyfikowanym, 2x wrzask i wkurw na 50 min..... Odpowiedz Link