silvii 03.01.08, 13:19 dzisiaj zauwazylam, ze moj synek ma poczatki ciemieniuchy... CO MAM ZASTOSOWAC? zeby się tego szybko pozbyć? proszę pomozcie... Silvii & Dan Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
07mamakarolinki Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 13:25 natlusc tak pol godz przed kapiela wloski dziecku a po kapieli wyczesz szczoteczka. tak rob przez kilka dni. ja jak mialam tez poczatki ciemieniuchy to tak pare razy zrobilam i nic nie bylo. --- Karolina 22.07.07 Odpowiedz Link
burda3 Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 13:30 spokojnie to nic takiego- Skarb Matki Olejuszka - nasmaruj po kapieli i zostaw do nastepnego dnia- potem powtórz - zniknie ładnie Odpowiedz Link
silvii Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 13:46 a gdzie go kupic? w aptece? Silvii & Dan Odpowiedz Link
spodnica_w_kratke Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 14:47 potwierdzam -Olejuszka jest swietna. Ja ja kupilam w sklepie z artykulami dzieciecymi, ale moze tez jest w aptece. Smarowlalam kilka razy dziennie i 4-5 dniach ciemienicua zeszla, nawet bez wyczesywania, strupki sie porobily i poodpadaly same. Odpowiedz Link
e-ness Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 13:34 Ja stosowałam tylko krem bambino, pzrez caly dzien natłuszczałam (smarowałam tak by krem sie nie wchlonal,by było go wiecej) w wieczoerm po kapieli wyczesywałam. Karoli pomógł tez szampon J&J z rumiankiem. Odpowiedz Link
yvonne79 Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 14:25 Też właśnie zauważyłam początki ciemieniuchy u Emilki. Posmarowałam tłustym kremem, potem wyczeszę. Zobaczymy, czy szybko zniknie. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Olejuszka firmy Skarb Matki 03.01.08, 14:37 tez polecam ;) najlepsza jest OLEJUSZKA.problem znika po 4 dniach. Odpowiedz Link
effka_81 Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 16:33 My tez mielismy ten problem z ciemieniucha, ja podgrzewalam zwykla oliwke smarowalam nia glowke oliwci godzine przed kapaniem i przykrywalam kawalkiem woreczka zeby cieplo nie uciekalo, pozniej troszke wyczesalam i po dwoch dniach ani sladu ciemieniuchy! Odpowiedz Link
silvii Re: CIEMIENIUCHA help! 03.01.08, 17:14 kurcze... nie mają u mnie tej olejuszki... posmarowałam parafiną zobaczymy... a jutro jeszcze poszukam Silvii & Dan Odpowiedz Link