iwaolej 21.01.08, 19:26 jestem ciekawa czy któraś z mam zdecydowała sie na pobranie przy porodzie. my nie...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 19:31 W Polsce na tym etapie to chyba jeszcze kasa (duża kasa) w błoto... Odpowiedz Link
anja-2 Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 19:42 Zgadzam sie z Lilka, w Polsce dopiero banki krwi beda sie starac o certyfikaty niezbedne do przechowywania krwi, w tej chwili nie wiadomo jak krew jest przechowywana. Pieniadze wywalone w bloto. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 19:45 dziewczyny a skąd Wy macie takie informacje? Odpowiedz Link
anja-2 Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 19:56 Postaram sie ściagnac artykul ktory byl w Przekroju o bankach krwi, ktory napisala dziennikarka bedaca w ciazy, to tak naprawde prawda o bankach krwi. Jak tylko mi sie uda wkleje link Odpowiedz Link
lilka.k Plecam artykuł... 21.01.08, 19:53 www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,3541060.html I w szczególności ostatnie zdanie. Odpowiedz Link
anja-2 Przekrój artykuł 21.01.08, 20:01 Do poczytania przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3184&Itemid=58 Odpowiedz Link
gdynianka_11 Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 20:23 My pobieraliśmy i wiem, ze nasz bank ma wymaganą akredytację, co oznacza, że krew jest przechowywana w odpowiednich warunkach. Mam nadzieję, że córka będzie rosła zdrowo i nigdy nie będziemy musieli się przekonać, czy to miało sens. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Krew pępowinowa.... 21.01.08, 20:27 po rozwazeniu wszystkich za i przeciw, zdecydowalismy sie na pobranie krwi. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Krew pępowinowa.... 22.01.08, 11:42 dzis mowiono o tym w "DDtvn" i przyznam sie , ze wczesniej wcale o tym niemyslalam:( ale i tak bym sie pewnie niezdecydowala bo NIESTAC MNIE jak i pewnie wiekszosci:( bo wlasnie dzis mowili ile to kosztuje!!!! okolo 2000zl pobranie i przechowywanie tej krwi okolo pare setek NA MIESIAC!!! parodia!!! czy to tylko u nas w polsce tak jest???? napewno kazdy chcialby to zrobic dla swojego malenstwa, ale kto moze sobie na to pozwolic???? Odpowiedz Link
bobimax Re: Krew pępowinowa.... 22.01.08, 11:56 Też nie pobieraliśmy. Mam nadzieję że nie będzie mi potrzebna. Odpowiedz Link
malenkie7 My pobraliśmy 22.01.08, 12:29 I wlasnie dzisiaj, po raz kolejny, poczułam, ze dobrze zrobilismy. Oczywiście, mam nadzieję, że nigdy nie bedzie potrzeby wykorzystania krwi pepowinowej u mojego synka. Co do kosztów - owszem, to dla wielu osob spory koszt. Gdy my podpisywalismy umowę, była akurat promocja z okazji Dnia Matki:) Myslę, że banki wykorzystują różne okazje do zaproponowania ceny promocyjnej - a to z okazji Bożego Narodzenia, Wielkanocy, wakacji etc. My zaufaliśmy Polskiemu Bankowi Komórek Macierzystych. www.pbkm.pl Odpowiedz Link