dmgr 04.02.08, 14:44 Ja ogólnie w kapieli wodnej zawsze w słoiczku albo miseczce ale korci mnie mikrofala bo to szybciej. Nawet na słoiczkach jest napisane, że można podgrzewac w mikrofali. Co o tym sądzicie, może to byc szkodliwe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netka6666 Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 14:48 Ja też podgrzewam jedzonko w mikrofali. Jest szybko a to dla mojego głodomora najważniejsze. Nie zauważyłam skutków ubocznych i nie wyczytałam o takich na necie (bo tez mnie to intrygowało). Oczywiście nie zaleca się przygrzewania w mikrofali dlatego, że gdy zapomnimy przemieszać potem to maluch może sie poparzyć bo mokrofala pogdrzewa nierównomiernie. Odpowiedz Link
lilka.k Podgrzewam... 04.02.08, 14:52 Bo po to mam mikrofalówkę, żeby sobie życie ułatwiać. Mleka nie podgrzewam, ale słoiczkowe jedzenie jak najbardziej. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 14:54 Ja zawsze zupki podgrzewam w mikrofali, przekładam do miseczki i i podgrzewam a przecież i tak trzeba wymieszać, więc o poparzeniu nie ma mowy :) Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 22:28 Ja podgrzewam bo jeszcze nie zjada calego sloiczka Odpowiedz Link
mona330 Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 14:55 Ja też w kąpieli wodnej, to takie bardziej naturalne, chociaż moja mama uważa, że w mikrofali jest szybciej i ciągle mi marudzi żebym tak robiła. Nie uważam żeby to było szkodliwe, ale pozostaje przy swoim, kąpiel wodna i koniec. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 14:56 a mikrofali oczywiście, bo szybciej, ale wada jest to że szybko stygnie. Odpowiedz Link
dmgr Re: Grzejecie jedzonko w mikrofali? 04.02.08, 15:41 Naprawde? Myslalam, ze jak jest podgrzane juz bez roznicy jakim sposobem to temperatura tak samo sie trzyma, jest jakas różnica? A tak apropopo (jak to mówi siostra Basen) chyba mnie przekonałyście i od jutra też będę mikrofali używac. Odpowiedz Link