asia19813 26.02.08, 15:46 Dałam dziś małej łyżeczkę danonka, ale się oblizywała, zobaczymy co będzie się działo. Dajecie już danonki lub jogurty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borowka78 Re: danonki dajecie? 26.02.08, 16:00 nie daje Danonkow. Jogurt je taki ,ktory jest w deserkach słoiczkowych. Odpowiedz Link
badowimo Re: danonki dajecie? 26.02.08, 16:05 ja tez nie daje i nie zamierzam. Danonki to ten sam sklad co serki Danio a ile drozsze. Dla mnie to przereklamowany produkt i prosciej jak dziecko nauczy sie jesc jogurt naturalny niz te bajeranckie serki. Moje 2,5 letnie starsze wreszcie wsuwa calego bielucha na sniadanie. Danio tez nie raz daje, bo lubi. Zreszta z tego co pamietam produkty z mlekiem krowim mozna podawac od 9 miesiaca, czy sie myle?? Odpowiedz Link
nating Re: danonki dajecie? 26.02.08, 16:03 ja z danonkami i innymi słodzonymi jogurtami poczekam jeszcze długo. Co do naturalnych to zamierzam niedługo zacząć, choć nie bardzo wiem czy traktować to jako deser ? Jutro jeszcze zapytam pediatrę na temat jogurtów. Zobaczymy co powie Odpowiedz Link
agasar79 Re: danonki dajecie? 26.02.08, 16:34 Nie daje i narazie dawac nie będę. Też jak jej jakiś czas temu dałam troszkę do spróbowania na łyżeczkę to aż się trzęsła, ale ona najchetniej by jadła wszystko to co my zamiast mleka :))) Jeszcze się naje "naszego" jedzenia :) Odpowiedz Link
akrobat Re: danonki dajecie? 26.02.08, 20:05 Nie i nie zamierzam moja starsza 4 latka tez nie je bo dostaje od nich rozwlnienia,za to wcina jogurty Odpowiedz Link
patrice7 Nie. 26.02.08, 20:13 Asia danonki sa od 3 lat,zawieraqja za duzo wapnia ,cukru i Bog wie jeszcze czego dla takiego malenstwa! Odpowiedz Link
asia19813 Re: Nie. 26.02.08, 20:15 oczywiście ja nie chciałam, to teściowa mi gada, nawet jej dała raz, wkurzyłam się tym. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Nie. 26.02.08, 20:25 tak zrobię, a wiecie jakie można joguety dawać, czy lepiej poczekać, może jakies deserki, Zuzia nie ma alergii na nic, a nie bardzo chce jesc ma małą wage sięc może to by jej smakowało. Odpowiedz Link
musia79 Jogurt naturalny 27.02.08, 23:41 Gerber ma deserki z jogurtem od 6 miesiąca. Jakub je jogurt naturalny od miesiąca i czasami Danio, Danonki są dla niego zbyt gęste. Odpowiedz Link
e-ness Re: nie nie nie 26.02.08, 20:52 my to o nabiale mozemy tylko pomarzyc:) moze za jakis 1-1,5 roku:) Odpowiedz Link
dziunia27 Re: danonki dajecie? 26.02.08, 21:44 od czasu do czasu daje małej pół kubeczka DANONE GRATKA:) wszystko jest ok i zupełnie nic sie niedzieje:) Odpowiedz Link
netka6666 Re: danonki dajecie? 27.02.08, 10:36 Kubek zjada jednego Danonka dziennie. Lekarka powiedziała nam tylko, żeby na początku obserwować, czy nie będzie reakcji alergicznej i żeby nie przesadzac z ilościami bo mój syn jest słusznej masy i musi uważać czy nie je za bardzo tucząco. Odpowiedz Link
anulka-m6 Karol uwielbia DANONKI! 27.02.08, 11:54 Co 2-3 dni Karolek dostaje danonka tego większego, wsuwa aż sie uszy trzęsą ,żadnych nieporządanych reakcji nie było. A skoro nic sie nie dzieje to czemu mam mu niedawać tego co pyszne:] Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Karol uwielbia DANONKI! 27.02.08, 12:52 Bo reakcje moga byc np za 3 lata w postaci astmy! Moj 3 letni Mateusz nie je danonków a co dopiero Piotruś! Starszak dostaje jogurty naturalne z owocami wgniecionymi do środka. Piotrus dostanie tak jak jest w schemacie po 11 mcu. Ale je pod względem rozszerzania diety jestem matka obsesyjna! :-) Odpowiedz Link
badowimo Re: Karol uwielbia DANONKI! 27.02.08, 13:12 ja tez:) Zawsze mnie smieszylo podawnie 5miesiecznemu dziecku czekolady na przyklad, a juz rozbraja mnie kielbasa na talerzu dwulatka. Nie przeginam w zadna strone, po prostu na wszystko przyjdzie czas. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Karol uwielbia DANONKI! 27.02.08, 21:30 leluchow1 astma, rany boskie to co dawać....zgłupiałam, to do ilu lat nie dawać? Odpowiedz Link
musia79 Re: Karol uwielbia DANONKI! 27.02.08, 23:45 bez przesady nie uchronimy dziecka przed rożnymi chorobami karmiąc go mlekiem modyfikowanym do 3 lat. Moja chrześniaczka jogurt spróbowała w wieku właśnie trzech lat a i tak ma astmę + alergię pokarmową, mój Starszak jadł danonki i jogurty od 5 m-ca i nie ma żadnej alergii. To nie reguła. Odpowiedz Link
leluchow1 Asiu! 28.02.08, 07:34 My jestesmy pod kontrola alergologa. Pani doktor twierdzi tak: nabiał po skonczonym 11 mcu. nabiał tylko biały( naturalny) dla starszego owocowy ale tez w ograniczonym zakresie - lepiej wcisnąc jakies owocki. najlepiej bez monte danonkow i bakusiow mleko modyfikowane junior do ukonczenia 3 lat trzymamy sie tego bo moje dzieci maja wywiad alergiczny w rodzinie.Mojas kolezanka poila roczniaka mlekiem zwyklym i po kilku latach okazalo sie ze maly ma astme. Powod? Wg mojej lekarki - mleko krowie. Na wszystko przyjdzie czas - takie moje zdanie. Paróweczek tez roczniakowi nie dawałam. Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Asiu! 28.02.08, 07:38 Pewnie ze nie reguła. Ale jesli 100 dzieci nie zachoruje a zachoruje jedno jaką masz gwarancję ze to nie bedzie twoje? Moim zdaniem po prostu gra nie warta świeczki. Danonki i jogurty ani tym bardziej mleko w kartoniku to nie jest az taki specjał zeby ryzykowac. Zwlaszcza ze mozna zywic zgodnie ze schematem i zrobic wszytko co jest w naszej mocy zeby dziecko uchronic . Nie uda sie trudno... Uda sie to super. A na pewno zadne z maluchow nie dozna uszczerbku przez brak danonkow. Odpowiedz Link
kamila_m_g Nie 28.02.08, 09:16 ja o serkach jeszcze nie myslalam, bardziej o jogurtach, ale chyba dam jej najszybciej w 10 mies, teraz ew ten gerberowski. Po co obciazac jej uklad pokarmowy. Choc nie kryje ze chcialabym zeby po roczku jadla juz w miare normalnie, to co my. Zobaczymy jak to bedzie. Odpowiedz Link
lilka.k Re: danonki dajecie? 28.02.08, 09:18 Nie daję, bo uwazam, ze nabiał nie jest znowu taki super jak się wydaje. Co prawda nie mają zadnych alergii, ale nie ma się co spieszyc. cale zycie bedą mieli na takie jedzenia, niech sobie teraz jedzą to co im wolno. Odpowiedz Link
sylpal13 Re: danonki dajecie? 28.02.08, 11:08 z tego co wiem producent zaleca danonki od 3 roku życia, nie rozumiem dlaczego miałabym dawac tak małamu organizmowi tak skomplikowane jeżeli chodzi o skład pokarmy, układ pokarmowy i trawinny jest jeszcze bardzo delikatny, a tego co sie dzieje w środku nie widać może wyjść po latach Odpowiedz Link