patrice7 10.06.08, 20:07 hehe Moje dziecko w Sulejowie jadlo szyszki, patyki, wpychalo łapki z piachem z betonu do buzi, łaziło po brudnym korytarzu , a mnie dzis naszlo zeby butelki wyparzuc bo wyparzalam ostatnio jakies 2 mies temu hehe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k No nie żartuj... 10.06.08, 20:31 JUż dawno tego nie robię...ganiają po trawie, po betonie...na darmo robota! :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: No nie żartuj... 10.06.08, 20:36 naszly mnie mysli hehe ale jezszce nie wyparzylam :P Odpowiedz Link
lipiec_2007 Ja! od czasu do czasu 10.06.08, 22:42 wyparzam kubek-kapek i lyzeczki :) Ktoregos razu zajrzalam pod oslonke zamykajaca kubeczek i wlos mi sie na glowie zjezyl (a przeciez mylam wszystko dokladnie i codzinnie). fuj! Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Ja! od czasu do czasu 10.06.08, 22:56 lipiec_2007 napisała: > Ktoregos razu zajrzalam pod > oslonke zamykajaca kubeczek i wlos mi sie na glowie zjezyl (a > przeciez mylam wszystko dokladnie i codzinnie). fuj! tez mi sie tak raz zdarzylo;/ niewiem jakim cudem;/ bo tak ogulnie to niewyaprzam, no chyba ze jestem zmuszona kupić nowy smok (ostatnio tak pogryzła niekapka że sie zrobił kapek:P) to wtedy nowy wyparze.. Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: Ja! od czasu do czasu 10.06.08, 22:57 i ja tessss od czasu do czasu wyparzę smoczki - tak żeby były zystsze;) a butelkę do kaszki - jak robię jedzonko, to przy okazji przygotowanym wrzątkiem szybko zleję. Odpowiedz Link
zuzaze_78 juz dawno nie! 10.06.08, 23:33 To bez sensu przeciez, skoro dziecko od dawna wlazi w kazdy kat i ma jakis radar do wynajdywania brudkow i okruchow nieznanego pochodzenia, ktore z luboscia i namaszczeniem zjada - butelki staram sie myc bardzo dokladniu tuz po jedzeniu, smoczki i gryzaki myje ciepla woda z mydlem dzieciecym. I juz. Odpowiedz Link
joasia83m Ja... 11.06.08, 08:56 ...nie wyparzam :DDD nigdy sie specjalnie w to nie bawilam, tylko nowe smoczki wyparzalam Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Ja! od czasu do czasu 16.06.08, 22:27 Ja od chwili kiedy przyjrzałam się osłonce myję to całe cholerstwo w zakamarkach patyczkami do uszu :) Nie wiem jakim cudem tam było tyle syfu skoro myję to gorącą wodą z płynem. NO ale teraz żadna bakteria sie nie uchowa :) A butelek nie używam więc ich nigdy nie wyparzałam :) Odpowiedz Link
aurinko Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 11.06.08, 09:33 Nie wyparzam już od dawna , dobre pół roku będzie. Smoczki wymieniam co miesiąc. Odpowiedz Link
iwaolej Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 11.06.08, 09:49 ja też nie wyparzam, chyba że nowe. Ale dwa dni temu nie wiedzieć czemu wszystko wygotowałam :) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 11.06.08, 09:55 wyparzam po chorobie, jak mała zdrowieje, to wszystko z czego jadła, wyparzam, żeby zarazki chorobowe zginęły. Tak na codzień nic nie wyparzam, bo mała liże podłoge, komórke, pilota ;) i wszystko, co wpadnie po język. Odpowiedz Link
sani14 Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 11.06.08, 10:32 a ja wyparzam ale nie dlatego żeby moje dziecko nie miało kontaktu z jakimiś bakteriami czy czymś tam bo przecież najlepsze jedzonko to to znalezione na podłodze:-) ale dlatego że nie myję butelek od razu (z czystego lenistwa i przyzwyczajenia do zmywarki) płuczę je tylko i potem myję hurtem no i żeby mieć pewność że nic na nich nie wyrosło:-) to wrzucam do mikrofali i wyparzam... kwestia przyzwyczajenia:-) Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 11.06.08, 13:02 ja po umyciu zalewam na chwilę wrzątkiem, taki głupi odruch, bo przecież mała i tak ma mnóstwo bakterii na podłodze. Odpowiedz Link
klaudia020707 Nie. 11.06.08, 13:26 Sterylizowałam, ale już dawno tego nie robię. To co nowe wyparzam tylko. Wszystko myje płynem do naczyń i susze na osobnej ściereczce. Właściwie coraz mniej tego mam, 2 butle, niekapek, talerzyk, miseczki i łyżeczki. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Nie. 16.06.08, 21:44 od 3 dni wyparzam znowu butelki. Parowar chodzi non stop, bo butelek mam 8, do tego smoczki, kapsle i inne. Oczywiśćie tłumaczę się tym, ze mają katar, kaszel i w ogóle i nie chcę by te ustrojstwa krażyły ciągle, ale prosze o niezakłdanie więcej takich wątków, bo mi palma odbija. Odpowiedz Link
anikag Rzadko 16.06.08, 21:48 Wyparzam nowe, a tak to jak mnie najdzie- raz na jakis czas. Odpowiedz Link
burdziaa bardzo czesto 16.06.08, 22:04 wyparzam codziennie- smoczki i butelke po herbatce Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Kto jeszcze wyparza butelki i smoczki? 16.06.08, 23:25 Ja raz na 3-4 dni przeleję wrzątkiem kubek, butelki i smoczki. Odpowiedz Link
m0nalisa ja wlasnie dzisiaj wyparzylam 16.06.08, 23:36 bo nie robilam tego uuuuu kilka miesiecy :) i jakies takie mimo ze myte - zapyziale mi sie wydaly. a ze sprzatalam kuchnie a flaszki trzymam w takiej misce to wsio zgarnelam i zalałam :) a niech ma syn czyste hehehehhhe Odpowiedz Link