patrice7 14.07.08, 13:12 Tak mnie natchneło zeby zrobic spis rzeczy( spozywka i nie tylko) marek własnych, bio nie zawsze to sa buble. 1. "Nutella" z Tesco duzy sloik 750 g 9 zł(pycha) 2. Makaron swiderki kolorowy Tesco 0,5 kg 2zł z groszami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_82 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 13:55 a ja z moja mama czasem robie makaron i tez jest smaczny. a to nic trudnego, tylko wałkowac sie czasem nie chce. :D Odpowiedz Link
lilka.k Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 14:04 a ten kolorowy makaron to nie jest sztucznie zabarwainy? wole zwykle, mniej chemi. ja tez cos wpisze jak sobie przypomne... Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 14:04 z marki TESCO polecam oliwę z oliwek extra virgin, jest naprawdę super do sałatek. Mają jeszcze bardzo dobry ser FETA właśnie marki TESCO. Ciągle coś odkrywam. Nie polecam natomiast żelków-miśków w opakowaniu 1kg. Taką straszną chemią jadą na kilometr. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 14:41 A ja z Tesco polecam tescowe babeczki!!!! Kocham je od pierwszego pożarcia... całego opakowania na raz :) Dokładnie to się nazywa "Ciasteczka deserowe Babeczki" i jest kruchą babeczką wypełnioną czekoladowym kremikiem i orzeszkami. Kuuurcze... chyba mam gdzieś schowane pół paczki. No to pa! Odpowiedz Link
agatka_1979 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 15:46 no to nam smakuja bardzo BIEDRONKOWE chipsy (chyba top chips czy jakos tak) paprykowe, a najlepsze sa z ziolami wloskimi - chipsy i tak naleza do tej niezdrowej czesci zywnosci :-) a cena 2 zl za duza pake jest fajna :-) druga rzecz ktora nam bardzo smakuje to ser zolty gouda z biedronki :-) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 17:05 Delicata -kaszka deser z czekolada! przepyszna (Biedronka) Lilka kolorowy pewnie barwiony :))) ale fajnie wyglada w salatkach :)) Odpowiedz Link
lilka.k Pati, otwieraj 14.07.08, 17:18 Ja bede twoja wierna klientka...moze razem otworzymy, he he? ODbry punkt to podstawa, a i widzialam jakie cen sa we wrocku na wyprzedazach, 30 km dalej, czyli u mnie, ceny sa o wiele wieksze! Odpowiedz Link
dmgr Re: n/t 14.07.08, 18:04 Biedronka: - OXY odplamiacz, Vanisch to przy nim nic a kosztuje 5 zł - Pawerki typu Red Bull lubię te z Biedronki - odświeżacz do toalety taki mini spray za 3,99 zł - herbatka oczyszczająca nie wiem czy działa ale jest dobra w smaku (mieszanka zielonej i owocowych z L-karnityną) za 3 z groszami - jogurty dla dzieci, nie wiem ale moja Klara najbardziej lubi te Biedronkowe - ser taki w plastrach Gouda jest ok ale już się go przejedliśmy - Ice Tea w kartonie 2l po 2,60 zł chyba brzoskwiniowa jest dobra - landrynki owocowe w puszeczkach są super (leżą przy kasach) TESCO pieluchy są dobre Kiedyś jak był GEANT było Lider Price to mieli dobry żel do czyszczenia powierzchni (typu CIF) i soki w kartonach ROSSMANN - pieluchy najlepsze, - papier toaletowy (naprawdę wydajny i niedrogi) - nie polecam chu8steczek do pupy KAUFLAND - żel do WC chyba dr Devil po 3 z hakiem ale naprawde działa - odświerzach do WC w żelu w pojemnikach kosztuje 3 x mniej niż Bref a działa tak samo też dr Devil - frytki mrożone chyba po 6 zł za 2,5 kg - oliwki małe opakowania po 0,99 zł - chipsy różne paczki Na razie tyle, ja ogólnie jestem otwarta na marki własne marketów i próbuje, zawsze jakieś cudeńka się znajdzie. Odpowiedz Link
a_beatle Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 21:39 Ja mogę polecić: - wspaniałe dżemy/konfitury Maribel z Lidla, - płatki kosmetyczne z Lidla (nie zostawiają kłaczków) - papier toaletowy robiony dla Rossmana (ten z recyclingu i ten normalny, drogi, ale super wydajny) - produkty marki Carrefour (chemia, makarony, słodycze - ciastka Carrefour Kids z czekoladą i herbatniki z orzechami) - swego czasu kupowałam chusteczki higieniczne TIP w Realu (generalnie jednak TIPa omijam;-) Do Biedronki się nie przekonam, chyba mam pecha (ostatnio zielone mięso było, szybko wyszłam).... Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 21:51 serek z ananasami i orzechami z biedronki coś koło 3 zł z groszami taki sam firmowy ponad 6 w kauflandzie soki dla dzieci półlitrowe za niewiele ponad 3 zł schlecker nawilzany do spuszczania papier do wycierania pupy(dla starszych dzieci do nauki)Klaudia cały czas używa,wkładki higieniczne 50 za 3 z czymś super jakości lidl tabletki do zmywarki te droższe W5 za 15 zł chyba 40 szt jak sobie cos jeszcze przypomnę to wpiszę Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 21:53 Fajny wątek - z marek własnych kupuję tylko od niedawna pieluchy z Rosmana (super) i w Lidlu konfiturę śliwkową i mogę tę rezcy polecić. A tydziń temu przypadkiem trafiłam do Biedronki pierwszy raz od dobrych kilku lat i muszę przyznać, że byłam zaskoczona bo ceny dobre (kupowałąm kaszki Nestle i deserki Bobovity) a do tego mają dużo różności - kupiłąm lody jakieś takie śmietankowe w litrowym opakowaniu - pycha i cudowny ser ananasowo - migdałowy - moja miłość i kosztuje 4 złote (a smakiem naprawdę nie odbiega od tego, któy można kupić 2 razy drożej). Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Polecam ... Marki własne 14.07.08, 23:07 Kupuję w Lidlu mrożone pierogi, powidła śliwkowe,chleb tostowy i kawę rozpuszczalną(100g/ 8,50)oraz pyszne batoniki z musli i czekoladą za 0,59 Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Polecam ... Marki własne 15.07.08, 08:31 Zapomniałam dodać moje ukochane lody z lidla z migdałami za 1,49 a przy nich magnum to jakaś chała,innych nie muszę kupować jak te są no iwidzę że serek z biedronki nie tylko ja odkryłam ale widocznie nie doczytałam że to nie orzechy tylko migdały no i ja też zauważyłam że biedronka zmieniła się na lepsze Odpowiedz Link
kogosia Re: Polecam ... Marki własne 15.07.08, 08:46 mi smakowała z Biedronki kawa rozpuszczalna Carte dor. Z mleczkiem pycha:)) Jak przestane karmic będę mogła do niej wrócic. Odpowiedz Link
lee_a Re: Polecam ... Marki własne 15.07.08, 09:16 ja mam Biedronkę na osiedlu i polecam: - ryż pakowany po kilogramie, nie skleja sie, szybko się gotuje i jest smaczny, - ciastka Paryskie - pyszne jak delicje - ciastka Kapitańskie - herbatniki z czekoladą - cola na wodzie grodziskiej - soki warzywne Pycholandia - a z chemii takie cuś do czyszczenia rur - jak Kret, działa rewelacyjnie, ale nie pamiętam jak się nazywa (taka szara butelka z granulkami) Odpowiedz Link