patrice7 27.07.08, 16:29 Chcę wybrac któryś z nich nie umiem zdecydowac. Pomożecie? Czy w Ramati ta "sliska" tapicerka nie wydaje sie taka sztuczna? Z kolei w Atosie za ciepla? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryjka60 Re: Coneco Atos & Ramatti 27.07.08, 20:35 Pati ja mam Ramatti ale bez śliskiej tapicerki,wg mnie to fajny fotelik, a w jakim przedziale wagowym jest Coneco? Odpowiedz Link
joasia83m Re: Coneco Atos & Ramatti 27.07.08, 20:42 Ramatti :P radze Tobie jak Ty mi poradzilas :P super jest, tapicerka nie jest sliska, w coneco tez sie balam ze bedzie sie za bardzo pocic. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Coneco Atos & Ramatti 27.07.08, 20:43 no własnie się motam.Niby bylam przekonana a tu:)0 ale atos jest do 25 kd Odpowiedz Link
ridibunda Re: Coneco Atos & Ramatti 27.07.08, 20:46 Miałam taki sam dylemat. Porozglądałam się trochę i w efekcie wybrałam... chicco key X-1 plus, cenowo prawie nie ma różnicy, a jakościowo dla mnie ogromna:) Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 11:34 Patrycja a wsadzałaś już Malwinkę do tych fotelików? Wg mnie jest to niezbędne, ja też wahałam się między Chicco i Ramatti,pojechaliśmy na Bielany do Baby Maxa,włożyliśmy Małą do jednego i drugiego (mają tam też fotel samochodowy, na którym stawiasz fotelik,dzięki czemu jego położenie w samochodzie jest prawdziwsze)i dopiero wtedy wybrałam. Basia w Chicco jakoś się wierciła, w Ramatti zasiadła i była cisza, dlatego wybraliśmy ten drugi. Polecam też takie zagłówki miękkie(poduszeczki do spania) doczepiane do fotelika, dzięki temu jak dziecko zaśnie to mu główka nie leci. Koniecznie przymierz Malwę w foteliku przed zakupem. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 11:39 Moze faktycznie masz racje .Powinnam najpierw ja przymierzyc. A co do fotelika chyba kupie uzywany.Wychodza duzo taniej Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 11:44 hmmm,używanego nie radziłabym, chyba, że od znajomych z bardzo pewnego źródła, a przymierz koniecznie, sama zobaczysz, że jest różnica, ja pooglądałam fotele w Baby Maxie a zamówiłam na allegro, na razie jestem ze swojego Ramatti bardzo zadowolona Odpowiedz Link
patrice7 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 11:46 Wlasnie zastanawiam sie i nie do konca rozumiem czemu uzywany nie moze byc. Odpowiedz Link
patrice7 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 11:52 tzn niby wiem,ale tak naprawde nie wiem jak to sie ma do tego w praktyce. Jesli fotelik mialby nie spalniac swoich funkcji chyba byloby to widoczne golym okiem ,tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link
mynia0 Re: Coneco Atos & Ramatti 28.07.08, 13:24 używany można kupić, ale od kogoś znajomego, przynajmniej wiadomo, że fotelik bezwypadkowy. dodam, ze my jeździlismy dłuugo, zanim się zorientowałam, że nasz fotelik jest zepsuty, facet w sklepie zapytał, kiedy mieliśmy wypadek. a ja szeroko otworzyłam oczy, bo żadnego wypadku nie było. nie wszystkie usterki widac gołym okiem, więc ja zawsze inwestowałam w nowe foteliki. mozna kupic uzywany wózek na allegro, ale nie fotelik. a wracając do rammatiego, ja mam welurowa tapicerkę i jestem zadowolona. Milka lubi w nim jeździć. ale zawsze podkreślam, ż eoprócz wszystkich wygód i zalet tego fotela jest jedna ogromna wada - montaż :? jest to mocno skomplikowane i wkurzające. no, ale jak sie raz zamontuje i nie zamierza przekładac do innego auta, to jest ok. wydaje mi się, że coneco maja nieco mniej trwałe materiały tapicerskie. oglądałam ich foteliki w innym przedziale wagowej , no i miałam takie wrażenie. po fotelik jedź tylko autem! może się okazać, że niektórych modeli w ogóle nie zmieścisz na siedzenie. no i koniecznie zabierz dziecko, żeby przymierzyc :) Odpowiedz Link
lilka.k KOniecznie 28.07.08, 16:15 pojedz i przymierz...bo moze sie okazac, ze nie spodoba ci sie sposob montowania, cokolwiek. ja tez bede przynierzac, szczegolnie Antka do fotela, bo jest chudy jak patyk i zeby mi sie tam dobrze trzymal..i sposob mocowania dla mnie tez bardzo istotny. Bedziemy fotele zapewne czasem wypinac by kogos innego podwiezc. Odpowiedz Link
asuzi Re: Coneco Atos & Ramatti 03.08.08, 17:35 ja mam ramatti po powrocie z Zakopnaego musze przyzanać że potrzeba jest poduszeczka, bo mojej chudzinie główka opada na boki oj Zuzia sie dobiera do laptopa... Odpowiedz Link