domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 31.01.09, 17:33 znalazłam na stronie Lubelli mąkę z pełnego ziarna www.pelneziarno.pl/zdrowiej_lepiej_pelniej/wpis/nowosc-pelnoziarnista-maka-lubella-pelne-ziarno-juz-w-sprzedazy ciekawe kiedy będzie można ją kupić na mojej wsi:( eh, mogłabym jakieś placuszki z owocami zrobić a tak to nasmażyłam dziś górę naleśników,która moje potwory już prawie pochłonęły. a ja siedzę i walczę pokusą:( Odpowiedz Link
patrice7 domatorka 31.01.09, 17:45 ja ostatnio zjadlam 2 nalesniki. przeciez od czasu do czasu mozna. Odpowiedz Link
dorka3078 Re: domatorka 31.01.09, 21:28 kupiłam dzisiaj ten makaron ,jutro wypróbuję a ta mąka to ciekawa ,jutro usmaże sobie naleśnika na II fazę z płatków owsianych jak będzie jadalny to dam przepis Odpowiedz Link
magdulka26 Silvii 01.02.09, 12:24 A czy to siemie musi być konieczne zmielone,czy takie dostane już w sklepie bo nie bardzo jak mam je zmielić. A i jeszcze jedno jak długo zaparzac to siemię? dziś już 4 ty dzień jak nie byłam w wc i waga skoczyła dziś o 20 dk.Załamuje mnie to :( Odpowiedz Link
dorka3078 magdulka 01.02.09, 12:39 ja mam podobne do ciebie problemy ,ale dzisiaj bardzo pomogła mi owsianka : szklanka mleka 0,5 % ,pół szklanki płatków owsianych ugotowane na b. wolnym ogniu ,posypane mielonym cynamonem i 3 łyżkami rozgniecionych orzechów włoskich ,pycha polecam Odpowiedz Link
patrice7 Re: Silvii 01.02.09, 14:40 magdulka26 napisała: dziś już 4 ty dzień jak nie > byłam w wc i waga skoczyła dziś o 20 dk.Załamuje mnie to :( O matko kobieto Ty sie wazysz codziennie???!! Waga skoczyla ci o 20dkg a Ty jestes zalamana?? To moze byc zjedzone sniadanie.lub po prostu zatrzymana woda w organizmie! Radze odstawic wage i wazyc sie raz na tydzien! Bo inaczej wpadniesz w paranoje i frustracje. Odpowiedz Link
silvii Magdulka 02.02.09, 09:43 zmielone siemię możesz kupić w sklepach (na pewno ze zdrową żywnością, może w aptece też) Zaparzasz przez około 10 minut i pijesz naczczo 4 tygodnie to bardzo długo!!! Jeśli jesteś już na drugiej fazie, to tak jak pisała dorka wprowadź sobie owsiankę lub tak jak ja otręby, które dosypuję codziennie ok 2 łyżek do jajecznicy - pomaga! a poza tym wypijaj minimum 2l wody!! nie wliczając w to herbat i innych atrakcji... Silvii & Dan Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 01.02.09, 17:28 Dorka robiłaś te owsiane naleśniki? pochwal się,bo chce mi się czegoś pysznego Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 01.02.09, 17:52 nie robiłam bo nie miałam wszystkich składników,ale przepis dam Naleśnik z płatków owsianych: 1/2 szklanki tradycyjnych (nie błyskawicznych) płatków owsianych 1/4 szklanki niskotłuszczowego serka wiejskiego (lub tofu) 4 białka 1/4 łyżeczki olejku waniliowego 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej zmiksować płatki owsiane, serek, białka,olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową na gładką masę. patelnię z powłoką nieprzyczepną natłuścić oliwą. Wlać ciasto na patelnie i smażyć na średnim ogniu, aż obie strony lekko się zrumienią. Smacznego jak zrobisz pierwsza to podziel się smakami Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 01.02.09, 18:25 w wątku z przepisami wkleiłam parę pyszności z książki south beach Odpowiedz Link
silvii po 5 tygodniach 02.02.09, 09:48 po 5 tygodniach diety jest mnie mniej o 5,20kg i stopniałam o sporą ilość centymetrów... spodnie w których ledwo zapinałam się przed świętami teraz... zsuwają się z tyłka i zatrzymują gdzieś poniżej pasa ;) Silvii & Dan ps. mało mnie ostatnio bo Dan nam się rozchorował, wymiotuje od trzech dni... dzisiaj znowu idziemy do lekarza... ;( Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 02.02.09, 11:45 Dzięki Silvii, od jutra pije na czczo siemię lniane,dodadaję do menu otręby i płatki owsiane(mogą byc błyskawiczne taki mi małż kupił),oraz suszone morele. Patrice wiem że to troszkę głupie wazyć się codziennie,ale jak mam kontrolować wagę? jak będę dodać nowe rzeczy do swojego jadłospisu i nie będę się wazyć a waga będzie szła w górę to po tygodniu mogę się zdziwić na na wagę stanę :) Mój mąż też mi tak mówi nie waż się codziennie,ale jak to zrobić,to jest silniejsze odemnie :( boję się przytyć... Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 02.02.09, 12:00 błyskawiczne zabronione płatki niestety, ja też się ważyłam codziennie i raz też się zdziwiłam że było więcej niż poprzedniego dnia ,a dzisiaj we właściwy dzień czyli tydzień po tamtym ważeniu 600 g mniej czyli bez sensu t otwoje ważenie teraz na II fazie chudnie się wolniej i nie mam sensu ciągłe ważenie ,spadek może być 0,5 -1 kg tygodniowo więc chowaj wagę i wyciągaj tylko właściwego dnia ,pozdrawiam Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 02.02.09, 12:15 Dzieki dorka,obiecuję że przez cały tydzień na wagę nie wejdę,zważę się za tydzień :) Odpowiedz Link
agasar79 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 02.02.09, 14:10 mnie jest około 7kg mniej od grudnia :))) W końcu jestem szczuplutka, tylko troszkę brzuch wisi, choć nie dużo, no i nie jest taki ładny elastyczny, ale przeżyję :) W tym roku mam zamiar być w ciąży, więc aż tak bardzo mi nie przeszkadza ;) Musiałam kupić sobie nowe spodnie ( 4 pary- uwielbiam wyprzedaże :) bo wszystkie były za luźne i mi spadały, huuura!!!!! Wymiary mam sprzed ciąży, a niektóre nawet lepiej, tylko w tali mam kilka cm więcej przez tą jeszcze luźną skórę, no ale nie spodziewam się że znowu bedę miała 60cm :) Dzięki dziewczyny za tą super dietę, szkoda że dopiero teraz się za nią wzięłam a nie rok temu :) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 04.02.09, 12:00 Wytłumaczcie mi jedno,czy w II fazie mozna jeść marchw czy nie.Na forum Waszym pisze coś takiego: FAZA II Ta faza trwa "do skutku" czyli do momentu osiągnięcia wymarzonej wagi. Spadek wagi jest wolniejszy (0,5-1,0 kg na tydzień), ale i ograniczeń mniej. W tej fazie POWOLI wprowadzasz do menu następujące produkty: - owoce OPRÓCZ: ananasa, arbuza, bananów, rodzynek, soków owocowych - makaron pełnoziarnisty, pieczywo pełnoziarniste, płatki owsiane, płatki śniadaniowe bez cukru - warzywa: marchew, groszek zielony, ziemniaki słodkie (bataty) - słodycze: czekolada gorzka (wysoka zaw kakao ok 70%), desery beztłuszczowe bez cukru - wino A na stronce o sb coś takiego: ETAP II W etapie drugim diety South Beach wzbogacamy nasz jadłospis, a co ciekawe nasze waga nadal idzie w dół. Bardzo rozważnie i stopniowo wprowadzamy takie produkty kasze niełuskane, brązowy ryż, razowe pieczywo (doskonałym rozwiązaniem jest tu chleb chrupki), niektóre owoce i gorzką czekoladę. Niedozwolone natomiast są nadal marchewka, buraki, kukurydza, ziemniaki, chleb pszenny, lody, dżemy i owoce takie jak banany, arbuz, ananasy i brzoskwinie i oczywiście słodycze. Jeśli w tym etapie waga nagle zatrzyma się, ogranicz znowu owoce i chleb. I teraz nie wiem czy mozna czy nie :) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 04.02.09, 12:11 masz rację ja też się zdziewiłam jak ten wpis czytałam i potem przepisałam z książki Agatstona wytyczne do II fazy, generalnie chodzi o to że gotowana marchew jest niedozwolona a surowa ma bardzo mały ig < 20 więc można i chyba dlatego są te rozbieżności Odpowiedz Link
uczula zachecona waszymi postepami 04.02.09, 13:56 postanowilam sprobowac jeszcze raz :) no u mnie o tyle trudniej ze jednak dalej karmie...no wlasnie! karmie a mimo to przytylam 7 kg od lata!!! wiec sobie pomyslalam ze jak przytylam to moge i schudnac... no a poniewaz karmie to jednak nie moge np nabialu wogole :( cos czuje ze po tej diecie to mi obrzydzenie do jajek zostanie :D najgorsze jest to ze ja uwielbiam slodkie rzeczy. chlebek z dzemkiem, nalesniki, placki z jablkami.... ciezko :D Odpowiedz Link
silvii Magdulka 04.02.09, 14:05 żeby Ci jeszcze bardziej zamieszać... według książki wydanie 2007r na drugiej fazie dozwolone są: Owoce: zacznij od jednej porcji dziennie, stopniowo zwiększając do trzech porcji dziennie. banan - 1 średni (115g); brzoskwinia - 1 średnia; grejpfrut - 1/2; gruszka - 1 średnia; jabłko - 1 małe lub 5 krążków suszonego; jagody, wszystkie - 90g; kiwi - 1 szt.; mandarynki - 2 szt.; mango - 1/2 średniego (115g); melon kantalupa - 1/4; morele - 4 świeże lub 7 suszonych; papaja - 1 mała; pomarańcza - średnia; suszone śliwki - 4 szt.; śliwki - 2 szt.; winogrona - 15 szt.;wiśnie i czereśnie - 12 szt. Warzywa: groszek zielony - 75g; marchew - 75g !!!!!!!!!! Co to oznacza? tylko tyle, że dieta ewoluuje i w zależności z którego źródła informacje między sobą się różnią ;))) w wątku sout Beah jadłospisy, przepisy - przeklepałam całą listę z wydania 2007r dotyczącą produktów dozwolonych i niedozwolonych na I i II fazie SB polecam ;) Silvii & Dan Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 05.02.09, 19:58 Dziewczyny czy mogę pić herbatę malinową oczywiście bez cukru? dziś taką wypiłam na śniadanie i mam nadziję że nie zgrzeszyłam :) I jeszcze jedno,na śniadanie zjadłam kromeczkę ciemnego chleba bez masła,2 plasterki wędliny i serek urobiony z jogurtem naturalnym + pomidor i ogórek.Wiem że dla Was sa to może banalne pytania ale ja chcę wiedzieć czy to nie za duzo?? Jak duże porce Wy jecie? Czy po zjedzeniu posiłju czujecie że jeszcze byście mogły coś zjeść,czy jestescie syte.Ja czuję że jeszcze coś mogła bym zjeść. Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 05.02.09, 20:04 mozesz cherbate:) Jak czytam Twoje menu to tak jakbys byla dalej na 1 fazie:) Nie czujesxz sie oslabiona? Ja juz jem duzo "odwazniejsze" rzeczy. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 05.02.09, 20:33 ja dziś pierwszy raz zgrzeszyłam jedząc 3 ciasteczka oblewane czekoladą:( ale malusie były a tak mi smakowały,że ledwo co się powstrzymałam żeby całej paczki nie zeżreć;) a Ty Patrycja to możesz sobie pozwalać na takie ekscesy, bo masz najmniej do zrzucenia, więc nie kuś kobieto, nie kuś... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 06.02.09, 11:46 Mi został jeszcze 1 kg to wymarzonej wagi,i powiem Wam tak szczerze że boję się jeść w większych ilościach tylko dlatego że nie chcę przytyć.Przez ten czas dirty żołądek duuzo mi się skurczył ,gdybym wczesniej tyle jadła to bym pewnie z głodu po ścianch chodziła. A co z zupami jecie?? mam dziś na obiad żurek ale nie wiem czy mogę go zjeść.Generalnie nie jem zup,tylko drugie danie .Cały czas jadam filety na różne sposoby.Innego mięsa boję się jeść.Wiem że to może jakiś schiz który z czasem minie,ale szkoda by było zmarnować tych 7 kg.Co Ty patrice jadasz,napisz mi pleas ;) Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 06.02.09, 11:57 generalnie jem juz baaaardzzzzoooo duzo. wczoraj np zrobione canneloni( z normalnego makaronu) jem zupy, zjadlam 2 biale bulki. Generalnie nie podjadam, nie jem po 19 choc raz zdarzylo sie o 21 bo chodzilam po scianach z glodu, i nie lacze miesa z ryzem/ziemniakami/makaronem. I chydne dalej. Dzis waga z rana: 64 czyli 6kg mniej. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 06.02.09, 16:49 Kurcze za nieługo dostanę od Was bana :) za to że ciągle o coś pytam.Dziś zjadłam żurek na obiad z małą iloscią ziemniaków... Ja też nie łączę mięsa z ziemniakami,jem surówki z mięsem.Generalnie od sierpnia nie jadam na drugie danie ziemniaków,a zupy jadałam sporadycznie.No cóż,zacznę powoli jeść "normlanię"kontrolując moję wagę.Dzieki ;) Odpowiedz Link
silvii w tym tygodniu... 09.02.09, 12:46 Ubyło 0,90 kg ;) i po 1cm pod piersiami, w pasie i w biodrach ;))) w sumie od początku diety jest mnie mniej o 6,10kg i aż o 10cm w biodrach i 9cm w brzuchu! ;P Silvii & Dan Odpowiedz Link
ania_f1 ja też:-) 09.02.09, 13:28 Tak od dłuższego czasu czytam o waszych sukcesach i wreszcie się zdecydowałam. Czynnikiem najbardziej motywującym było pytanie kilku osób w pracy czy znowu jestem w ciąży:-) FAktycznie tak już to wyglądało jakby to conajmniej 5-6 miesiąc był. Od zeszłego poniedziałku jestem na I fazie - i efekt zdecydowany - 4,5 kilo mniej! Jestem bardzo bardzo zadowolona! dzisiaj miałam kryzys bo koleżanka przyniosła ciasto weselne - ale bylam dzielna - całe ciasto rozdałam a ja nie spróbowałam nawet kawałeczka! Odpowiedz Link
dorka3078 Re: ja też:-) 09.02.09, 14:02 Ania tak trzymać gratulacje i witaj wśród nas ,widzę że ciebie zmotywowało to samo co mnie, u mnie po 6 tyg. jest 7,300 mniej i w końcu ewidentnie wszystko ze mnie leci jadę dzisiaj albo jutro zapisać się na vacu line zobaczymy co z tego wyciągnę ile jeszcze spadnie Odpowiedz Link
aurinko ja zrezygnowałam :) 09.02.09, 14:08 Miałam dosyć, 2 tygodnie ścisłej I fazy bez żadnych grzeszków, następnie tydzień mieszany I faza z elementami II i w efekcie po 3 tygodniach tylko 1kg mniej. Na dodatek bardzo często bolała mnie głowa, robiło mi się słabo, ogólnie czułam się gorzej. Z przyjemnością więc wróciłam do normalnego jedzenia, tylko zwiększyłam kręcenie hula hopem oraz więcej się ruszam. Odpowiedz Link
dorka3078 Re: ja zrezygnowałam :) 09.02.09, 14:11 dziwne że twój organizm można powiedzieć odrzucił dietkę,ale cóż chyba czasami tak bywa zwłaszcza te bóle głowy pewnie męczące ,ale nie martw się jak nie będziesz się objadać ziemniakami i jasnym chlebem i nie będziesz jadła po 19 to pewnie z czasem się samo ruszy Odpowiedz Link
aurinko Re: ja zrezygnowałam :) 09.02.09, 14:16 Po 19 nie jeść to u mnie niemożliwe ;))) Chodzę spać grubo po północy, często nawet 2-3 w nocy więc od 19 po prostu umarłabym z głodu :( Generalnie najbardziej mi zależy, żeby zgubić samą oponkę na brzuchu, reszta jest ok, więc liczę na hula hopa (kiedyś efekty były super ale zaniedbałam kręcenie). Brakuje mi 3cm do ulubionych spodni ;))) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: ja zrezygnowałam :) 09.02.09, 14:21 to jak tak późno chodzisz spać to mówią żeby ostatni posiłek był max 3 godz. przed położeniem i też będzie dobrze Odpowiedz Link
lilka.k Re: ja zrezygnowałam :) 09.02.09, 15:20 No wasnie.wtrące się...co wy z tą godziną 19? Nie wszyscy chodzą spac o 22....jak idziecie po północy to spokojnie do 21 mozecie jesc. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 09.02.09, 15:27 Mi 12 lutego mija miesiąc odkąd jestem na diecie,ubyło mi 7.500 kg,w pasie mma o 10 cm mniej.Ja też w sumie późno chodzę spać,ale ostatni posiłek zjadam o 18.00 .Ale wiadomo każda z nas jest inna i jedna musi coś zjesć druga już nie.Najwazniejsze jest dobre samopoczucie. Mi przez ten tydziń spadł 1 kg. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 12.02.09, 11:56 Dziewczyny chciałam Wam podziękować za wszystkie cenne rady,za odpowiedzi na moje czasem głupie może pytanie.Ja osiągnełam to,co chciałam i zaczynam nowy etap w swoim zyciu.Pochwalę się rezultatami. Dziś mija miesiąc odkąd zaczęłam diętę,pochwalę się raz jeszcze rezultatami,może kogoś to zdopinguje. Moje wymiary z przed diety: Po diecie: waga- 66.10kg 58 kg talia-93 cm 80 cm biodra-97 cm 93 cm biust-75 cm 72 cm. Generalnie biust mi spadł co tez mnie ucieszyło.Powoli zaczynam jeść normalnie mając na uwadze kontrolowanie wagi.Zmieniłam troszkę styl odżywiania co mi pomoze mam nadzieję w zachowaniu swojej sylwetki. Odpowiedz Link
silvii Magdulka! 12.02.09, 15:59 Gratuluję sukcesów!!! ;) pamiętaj byś przeszła na III fazę i daj sobie czas na ustabilizowanie osiągniętych efektów ;) zbyt szybki powrót do poprzedniego żywienia może skończyć się efektem jojo... Ale sama piszesz, że zmieniłaś troszkę nawyki więc na pewno Ciebie to nie dopadnie! Silvii & Dan Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 15.02.09, 12:06 Silvii duzo zmieniłam w swoim żywieniu,jem mniej niż zawsze jadałam a waga nadal mi spada.Dziś ważę 57 kg.Zjadłam kiedyś 2 nalesniki ze zwykłej mąki a za dawnych dobrych czasów potrafiłam zjeść nawet 6 sztuk.Nie wspomnę ile potrafiłam zjeść pierogów bo byście nie uwierzyły :) Odpowiedz Link
ania_f1 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 16.02.09, 09:37 Ja wczoraj zakończyłam I fazę - efekt 6 kilo mniej. Bardzo się cieszę! Teraz II faza - chciałabym jeszcze z 5 kilo zrzucić Powiedzcie mi jaki jest tak mniej więcej spadek wagi na tydzień w II fazie? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 16.02.09, 09:41 w II fazie spadek wagi jest wolniejszy ok0,5-1kg tygodniowo Odpowiedz Link
27agnes72 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 20.02.09, 21:43 To chyba nie dla mnie wątek ale...trzymajcie się bo miło zobaczyć luzy w spodniach.Ja też je miałam- ponad 6 kg mniej.Ale przyszło zmęczenie, problemy i wróciłam do stu kawałków chleba wieczorem.A tak swoją drogą to w tym naszym mieście nie ma ani basenu ani siłowni ani nawet mrożonek w sklepach (ostatnia którą kupiłam miała w sobie więcej szronu niż warzyw).Jak zobaczyłam ostatnio na wyjeździe jaki wybór warzyw jest w Lidlu czy Tesco to aż mi żal było.Chyba na wiosnę się zaopatrzę i zacznę od nowa! Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 21.02.09, 12:31 Ja dalej trwam ,ubrania luzniejsze,ja czuje sie lekko.Bosko Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 22.02.09, 10:57 Patrice ile już schudłaś?? Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 22.02.09, 11:47 Na dzien dzisiejszy prawie 7 kg;) Jeszcze ok 1 kg i bedzie bosko! :) Z tym,ze ja juz nie przestrzegam surowo diety. Po prostu nie jem miecha z ziemniakami czy ryzem, jem b.malo chleba bialego, unikam nadmiaru slodyczy,ale czasami cos zjem, no i nie jem po 19-20 Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 23.02.09, 09:20 Oświadczam że jestem na półmetku ,dzisiejsze ważenie wskazuje 9,100 na minusie ,matko jak się cieszę, nigdy nie sądziłam że mi się uda. domatorka w innym wątku czytałam że ciebie jeszcze mniej a ile w sumie chcesz zrzucić? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 23.02.09, 09:48 dorka, chciałabym dojść do 60kg ale nie wiem czy się uda grunt to ambitny plan;) tyle że 60kg to ja 2 dzieci temu ważyłam,ehhh Odpowiedz Link
dorka3078 domatorka 23.02.09, 09:57 to ważyłyśmy tak samo tą dwójkę dzieci temu ,ja narazie zakładam dojście chociaż do 65 (to te 18 kg) a co bedzie dalej to narazie nie przesądzam Odpowiedz Link
magdulka26 Re: domatorka 23.02.09, 10:42 Ja tez już nie jestem na diecie,schudłam 10 kg.Białego pieczywa nie jem wcale,ziemników też nie jem ,nawet zup.Kolacja najpóźniej o 18.00 i to taka lekka np jogurt light z płtakami Nestele Fitness.Generalnie mma jadłowstręt i nie wiem czym on jest spowodowany.Obiady jem na siłę.Dziwi mnie tylko skąd mój wzrost wagi od wczoraj o 30 dk.Nie zjadłam niczego słodkiego a kolację zjadłam o 18.30 bo o tej godzinie wróciłam do domu. Odpowiedz Link
patrice7 magdulka 23.02.09, 10:47 o rety ja nie moge czytac o tym Twoim przezywaniu o przytyciu 30 dkg:)) WYLUZUJ! :)) Ja ostatnio weszlam na wage i widze 1 kg wiecej ,hmm dziwne ale mysle ok. Wchodze 2 dnbi pozniej nie ma tego kg okazalo sie zre to przez @. Nie mozesz tak kontrolowac wagi co do grama Odpowiedz Link
uczula no dobra. 23.02.09, 12:01 to ja zaczynam od dzisiaj. ciezko bedzie - ostatnio wytrzyumalam 5 dni i przyszla sobota, kiedy to triumfalnie wrocilam z zakupow z ciastem... Odpowiedz Link
ania_f1 Re: no dobra. 23.02.09, 12:36 ja skończyłam trzeci tydzień wczoraj - w sumie 6,5 kilo mniej, teraz faktycznie już wolniej to idzie, ale ważne, że w dół:-) Chcę jeszcze 6 schudnąć... zobaczymy... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: no dobra. 23.02.09, 14:29 Dziewczyny czy nie macie opóźnień jesli chodzi o okres? ja powinnam dostać w sobotę a dziś wtorek i nic.Nie wiem czy to skutek spadku wagi czy...ciąża chociaż to drugie jest mało prawdopodobne. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: no dobra. 23.02.09, 20:05 ja miałam 4 dni opóźnienia-to chyba skutek utraconych kilogramów, organizm zmienia obroty;) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 24.02.09, 10:44 Troszkę mnie pocieszyłas,a ile Ty schudłaś już? ja 10 kg i na tym zakończyłam.Teraz utrzymuję tą wagę,nie chcę już chudnąć. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 24.02.09, 10:48 ja też 10kg, jeszcze 4 mi zostały;) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 24.02.09, 11:04 Gratuluje i życzę spadku tych 4 kg.Ja teraz ważę 56 kg i to mi wystarczy.Martwi mnie tylko opóźniający się okres :( Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 04.03.09, 21:46 i jak dziewczyny?? Magdulka jak u Ciebie? Jest @ ?:) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 04.03.09, 22:02 u mnie 10 kg mniej ,jeszcze ponad 8 ,czasami mnie meczy ale się nie poddaję ,a ja miałam nadzieje że mój @ się przez to opóźni ale nie nie mam tak dobrze Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 06.03.09, 12:22 Tak szanowna @ spóźniła się o 3 dni.Najśmieszniejsze jest to,że kupiłam już test i jak wróciłam z nim do domu @ się zjawiła :) Ja troszkę spadłam jeszcze z wagi na dzień dzisiejszy mam 54.80.kg Odpowiedz Link
ania_f1 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 06.03.09, 13:08 No wlaśnie - mi się też spóźnia już 3 dzień - ale skoro tak może być to może poczekam jeszcze parę dni bo jakoś nie czuję żebym była w ciąży:-) a zawsze czułam od razu:-) A schudłam już 9 kilo (od 1 lutego) Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 20.05.09, 20:48 Podbijam wątek dla tych ,co teraz zaczynaja dietę. Odpowiedz Link
leluchow1 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 21.05.09, 07:04 Ja już dziś 3 dzień - 1,5kg mniej. Jakoś mi się to za piekne wydaje żeby mogło być prawdziwe :-) Odpowiedz Link
sylpal13 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 07:59 hej, wracam do pracy od paxdziernika, nadal nie udało mi się zrzucić 10 kg, chyba spróbuję z tą dietą. A efekt jojo? jak u dziewczyn które schudły? Odpowiedz Link
zurawina100 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 08:44 Ja jestem 9 dzień na tej diecie i schudłam prawie 4 kg, mąż chyba z 5. I też myślę co będzie jak zacznę w miarę normalnie jeść, czy będzie jojo. Może wypowiedzą się dziewczyny, które stosowały tę dietę. Odpowiedz Link
patrice7 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 10:04 Po skonczeniu diety zaczelam normalnie jesc ziemniaki,ryz,bialy chleb,ale wszystko z umiarem i nie 3 godz. przed snem (choc czasem się zdarzyło ;) i waga się trzyma ładnie. U mamy jadłąm za duzo i za tłusto przytyłam 2 kg ,ale juz ich nie ma;) Odpowiedz Link
uczula Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 11:53 pati a ile w sumie schudlas? bo mnie sie udalo w sumie 4 kg ale 1 kg juz odrobilam niestety... musze wrocic na dietke bo sobie popuscilam... Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 19:27 Ja schudłam w sumie 22kg i jak narazie jest ok . Waga jest ruchoma jedynie w obrebie 1 kg ,jem w zasadzie normalnie ,nie ruszam tylko białego chleba ,ograniczam ryż i staram się nie ruszać słodyczy bo inaczej się nie da żeby nie wracało,coś trzeba zmieni na zawsze ,ale takie są zasady south beach ,to nie dieta tylko zmiana stylu życia Odpowiedz Link
dorka3078 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 19:28 Aaaa i makarony u mnie tylko pełnoziarniste dla wszystkich wiec nie ma kłopotu że coś robię tylko dla siebie Odpowiedz Link
ankas4 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 18.08.09, 20:56 Dorka jak Ty to zrobilas///bez cwiczen?pisz wszystko co i jak:))) Ja schudlam okolo 4 ale niestety pozniej zaczeli sieznajomi, i poszlo... chcialabym teraz od wrzesnia na nowo, napisz mi Dorka skad mialas przepisy, czy gotowalas na 2 dni, jak to zrobilas, ze mialas czass na przygotowanie posilkow, bo wydaja mi sie bardzo czasochlonne. sciskam /....i zazdroszcze:) Odpowiedz Link
agasar79 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 19.08.09, 15:42 ja zimą schudłam około 8kg, teraz waga się trzyma +,- 1kg, więc jest ok. Wiadomo jak sobie troszkę więcej pojem przez tydzień czy dwa jest około 1kg na plusie, a później znowu spada :) Odpowiedz Link
zurawina100 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 19.08.09, 22:09 A mój mąż dziś się złamał po 10 dniach SB- wypił piwo, a ja dalej trwam:) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: South Beach od Nowego roku kto chetny 20.08.09, 12:16 Ja schudłam 16 kg i efektu jo-jo brak.Makraon kupuje pełnoziarnisty chociaz i biały czasem zjaem.Pieczywo jem raz białe raz ciemne,ziemniaki jadłam jak były nowe,teraz ponownie jem obiady bez ziemniaków.Słodycze czasem jem,ale nie za duzo i nie za często.Nie podjadam między posiłkami i sporadycznie zjadam kolację.Waga się utrzymuje na 50 kg. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Od jutra zaczynam SB 23.08.09, 16:36 Zwarzyłam siędzisiaj rano po weselu. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 68 kg. 6 kg przybyło od skończenia karmienia małego piersią. Przy wzroście 159 cm marny wynik :-/ Czuję się brzydka i gruba. Jedyne co to chyba codziennie rano kawkę swoją ulubioną będę piła a z resztą spróbuje normalnie bez grzeszenia. Będę musiała dla rodzinki przygotowywać normalne posiłki więc trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Od jutra zaczynam SB 23.08.09, 16:45 SPOKO, dasz rade, ja wlasnie wchodze w II faze, 4 kg mniej i nie mam ochoty na zarcie:) Odpowiedz Link
silvii Re: Od jutra zaczynam SB 23.08.09, 18:44 Doktorka! rządzisz Kochana!!! normalnie wymiatasz!!! heheheh ;))) Zaczęłam w styczniu przerwałam w kwietniu - schudłam 10kg. Do dzisiaj odzyskałam 3kg :( ale zero zasad SB... teraz znowu postanowiłam jakiś czas temu wrócić przynajmniej do II fazy... ale nie trzymam się rygorystycznie niestety... powiedziałabym nawet że to mocno III faza... (właśnie wróciłam z pizzy i piwa...) ale już mnie ten stan rzeczy męczy... i czekam na kolejny przypływ dietkowego zapału... ;))) Silvii & Dan Odpowiedz Link
a.zaborowska1 pytanie apropo kawy? 23.08.09, 20:35 że jutro nie będę mogła się napić z cukrem i mlekiem? a jak sobie pozwolę na chociaż taką jedną? to bardzo zaburzę dietę? Bo rozumiem że ten pierwszy etap ma być bez cukrów i tłuszczu. Odpowiedz Link
patrice7 Re: pytanie apropo kawy? 23.08.09, 21:07 a.zaborowska1 napisała: > że jutro nie będę mogła się napić z cukrem i mlekiem? > > a jak sobie pozwolę na chociaż taką jedną? to bardzo zaburzę dietę? > Bo rozumiem że ten pierwszy etap ma być bez cukrów i tłuszczu. hahahahah wymiotłas!! Jaka to dieta???:DD Odpowiedz Link
patrice7 Re: pytanie apropo kawy? 23.08.09, 21:08 southbeach.c10.pl/ Polecam :) swietnie rozpisana stronka Odpowiedz Link
zurawina100 Re: pytanie apropo kawy? 24.08.09, 07:40 ja piłam codziennie dwie rozpuszczalne kawy z mlekiem Odpowiedz Link
dorka3078 Re: pytanie apropo kawy? 24.08.09, 08:49 ale oczywiście bez cukru, ja piłam i piję jedną z mlekiem 0,5% albo tak jak zurawina rozpuszczalną albo inkę Odpowiedz Link