blanka0 16.01.09, 10:30 widzialyscie jakie cuda, dolnoslazaczki nie mamy tak daleko:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 10:33 tak, juz rok temu się na to czaiłam..mój mąż jest sceptyczny, woli prawdziwe plaże, ale ja marzę by tam pojechać w zimie..blisko mamy :) Odpowiedz Link
lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 10:34 no i z tego co pamiętam, bo dawno nie wchodziłam na strone, to można tam przenocować w hotelu bądż w namiocie na plaży..super sprawa Odpowiedz Link
blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 10:35 a ja pipka dopiero o tym przeczytalam extra ja bym pojechala, sa hotele, drink-bary :-) full wypas Odpowiedz Link
dorka3078 Re: tropical-islands 16.01.09, 11:06 my tez chcemy jechać teraz zimą ,ode mnie to tylko 160 km,koleżanka była naprawdę rewelacja. My myslimy o nocowaniu w hotelu ,ceny przystępniejsze ,pomimo że mamy tak blisko to nie chcemy z Zuzią po nocach wracać. Jak macie blisko do Niemiec to w Burgerkingach tamtejszych do zestawów dla dzieci kilka m-cy temu dawali darmowe bilety dla dzieci ,załapaliśmy się na darmówkę dla Klaudii Odpowiedz Link
lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 11:08 Nie, to, ze dzieci do 3 lat za darmo, to jeszcze najlepiej jechac w dniu urodzin swoich, bo wtedy osoba ta ma za darmo :) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: tropical-islands 16.01.09, 11:11 o to urodziny mam niedługo ,wtedy ja za darmo Klaudia ma bilet z burger kinga ,Zuzka z racji wieku ,no a m zapłaci ,ktoś musi no nie! Odpowiedz Link
gismol77 Re: tropical-islands 16.01.09, 12:34 my chcemy sie w lutym wybrać z calym kabaretem ;) Odpowiedz Link
blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 14:41 nie moge sie dodczytac ile to m apowierzchni, strasznie fajnie tam musi byc, ale cena rzeczywiscie wysoka najlepiej polowac w urodziny :-) czy ktoras tam JUZ byla, pochwalcie sie ja bede starego katowac na wyjazd Odpowiedz Link
patrice7 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:11 znalazlam!ale czad. Boskie! Ale faktycznie bilet laczopny 30 e za osobe + doplaty za atrakcje to niemaly wydatek. Odpowiedz Link
patrice7 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:11 www.tropical-islands.de/pl/goscie/atrakcje.html Odpowiedz Link
blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:22 ale tez i nie male naklady tam poszly 30 euro w niemczech to drobniaki, dla nas biednych polaczkow to majatek wrrr Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: tropical-islands 16.01.09, 15:55 z mężem sie wybieram w przyszły weekend, też mu się spodobał pomysł. Dzięki laski Odpowiedz Link
blanka0 olcia 16.01.09, 15:56 rob foty foty i jeszcze raz foty i wywiedz sie wszystkiego a potem chwal Odpowiedz Link
patrice7 Re: olcia 16.01.09, 16:01 Ola !!!Alez zazdroszcze :P)))) Opisz pozniej wszystko ze szczegolami ,porob fotki i wogole;)))) Odpowiedz Link
delfina7 Re: olcia 16.01.09, 16:04 Dziewczyny , a jaki dokument wyrobiłyśce dziecku?Ile kosztuje i ile trzeba czekac? Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: olcia 16.01.09, 16:52 mam paszport dla małej (wyrobiłam jej na 5 lat) właśnie, żebyśmy mogli jeździć spokojnie po świecie. Czekaliśmy chyba 2 tygodnie. Odpowiedz Link
lilka.k Re: olcia 16.01.09, 16:56 Faktycznie potrzebny paszport. Koniecznie musze im wyrobić, nawet mam wnioski w domu...teraz trzeba do fotografa się udać ;) Odpowiedz Link
burdziaa my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 16:32 znajomi byli i zadowoleni ale oni bez dzeci, wiec inna perspektywa :) Nas tez kusi, zwłaszcza ze ja niedługo mam urodziny ale mi własnie na ten dzien wypada @ ..:( i pewnie nie bede w formie. Jasiek ma w lstopadzie dopiero, pewnie wiec nie zaoszczedzimy. Olcia koniecznie zdaj nam relacje :) Odpowiedz Link
27agnes72 Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:19 Mój brat pojechał z żoną i z dziećmi (7lat i prawie 2 latka).Jedną noc spali w jakimś hotelu i wstęp na baseny mieli prawie za darmo a drugą noc nieplanowo zostali w Tropical na leżakach na plaży (tam są koce, mieli wózek a jedzenia tylko teoretycznie nie wolno zabierać).Potem jeszcze zwiedzili w Berlinie ZOO.Ogólnie bardzo zadowoleni...Jak dam radę to spytam jaki to był hotel. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:43 my sobie zarezerwowaliśmy Formule1 w Berlinie. W wakacje spaliśmy w takich hotelach, standard może nie za wysoki, ale bardzo tanio, mała za darmo w łóżeczku turystycznym. Odpowiedz Link
dorka3078 Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:58 my mamy dla Zuzi dowód też na 5 lat ,bez problemu można w całej Unii się nim posługiwać Odpowiedz Link
lilka.k Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 19:04 obliczyłam sobie ile by to wyszło z dodatkowymi atrakcjami i restauracjami, a fajnie by było tez w hotelem, bo przecież nie do ogarnięcia jest to wszystko w jeden dzień. I niestety, nie jest tanio, choć myślałam, ze taniej..choc dzieciaki nasze za darmo. dzieciarnia za mała..nie miałabym ich nawet gdzie połozyć spac w dzień, chyba zebym wziela wlasnie hotel., to luz. z nimi to realnie za 2 lata bym się tam mogła z nimi dogadać ;) Odpowiedz Link
lidiaa Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 23:04 Bylismy w czerwcu 2008 z maluchami. Siedzieliśmy parę dni w Berlinie i wracając pojechaliśmy na cały dzień. Miejsce jest genialne, dzieci jeszcze wtedy nie chodziły, ale dla takich ok. 1,5 roku to już jest co robić :) Mnóstwo basenów, knajpek las deszczowy i tylko trzymaj się za portfel bo dostaje się opaskę, którą płaci się na miejscu, a spłaca się ją wychodząc przez bramki na zewnątrz. Bardzo dużo Polaków :) Odpowiedz Link
lidiaa Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 23:05 Apropos paszportów - dzieci dostają paszporty tymczasowe, nasze gdy Im wyrabialiśmy miały poniżej roku i dostały z ważnością na rok. Plusem jest, że są tańsze od paszportów dorosłych. Odpowiedz Link
olcia.kaktus lilka 17.01.09, 09:53 paszport zazwyczaj wyrabiają dziecku na rok, ale jeśli się zaznaczy opcję 5 lat, to jest dokładnie taka sama procedura i koszt. Więc my to zrobiliśmy (mała miała rok i 1 miesiąc) W sumie dziecku wszystko jedno czy ma akutalne zdjęcie w paszporcie. Odpowiedz Link
blanka0 Re: lilka 17.01.09, 09:58 dziecku wszytsko jedno, ale nam w biurze powiedzieli ze jak sie celnik uczepi to moze nie puscic, no bo dziecko roczne a czteroletnie wyglada chyba inaczej ;-))) Lena ma na 5 lat ale pewnie za dwa wymienie, nie chcialabym niespodzianek na lotnisku np Odpowiedz Link