Dodaj do ulubionych

tropical-islands

16.01.09, 10:30
widzialyscie jakie cuda, dolnoslazaczki nie mamy tak daleko:-)
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 10:33
      tak, juz rok temu się na to czaiłam..mój mąż jest sceptyczny, woli prawdziwe
      plaże, ale ja marzę by tam pojechać w zimie..blisko mamy :)
      • lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 10:34
        no i z tego co pamiętam, bo dawno nie wchodziłam na strone, to można tam
        przenocować w hotelu bądż w namiocie na plaży..super sprawa
        • blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 10:35
          a ja pipka dopiero o tym przeczytalam
          extra
          ja bym pojechala,
          sa hotele, drink-bary :-)
          full wypas
        • blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 10:38
          280 km
          blizej niz nad morze
          • a.zaborowska1 Re: tropical-islands 16.01.09, 10:45
            dajcie linka
            • blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 10:50
              www.tropical-islands.pl
              • dorka3078 Re: tropical-islands 16.01.09, 11:06
                my tez chcemy jechać teraz zimą ,ode mnie to tylko 160 km,koleżanka
                była naprawdę rewelacja.
                My myslimy o nocowaniu w hotelu ,ceny przystępniejsze ,pomimo że
                mamy tak blisko to nie chcemy z Zuzią po nocach wracać.
                Jak macie blisko do Niemiec to w Burgerkingach tamtejszych do
                zestawów dla dzieci kilka m-cy temu dawali darmowe bilety dla dzieci
                ,załapaliśmy się na darmówkę dla Klaudii
                • lilka.k Re: tropical-islands 16.01.09, 11:08
                  Nie, to, ze dzieci do 3 lat za darmo, to jeszcze najlepiej jechac w dniu urodzin
                  swoich, bo wtedy osoba ta ma za darmo :)
                  • dorka3078 Re: tropical-islands 16.01.09, 11:11
                    o to urodziny mam niedługo ,wtedy ja za darmo Klaudia ma bilet z
                    burger kinga ,Zuzka z racji wieku ,no a m zapłaci ,ktoś musi no nie!
                    • gismol77 Re: tropical-islands 16.01.09, 12:34
                      my chcemy sie w lutym wybrać z calym kabaretem ;)
                      • patrice7 Re: tropical-islands 16.01.09, 13:57
                        a co to?
                        • blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 14:41
                          nie moge sie dodczytac ile to m apowierzchni, strasznie fajnie tam
                          musi byc, ale cena rzeczywiscie wysoka
                          najlepiej polowac w urodziny :-)
                          czy ktoras tam JUZ byla, pochwalcie sie
                          ja bede starego katowac na wyjazd
                          • patrice7 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:11
                            znalazlam!ale czad.
                            Boskie!
                            Ale faktycznie bilet laczopny 30 e za osobe + doplaty za atrakcje to niemaly
                            wydatek.
                            • patrice7 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:11
                              www.tropical-islands.de/pl/goscie/atrakcje.html
                              • blanka0 Re: tropical-islands 16.01.09, 15:22
                                ale tez i nie male naklady tam poszly
                                30 euro w niemczech to drobniaki, dla nas biednych polaczkow to
                                majatek
                                wrrr
                                • olcia.kaktus Re: tropical-islands 16.01.09, 15:55
                                  z mężem sie wybieram w przyszły weekend, też mu się spodobał pomysł.
                                  Dzięki laski
                                  • blanka0 olcia 16.01.09, 15:56
                                    rob foty foty i jeszcze raz foty i wywiedz sie wszystkiego
                                    a potem chwal
                                    • patrice7 Re: olcia 16.01.09, 16:01
                                      Ola !!!Alez zazdroszcze :P))))

Opisz pozniej wszystko ze szczegolami ,porob fotki i wogole;))))
                                      • delfina7 Re: olcia 16.01.09, 16:04
                                        Dziewczyny , a jaki dokument wyrobiłyśce dziecku?Ile kosztuje i ile
                                        trzeba czekac?
                                        • olcia.kaktus Re: olcia 16.01.09, 16:52
                                          mam paszport dla małej (wyrobiłam jej na 5 lat) właśnie, żebyśmy mogli jeździć
                                          spokojnie po świecie. Czekaliśmy chyba 2 tygodnie.
                                          • lilka.k Re: olcia 16.01.09, 16:56
                                            Faktycznie potrzebny paszport. Koniecznie musze im wyrobić, nawet mam wnioski w
                                            domu...teraz trzeba do fotografa się udać ;)
                                      • burdziaa my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 16:32
                                        znajomi byli i zadowoleni ale oni bez dzeci, wiec inna perspektywa :)
                                        Nas tez kusi, zwłaszcza ze ja niedługo mam urodziny ale mi własnie
                                        na ten dzien wypada @ ..:( i pewnie nie bede w formie. Jasiek ma w
                                        lstopadzie dopiero, pewnie wiec nie zaoszczedzimy. Olcia koniecznie
                                        zdaj nam relacje :)
                                        • 27agnes72 Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:19
                                          Mój brat pojechał z żoną i z dziećmi (7lat i prawie 2 latka).Jedną
                                          noc spali w jakimś hotelu i wstęp na baseny mieli prawie za darmo a
                                          drugą noc nieplanowo zostali w Tropical na leżakach na plaży (tam są
                                          koce, mieli wózek a jedzenia tylko teoretycznie nie wolno
                                          zabierać).Potem jeszcze zwiedzili w Berlinie ZOO.Ogólnie bardzo
                                          zadowoleni...Jak dam radę to spytam jaki to był hotel.
                                          • olcia.kaktus Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:43
                                            my sobie zarezerwowaliśmy Formule1 w Berlinie. W wakacje spaliśmy w takich
                                            hotelach, standard może nie za wysoki, ale bardzo tanio, mała za darmo w
                                            łóżeczku turystycznym.
                                            • dorka3078 Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 18:58
                                              my mamy dla Zuzi dowód też na 5 lat ,bez problemu można w całej Unii
                                              się nim posługiwać
                                              • lilka.k Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 19:04
                                                obliczyłam sobie ile by to wyszło z dodatkowymi atrakcjami i restauracjami, a
                                                fajnie by było tez w hotelem, bo przecież nie do ogarnięcia jest to wszystko w
                                                jeden dzień. I niestety, nie jest tanio, choć myślałam, ze taniej..choc
                                                dzieciaki nasze za darmo.
                                                dzieciarnia za mała..nie miałabym ich nawet gdzie połozyć spac w dzień, chyba
                                                zebym wziela wlasnie hotel., to luz.
                                                z nimi to realnie za 2 lata bym się tam mogła z nimi dogadać ;)
                                                • lidiaa Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 23:04
                                                  Bylismy w czerwcu 2008 z maluchami.
                                                  Siedzieliśmy parę dni w Berlinie i wracając pojechaliśmy na cały
                                                  dzień. Miejsce jest genialne, dzieci jeszcze wtedy nie chodziły, ale
                                                  dla takich ok. 1,5 roku to już jest co robić :)
                                                  Mnóstwo basenów, knajpek las deszczowy i tylko trzymaj się za
                                                  portfel bo dostaje się opaskę, którą płaci się na miejscu, a spłaca
                                                  się ją wychodząc przez bramki na zewnątrz.
                                                  Bardzo dużo Polaków :)
                                                  • lidiaa Re: my tez chcielismy sie wybrac 16.01.09, 23:05
                                                    Apropos paszportów - dzieci dostają paszporty tymczasowe, nasze gdy
                                                    Im wyrabialiśmy miały poniżej roku i dostały z ważnością na rok.
                                                    Plusem jest, że są tańsze od paszportów dorosłych.
                                                  • olcia.kaktus lilka 17.01.09, 09:53
                                                    paszport zazwyczaj wyrabiają dziecku na rok, ale jeśli się zaznaczy opcję 5 lat,
                                                    to jest dokładnie taka sama procedura i koszt. Więc my to zrobiliśmy (mała miała
                                                    rok i 1 miesiąc) W sumie dziecku wszystko jedno czy ma akutalne zdjęcie w
                                                    paszporcie.
                                                  • blanka0 Re: lilka 17.01.09, 09:58
                                                    dziecku wszytsko jedno, ale nam w biurze powiedzieli ze jak sie
                                                    celnik uczepi to moze nie puscic, no bo dziecko roczne a
                                                    czteroletnie wyglada chyba inaczej ;-)))
                                                    Lena ma na 5 lat ale pewnie za dwa wymienie, nie chcialabym
                                                    niespodzianek na lotnisku np

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka