zmijka76 31.01.09, 22:46 Przymierzam sie do kupienia orbiterka. Macie? Polecacie? Jeżeli tak, to jakiś konkretny model? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia27 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 31.01.09, 23:48 :D moja siostra ma, zapał miała wieeeelki jak go kupowała:D <ten jej kosztował jakieś 5OOzł> obecnie słuzy jako.... wieszak na ubrania:P Odpowiedz Link
blanka0 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 09:30 picasaweb.google.pl/edytao30/Orbitrec?feat=directlink mam taki, uzywa go cala rodzina, jest rewelacyjny ale kosztowal okolo 1400 zl ja polecam Odpowiedz Link
blanka0 Re: może glupie pytanie ale co takie cudo robi? 01.02.09, 09:51 oj Justynko:-) tak jakby chodZisz , masz 8 poziomow nacisku, po 15 minutach mozna ducha wyzionąć :-) Odpowiedz Link
zmijka76 Re: może glupie pytanie ale co takie cudo robi? 01.02.09, 12:13 Blanka- a jaki to model? Widzę,że ma ogromne koło? Ilu kilogramowe? Powiedz na co warto zwrócić uwagę? No i chciałabym się zmieścić w tysiącu... Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 12:18 mam Thorn model 4145. Ćwiczę 3-4 razy w tygodniu i po pół godzinie wychodzi ze mnie wiadro potu. To jest taka lepsza wersja roweru stacjonarnego, który imituje chodzenie i do tego jeszcze wymusza ruch ramion. Ja sobie chwalę, ale trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, żeby praktycznie codziennie się brać za siebie. Wymówki często się zdarzają, choć mąż mnie mocno mobilizuje Odpowiedz Link
blanka0 olcia 01.02.09, 12:25 pół h wow jestem pelna podziwu, mi serce wyskakuje po 15 min zmijka ten: www.decathlon.com.pl/PL/ve-680-56303932/ ja naprawde polecam, mam tez rowerek i jakos do mnie nie przemawia, a na tym orbitreku pracuja chyba wszystkie miesnie plecow, ramion, nog i sama nie wiem co jeszcze moja kolezanka mam taki jak ja tylko ze cierar ustawia sie elektronicznie- katastrofa, nikt nie umie wtrakcie cwiczen zmienic nacisku, u mnie jest pokretło od 1-8 w kazdej chwili sobie mozna wyregulowac, mierzy tetno i inne cuda, Odpowiedz Link
zmijka76 Re: olcia 01.02.09, 12:46 Dziewczyny- a co myslicie o tym? www.allegro.pl/item544017948_elektromagnetyczny_orbitrek_z_ergometrem_thorn.html Odpowiedz Link
blanka0 Re: olcia 01.02.09, 12:51 wyglada super tylko jest chyba wlasnie ustawiany elektronicznie, ale to chyba nie problem choc uciązliwe Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: olcia 01.02.09, 18:02 mniej niż pół godziny nie ma wogóle sensu ćwiczyć. Organizm powinien być na wysiłku na podwyższonym tętnie i na pograniczu zadyszki minimum 20 minut, żeby wogóle zaczął być spalany tłuszcz z zapasów, czyli to, na czym mi zależy. Zamierzam wydłużać czas ćwiczenia do godziny, bo to wtedy naprawdę ma sens. Odpowiedz Link
lilka.k Re: olcia 01.02.09, 18:10 olcia ma rację, jak miałam ćwiczenia na siłowni z instruktorem (kiedyś) to to samo mówił i nie mniej niż 20 minut na rowerku.. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 18:11 mam taki orbitrek Kupiłam używany za 400zł, ale właściwie jak nowy. Jest bardzo cichy. Mogę sobie ćwiczyć oglądając TV. Ma możliwość ustawienia dystansu, czasu lub kalorii, jakie chce się spalić. No i nie da się "oszukiwać", bo jak się przestaje kręcić, to wszystkie liczniki (łącznie z czasem) się zatrzymują. Odpowiedz Link
zmijka76 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 19:10 Olcia- ale ten model nie ma progra,mów do ustawienia, prawda? Mi zalezy bardzo na programach- ponoć zmienny wysiłek podczes treningu bardzo pomaga przy chudnieciu..... Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 19:32 tym się różni orbitrek magnetyczny od elektromagnetycznego. Różnica jest taka, że w tym pierwszym sobie ręcznie ustawiasz obciążenie, w tym drugim masz program, który po jakimś czasie zmienia ci sam to obciążenie. Dla mnie generalnie zbędny "gadżet", bo zmieniam sobie wtedy, gdy odczuwam siły na to. A kilkaset złotych więcej to jednak jest różnica. Ważna jest tak naprawdę waga koła zamachowego - im cięższe, tym płynniejsza jest "jazda". Podobno tez te elektromagnetyczne bywają głośniejsze - ale tego nie mogę potwierdzić. Mój w każdym bądź razie jest bezszmerowy ;) Odpowiedz Link
atenette Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 01.02.09, 19:40 Bardzo fajna rzecz, daje niezły wycisk. Tylko tak jak do wszystkich ćwiczeń trzeba mieć zapał i silną wole :) Odpowiedz Link
zmijka76 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 02.02.09, 20:49 Dziś zamówiłam przez allegro:) Raz się żyje;) mam tylko nadzieję,że wystarczy mi chęci i samozaparcia Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 02.02.09, 21:16 no ja właśnie zeszłam ze swojego. Chyba wydłużę sobie znów czas o 10 minut. Odpowiedz Link
katx1 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 03.02.09, 08:09 Mam ogromne doświadczenie w jego odkurzaniu w końcu stoi i kurzy się już ze 3 lata;)))))( a od odkurzania nawet częstego ni cholery nie chudnę) Strasznie byłam napalona jakgo kupowaliśmy, a teraz wiem że kasa w błoto, jak bym chciała uczciwie ćwiczyć to by mi skakanka za 5 zł wystarczyła albo sprzęty domowe. Aha i chyba dziś jednak wybrałabym rowerek. Odpowiedz Link
cassanovaxxx Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 13.02.09, 12:05 Witam. Moge polecic oferte sprawdzonego iaufanego sklepu internetowego www.sklep-presto.pl/search.php?cat=Wszystkie&text=orbitrek ceny jak widzisz bardzo atrakcyjne,nigdzie nie trafisz lepiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lawikas Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 23.03.09, 11:36 Osobiscie wybrałbym bieznie www.sklep-presto.pl/product-pol-4663-Bieznia-elektryczna-Jocker-IN400.html Cena atrakcyjna a sklep godny zaufania. Odpowiedz Link
karmelita.1 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 08.07.09, 16:27 polecam te orbotreki - mam w domu jeden - na razie sie dobrze sprawuje - zobaczymy co bedzioe za pare miesiecy - ale jak na razie spalam okolo 300kcal i mam nadzieje,ze z dnia na dzien uda mi sie zrobic lepsze postepyyyyyy, poelcam polecam !!!!!!!!!!!! :):):):):) hop-sport.pl/pl/orbitreki_trenazery.htm?r=tL6SP8US Odpowiedz Link
karmelita.1 Re: Orbitrek- macie jakieś doświadczenia? 08.07.09, 16:27 polecam te orbitreki - mam w domu jeden - na razie sie dobrze sprawuje - zobaczymy co bedzie za pare miesiecy - ale jak na razie spalam okolo 300kcal i mam nadzieje,ze z dnia na dzien uda mi sie zrobic lepsze postepyyyyyy, polecam polecam !!!!!!!!!!!! :):):):):) hop-sport.pl/pl/orbitreki_trenazery.htm?r=tL6SP8US Odpowiedz Link