smolineczka 10.02.09, 14:08 od kiedy urodziła się Marysia kupujemy pięciolitrowy żywiec-zdrój, a dla niej do picia - w półlitrowych butelkach. chcę spróbować przejść na kranówę, ale filtrowaną. jaki filtr polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipiec_2007 Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:20 ja britte. filtry mozna kupic wszedzie. moja mama miala innej firmy, ale w koncu i tak przeszla na britte, bo miala problem z kupnem wkladow. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:43 ja też mam britte. Jest ok, ale trzeba pamiętać, żeby regularnie wymieniać. Odpowiedz Link
mimi_mm Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:47 britta i tylko britta - ostatnio w Tesco byla promocja - 69pln w tym 4 filtry. Odpowiedz Link
patrice7 Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 15:57 A ja wlasnie brity nie polecam;/ Nie zeby skuteczna nie byla,bo jest male to ciagle uzuplenianie i czekanie az nakapie doprowadza mnie do szalu. Odpowiedz Link
izoola mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:45 a ja mam taka mini stacje uzdatniania wody. to sa specjalne membrany filtrujace wode i dodatkowo ja mineralizujace. usuwane sa bakterie, nie mowiac o innych wiekszych czasteczkach. woda jest poprostu zajebista. wszystko miesci sie pod zlewem. jest baniak 10litrowy i membrana, w zlewie zrobiony dodatkowy kranik wiec zwykla kranowe rowniez mozna miec. wczesniej mialam brite ale wcale to tanio nie wychodzilo:(. ta woda jest duzo smaczniejsza niz z brity, no i nie trzeba pamietac o wymianie filtrow co miesiac. raz na pol roku do 8 miesiecy dzwoni pan z serwisu i zmienia jakis tam filterek, ktory wylapuje te najwieksze "smiecie" z wody zeby sie nie zapchalo. ja jestem mega zadowolona i z czystym sumieniem moge polecic. Odpowiedz Link
smolineczka Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:51 właśnie szukam takiej firmy w Krakowie, chcę zorientować się jak to wygląda cenowo i w ogóle dzięki za podpowiedź - wpiszę w przeglądarce "stacja uzdatniania wody" :) Odpowiedz Link
izoola Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:55 w krakowie to nie wiem, my mamy z firmy rainman. byly 3 mozliwosci- 1500 ze starszym typem membrany, 2000 (ten wzielismy) i 2500 z dodatkowym urzadzeniem pozwalajacym na wieksza wydajnosc. my wzielismy na raty- swietne warunki zaproponowano:) Odpowiedz Link
patrice7 Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 22:01 smolineczka zapewniam Cie ze to uzupelnianie jest wpieniajace na maksa. Nop idziesz robic kawe a tu wody nie ma trzeba nalac, czekac,az nakapie.... brr Odpowiedz Link
izoola Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 22:05 nooo, a najgorsze, ze jeden filtr to niby na miesiac a tak naprawde to nie liczy sie ile go uzywasz tylko jakie iloci przepuszczasz wody. ja gotowalam na takiej wodzie z brity i 2 filtry schodzily miesiecznie, bo jak tylko widzialam osad na herbacie to mnie nerwy braly i zmienic musialam:(....a teraz herbatka jak bursztyn, zawsze:) Odpowiedz Link
smolineczka Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 21:48 byłam dzisiaj w sklepie, oglądałam filtry dokładnie o tym samym myślałam, że to ciągłe uzupełnianie może być męczące Odpowiedz Link