Dodaj do ulubionych

jaki filtr do wody polecacie?

10.02.09, 14:08
od kiedy urodziła się Marysia kupujemy pięciolitrowy żywiec-zdrój, a
dla niej do picia - w półlitrowych butelkach. chcę spróbować przejść
na kranówę, ale filtrowaną. jaki filtr polecacie?
Obserwuj wątek
    • lipiec_2007 Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:20
      ja britte. filtry mozna kupic wszedzie. moja mama miala innej firmy,
      ale w koncu i tak przeszla na britte, bo miala problem z kupnem
      wkladow.
      • olcia.kaktus Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:43
        ja też mam britte. Jest ok, ale trzeba pamiętać, żeby regularnie wymieniać.
        • mimi_mm Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 14:47
          britta i tylko britta - ostatnio w Tesco byla promocja - 69pln w tym
          4 filtry.
          • patrice7 Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 15:57
            A ja wlasnie brity nie polecam;/
            Nie zeby skuteczna nie byla,bo jest male to ciagle uzuplenianie i czekanie az
            nakapie doprowadza mnie do szalu.
            • izoola mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:45
              a ja mam taka mini stacje uzdatniania wody. to sa specjalne membrany filtrujace wode i dodatkowo ja mineralizujace. usuwane sa bakterie, nie mowiac o innych wiekszych czasteczkach. woda jest poprostu zajebista. wszystko miesci sie pod zlewem. jest baniak 10litrowy i membrana, w zlewie zrobiony dodatkowy kranik wiec zwykla kranowe rowniez mozna miec. wczesniej mialam brite ale wcale to tanio nie wychodzilo:(. ta woda jest duzo smaczniejsza niz z brity, no i nie trzeba pamietac o wymianie filtrow co miesiac. raz na pol roku do 8 miesiecy dzwoni pan z serwisu i zmienia jakis tam filterek, ktory wylapuje te najwieksze "smiecie" z wody zeby sie nie zapchalo.
              ja jestem mega zadowolona i z czystym sumieniem moge polecic.
              • smolineczka Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:51
                właśnie szukam takiej firmy w Krakowie, chcę zorientować się jak to
                wygląda cenowo i w ogóle
                dzięki za podpowiedź - wpiszę w przeglądarce "stacja uzdatniania
                wody" :)
                • izoola Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 21:55
                  w krakowie to nie wiem, my mamy z firmy rainman. byly 3 mozliwosci- 1500 ze starszym typem membrany, 2000 (ten wzielismy) i 2500 z dodatkowym urzadzeniem pozwalajacym na wieksza wydajnosc. my wzielismy na raty- swietne warunki zaproponowano:)
                  • patrice7 Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 22:01
                    smolineczka zapewniam Cie ze to uzupelnianie jest wpieniajace na maksa.
                    Nop idziesz robic kawe a tu wody nie ma trzeba nalac, czekac,az nakapie.... brr
                    • izoola Re: mini stacja uzdatniania wody 10.02.09, 22:05
                      nooo, a najgorsze, ze jeden filtr to niby na miesiac a tak naprawde to nie liczy sie ile go uzywasz tylko jakie iloci przepuszczasz wody. ja gotowalam na takiej wodzie z brity i 2 filtry schodzily miesiecznie, bo jak tylko widzialam osad na herbacie to mnie nerwy braly i zmienic musialam:(....a teraz herbatka jak bursztyn, zawsze:)
            • smolineczka Re: jaki filtr do wody polecacie? 10.02.09, 21:48
              byłam dzisiaj w sklepie, oglądałam filtry
              dokładnie o tym samym myślałam, że to ciągłe uzupełnianie może być
              męczące

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka