10.07.07, 13:21
Macie jakieś ulubine sklepy z rzeczami dla malucha? Takie gdzie można znaleź
coś pięknego i niekoniecznie zbankrutować? Ja dzisiaj kupilam w realu na
stoisku NICI przepiękne buciki niemowlęce, granatowe z pomarańczową gwiazdka
(22zl). Zakochalam się w nich poprostu. Wiem że to zupelnie niepraktyczne i
zbędne...ale jakie pięknesmile
Obserwuj wątek
    • kami_sia Re: Wyprawka 10.07.07, 13:35
      No napewno słodkie takie buciczki..A,że nie praktyczne-to co ...smile
      Ja będę kupować rzeczy dla małej albo w sklepie Piotruś na ul.Warszawskiej
      tanio,dużo i ładne i dobre gatunkowo mają
      i na ul.Krakowskiej też zobacze bliżej Katedry już po lewej stronie
      ja się idzie od Pl.Daszyńskiego.Też duży wybór i tanie rzeczy.
      Ale osobiście i tak wole ten na warszawskiej,polecam gosmile
      • issy25 Re: Wyprawka 10.07.07, 14:26
        Jeszcze nie bylam w tym sklepie na warszawskiej, ale może przy okazji zajrze.
        Niestety nie bardzo sie orienruje gdzie są take sklepy i większość kupowalam w
        Swiecie Dziecka w alejach, ale tam niestety drogo mają. Dobrze wiedzieć ze sa
        troche tańsze sklepy, bo kupowanie sie zacznie dopiero jak maluszek na świat
        przyjdziesmilePrzerazily mnie ceny w Smykatesach. Poprostu coś okropnego. Na same
        ciuszki trzeba by bylo z tysiac zlotych wydać. Fakt, piękne rzeczy tam maja, ale
        kupowac tam można tylko pojednej sztuce na prezent ewentualnie, a nie wyprawkę
        calą robić.
    • paula343 Re: Wyprawka 10.07.07, 14:31
      ja jak narazie wszystkie ciuszki jakie mama to kupilam w tesco na cherokee. Np
      3 pack pajacykow jeden kosztowal 29 zl a drugi 22.
    • magdajb Re: Wyprawka 10.07.07, 20:02
      ja na szczęście mam mnóstwo rzeczy po 2 dziewczynkach mojej siostry. Więc
      ubranek nie musiałam kupować zbyt wiele, choć i tak trochę kupiłam. A co do
      takich rzeczy jak kocyk, wanienka, rożek, pościel, ręczniki, itp., to częśc już
      kupiłam i wkrótce jadę ponownie po resztę do Smykatesów. Naprawdę ładne rzeczy
      tam są i ceny chyba też nie są najgorsze. Sprzedają też na allegro w podobnych
      cenach. Choć - co do obsługi sad No ale cóż - nie jadę tam codzień.
      • katharina_29 Re: Wyprawka 11.07.07, 12:04
        Ja również polecam Tesco cherokee.Ubranka dobre gatunkowo i w dobrych cenach.Ja
        większość ciuszków kupiłam właśnie w tesco i auchanie.Nie ukrywam,że mając dużo
        wolnego czasu jeździłam do tych sklepów dosyć często i polowałam na promocje i
        przeceny.Ostatnio w Auchanie kupiłam 12 sztuk bodziaków,za 12PLN.Wszystkie
        bawełniane i dobrej jakości(już wyprałam i nic się z nimi nie działo).Kupiłam
        też śliczne dresiki z polarku za 15zł(troszkę większe już z myślą o zimie i
        wiośnie).Warto się trochę pobawić,bo można "upolować" naprawdę fajne rzeczy za
        parę groszy.A ceny w Smykatesach są naprawdę zabójcze.
    • a.g.g.a Re: Wyprawka 11.07.07, 19:46
      Mnie też poraziły ceny w Smykatesach.Poza tym nie spodobała mi się obsługa w
      tym sklepie...Duży wybór ciuszków w przystępnych cenach mają w sklepie na
      Warszawskiej,ale w tym drugim od Alei.Podobnie jest w Marisie koło
      Trolla.Zajrzałam tam przypadkowo i okazało się,że ceny są znośne,a ubranka
      dobrej jakości
      • issy25 Leżaczek 12.07.07, 10:37
        A kupujecie leżaczek? Ja się zastanawiam, u mojej siostry bardzo się sprawdzil,
        bardzo go sobie chwalila. Chyba się skuszę, chociaż maż mnie przekonuje że to
        zbędny wydatek. Nie chce kupować bardzo drogiego, chociaż widzialam piękne ale
        za ok 300 zl. Myślę że do 100 zl znajde coś fajnego
    • a.g.g.a Re: Wyprawka 12.07.07, 15:42
      My kupujemy.A właściwie to rodzice kupią nam w prezencie.Tak się z mężem
      zapędziliśmy w zakupach dla dziecka,że sami wszystko kupiliśmy nie zostawiając
      nic dla innych na prezentywinkOstał się tylko leżaczek-bujaczek i mata..Myślę,że
      taki leżaczek na pewno się przyda.Moje znajome mają i chwalą go sobie.
      • issy25 Re: Wyprawka 13.07.07, 11:32
        To widzę że nie tylko ja się zapędzilam w tym kupowaniu. Również wszystko już
        kupilam, mama zdażyla ,mnie powstrzymać przed zakupem przewijaka. Podobają mi
        się takie wolnostojace przewijaki z póleczkami i wanienką. Widzialam na allegro
        i uważam że są super.
        • lolajna7 Re: Wyprawka 21.09.07, 14:34
          Chciałam założyc taki sam wątek ale odnalazłam ten smile co do tego
          sklepu na Warszawskiej to nie chodzi o Puchatka tylko o ten drugi?
          (dalej idąc w Warszawską?)Jest też stoisko w Centrum na I piętrze
          ale kupowałam tam tylko kiedyś prezent dlka chrześnicy i nie mam
          porównania co do cen(dostałam tylko kartę rabatową). Jeśli macie
          namiary na jakieś hurtownie z tanimi ciuszkami i innymi przydatnymi
          dla maluchów rzeczami to piszcie proszę. Pozdrawiam
          • blue_belle Re: Wyprawka 28.09.07, 13:41
            Ja kupiłam część ciuszków w Tesco z Cherokee. Dobre jakościowo (wyprałam i ok, w
            dotyku również miła bawełna) i tanie. Parę kupiłam w ciucholandzie dla dzieci i
            kobiet w ciąży jak jest ulica śląska to zaraz na początku jej przedłużenia w
            stronę Jasnej Góry (nie wiem co to za ulica). Kilka ciuchów w komisie dla dzieci
            w pierwszej alei w bramie i tam będę uczęszczać bo fajne są rzeczy i nie tylko
            ciuchy. Część mam od koleżanki. Na nowe szkoda mi kasy - wolę np wózek kupić
            droższy. W sklepie jakiś pajac kosztuje np 20zł, a dzisiaj kupiłam reklamówkę
            ciuszków i dałam 21zł.
            Ale jest hurtownia na 1 Maja 21 - Jacek i Agatka - byłam i widziałam, dość tanio
            i jest wszystko dosłownie co wymieniają wszelkie listy wyprawkowe.
            Więc co kto lubi i jak lubi. Do wyboru do koloru. Bo dla dzieci jest mnóstwo
            wszystkiego.
            Pozdrawiam i życzę udanych zakupów....smile))))
            • issy25 Re: Wyprawka 29.09.07, 18:01
              Pozwolę sobie na maleńką poradę co do wyprawki. Na początek kupujcie tylko body
              rozpinane po calosci. Ja kupilam mnóstwo zakladanych przez glówkę, i teraz leżą
              nowiutkie i nieużywane w szafie, a ja musialam dokupić kilka rozpinanych. W
              szpitalu mialam przeprawę z tymi nie rozpinanymi, i nie wiem kto mial gorzej, ja
              czy synek. Tak samo śpiochy, tylko te rozpinane w kroku. Jak pomyślę że w środku
              nocy mam zdejmować cale śpiochy do przewijania to wole w ogóle ich nie zakladać.
              Kilka sztuk też leży sobie w szafie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka