motylek1407 31.05.09, 19:32 Koniec ery cyca.... Postanowione. Jula od 24h bez mleczka, a moje piersi jak balony i bola. Jakie sposoby stosowalyscie zeby zmniejszyc laktacje?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogosia Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 31.05.09, 19:56 jak Ci się udało 24h nie karmic???? Odpowiedz Link
motylek1407 Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 31.05.09, 20:46 Hm... myslalam ze to niemozliwe a jednak. Popoludniu dostala cyca i zostala u dziadkow na noc :) Rano przyjechalam, powiedzialam ze cycy "be", posmarowalam za rada Przyjaciółki musztardą i wizualnie zadziałało. Pare razy w ciagu dnia upomniala sie, ale powiedzialam ze jest duza ze nei pije juz z cyca i ze cyc beeee. Powtarzala to za mna i odpuszczala. Myslalam ze to sie nie uda, ale dzieciaczki sa mądrzejsze niż nam sie wydaje. Podziekowalam Jej dzis za to ze tak mi pomaga :) Sciagnelam pokarm teraz troche ale to doraznie bo nei chce pobudzac laktacji.Biore szałwie... co jeszcze? Odpowiedz Link
chmurcia4 Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 31.05.09, 21:16 duuuuuuuuuuuużo herbaty z szałwi Odpowiedz Link
marigold222 Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 01.06.09, 13:15 szałwia a do tego, jeśli dostaniesz w aptece- homeopatyczna pulsatilla 15 D (o ile nie jestes w ciąży) na receptę bromokryptyna- ale to trochę depresyjnie działa bo zaburza wydzielanie serotoniny (oprócz prolaktyny oczywiście) Odpowiedz Link
kalinka-pl Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 01.06.09, 14:04 Nie pocieszę, generalnie żadne ziółka itp mi nie pomagały, jedynie na obrzęk kapusta surowa rozbita na miazgę a na samo zahamowanie laktacji leki na receptę ale to dość spory wydatek z tego co pamiętam. Odpowiedz Link
motylek1407 Ricinus communis ch 30 01.06.09, 21:39 Ricinus communis ch 30, pani w aptece polecila, homeopatyczne, sama stosowala i jak zwykle bliska mi homeopatia mnie zadziwila efektem. Po 1 dawce jest juz lepiej, nie bola mnie piersi, nei robia sie gulajki. Wazna potencja 30 bo ch 5 dziala odwrotnie - zwieksza laktacje ;) a Córcia dzielna... nie protestuje, mądre dzieciaki :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 02.06.09, 22:09 Homeo jest super - tak mówią koleżanki, a zamiast pić szałwię - bo to paskudztwo - można łykać tabletki szałwiowe. Ja już karmiłam tylko wieczorem i było to raczej przytulanie, więc myślę, że obejdzie się bez wspomagania. Tak jak przy starszaku, rzucanie karmienia odbywało się stopniowo, więc bez takich awarii Odpowiedz Link
katacha Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 02.06.09, 23:00 Ja odstawiałam z dnia na dzień bo tak pewnego dni a 1. 12.2008 na mnie naszło. CZułam się jakbym miała nawał pokarmu. Piłam przez 2 tygodnie piłam 2, 3 kubki szałwi i obowiązkowo kapusta rozgnieciona. troszkę pokarmu odciągałam żeby mi biustu nie rozwaliło. I jakoś się udało a byłam przerażona na początku. Powodzenia Odpowiedz Link
motylek1407 Re: Sposoby na zmniejszenei laktacji 03.06.09, 21:03 To juz 4ty dzien i jest ok! łykam te taletki szałwiowe ale nei działały jakos specjalnie, a po homeo po prostu ból jak ręką odjął...i piersi ok, nie robią sie gulaje, bez nawału, wszystko w normie, rewela, polecam!! Wzielam 1 dawke, jak to jest przy potencji ch 30, jesli bedzzie trzeba powtorze po tygodniu. A Julcia mądra, w nocy trudniej bo chec przytulenia sie wielka i wtedy na spiaco cyc i cyc, ale dajemy rade! Mam tydzien urlopu wiec dobrze sie zlozylo, nadrabiamy czasem razem spedzanym :) Zal mi ciut...ale to był już czas na "papa" dla cyca. pozdrawiam was wszystkie. Odpowiedz Link