mimi_mm 05.06.09, 11:31 Czy ktoras z was malowala sciane farba magnetyczna? jak sie uzytkuje? czy rzeczywiscie magneziki trzymaja sie na scianie? bede wdzieczna za opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1alfa1 Re: farba magnetyczna 05.06.09, 14:09 Malowałam trzy lub cztery warstwy warstwy magnetycznej, potem dwie warstwy koloru. Magnesy małe, tzn. lekkie ( ja mam takie różne kształty piankowe na magnesach, zwierzątka chyba z danonków i plastikowe cyferki ) trzymają się, ale ciężkie nie. Puszka farby litrowej starczyła na pomalowanie ok 3 m2 trzema lub czterema warstwami. Na ścianie widać gdzie jest farba magnetyczna - tzn. jak się przyjrzysz z bliska to powierzchnia ta jest bardziej chropowata i "grubsza", z daleka (1-2 m )nie ma różnicy. rysunki można powiesić na takiej ścianie za pomocą dwóch lub czterech magnesów. Generalnie spodziewałam się lepszych efektów za tą cenę - wydawało mi się że będzie tak jak na tablicy, ale taki efekt to tylko w idei.Chyba nie zdecydowałabym się ponownie, raczej kupiłabym tablicę magnetyczną. Jeśli jednak Ty jesteś zdecydowana to radzę pomalować mniejszą powierzchnię a dać np 6 warstw farby, może efekt będzie lepszy. Odpowiedz Link