Dodaj do ulubionych

salon aranzacja

30.12.10, 13:28
macie juz 100%" pewnosci jak urzadzic?tj nawet nie meble ale co ze scianami????????ja mam teraz na wariata,robotnicy dzwonbia juz jaka farba co na sciany
a ja nie wiem co robic
chce jasne wnetrza ,chyba jasna szarosc
ale tez bym zrobila i kamien i tapete,,,,,,,,,,,,
ale gdzie ,jak jaka?
macie juz cos upatrzone lub pewne,ze tak bedzie i koniec?ja sien zdecydowqc nie moge
Obserwuj wątek
    • izzunia Re: salon aranzacja 30.12.10, 13:37
      u mnie w przyszłym tygodniu ekipa będzie przygotowywać "infrastrukturę" pod kuchnię... o ile siła do płyty czy odpływy do zmywarki i zlewu są nie do ruszenia, ale jeszcze muszę wykombinować gdzie okap... ech.
      Salon przy tym betka - nniedaleko kominka kanapa + stolik + szafka na rtv, zeby dobrze tv ogladac,tam tez zaintalowane glosniki (okablowanie juz w podlodze i scianach), z boku - blizej drzwi tarasowych stolik kawowy i 2-3 fotele kawowe, a miedzy kuchnia a stolikiem, duzy rozkladany stol z krzesłami.
      obok tego wszystkiego jakies 2 kredensy, lampy, rolety rzymskie i wszystko.
      mam dużą przestrzeń na dole (jakieś 70m2) i chcę to zachować, żeby nie było przeładowane.
    • mifff Re: salon aranzacja 31.12.10, 07:39
      ann-a69 napisała:

> najlepiej poprosić o poradę projektanta , po co się denerwować ?

Reklama dźwignią handlu, ale tu nie jej miejsce.
      • paulina.ryska Re: salon aranzacja 31.12.10, 08:52
        Ja bym zrobila jak najprosciej. Pomieszkala, zobaczyla jak grają kolory, co się sprawdza w nowym salonie, a co nie, i za jakis czas bym sie zdecydowala na zmiany lub tez bym zostawila jak jest. Ja juz wiem co mam do podmianki:)
    • szczypior74 Re: salon aranzacja 31.12.10, 13:31
      Zgadzam się z Pauliną.
      Zostaw nawet białe ściany. Zawsze możesz pomalować jak pomieszkasz, zobaczysz jak układa się na nich światło, która wymaga kontrastu, na której będzie pasował jaki mebel oraz w jakim rozmiarze. Jeśli koniecznie chcesz kupować meble to wybierz tylko te najpotrzebniejsze.

Nie ma sensu urządzać na JUŻ, bo ekipa czeka na decyzję. Zwykle kończy się to frustracją i niezadowoleniem.

Powodzenia :)
    • ivaz Re: salon aranzacja 01.01.11, 00:56
      Ja zainwestowałam w projektanta i uwazam ze to najlepiej wydane pieniądze, wszystko mam pieknie dobrane kolorystyka, materiały, faktury, oświetlenie wszystko jest zgrane i harmonijne, sama nigdy nie osiągnęłabym takiego efektu. Dostałam dokładny projekt wnętrza z wizualizacjami 3D wraz z numerami katologowymi wszystkich uzytych materiałów, projektant nadzorował ekipę i jeżdził ze mną po sklepach, oszczędnośc czasu olbrzymia, a przy cenie mieszkanie koszt takiego projektu jest naprawdę niewielki, naprawdę polecam zaufac profesjonaliście
      • kasiulinda Re: salon aranzacja 03.01.11, 17:11
        Witam
        co prawda na tym forum jestem nowa, ale też się wypowiem.

Mam to szczęście, że przyjaciólka rodziny jest architektką i zaprojektowała nam wnętrza, łącznie z przestawianiem ścian, za jakies śmieszne pieniądze. Ale wiem jedno, nigdy nie wymyśliłabym tego sama, ani zestawienia kolorów, ani tylu schowków, pięknej drewnianej zabudowy, i naprawdę w "gotowym" bliźniaku wystarczyło poprzestawiać ściany, żeby z kilku dziwnych nieustawnych klitek zrobic fajny i funkcjonalny domek. Teraz będę budowała nowy dom i napewno też skorzystam z jej pomocy. Odwiedzam mnóstwo nowych mieszkań i domów i od razu widać kto urządzał sam, a kto korzystał z pomocy projektanta lub architekta. Wiem, że takie usługi to są jakieś chore pieniądze (nasza przyjaciółka bierze 200zł z metra z nadzorem) i nie każdego stać na projektanta, ale uważam, że czasem dobrze wysupłać te parę groszy więcej, popytać wśród znajomych może ktoś poleci wypróbowaną i nie aż tak drogą osobę.
        pozdrawiam wszystkich
        • dorjana1 Re: salon aranzacja 03.01.11, 17:59
          Ale po co projektant w tym miejscu ?Trudno dobrać meble,tkaniny ,kolory wśród których odpoczywamy ?Nie patrząc na modę oczywiście ?
          • jag_2002 Re: salon aranzacja 02.02.11, 22:57
            Bo Ty masz oko i zaciecie :-) a nie wszyscy tak maja.
            Zanim wybuduje moj wymarzony domek, remont w mieszkaniu codziennym musze zrobic i architekta juz mam w planach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka