cromwell1 01.06.07, 19:44 na dzien dziecka dostalem paletki do tenisa stolowego;) pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.ryska super:D 02.06.07, 13:11 ja na Dzień dziecka kupilam wreszcie projekt domu:) Nie pokażę, żebyście mi go nie obrzydzili:)) Dodam, że jest ze "stajni" Archonu. Matko cieszę się jak dziecko:))) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: super:D 02.06.07, 14:56 dawaj nie marudz przeciez musisz sie pochwalic;) obiecuje nie krytykowac zadnego przestawiania scian i prostowania schodow ewentualnie doradze w wyborze pokrycia pod deskowanie;) koloru elewacji i ogrodu;) pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska no dobra już dobra:)) 02.06.07, 15:54 oto on, szukany prawie rok:)) Jest bardzo dużym kompromisem, pomiędzy tym co mi się podoba "na zewnątrz", a praktycznym użytkowaniem wewnątrz:) www.archon.pl należy wybrać projekt "dom pod modrzewiem". zmiany ktore będą na pewno: -likwidacja podcienia, ktory od strony poludniowej nie ma sensu, bo cienia i tak nie robi:) - wyrówanie w łazience na dole tego niby wykuszu, tu widać, że architekta poniosło:))) I połączenie łazienki i wc w jedno. Brak wejscia do tego przybytku radosci od pokoju goscinnego. - Dach nad garazem / miff nie czytaj, zakryj oczy albo co:)))/ będzie dwuspadowy. Dzięki temu powierzchnia tego pomieszczenia nad bedzie praktyczniejsza do wykorzystania. Pomieszczenie będzie wielofunkcyjne:)))czytaj graciarnio-suszarnio-garderobo-coś tam. Takie mam zalozenie, a co wyjdzie życie pokaże. -liwidacja pomieszczenia numer 11. Bo kuchnia wyjątkowo nie ustawna / tak miff kupilam to sobie na wlasne życzenie/. Wiec na tej scianie gdzie wedlug projektu powinna byc spizarka mamy chytry plan usytuowania piekarnika z szafkami, a co wyjdzie też życie pokaże. -schody hmmm tutaj mamy dumanie, bo chcielibysmy je tak przebudować aby wchodzic do tego pomieszczania nad garazem z troche nizej ale tutaj jeszcze bedziemy mysleć czy to się oplaca itd. To z grubsza chyba tyle. Nie jest to ideał wiem ale ma wszystko czego potrzebujemy. Proszę sie nie czepiać wykuszu w jadalni, bo mi się od zawsze podobały wykusze wszelakiej masci i tak ma być juś;)) Kolorystyka pewnie zostanie taka jaka jest w projekcie. Krytyka mile widziana w granicach rozsądku:)))) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: no dobra już dobra:)) 02.06.07, 16:06 www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f029d63c71c3 duzy skurczybyk;) ale przy mifie wysiada:) nie martw sie wykuszami sa 2 panie beda pikowaly koldry a panowie zrobia sobie biblioteke po obiedze trzeba zapalic cygaro i wypic lampke koniaku;) na mnie pora jutro obacze szczegoly pzdr. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: no dobra już dobra:)) 03.06.07, 12:52 zawodlem sie szczerze mowiac liczylem na wykusz w lazience myslalem ze masz jakies plany;) nic to zastanow sie nad systemem tarasowym z reguly w projektach jest styropian i folia budowlana nic bardziej mylnego sama nazwa budowlana znaczy za nie odpowiada zadnym parametrom izolacyjnosci zeby uniknac kloptow zdecyduj sie na systemik najlepszy z systemem drenazowym pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska cromwell1 04.06.07, 10:32 myslałam, ze napiszesz o tym wykuszu w łazience, że zawiodłeś się na mojej wyobraźni;)))) i że nie doceniłam tego dzieła architektonicznego:))))))))) Powiedz jeszcze jak w miarę mądrze rozwiązać ewentualny problem z balkonem nad wykuszem, co by nie zaczęło ciec. Wiem, że taka opcja nie jest zbyt szczęsliwa więc co robić aby uniknąć zacieków. Tylko błagam nie pisz, żeby zmienić projekt;)))) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: cromwell1 04.06.07, 21:01 to tylko pozory;) w realu jestem grzecznym chlopczykiem malo tego praktycznie mam wylacznosc na remonty klauzurowego klasztoru siostr nie powiem jakich i smigam po celach bez nikakich:) jak wspomnialem do tarasiku potrzeba systemu wybor jest wystarczy pogrzebac w sieci znam goscia opiekujacego sie spoldzielnia mieszkaniowa gdzie arczi mial wizje i stworzyl apartamenty na wzor latynoskich tarasow moge zarzucic namiarem sama zdecydujesz jedno jest pewne system nie zabezpieczy przed odpadaniem kafli do tego trzeba fachowca zapobiegnie jedynie przemakaniu i przemarzaniu plyty pzdr. Odpowiedz Link
asia255 Re: jasny gwint! 02.06.07, 17:32 No nie dalej jak w czwartek widziałam taki stół w sali gimnastycznej naszej szkoły! No gdybym wiedziała, gdybym wiedziała! Pójde tam w poniedziałek - może jeszcze stoi to go wezme z panem Mietekiem i przytacham przed kompa w domu potem jakoś pójdzie światłowodem Wytrzymasz kochanieńki?.... :-) Odpowiedz Link
kasia_de Re: jasny gwint! 02.06.07, 19:27 ja na dzień dziecka dostałam 23 m3 betonu B-20 ;-) dziś poleciał w ławy... o mało nie doszło do rękoczynów, ekipa chciała zejść z budowy... ale zakończyo się dość pozytywnie... zdjęcia w dzienniku. Nie krytykujcie bo po dzisiejszych przeżyciach mogłoby mnie to zabić Odpowiedz Link
cromwell1 Re: jasny gwint! 03.06.07, 13:01 mysl pozytywnie 23 m3 B20 watpie czy dostalas wiekszy prezent w dodatku przywieziony 4 solidnymi gruchami a nie byle pierdziawa z pocztexu super prezent a jaki praktyczny od paletek guma zejdzie po roku;) pzdr. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: jasny gwint! 03.06.07, 12:55 pewnie ze wytrzymie;) wyczyscilem skrzynke na koncu swiatlowodu jest radiowka akcess point i switch jezeli nie dojdzie trudno licza sie checi;) pzdr. Odpowiedz Link