Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!!!! brak mi pewności siebie

30.06.02, 02:08
    Jestem po 4 roku studiów i właśnie jestem w trakcie poszukiwania praktyki.
    Wszystko jest na dobrej drodze, że ją zdobendę ale ... przeraża mnie myśl, że
    się nie sprawdzę. Chociaż na studiach idzie mi dobrze (średnia 4.5, wszystko
    zaliczam w terminie) to jednak brak mi pewności siebie i chyba przebojowości,
    która tak bardzo jest ceniona przez pracodawców. Wiem, że jestem osobą
    kreatywną, która w trakcie realizacji projektów grupowych ma wiele pomysłów i
    wykazuje się dużą inicjatywą; jednak jest pewne "ale" - świetnie mi idzie wtedy
    gdy pracuje z grupą dobrze znanych mi osób, ale gdy trafiam na nowy zespół nie
    potrafię się "przebić". Szczególnie jest to widoczne gdy mam do czynienia z
    ludźmi bardzo pewnymi siebie, którzy po przysłowiowych "trupach" dochodzą do
    celu. Jeszcze rok czy dwa lata temu nie bardzo się tym przejmowałam, gdyż
    wiedziałam, że grupa projektowa znowu się zmieni i będzie lepiej. Jednak teraz
    gdy pomyślę sobie, że na praktyce czy też potem w pracy trafię na podobną
    sytuację to poprostu jestem przerażona! Boję się, że nie dam sobie rady i będę
    systematycznie tracić wiarę w siebie. Może ktoś mi coś podpowie jak sobie z tym
    poradzić? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
    pozdrowienia dla wszystkich "forumowiczów"
    Obserwuj wątek
      • trynia Re: Pomocy!!!!!! brak mi pewności siebie 10.07.02, 22:23
        Czy to forum jest jeszcze aktualne?
      • uli Re: Pomocy!!!!!! brak mi pewności siebie 02.08.02, 22:40
        bylam wlasciwie w takiej samej sytuacji pol roku temu...ja jestem na 3 roku
        (teraz juz 4) i pol roku- cały semsetr przeznaczony byl na praktykę (w mediach)
        i wierz mi, wszystko będzie ok- po 1) jestes na praktyce- masz prawo do błędów
        2) ludzie którzy tam pracują też kiedys zaczynali pracę, jesli juz o tym
        zapomnięli i myślą ze są najmądrzejści-to sama kim są 3) kazdemu zalezy na
        praktykantach- to najtańsza siła robocza;-)
        powodzenia (ty już pewnie skońzyłaś ta praktykę...sądząc po dacie listu:-)
        jeśli tak- napisz jak było!
        ja też b. się denerwowałam, budziłam się w nocy- ale niepotrzebnie,
        niepotrzebne to było...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka