master_zonk6 02.10.07, 11:28 Czy "stare" schody w budynku Gminy były złe? Czy aby przyjąc interesanta potrzeba marmurów? Ile jeszcze takich inwestycji w naszej gminie i w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miejscowy7 Re: Nowe schody 02.10.07, 12:07 master_zonk6 napisał: > Czy "stare" schody w budynku Gminy były złe? Czy aby przyjąc > interesanta potrzeba marmurów? Ile jeszcze takich inwestycji w > naszej gminie i w Polsce? Bardzo dobre pytania. Oczywiste jest, że stare schody były całkiem niezłe, a interesnat nie potrzebuje marmurów. Zaś co do "takich inwestycji", obawiam sie, że Burmistrz Czepe dopiero sie rozkręca i tylko patrzeć, jak rozbierze i na nowo zbuduje wiadukt, czy też most na Narwi w Uhowie. Typowy utracjusz... Odpowiedz Link Zgłoś
xel1109 Re: Nowe schody 02.10.07, 17:57 Nie przesadzajmy. Wszak modernizowane obecnie schody stanowią dla naszego burmistrza element wręcz symboliczy, symbolizują mianowicie stopnie jego zawrotnej kariery. Cieszmy się jeśli w tej kadencji jego ambicje ograniczą się wyłączie do remontu schodów i módlmy, by w kolejnych wyborach wybrany został ktoś, kto nie będzie potrzebował marmurowych elewacji, by intensywniej odczuwać pełnię sprawowanej przez siebie władzy. Jeśli bowiem również i w następnych wyborach zagłosujemy na tego samego człowieka, to kto wie czy budynku urzędu gminy nie przebuduje on za ciężką kasę na kształt futurystycznego wieżowca ze szkła i stali, miast w końcu wyremontować ludziom te nędzne bloki komunalne. Odpowiedz Link Zgłoś
master_zonk6 Re: Nowe schody 02.10.07, 18:55 Każdy narzeka i mówi, że nie głosował. To kto głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.el Re: Nowe schody 05.10.07, 14:28 master_zonk6 napisał: > Każdy narzeka i mówi, że nie głosował. To kto głosował? Ja głosowałem, a co ? Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: Nowe schody 03.10.07, 14:09 Witamy Serdecznie Nowych Gości Naszego Wolnego Łapskiego Forum Pana -master_zonk6- i -xel1109- oraz GORĄCO ZAPRASZAMY do "ostrych dyskusji", ciętych ripost, a także wymiany ciekawych informacji z kraju i ze świata - ze SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM problemów, perspektyw, radości i smutków Naszego Wolnego Miasta i Gminy Łapy. :) - 07cobra. P.s. Dla zachęty kilka DOWCIPÓW: Lekarz psychiatra do pewnego pacjenta o imieniu romuś: - Zaraz, zaraz, nie rozumiem pańskiego problemu. Proszę zacząć od początku. > A więc na początku stworzyłem Ziemię... *** Blondynka do blondynki: - Jakie masz piękne zęby! - To po mamie. - Naprawdę? Pasowały?!? *** Śpiewają dwie blondynki: - Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat, przed nami siódma klasa. *** Spotykają się dwie więźniarki i śpiewają: - Ja mam dwadzieścia lat, ty masz dwadzieścia lat, a on ma dożywocie. *** Dentysta "romuś" schyla się nad pacjentką "07cobrą" i ma zamiar rozpocząć borowanie... Nagle zastyga w bezruchu i pyta nieufnie: - Czy mi się to tylko wydaje, czy też trzyma pani rękę na moich jądrach? Pacjentka: > To tylko taka mała asekuracja. Bo przecież nie chodzi o to, żebyśmy sobie zadawali ból, prawda? *** Sędzia "romuś" przesłuchuje świadka "07cobrę", który uporczywie, co rusz, zwraca się do niego: "Wysoka Sprawiedliwość". Sędzia cierpliwie poucza świadka: - Do Sądu należy się zwracać: "Wysoki Sądzie". - Tak jest, Wysoka Sprawiedliwość - odpowiada świadek. Zirytowany sędzia wali pięścią w pulpit i krzyczy: - Tu nie ma sprawiedliwości, tu jest sąd! *** Najnowsze badania wykazują, że trzech na dziesięciu Polaków żyje w stresie... Pozostałych siedmiu - w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
master_zonk6 Re: Nowe schody 05.10.07, 09:43 07cobra dłużej jestem na tym forum niż ty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
07cobra Re: Nowe schody 05.10.07, 12:34 Przepraszam master_zonk6, nie chciałam Ciebie "urazić". ;) Na zgodę dedykuję specjalnie Tobie kilka dowcipów. :) - 07cobra. ------------------------------------------------------------------ O czwartej nad ranem u profesora dzwoni telefon. Profesor odbiera i słyszy: - Śpisz? - Śpię - odpowiada zaspany. - A my się jeszcze cholera uczymy! *** Profesor pyta studenta na egzaminie: - Co to jest oszustwo? - Na przykład: gdyby pan profesor mnie oblał.. - Co?! - woła oburzony egzaminator. - Tak, bo według kodeksu karnego winnym oszustwa jest ten, kto korzystając z nieświadomości drugiej osoby wyrządza jej szkodę. *** Blondynka z blondynką wsiadają do zatłoczonego tramwaju. Po 10 minutach pierwsza blondynka mówi do drugiej: - Wiesz, chyba będę miała dziecko. Na to druga. - A z kim? - Nie wiem, nie mogę się odwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa77 Re: Nowe schody 05.10.07, 11:11 co do bloków komunalnych to proszę tu nie poruszać tego drażliwego tematu ja jak chciałem przyzwoicie mieszkać, to musiałem wziąć wielki kredyt i teraz chleb pasztetowa zagryzam żeby go spłacić. A tam jak lenie i nieroby mieszkają to ja z moich podatków nie chce sie dokładać do remontu dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Nowe schody 05.10.07, 17:37 zyrafa77 napisała: > co do bloków komunalnych to proszę tu nie poruszać tego drażliwego tematu > ja jak chciałem przyzwoicie mieszkać, to musiałem wziąć wielki kredyt i teraz > chleb pasztetowa zagryzam żeby go spłacić. A tam jak lenie i nieroby mieszkają > to ja z moich podatków nie chce sie dokładać do remontu dla nich Palnij sie w łeb durniu, inaczej nie mogę cie nazwać. W tych blokach mieszkają tacy sami ludzie jak ty. Nie oni są winni, ze popadły one w ruinę. Przez lata płacili czynsze, które szły na utrzymanie urzędników, dzisiaj nikt już o tym nie chce pamiętać. Póki co, bloki są własnoscią miasta, a jesli nadal obowiazuje Prawo budowlane, to miasto jest, jako własciciel, zobowiazane do przeprowadzania konserwacji i remontów. Jeżeli potrafisz czytac, w co watpię, polecam lekturę wyzej wzmiankowanej ustawy. Jeśli zabierasz głos, pomyśl, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
staneuro Re: Nowe schody 05.10.07, 17:59 Mam dwa pytania czy ktos moze mi powiedziec czy te schody napewno sa marmurowe i czy ten marmur jest szlifowany, oraz ile placi sie za mieszkania komunalne i jaki byl poczatkowy wklad lokatorow w to mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
cayetan Re: Nowe schody 05.10.07, 19:53 nie wiem z czego sa te schody, to jakis brązowy kamień. Przy okazji mogliby zrobić podjazd dla niepełnosprawnych, ale nie zanosi sie na coś takiego. W ogóle nasze miasto jest pełne barier dla ludzi na wozkach czy chodzacych o kulach, ale to zupełnie inny temat. Co do komunalnych mieszkań. Jezeli ktoś wprowadził sie do nich na poczatku i mieszka tam nadal, a są tacy lokatorzy, to jako wkład wniósł szesciomiesięczną średnią płacę. Na przełomie lat pięćdziesiatych i sześcdziesiątych, bo o ten okres chodzi, kaucja była wyższa niz wkład w społdzielniach mieszkaniowych. Przez wszystkie te lata, lokator płacacy czynsz, spłacił swoje mieszkanie kilkukrotnie. Inną sprawą jest to, ze te pieniadze nie szły na remonty czy modernizację. Zasilały konto urzędu i, w postaci wypłat, kieszenie jego pracowników. Zeby nie było, ze sie czepiam, w tej kwestii zawinili nie tylko dzisiejsi włodarze miasta, ale wszystkie poprzednie ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
staneuro Re: Nowe schody 05.10.07, 20:11 Brazowy kamien? to moze byc syntetyczny polprodukt "niekoniecznie kamien" a w dodatku marmur. Placenie czynszu za mieszkania komunalne to nie ich splata, mieszkancy lokali wlasnosciowych tez ponosza oplaty. Utrzymanie domu prywatnego to wiele wiekszy wydatek niz czynsz komunalny. A za siedem ststystycznych wyplad to bym cale osiedle z checia kupil. Odpowiedz Link Zgłoś
xel1109 Re: Nowe schody 10.10.07, 17:04 schody, jak napisano to w kurierze porannym są z granitu. Odpowiedz Link Zgłoś
ardara Re: Nowe schody 10.10.07, 23:19 Czepiacie się. W swoim domu chyba nikt nie chciałby mieć takich schodów, jakie były poprzednio - odpadające płytki. Jest okazja wymienić ten badziew, to niech wymieniają. Ładnie będzie, "marcelek" też prześliczny, ciekawe co na temat jakości jazdy po bruku stwierdzą kierowcy - jak popada deszcz to ślisko na tym jak na jaju będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lexington1 Re: Nowe schody 05.10.07, 21:00 Nie oni? To kto te w tych blokach mieszka, kto niszczy ściany? Czy tak ciężko kupić litr farby i klatkę pomalować w wolne popołudnie , drzwi naprawić. Do tego nie trzeba dużych pieniędzy, tylko gospodarskiego podejścia do miejsca gdzie się mieszka. Popatrzcie na blok w którym mieszka burmistrz, wszystko wykupione na własność, a syf jak w slamsach. Dla tych właścicieli mieszkań też mamy zapłacić za remont? Odpowiedz Link Zgłoś
staneuro Re: Nowe schody 05.10.07, 21:26 placic za farbe? puszek po piwie sie nie pozbiera pod swoim oknem niemowiac o niedeptaniu trawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jonah2 Re: Nowe schody 13.10.07, 19:15 Też się zastanawiam od lat dlaczego (również w spółdzielni tak się dzieje)że częściej remontuje się klatki schodowe w blokach w których lokatorzy ciągle je dewastują.Czyżby to jakiś przywilej mają ci, co o swoje otoczenie nie dbają? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo.el Re: Nowe schody 14.10.07, 10:33 nie rozumiem twojego toku rozumowania. Jeżeli coś jest zdewastowane to chyba kwalifikuje się do remontu? -- Odpowiedz Link Zgłoś
jonah2 Re: Nowe schody 14.10.07, 15:08 Nie mówię przecież np. o takich schodach do urzędu, bo to powinno być wykonane szybko ponieważ to wizytówka nas samych, ale po co nagradzać częstszymi remontami, tych co nie umieją dbać o wspólnie użytkowane mienie. Jeśli tak lubią żyć w chlewie to nie trzeba ich na siłę uszczęśliwiać. Odpowiedz Link Zgłoś