Gość: an IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 21:11 Co sadzicie o japonskiej animacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ichiro Re: anime i manga IP: 195.116.85.* 18.06.01, 14:40 Japonska animacja i japonski komiks to temat rzeka:))) Ja osobiscie bardzo cenie ten rodzaj sztuki:)) Manga i anime to rewelacyjna sprawa! Chodzi mi nie o produkcje komercyjne w stylu Pokemona, choc za sprawa tego tytulu manga robi sie coraz popularniejsza. Ze wzgledu na wielka roznorodnosc tematow jakie poruszaja m&a, kazdy moze tu znalezc cos dla siebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: anime i manga IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:16 Zgadzam sie z toba,manga interesuje sie od dobrych 6-7 lat czyli od pierwszego artykuly w Secret Service (kto jeszcze pamieta ze od tego sie zaczelo). Tez nie lubie Pokemona,za to nie mam nic przeciwko DB.Najwiekszy sentyment mam Tenchi Muyo to byla pierwsze moje wlasne anime,zamowiona po ciezkich trudach w Planetmanga.To byly czasu. Moim dlugoletnim zainteresowaniem zainteresowalam tez rodzicow.Oni tez uwazaja ze czasami anime jest lepsze od filmow fabularnych.Tata zas jest wielkim fanem serii "Tu detektyw Jez",wedlug mnie jest to jedna z najlepszych mang wydawanych w Polsce. A Ty czym sie interesujesz (jakie gatunki,podaj jakies tytuly)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanee Secret Service IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 10:07 Tak sie składa,że ja pamiętam,bo umnie też się od tego zaczęło.Zaczełam przeglądać SS u kolegi,potem molestowałam go o kolejne numery.W końcu zaczełam sama kupować(nie mam komputera:),bo zaczęły się plotki co ja tak często go odwiedzam.Teraz już nie kupuję,bo mam wszystkie numery "Kawaii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Secret Service IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 21:57 Tak samo byloze mna.Chyba jestesmy weterankami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanee Re: Secret Service IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.01, 16:06 Przestań!Zaczynam się czuć jak stary rzęch...Jeszcze trochę a poczuję chęć na hentai jak jakaś sfrustrowana stara panna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Secret Service IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 00:26 Nie przesadzaj. Chociaz hentai z przystojnymi facetami..hmmm..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanee Re: Secret Service IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.01, 09:05 Najlepiej yaoi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nEo Re: Secret Service IP: *.at.ibm.com 25.06.01, 00:00 A Animegaido pamietacie? Z poczatku kupowalem to, bo Kawaii bylo dla mnie zbyt dziecinne - potem z koniecznosci przerzucilem sie na KAwaii, ktore jest coraz to lepsze - tylko te Pokemony... A ulubione anime? Moim zadaniem "Ghost in the Shell"... i "Lain" - ale to bardzo nieobiektywna opinia, bo w ogole jestem zakrecony na punkcie cyberpunka (nawet pisze o tym magisterke). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Secret Service IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00 Pamietam sama kupowalam Animegaido,mam nawet wszystkie 4 czy 5 egzemplarzy ;). Ghost in the Shell bylo jedna z pierwszych anime jakie ogladalam (po polsku,pamietasz leciala na Canal+) Lain tez jest niczego sobie,nie ogladalam wszystkiego,ale czekam az mina te 2 tygodnie i obejrze kolejny odcinek. Co do Pokemonow w Kawaii to lekka przesada troche wstyd kupowac gazete z pokemonami na okladce,ale kiedys byla Czarodziejka teraz pokemony.Redakcja musi z czegos zyc ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nEo Re: Secret Service IP: *.at.ibm.com 27.06.01, 00:00 Gość portalu: an napisał(a): > Pamietam sama kupowalam Animegaido,mam nawet wszystkie 4 czy 5 egzemplarzy ;). Tez mam wszystkie. Szkoda go... ale takie sa (brutalne) prawa rynku. > Ghost in the Shell bylo jedna z pierwszych anime jakie ogladalam (po > polsku,pamietasz leciala na Canal+) Lain tez jest niczego sobie,nie ogladalam > wszystkiego,ale czekam az mina te 2 tygodnie i obejrze kolejny odcinek. Ghosta nie widzialem w C+ tylko na wideo, wtedy jeszcze C+ nie mialem. Teraz mam na CD. Poza tym mam mange - straszliwie zakrecona, ale tez bardzo inteligentna. Lain ogladam i nawet wykorzystuje w swojej pracy magisterskiej - niestety, musze w tym celu przeczytac scenariusze wszystkich odcinkow i popsuc sobie przyjemnosc :-( > Co do Pokemonow w Kawaii to lekka przesada troche wstyd kupowac gazete z > pokemonami na okladce,ale kiedys byla Czarodziejka teraz pokemony.Redakcja musi > z > czegos zyc ;). Fakt, musza i ja im to wybaczam ;-). Swoja droga fajnie, ze inteligentni ludzie czytaja/ogladaja mange/anime i wypowiadaja sie na takim forum - w koncu japonski komiks/animacja wciaz jeszcze nie maja dobrej prasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Secret Service IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 13:05 Prasy to rzeczywiscie nie maja dobrej,moze ktos czytal artykul w Polityce w Wyborczej tez bylo pare glupich artykulow np.ze manga jest niemoralna.Jesli chodzi o moralnosc to autorka tych slow nie wziela pod uwage tego ze moralnosc w Japonii rozni sie od naszej,co trudno niektorym zauwazyc religia i obyczaje a tekze mentalnosc tez.Slyszalam tez oskarzenia ze jest satanistyczna,co juz mnie troche przeraza.Wyobrazcie sobie Pszczolke Maje w koszulce z pentagramen i wytatuowana liczba 666 w koncu to tez japonska produkcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Co sadzicie o nowym serialu w RTL7 IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 20:05 To chyba nazywa sie Lowca dusz,mi sie nawet podoba,calkiem niezly.Widac ,ze cos sie ruszylo w polskiej telewizji i nie trzeba liczyc jedynie na Canal+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanee Re: Co sadzicie o nowym serialu w RTL7 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 09:05 Widziałam dwa odcinki jak byłam u babci.Niestety w Warszawie nie mam RTL7:( Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Co sadzicie o nowym serialu w RTL7 IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 12:07 Trzeba wydac kase na Cyfre+,fakt ze anime tylko co 2 tygodnie,ale zazwyczaj calkiem niezle Wirtualna Lain (tak to przetlumaczyli) luksus bo po japonsku i w dodatku z napisami no i RTL7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Ksiezniczka Mononoke IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 12:08 Ogladalas jest juz na kasecie i DVD,naprawde warto kupic i obejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Moze o czyms pogadamy? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.01, 23:55 Jesli ktos sie interesuje sie manga to chetnie z nim podyskutuje. Blagam napiscie cokolwiek o czym moznaby pogadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: anime i manga IP: 217.11.132.* 16.07.01, 07:41 Manga? Tylko komiks i tylko w stylu "Akira". Film wciąga za bardzo. To złodziej czasu, a przy tym niczego porządnego nie uczy wywołując palpitacje duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: anime i manga IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 10:46 To chyba dobrze ze wciaga :),jesli to ma byc wada. P.S.Kazdy dobry film jest zlodziejem czasu. Odpowiedz Link Zgłoś