nekroskop88 26.12.05, 19:11 ten pałacyk przy cmentarzu św. Rocha? Nazywa się on "plebania". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:14 Dzis zobaczylem to cos bez rusztowan i mym oczom ukazało sie cos z bialymi kolumnami i innymi bajerami Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:15 nekroskop88 napisał: > Dzis zobaczylem to cos bez rusztowan i mym oczom ukazało sie cos z bialymi > kolumnami i innymi bajerami > a zrobiłeś zdjęcie?żebym mogła sobie pooglądać??? > Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:16 oczywiscie, zawsze nosze przy sobie aparat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:17 nekroskop88 napisał: > oczywiscie, zawsze nosze przy sobie aparat ;) > > to opraw w ramki,bedę oglądać w zimowe wieczory zdjęcia z Białegostoku... Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:18 ;) jak bedziesz w Białymstoku, to moze zobaczysz ta plebanie, ona jest niedaleko tej cerkwi sw. ducha Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 19:18 nekroskop88 napisał: > ;) > jak bedziesz w Białymstoku, to moze zobaczysz ta plebanie, ona jest niedaleko > tej cerkwi sw. ducha > > może tak a moze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy widzieliście... 26.12.05, 21:35 nekro i tak długo czekali do tej pory mieszkali jak w szopie jakiejś raz tam zaszłam i się przeraziłam że można tak mieszkać w dodatku są pierwszą parafią która najpierw wybudowała kosciły a potem plebanię to już plus Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 09:16 a propos - co za fuszerka :-) już im kawałki tynku odpadły z dwóch kolumn przy głównym wejściu Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 09:20 niektórym to nigdy nie dogodzi - za ładny żle - bo dużo pieniędzy na siebie wydają - jak zbudują tanio to też żle bo tynki odpadają i się ludzie śmieją zawsze twierdziłam że ksiądz i dziennikarz to najgorsze zawdody świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 09:21 no przepraszam bardzo, już jak budują to niech to robią porządnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 09:25 nekroskop88 napisał: > no przepraszam bardzo, już jak budują to niech to robią porządnie > :) > > wydali na dwa koscioły, muszą budować z tanich materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 09:57 A ja dziś byłem w Farnym i doszedłem do wniosku, że tylko sabotażysta mógł wymyślić (nutopio - pamiętam!) parafię na Mazowieckiej, bo w ten sposób w znaczący sposób zmniejszy liczbę uczęszczających na mszę do katedry i nie będzie funduszy na utrzymanie najpiękniejszego (moje zdanie) kościoła w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:09 Co do piękności to ja też uważam, że Fara jest najpiękniejszym kościołem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:19 nekroskop88 napisał: > Co do piękności to ja też uważam, że Fara jest najpiękniejszym kościołem :) > > dla mnie Rocha...i serce mi pęka jak widzę jak niszczeje....:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:20 Niestety, niektórzy wolą budować nowe niż remontować stare. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 11:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36392&w=38461057 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:29 Mówisz o tym, z którego odpada farba? Widzę go prawie codziennie i to dwa razy, nutka zresztą też:) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:32 kamilar napisał: > Mówisz o tym, z którego odpada farba? Widzę go prawie codziennie i to dwa razy, > nutka zresztą też:) ja to nawet przechodzę koło niego jak robie sobie skrot przez cmentarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:35 Właśnie cmentarz, zamiast budować pałace, można by tak alejki uporządkować, wybrukować albo chociaz żwirem wysypać:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:36 Plusem jest, że ogrodzenie robią. A i prawosławni wzięli się do roboty. Najpierw zrobili ogrodzenie cmentarza przy Wysockiego (oczywiście tylko od strony ulicy), a teraz zaczęli robić w Wasilkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Czy widzieliście... 14.03.06, 10:41 Ogrodzenie, hmmmm. Pamietam ten genialny pomysł budowy ogrodzenia w grudniu. Ogółem fuszerka ja z całym tym kościołem, farba niedokłądnie pokryła szarości, pojawiły się pęknięcia, kraty zaczeły rdzewieci porobiły się zacieki na świeżej bieli:( Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Nekro, prowokatorze, przyznaj się, że 14.03.06, 10:34 bronisz masońsko-komunistycznego układu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nekro, prowokatorze, przyznaj się, że 14.03.06, 10:36 Co znowu ja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Nekro, prowokatorze, przyznaj się, że 14.03.06, 11:32 Wspólnie z PO, sędziami, adwokatami, radcami prawnymi, sędziami Trybunału Konstytucyjnego, lekarzami, dziennikarzami (w tym w szczegołności Lisem i Olejnik), właścicielami środków masowego przekazu, Balcerowiczem, urzędnikami mianowanymi, Przewodniczącym Europejskiegp Banku Centralnego, wydawcami podręczników szkolnych... Odpowiedz Link Zgłoś