Dodaj do ulubionych

blisko 10 tys

12.01.04, 18:09
kochani wczoraj powiat gorlicki wykazal sie kwota ok 10 tys zł Moze nie jest
to suma oszałamiająca ale biorac pod uwage bieda i bezrobocie w naszym
regionie jest ok
Pomijam wszelkie osoby utrudnijace nam wczoraj zycie Szkalujace i obrazajace
młodych wolontariuszy Jedna z nich była emerytowana nauczycielka która nie
bała sie uzyc słów powszechnie uznawanych za wulgarne i obrazliwe wobec tych
młodych ludzi Mało tego kolportowala kserokopie art z "naszego dziennika"
rydzykowego organu prasowego promujacego nienawisc i antysemityzm

TAK CZY OWAK WIELKIE DZIEKI DLA WAS WSZYTSKICH KTÓRZY NAS WSPOMOGLI

SIE MA DO PRZYSZŁEGO 13 JUZ FINAŁU
Obserwuj wątek
    • giks Re: blisko 10 tys 12.01.04, 18:11
      Ciekawość mnie zżerałą ile uzbieraliście :)))
      TYlko dlaczego nic w tvp o was nie mówili? i dlaczego o 18 nikogo już (chyba)
      nie było w 5???
      • ellenai Re: blisko 10 tys 12.01.04, 18:31
        ja tez ciekawa bylam yaro,dzieki za info,ciesze sie ze mimo wszystko poszlo
        dobrze.A z ta nauczycielka?wrrrrrr tacy ludzie sie zdarzaja,co to im nienawisc
        przeslania wszysto,czasem trzeba wyjsc ponad podzialy i zrobic cos dobrego.Ja
        Owsiaka nie cierpie ale to nie powod zeby nie wspierac tej akcji ktora
        prowadzi,prawda?
    • jacaaa2 Re: blisko 10 tys 12.01.04, 18:40
      no tak 10 tyś-ale bardzo jestem ciekaw ile z tej kwoty przypada na naszych
      szanownych pryncypałów,(czytaj-randych miejskich jak i powiatowych bo to kwota
      powiatowa,dyrektorów,prezesów i właścicieli prywatnych dobrze prosperujacych
      firm oraz innych co bardziej zamożniejszych ludzi)???????????????????? -Ja
      osobiście w teń dzień byłem w Krakowie i musze powiedziec że praktycznie nie
      szło przejsc przez rynek nie posiadając czerwonego serduszka ,a wpraktyce nie
      wrzucajac czegos do puszki.A ciekawe jak u nas to wygladało????
      • boski_yaro ...jak to wyglądało 13.01.04, 08:52
        GIKS sztab w SP komisja licząca opuściła po godz 21 do 20 mozna było tam isc i
        sie śmiało dorzucać do puli. Być może wolontariuszy nie było widać bowiem
        przeniesli się do GCK na koncert, i całe szczęście bo gdyby nie to to na sali
        było by może z 15 osób Aż żal komentować tą sytuację co do zainteresowania
        gorliczan. Mówi się trudno może w przyszłym roku będzie lepiej
        JACAA pytasz o notabli i innych Powiem tak na 72 zaproszenia do udziału w
        aukcji przybyło 5 osób Czy coś mam dodawać ??

Co do wyniku to w sumie powiet gorlicki myślę nie wypadł źle bowiem będzie od
        nas ponad 10 tys Nowy Sącz też ma wynik dużo gorszy od zeszłego roku bowiem w
        11 finale mieli grubo ponad 90 tys a teraz tylko 58 Takie czasy mozna by
        powiedziec ale nie do konca bowiem w wielu kościołach w tym dniu księża którzy
        nie mieli juz jak za bardzo po 12 latach narzekać na WOSP wpadli na genialny
        wprost pomysł Mianowicie w wielu kościołach już w drzwiach stali kwestorzy
        zbierający na Ofiary trzesienia ziemi w Iranie 2 tyg temu Ma sie ten refleks
        co ?? Ludzie szczególnie starsi znając z przekazów medialnych sprawe że ma byc
        kwesta WOSP przekonani byli ze to są te puszki no i wrzucali dopiero po
        opuszczeniu kościoła tuz za placami koscielnymi okazywało sie ze niestety to
        pomyłka ale pieniazków juz nie mieli bo przygotowani byli na tacke i puszke
        Przyznac trzeba ze sutannowi mysla Niewiem ile oni uzbierali ale napewno duzo
        mniej dzieki temu uzbieralismy my
        • k.g.r Re: ...jak to wyglądało 13.01.04, 09:44
          bez urazy, ale nie zgadzam się z Tobą. Księża o zbiórce na "Iran" informowali
          duzo wcześniej. Poza tym kwestujacy nie mieli specjalnie oznakowanych puszek -
          podobnie do puszek WOŚP(a tych nie sposób pomylić z innymi).Więc nie sądzę aby
          dochodziło do nagminnych pomyłek, aczkolwiek możliwe, ze były incydentalne
          przypadki.Poza tym, skoro wiedzieliście o tym moze nie warto było ustawiać
          wolontariuszy pod samymi bramami kościołów?
          Nikt nie kwestionuje tutaj zasadności akcji Pana J.Owsiaka, ale odnoszę
          wrazenie, że boski_yaro kwestionuje zasadność zbiórki na "Iran" a przynajmniej
          zbiórki w tym terminie.
          Jak jest w kraju każdy widzi, a do tego doszły jeszcze woodstockowe exscesy
          więc moze w tym trzeba dopatrywać się słabszej od poprzednich; kwesty( choć i
          tak jest imponująca).
          Co do notabli to niestety było do przewidzenia.Jest takie przysłowie, którego
          nie mogę przytoczyć, bo... giks wyrzuci ten post.
          • boski_yaro dla k.g.r 13.01.04, 15:07
            to ze ksieża informowali nie usprawiedliwia ich w zaden sposób bowiem o
            orkiestrze wiadomo od lat 12 ze jest finał i kwestuja młodzi ludzie Pomoc
            Iranowi owszem dobra rzecz szkoda tylko że tak późno bo w 2 tygodnie po tragedi
            Dla przykładu Janina Ochojska zaczeła zbiórke juz w kilka godzin po trzesieniu
            Dlatego bardzo prosze nie ulegaj demagogi księży którzy chwyty socjotechniczne
            do opanowania mas mają opanowane do perfekcji Dobrze wiemy jak co roku z wielu
            ambon zabraniano dawania pieniedzy na WOSP ale po 12 latach było to nudne więc
            w perfidny sposób wykorzystano targedie w Iraku by dokuczyc orkiestrze. Moim
            zdaniem to było największe chamstwo by nie powiedziec k...stwo jakie sutannowi
            mogli zrobic by skrzywdzic chore POLSKIE (!!!!) dzieci
            Co do woodstock cóż może Jurek nie zachował się do końca jak powinien ale do
            cholery jest on tylko człowiekiem i też ma prawo sie mylic i robić złe rzeczy.
            Mówi sie ze nie powinien bo jest osobą publiczną A co robia inne osoby
            publiczne jak kompromitują się i nas w oczach świata Np:
            - narabany kwasniewski w charkowie i katyniu
            - afery ostatnie wkółko te same skopromitowane nazwiska których sie nie sakzuje
            a z przykładów chocby zwiazanych z orkiestra z roku ubuegłego Dwóch palantów
            którzy wylicytowali 2 pierwsze złote serduszka podbijajac cene nie majac
            pieniedzy sad uniewinnił za niską szkodliwosc czynu A gdyby nie te matoły to te
            pieniadze uratowały by komus zycie ale co tam Liczy sie ze przewrócenie stojaka
            to czyn powazny i wyrok sie nalezy
            Dlatego bardzo prosze wszystkich o nie wyrazanie tak co najmniej smiesznych dla
            mnie pogladów i próbe bronienia ksiezy W WOSP jestem od pierwszego finału Jurka
            znam osobiscie Nie popieram jego wszystkich zachowac ale tak naprawde wosp
            zajmuje sie nie dla jurka tylko dla idei jakiej ona gra
            • ellenai Re: dla k.g.r 13.01.04, 15:47
              yaro idea jest szczytna, i nie kwestionuje ile dobrego robi owsiak,ale z ta
              czystoscia intencji to ja bym sie zastanowila,juz on z tego ma swoja
              dzialke.Ksieza chca skrzywdzic polskie dzieci? eh,swietych nie ma to wiemy ale
              bez przesady,nie ma sie co czepiac metod zbierania datkow przez kosciol,Owsiak
              tez w halo nad glowa nie chodzi.Jednak widocznie jego osoba jest bezwatpienia
              potrzebna ,tylko yaro take it easy i nie mieszaj z blotem innych
              charytatywnych instytucji:) cmokas:)))))))
            • k.g.r Re: dla k.g.r 13.01.04, 16:16
              twoim zdaniem księza powinni robić "rezerwowa " kasę zeby w razie czego od razu
              wpłacać?? no cóz cos mi to przypomina. Użyłeś całkiem ostrych słów w swojej
              wypowiedzi. za bardzo bierzesz do siebie to wszystko a stwierdzenie: cyt:"Moim
              > zdaniem to było największe chamstwo by nie powiedziec k...stwo jakie
              sutannowi
              > mogli zrobic by skrzywdzic chore POLSKIE (!!!!) dzieci"
              było gruba przesadą. Powiedz w czym księża skrzywdzili poskie dzieci??wcale nie
              obstaję i bronie księży, ale jak to sam powiedziałeś w stosunku do Pana
              J.Owsiaka to "tylko ludzie". Czy byłes kiedys w Caritasie?? wiesz kto sie nim
              tak naprawde zajmuje??
              O publicznych osobach nie wypowiadam się bo musiałbym tu zacząć cały czas
              przeklinać...więc szkoda słów.
              wszedzie , w każdym środowisku znajda sie jak to określiłeś "palanty" ale nie
              mozna wrzucac wszyskich do jednego worka i generalzować sprawy.
              Określenie przez Ciebie "co najmniej śmieszne poglądy" tez jest lekko nie na
              miejscu. Nie zabronisz wyrażać mi moich poglądów, bo taka jest idea tego i
              innych forum.
              co do idei WOŚP to chyba nie przeczytałeś mojego postu- przecież nikt tego nie
              kwestionuje; a tak na marginesie to czy nie Rząd polski powinien zapewnic
              minimum opieki zdrowotnej i godnego prawa do leczenia nie tylko dzieci.Dobrze
              ze znalazł się P.J.Owsiak i pomógł im w tym poprzez ogólnonarodową zbiórkę.
              Mienimy sie Eurpojeczykami a gdzie jesteśmy w tej Europie????Bez komentarza.
              • boski_yaro Re: dla k.g.r 13.01.04, 16:58
                sorry ale moze ciut mnie poniosło w tamtej wypowiedzi ale była pisana na gorąco
                Zreszta ja jestem z tego znany ze nie przebieram w słowach jesli wyrazam własną
                opinie Złoszcze się jednak dlatego ze tak się składa odnosnie sutannowych ze
                nie raz uczestniczyłem w wielu przedsięwzięciach przez nich organizowanych i to
                za zaupełną darmochę kiedy to oni zgarniali nie złą kase na całosci i do dzis
                słowa dziekuje nie usłyszałem SŁOWO HONORU !! Skonczyło sie to jednak kiedy
                byłem swiadkiem rozmowy kiedy to na parafie przyszła młoda kobieta którą
                wyrzucono z domu za to ze jest w ciązy a ojciec przyszłego dziecka okazał się
                zwykłym palantem i poszedł w swiat Ta owa dziewczyna prosiła proboszcza by
                pomógł zdobyc jej jakies uzywane ciuszki dla dziecka bo zaczeła sie uczyc
                wieczorowo z uwagi na ciaze i podjeła jakas prace wynajeła sobie pokój i stara
                sie odkładac pare groszy na jedzenie Tak by w miare przyzwoicie zyc i
                wychowywac to dziecko Nie chciała pieniedzy prosiła ewentualnie tylko o jakies
                ciuszki chocby kilka sztuk Odpowiedz ksiedz który przerwał jej brutalnie
                wypowiedz w trakcie była nastepujaca: "Nie uważałaś jak robiłas to rób jak
                uważasz Jak cie nie stac na dziceko to je usun albo oddaj komus jak urodzisz
                ale nie przychodz wiecej na zebry do mnie" - wtedy mnie zamurowało Mijam tą
                osobe teraz na ulicy raz na jakis czas i widze ze naprawde sie stara Dziecko
                jest usmiechniete, bardzo skromnie ale czysto i gustownie ubrane Dziewczyna
                dalej pracuje tam gdzie pracowała Mysle ze do tej pory chyba skonczyła juz
                szkołe i jakos sobie radzi Dla mnie ta historia ostatecznie przekresliła w
                moich oczach i tak nadwątlony obraz księzy Od teraz nietoleruje ich kompletnie
                Pomijam juz wszelkie afery pedofilskie, finansowe i inne Jesli chcecie wiedziec
                wiecej odsyłam do lektury tygodnika "FAKTY i MITY" w każdy piatek w kioskach
                SUPER GAZETA az za głowe sie złapiecie w wielu artykułach.
                Jak mówiłem nie zawsze podoba mi sie to co mówi lub robi Jurek ale nie dla
                niego jestem w orkiestrze tylko dla celu dla jakiego ona powstała Politycy,
                rzad, słuzba zdrowia owszem powinni o nas dbac ale maja nas gdzies Księża tez
                powinni ale co tez maja to gdzies Jakby byli tacy cacy top w tym dniu zrzekli
                by sie dochodu z tacy dla siebie i za całosc kupili by tez jakis sprzet do
                szpitali ale po co jak mercedes s klas jest wygodniejszy do jazdy niz karetka
                co moze uratowac komus zycie
                Wiem jedno ze dopóki WOSP bedzie istniał i robil z kasą to co robi ja bede dla
                nich pracował społecznie. Mówicie ze Jurek ma z tego kase dla siebie Tak sie
                składa ze akurat zyje on z czegos innego Fundacja na swoje koszty utrzymania
                podczas rejestracji w 1992 sądownie ma wpisane ze bierze z rocznej puli 8 %
                Ostatnio czytałem amerykanskie wydanie newsweeka i okazuje sie ze nigdzie na
                swiecie zadna fundacja nie ma tak niskich kosztów utrzymania jak WOSP
                Standartowo zgodnie ze statutem biora sobie po 40 % WOSP jest dla nich fenomenem
                bowiem koszty takich przedsiewziec sa znaczne Utrzymanie biura, kilku
                pracowników stałych, PODATKI !! Ehhh długo by liczyc a tacy księża np płacą
                jakiś smieszny ryczałt
                • k.g.r Re 13.01.04, 17:36
                  dlatego też mówie ,że wcale ich nie bronię ,ale w ich szeregach troche więcej
                  jak połowa nie jest taka jak opisujesz.Tak sie składa ze znam zarówno takich i
                  takich. Tez jestem za tym aby opodatkowac księzy(dlaczego maja być traktowani
                  na innych prawach- tym bardziej ,ze zarabiaja przeciez ucząc w szkołach)) ale
                  kto wtedy zapłaci rachunki za utrzymanie budynków Koscioła(wierni juz wtedy nie
                  beda tacy hojni)
                  Więc nie można demonizować jednego i zwalać wszyskiego na innych(czyt.księży).
                  Wg mnie to troche nie fair.Poza tym jak wcześniej pisałem wszędzie znajdą
                  się "palanty", niestety.
                  mówisz ze księża nie daja na cele charytatywne ale to co oni zarabiaja jest
                  kropla w morzu tego co zarabiaja nasi parlametarzyści, którzy maja czelnosc
                  ubiegac się o zapomogi(przeczytane ostatnio w sieci), gdyz nie mają za co zyc!!!
    • giks Re: blisko 10 tys 13.01.04, 10:15
      kler to kler wiadomo nie będe się powtarzać bo pełno postów o tym na każdym
      forum.

Ale skandalem dla mnie jest to co było w Bochni!!!!!
      Można nie popierać tego co robi J.O choć nie wiem jak? ale żeby coś
      takiego.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka