ellenai 30.01.04, 04:22 macie jakies adresy stron?linki?pewno temat byl juz poruszony na tym forum ale mysle ze jeszcze raz nie zaszkodzi go rozpoczac, bo temat bardzo ciekawy:) umiescie w watku wasze info:) dzieki:) cmok,do spanka czas:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roger93 Re: bitwa pod Gorlicami 30.01.04, 18:43 temat fascynujący i jeden z nielicznych przykładów w historii wojen, gdzie poległym, bez względu na narodowość,wyznanie i stronę, po której walczyli, zapewniono godny pochówek...niestety, po 20 latach następne pokolenie ( w tym dzieci walczących pod Gorlicami ) postępowało zupełnie inaczej wśród wielu dokumentów są takie opisy:www.platon.jaslo.karpaty.edu.pl/strony/skolyszyn/1ws.htm www.beskid.niski.webpark.pl/bitwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bitwa pod Gorlicami 30.01.04, 21:09 hej roger, dzieki za wpis, juz myslalam ze nikt nic na ten temat nie powie:(((( taaaak temat jest fascynujacy i ciekawa jestem roznych rzeczy z tym zwiazanych.Sprawdze twoje linki,dzieki:) serdeczne) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: bitwa pod Gorlicami 30.01.04, 21:36 HEJ Ja mam cala mase fotek z obchodow 80 rocznicy bitwy pod Gorlicami...jakby ktos chcial to moge udostepnic na strone ...trzeba zeskanowac...no i powiedziec kto robil ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bitwa pod Gorlicami 30.01.04, 22:58 dawaj zawisz!!!!! dawaj,bo chce to pokazac pewnej osobie, zawisz a masz gdzie zdjecie napisu gorlice jak sie wjezdza od strony ropy?aj,poszukaj!wiesz o co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: bitwa pod Gorlicami 02.02.04, 20:07 Elle ja Ci tu nie wrzuce....po pierwsze nie mam skanera...po drugie nie mam tera czasu..a po drugie zrobie scan tylko w jakims celu tj. wrzut na www ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bwadas Re: bitwa pod Gorlicami 31.01.04, 01:21 Witajcie...chyba żeście o mnie zapomnieli... www.beskid-niski.pl/index.php?pos=/obiekty/cmentarze/gorlicka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai bartus pewno ze tak!!!!!!!! 31.01.04, 01:49 bo sie NIC tu nie przypominasz! a przeciez tyle masz do powiedzenia na ten i rozne tematy!!!!!!pozdrawiam:)dzieki za wpis:) Odpowiedz Link Zgłoś
roger93 Re: bitwa pod Gorlicami 31.01.04, 22:09 archiwalne niemieckie zdjęcia, które można również znależć na polskich stronach poświeconych bitwie gorlickiej- zdjęcie płonacych Gorlic wykonano z balonu obserwacyjnego www.dhm.de/lemo/html/wk1/kriegsverlauf/gorlice/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
basman73 Re: bitwa pod Gorlicami 02.02.04, 11:21 old.gorlice.net/ www.cmentarze.gorlice.net.pl/ beskid.niski.webpark.pl/bitwa.html Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: bitwa pod Gorlicami 02.02.04, 16:00 no wlasnie ten drugi link basman wczoraj dopiero znalazlam,aj,szkoda ze nie bylo go tutaj wczesniej,dzieki za linki,wpisujcie jak tylko co macie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai tu tez ciekawy link! 02.02.04, 20:13 www.cmentarze.gorlice.net.pl/swieykowski/swiey1.htm super rzecz moim zdaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś