Dodaj do ulubionych

Rita......

10.06.09, 04:34
...zagladasz tu jeszcze?
Dunajec sie klania, i forumowiczom Wieliczki tez,pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Rita...... 15.06.09, 07:41
      Witaj Dunajec
      Zaglądam, akuratnie teraz patrze, patrze i nie wierze, prawie się obudziłam
      • dunajec1 Re: Rita...... 15.06.09, 14:08
        No zobacz, ja tu prawie kazdy dzien zagladam a Ciebie nie ma,(gdzie lazisz?)
        Zartuje, co tam slychac u Ciebie?
        • rita100 Re: Rita...... 15.06.09, 20:01
          Akuratnie burza nadchodzi jak skończyłam prace. Włóczyłam się to tu to tam, jak
          zawsze człowieka nosi. A co u Ciebie, byłeś w Polsce lub na jakimś urlopie ?

Widzisz, Wieliczka ma się dobrze, a tera to i nawet jeszcze lepiej.
          Zyjemy :)
          • dunajec1 Re: Rita...... 16.06.09, 00:00
            Rito, urlop to ja juz mam od 6-u miesiecy, laze po domu tam i nazad i tylko
            czasem cos robie jak jakas robote dostane, a w kraju nie bylem, choc moglem
            jechac i jeszcze moge, ale czy pojade? hmmm,tylko tyle ze zona z synem sa w
            kraju a ja tutaj, ech zycie.
            • rita100 Re: Rita...... 16.06.09, 19:38
              Oj, to biedniutki jesteś na tej obcej ziemi dalekiej.......
              A co to za fory ma Twoja zona w Polsce ? A może chałupy pilnujesz ?

Musimy z tego wątka zejśc na inny watek, bo nie wypada na Forum mieć takie fory
              ;))))
              • dunajec1 Re: Rita...... 17.06.09, 04:08
                Ano, ja pilnuje tu a ona odpoczywa tam , hehe,a co do biedy , to az
                tak zle nie ma, mam placone -na dzis-jeden rok, a potem to cholera
                wie, moze i dluzej bedzie, a co u Ciebie?
                • rita100 Re: Rita...... 17.06.09, 19:46
                  U mnie też nie wesoło. Handel to juz nie zarobek, to wegetacja. Ale ważne dla
                  mnie, że sama jestem panią. Czasu mam dużo, to za książki się biorę i za pracę w
                  ogrodzie. Wiesz , strasznie podobają mi się łąki podkrakowskie. Wsiadam na rower
                  i po okolicy, tak przed siebie jadę, podziwiam.
                  A zmieniło się u nas, wszędzie prawie szybkie drogi, ogrodzone
                  Sam zobacz jaka jazda na kole :) Nawet widać chorągwice z daleka.
                  A jak spędzasz czas na internecie ?

schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_k-P1010064.JPG
                  • rita100 Re: Rita...... 17.06.09, 19:49
                    Też macie takie łąki jak u nas ? Akuratnie była to wycieczka tematyczna - czyli
                    szukanie nowej trasy bezkorkowej do Wieliczki i znalazłam, przez Czarnochowice -
                    taka trasa tam idzie.

schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_k-P1010059.JPG
                    • dunajec1 Re: Rita...... 18.06.09, 02:59
                      A co tak te drogi obgrodzone,zeby jakis "jas do kaski nie chodzil?"

A lak to tutaj jest,ale siana malo, bo malo kto cos ma ze zwierzyny,
                      moze koni pare pod siodlo, a tak nie,Rito a drogi szybkiego ruchu?
                      Tych to trzeba pozazdroscic,przejedziesz ze wschodu na zachod
                      ok.6tys.km i zadnego kolizyjnego skrzyzowania nie ma, co okolo 70 km
                      zajazdy gdzie mozna z kibla skorzystac napis sie czegos, posiedziec
                      na laweczkach, no i co,przede wszystkim czysto na tych zajazdach,
                      jest czego zazdroscic.
                      • rita100 Re: Rita...... 18.06.09, 20:16
                        Faktycznie, dziwnie się czułam na rowerze jadąc między tymi wysokimi płotami,
                        mozna się czuć jak w kleszczach albo smoczej jamie. Przecież, ktoś może
                        podjechać i przechodnia porwać z portfelem i nikt nic nie bedzie widział :)
                        Bałam się tam strasznie w takim pustym korytarzu.

Ja tam nie lubie autostrad, wiesz jakie piękne są drogi wiejskie, pełne zieleni,
                        kapliczek itd

To wy tam już nie hodujecie zwierzyny ?
                        Ja to mam klopot z suchym chlebem, nie wiem co z nim robić ? Nawet pomysłu nie
                        mam. Sa u nas postawione dzwony na śmieci, segregacja, ale nikt nie pomyślał o
                        suchym chlebie - gdzie go dawać ?
                        A u was co sie robi z takim chlebem ? Przetwarzacie jakoś ?
                        • dunajec1 Re: Rita...... 19.06.09, 22:35
                          W moim powiecie Rito to ja widzialem moze ze trzy farmy gdzie jest
                          produkowane(sic)mleko, farmy te jak fabryki, krowa na pastwisko nie
                          wychodzi, tylko rusza sie wtedy jak dojenia pora i idzie na
                          stanowisko.
                          Co do chleba, wstyd sie przyznac,wyrzucamy suchy chleb, bo co z nim
                          robic? Kiedys mielilem i zima ptakom do karmika sypalem ale to nie
                          bylo jedzone, heh.
                          • rita100 Re: Rita...... 20.06.09, 20:45
                            No właśnie, zaczynamy miec problem z wyrzucaniem chleba. Ludzie wyrzucają przy
                            śmietniku, bo myślą, że dla ptaków, a tu ptaków coraz mniej, wróbli prawie wcale
                            i nie wiem czy to nie od chleba.
                            Segregujemy opady, a o chlebie nikt nie mówi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka