dunajec1 10.06.09, 04:34 ...zagladasz tu jeszcze? Dunajec sie klania, i forumowiczom Wieliczki tez,pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Rita...... 15.06.09, 07:41 Witaj Dunajec Zaglądam, akuratnie teraz patrze, patrze i nie wierze, prawie się obudziłam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Rita...... 15.06.09, 14:08 No zobacz, ja tu prawie kazdy dzien zagladam a Ciebie nie ma,(gdzie lazisz?) Zartuje, co tam slychac u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 15.06.09, 20:01 Akuratnie burza nadchodzi jak skończyłam prace. Włóczyłam się to tu to tam, jak zawsze człowieka nosi. A co u Ciebie, byłeś w Polsce lub na jakimś urlopie ? Widzisz, Wieliczka ma się dobrze, a tera to i nawet jeszcze lepiej. Zyjemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Rita...... 16.06.09, 00:00 Rito, urlop to ja juz mam od 6-u miesiecy, laze po domu tam i nazad i tylko czasem cos robie jak jakas robote dostane, a w kraju nie bylem, choc moglem jechac i jeszcze moge, ale czy pojade? hmmm,tylko tyle ze zona z synem sa w kraju a ja tutaj, ech zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 16.06.09, 19:38 Oj, to biedniutki jesteś na tej obcej ziemi dalekiej....... A co to za fory ma Twoja zona w Polsce ? A może chałupy pilnujesz ? Musimy z tego wątka zejśc na inny watek, bo nie wypada na Forum mieć takie fory ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Rita...... 17.06.09, 04:08 Ano, ja pilnuje tu a ona odpoczywa tam , hehe,a co do biedy , to az tak zle nie ma, mam placone -na dzis-jeden rok, a potem to cholera wie, moze i dluzej bedzie, a co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 17.06.09, 19:46 U mnie też nie wesoło. Handel to juz nie zarobek, to wegetacja. Ale ważne dla mnie, że sama jestem panią. Czasu mam dużo, to za książki się biorę i za pracę w ogrodzie. Wiesz , strasznie podobają mi się łąki podkrakowskie. Wsiadam na rower i po okolicy, tak przed siebie jadę, podziwiam. A zmieniło się u nas, wszędzie prawie szybkie drogi, ogrodzone Sam zobacz jaka jazda na kole :) Nawet widać chorągwice z daleka. A jak spędzasz czas na internecie ? schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_k-P1010064.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 17.06.09, 19:49 Też macie takie łąki jak u nas ? Akuratnie była to wycieczka tematyczna - czyli szukanie nowej trasy bezkorkowej do Wieliczki i znalazłam, przez Czarnochowice - taka trasa tam idzie. schlesien.nwgw.de/foto/albums/userpics/normal_k-P1010059.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Rita...... 18.06.09, 02:59 A co tak te drogi obgrodzone,zeby jakis "jas do kaski nie chodzil?" A lak to tutaj jest,ale siana malo, bo malo kto cos ma ze zwierzyny, moze koni pare pod siodlo, a tak nie,Rito a drogi szybkiego ruchu? Tych to trzeba pozazdroscic,przejedziesz ze wschodu na zachod ok.6tys.km i zadnego kolizyjnego skrzyzowania nie ma, co okolo 70 km zajazdy gdzie mozna z kibla skorzystac napis sie czegos, posiedziec na laweczkach, no i co,przede wszystkim czysto na tych zajazdach, jest czego zazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 18.06.09, 20:16 Faktycznie, dziwnie się czułam na rowerze jadąc między tymi wysokimi płotami, mozna się czuć jak w kleszczach albo smoczej jamie. Przecież, ktoś może podjechać i przechodnia porwać z portfelem i nikt nic nie bedzie widział :) Bałam się tam strasznie w takim pustym korytarzu. Ja tam nie lubie autostrad, wiesz jakie piękne są drogi wiejskie, pełne zieleni, kapliczek itd To wy tam już nie hodujecie zwierzyny ? Ja to mam klopot z suchym chlebem, nie wiem co z nim robić ? Nawet pomysłu nie mam. Sa u nas postawione dzwony na śmieci, segregacja, ale nikt nie pomyślał o suchym chlebie - gdzie go dawać ? A u was co sie robi z takim chlebem ? Przetwarzacie jakoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Rita...... 19.06.09, 22:35 W moim powiecie Rito to ja widzialem moze ze trzy farmy gdzie jest produkowane(sic)mleko, farmy te jak fabryki, krowa na pastwisko nie wychodzi, tylko rusza sie wtedy jak dojenia pora i idzie na stanowisko. Co do chleba, wstyd sie przyznac,wyrzucamy suchy chleb, bo co z nim robic? Kiedys mielilem i zima ptakom do karmika sypalem ale to nie bylo jedzone, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Rita...... 20.06.09, 20:45 No właśnie, zaczynamy miec problem z wyrzucaniem chleba. Ludzie wyrzucają przy śmietniku, bo myślą, że dla ptaków, a tu ptaków coraz mniej, wróbli prawie wcale i nie wiem czy to nie od chleba. Segregujemy opady, a o chlebie nikt nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś