Dodaj do ulubionych

Propozycja

IP: 80.51.253.* 03.11.03, 17:22
proponuję, aby osoby odpowiedzialne za nowe rozwiazania komunikacyjne w
naszym mieście pojeździły sobie trochę(niekoniecznie w godzinach szczytu) a
najlpiej by było ustawic jednego z drugim na Zawodziu na skrzyżowniu i na
rondzie pod drukarnią- niech postoja i powdyvhają świeżutkimi
spalinami.Pozdrawiam zmotoryzowanych i nie tylko.cierpliwości.nieprawdaż
Greka?
Obserwuj wątek
    • Gość: greka Re: Propozycja IP: 80.51.253.* 03.11.03, 19:16
      Prawdaż, prawdaż! Wracałam dziś z pracy w total korku! Koszmar, stałam już od
      skarbówki a gdzie rondo....
      Nasze władze do pracy latają samolotem???
      Pozdrawiam!
      W cierpliwość uzbroiłam się już dawno:-)
      • zawisza777 Re: Propozycja 03.11.03, 19:48
        Popieram niech stoja albo lepiej niech kieruja ruchem na skrzyzowaniu powdojna
        przyjemnosc : przyczynia sie do rozkorokowania a przzy okazji dowiedza sie cos
        sp**** inaczej nie da sie chyba przemowic.Jak jestem w miescie to codziennie
        nie raz po 3-4 razy musze sie przebijac Amen!
        • ellenai Re: Propozycja 03.11.03, 20:49
          zabrzmie jak Klapoluchy ale niestety nie sadze zeby predko cos sie zmienilo,
          dalej kochani krajanie bedziecie sie dusic w spalinach i korkach.:
          (((((((niedobrze:((((((w ogole to dobrze,ze taki watek powstal:)))
    • Gość: ll Re: Propozycja IP: *.g-net.pl 04.11.03, 08:52
      w tak wielkim city jak Gorlice spokojnie do pracy mozna dojezdzac rowerkiem,
      albo na piechote - mniej spalin i podwojnie zdrowiej :)
      • Gość: kgr Re: Propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:41
        Witaj!wątpię hehe czy będzie zdrowiej pędzić na bicyklu wśród stojacych w korku
        samochodów i wdychac ich wyziewy (chyba że w masce a'la Jackson):)Poza tym nie
        jestem szczęśliwcem , który pracuje w Gorlicach, ja tu mieszkam.
        • zawisza777 Re: Propozycja 04.11.03, 12:03
          ja jeszcze jedno dodam sami wiecie jacy sa kierowcy w stostunku do
          rowerzystow.Przepraszama ale ja sie boje poruszac rowerem na drodze tak
          rychliwej. Nie mam zaufania szczegolnie do "starszych panow" i tych po spozyciu.
          Wystarczy zeby Cie lekko potrocil i mozna "zgon zaliczyc" Ja dziekuje. Jest
          taki przepis ze na dordze gdzie obowiazuje predkosc powyzej 60km\h mozna sie
          poruszac chodnikiem.A tak? co gdzie w Gorlicach raz,drugi,dziesiaty sie uda
          przejechac chodnikiem a pozniej sie np. Straz M. przyczepi ...
          • ellenai Re: Propozycja 04.11.03, 15:47
            sluszna uwaga zawisza.Rower bylby fajnym rozwiazaniem ale przy
            tych "manierach"samochodowych to szkoda gadac.Nie ma tez wydzielonych drog dla
            rowerow z tego co wiem,a szkoda buuu:((((ja tam lubie "popylac" na rowerku,ale
            tutaj tez nie ma gdzie....
            • zawisza777 Re: Propozycja 04.11.03, 18:31
              Właśnie appropos ścieżek rowerowych byłyby bardzo mile widziane w naszym
              mieście ale na razie chyba można tylko pomarzyć L jak byłem W Lublinie i
              zobaczyłem tamte ścieżki ciągnące się przez dziesiątki km z dala od głównych
              dróg to chciałem sobie aż tam rower przywieź ....no szkoda, szkoda L
              • Gość: greka Re: Propozycja IP: 80.51.253.* 04.11.03, 19:23
                ojej, a ja znowu o tych Katowicach.....:-)
                Przez całe dzielnice ciągną się ścieżki, w licznych miejscach specjalnie dla
                dzieci wydzielone place na których szkolą swe umiejętności... na nich znaki
                drogowe, skrzyżowania i naprawdę świetna zabawa... (dla nas "staruszków" też:-)
                eh... a place zabaw...
                czy widział ktoś w Gorlicach plac zabaw z prawdziwego zdarzenia??????
                • zawisza777 Re: Propozycja 04.11.03, 22:36
                  Gość portalu: greka napisał(a):

> ojej, a ja znowu o tych Katowicach.....:-)
                  > Przez całe dzielnice ciągną się ścieżki, w licznych miejscach specjalnie dla
                  > dzieci wydzielone place na których szkolą swe umiejętności... na nich znaki
                  > drogowe, skrzyżowania i naprawdę świetna zabawa... (dla nas "staruszków" też:-
                  )
                  > eh... a place zabaw...
                  > czy widział ktoś w Gorlicach plac zabaw z prawdziwego zdarzenia??????

Wlasnie a co Ty tak o tych Katowicach? Twoja "druga" milosc?! :) :) :)
                  Przynajmniej to maja ludziom cos do zaoferowania w tym miescie.Osobiscie nie
                  chialbym mieszkac na Slasku z wielu wzgledow - proekoligcznych naprzyklad :)
                  To ja juz wole Gorlice, nieche tych sciezek ;-) "Bieda panie..." jesli chodzi o
                  place zabaw, przepisy sobie a spoldzielnie sobie...jest taki przepisik ze
                  przynajmniej raz w roku powinno sie wymieniac piasek w "glupiej" piaskownicy i
                  co ? nawet na to nie stac spoldzielni. Takze o prawdziwym placu zabaw mozna
                  sobie pomarzyc (tj. dzieci moga ;) ) .
                  • Gość: greka Re: Propozycja IP: 80.51.253.* 05.11.03, 12:31
                    Cóż! Zawisza, ja dalej swoję:-)
                    Biorąc pod uwagę względy proekologiczne Katowice OBECNIE niewiele odbiegają od
                    innych miast. Musisz pamiętać o tym, że śląsk za komuny a współczesny to dwa
                    różne tematy.

O prawdziwym placu zabaw w Gorlicach, uwierz, marzą nie tylko dzieci ale przede
                    wszystkim ich mamusie!!!!!
                    • zawisza777 Re: Propozycja 05.11.03, 14:08
                      Nie oczywiscie nie mozna porowynywac tych dwoch okresow ale mowilem glownie o
                      ekologicznych aspektach mieszkania w tamtym regionie.Gorlice sa
                      powiedzmy "prawie" wolne o tych zanieczuszczen.Moze tak powiedzmy: jest lepiej
                      niz nz Slasku szczegolnie "pod miastem" chodzi mi to zielen,cisze i mozliwosc
                      wypoczynku na lonie natury stosunkowo nie daleko centrum.Nie watpie mamusie tez
                      czekaja, jedyne co mozna zrobic to sie przejsc do spoldzielni i zobaczyc co
                      powiedza w tej sprawie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka