Dodaj do ulubionych

WIECIE KOGO LUBIE, NIE?

11.12.04, 21:55
Ten watek bedzie poświęcony pewnej młodej pannie z Jasła.
Młode serce, młody umysł, młodzieńcze szaleństwo.

Cieszmy sie ze w tym zwariowanym swiecie spotykamy dobrych ludzi.
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.12.04, 21:56
      hej, hej, pozdrawiam cie. :)
    • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.12.04, 21:57
      Acha, to nie o mnie. Ja młodą panną byłam
      daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno temu.
      • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.12.04, 22:12
        he he ciesz sie ciesz
        • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.12.04, 22:13
          CMOK (jak mawia Elle)..... do następnego.
          • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.12.04, 22:21
            dobranoc :)
            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 14.12.04, 14:59
              I jak ci tydzień ucieka?

Pozdrawiam
              • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 15.12.04, 07:00
                Ucieka jak szalony. Gonię go jak mogę bo do Świąt coraz bliżej.
                Będę miała ludzi tłum, muszę zdążyć ze wszystkim.

Pozdrówka
                • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 15.12.04, 21:16
                  Super sa takie świeta w rodzinnym tłumie.

Ech, tylko to wszystko przygotować....

Powodzenia. :)
                  • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 15.12.04, 21:33
                    .... a potem pozmywać....
                    • ouimet prawdziwie zaskoczony... 15.12.04, 23:32
                      to jeszcze nie ma zwyczaju uzywania "jednorazowek": sztuccow,talerzy i rzykow,itp???
                      W Ameryca juz dawno to maja...:))))

zartobliwie:(

• 0kowita Re: prawdziwie zaskoczony... 15.12.04, 23:35
                        No wiesz co !! U mnie się używa sreber rodowych..... phi !!
                        • zuzanna6 Re: prawdziwie zaskoczony... 19.12.04, 11:36
                          he he no tak, na wigilie to tylko rodowe zastawy

tak o zmywaniu zapomniałam wspopmnieć, ech

no to powodzenia okowitko, nie dajmy sie, robocie oczywiście
                          • zuzanna6 Re: prawdziwie zaskoczony... 19.12.04, 17:42
                            ech, i tak ucieka kolejna niedziela.....

to jutro do pracy rodacy, co?

nie cierpie poniedziałku

he he nic nowego, nie? ale tak mi sie zachciało troche ponarzekać :)
                            • zuzanna6 Re: prawdziwie zaskoczony... 22.12.04, 17:38
                              no i jakoś wszystko w pracy ok :)

miła wigilia z ludźmi, wiecie nawet wrogowie przemawiają ludzkim głosem :)

od juta już bezstresowo zajmuje sie świetami...juz wolne od roboty

oj, Okowitka zarobi nam sie na smierc , długo jej nie widać....
                              • 0kowita Re: prawdziwie zaskoczony... 23.12.04, 07:32
                                zuzanna6 napisała:

> > oj, Okowitka zarobi nam sie na smierc , długo jej nie widać....

Ależ ja tu codziennie jestem ino, że teraz .....bladym świtem.
                                • zuzanna6 Re: prawdziwie zaskoczony... 31.12.04, 15:31
                                  Szczęsliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom i Tobie Okowitko !!!!
                                  • zuzanna6 Re: prawdziwie zaskoczony... 10.01.05, 20:02
                                    I jak tam w Nowym Roku?

Ech, Sylwester miałam bardzo udany !!!

A w tą sobote to juz na balu karnawałowym byłam, a co tam, jak szalec to szalec.

I Wam szaleństwa zycze !
      • ouimet Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? SETKA dla 02.06.05, 02:00
        Zuzanny!
        :)i moj usmiech.
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 10.01.05, 21:22
      Jak Okowitko minął Sylwester?
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.01.05, 09:58
        zuzanna6 napisała:

> Jak Okowitko minął Sylwester?

Sylwester minął mi po japońsku czyli ....jako tako.
        Najważniejsze Zuzanno, że idzie wiosna.
        U mnie w ogrodzie trawa zielona, kwitną stokrotki czyli wiosna tuż, tuż.
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 15.01.05, 18:39
          o, a myslałam, że chociaz u ciebie jest zima

pogoda jak hustawka i ja ciągle choruje, kurde...

a tak ogólnie jest ok

ostatnoi w pracy miałam przerabane z nadmiaru obowiazków, ale juz jest ok, bede
          sie częciej odzywac

co u ciebie?
          • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 23.01.05, 10:52
            pozdrawiam Okowitko, co tak zamilkłas

wiesz mamy u nas małą imprezkę i okowitki brakuje, wznosimy toasty z Andiego,
            bo nam gdzies przepadł

u nas miała być od dwoch dni zima, własnie świeci słonko i pachnie wiosną

alw wiatry okropnie dokuczały, ech.....coś te wichury ostatnio jakies nietypowe
            i za mocne, ani isc, ani oddychać.....
            dziś piekny, niedzielny poranek, to nic ze bez sniegu, wazne ze bez wiatru
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 19.02.05, 20:47
      Pozdrowionka i całuski dla Okowitki od wesołej Zuzki :)
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 19.02.05, 20:49
        Wzajemne CMOKI :)))))))))))))))))))))
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 23.02.05, 19:54
          Nooo u nas zima, a jak tam u was mozna to ochłodzenioe wytrzymac?

Pozdrowionka
          • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 23.02.05, 19:59
            Ochłodzenie ???? U nas dziś +10.... zapachniało wiosną.
            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 05.03.05, 12:15
              A dziś? pachnie wiosną?

U nas kurde zima trzyma, mrozi......przypomniało jej sie w marcu hi hi hi

Pozdrawiam wszystkich
              • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 11.03.05, 21:58
                No witajcie kochani
                jak przed weekendem, kurde jak ja lubie piatek
                jakos tak wszędzie ciuit za cicho, co słychac Okowitko, wiesz w dniu kobiet
                zrobiłysmy sobie z kolezankami fajny babski wieczór, dawno sie tak nie
                usmiałam, nawet tańce i dzike węże były
                oczywoście przebój numer jeden...."facet to świnia...." hi hi hi
                • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 04:09
                  Zuzanno, ja lubię facetów ale, że swinie z nich są to fakt....hłehłe.

A co słychać? Ano forum Jasło nam się spieprzyło. Nie ma żartobliwych
                  pogaduszek jeno polityka i bluzgi.
                  Cieszę się, że kliknełaś bo inne sympatyczne osoby, ktore tu
                  bywały.......uciekły - chlip, chlip.
                  • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 10:14
                    Wiatj najdroższa, ja tez lubie facetów, nwet niektorych uwielbiam, nawet czasem
                    kochan do szaleństwa...hi hi hi, ale uwielbiam babskie wiczory i ten przeboj
                    własnie

e tam nie wchodze na wanturnicze watki, zycie jest zbyt piekne, usmiecham siwe
                    do ciebie i mozemy pogadkowac o byle czym

ja tradycyjnie w sobotni ranek spiajam kawe na moim forum i czekam na babskie
                    gadanie hi hi hi
                    • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 10:21
                      A ja kurcze nie mogę sie tego wyzbyć....wchodze na awanturnicze wątki i jeszcze
                      się tam mądruję.........brrrrrrrrrrr
                      głupia jestem i tyle

A co do facetów..........dobrze, że są.
                      • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 11:07
                        hi hi hi , nie jesteś głupia, od tego sa wątki by czasem niewytrzymac, wejść i
                        swoje racje nakreslic

kawka juz dopita, ech.....troche sobotnie porządki wzywają, wypadałoby troche
                        ogarnąc, by popołudnie miec radosne
                        • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 11:11
                          Ja się krzątam po chałupie. Podłogi pomyłam. Kible pomyłam.Zaraz mielić mięso
                          będę. Ale komputer w zasięgu ręki i wyjątkowo dziś nie jest okupowany przez
                          innego domownika to co rusz zaglądam..........
                          • monhen Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 11:36
                            to kazdy domownik nie ma swojego???!!!
                            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 11:48
                              hi hi hi ta, kazdy domownik ma swojego, tylko komputer jeden

o to zorganizowana jestes laska

ja tez tak musze, znalazłam chetnych na zrobienie zakupow, to mogłam troche tu
                              poszaleć, a inni chętni zrobia na obiad watrobkę, takze własciwie mi zostaja
                              porządki, juz sie biore
                              • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 11:52
                                Ja byłam na zakupach, sprzątam, robię mielone i klikam.
                                Mój śpi bo zmęczony. Gdy wstanie będzie grał na komputrze jakie sześć godzin to
                                ja już klikać nie będę........... i dobrze. Pójdę gdzieś.
                                • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 12.03.05, 12:11
                                  hi hi hi, to kazdy ma swoje zainteresowania, a ciekawe w co ten twoj tak
                                  najchętniej gra, ja nie lubie zadnych gier....własciwie szkoda mi na nie czasu

zawsze mam cos tu do pisania, a limitu czasowego to przestrzegam ze względu na
                                  oczy
                                  i tak troche znajomi na GG, troche poczta, troche forum,. troche poczytam
                                  ciekawostki, troche cos do pracy i ku ku ku czas minął, podziwma tych co tak
                                  uparcie grają, maja na to czas i lubia to.....hm....

no to miłej soboty Okowitko, poptracuj dzielnie , by miec wolne popołudnie dla
                                  siebie
                                  chyba musze wyłaczyc komputer, bo jetsem za mało zdyscyplinowana i za wolno mi
                                  idzie sprzątnaie :)
                                  • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 13.03.05, 11:43
                                    no i przepadłas Okowitko, chyba ten twoj za wczesnie zaczął grac.....

a ja wyrwałam sie troche do knajpki, a potem do teatru na koncert Ewy Bem,
                                    super muzyczka, a ona bardzo fajna babeczka, ma swietny kontakt z publiką,
                                    kurcze , ale znowu jest bardzo gruba....

u nas zawsze w marcu sa konfrontacje sztuki kobiecej i przyjezdżają fajni
                                    wykonawcy, np. Krystyna Janda, Edyta Geppert, Magda Unmer....mozna sie troche
                                    odchamic hi hi hi
                                    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 13.03.05, 11:44
                                      wszystkim miłej niedzieli zycze

trzeba troche od zycia odpocząc, moze na wycieczke rodzinną do reala pojade hi
                                      hi hi
                                    • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 14.03.05, 05:46
                                      zuzanna6 napisała:

>> u nas zawsze w marcu sa konfrontacje sztuki kobiecej i przyjezdżają fajni
                                      > wykonawcy, np. Krystyna Janda, Edyta Geppert, Magda Unmer....mozna sie troche
                                      > odchamic hi hi hi

Ano tak ...co duże miasto to duże. U nas rzadko człowiekowi dadzą się
                                      odchamić... we własnym zakresie trza o to zadbać ale czy to się chce ...hmm.
                                      • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 18.03.05, 18:53
                                        :))) ajlawiuje cie Okowitka
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 29.04.05, 20:54
      Witaj Okowitko.
      Ojejciu, jak długo nie byłam na Jasełku. Strasznie jestem zapracowana.
      Pozdrawiam serdecznie.

I u nas tez tak jakos posmutniało, ale co tam wiosna idzie, moze z nowa werwą
      troche poszalejemy na forum :)
      Wpadnij koniecznie na nasz wątek o wiosnie, jak tam pięknie ptaszki śpiewają,
      ech....wspaniale :)

Pozdrawiam wszystkich
      • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.04.05, 10:00
        Witaj Okowitko!!!

Czy u ciebie tez taki piekny ranek?

Masz jakieś kwiatki w ogrodzie?
        • kropunia Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.04.05, 13:08
          nie jesten Okowita, ale odpowiem za nia:) w Jasle tez piekny poranek, a raczej juz poludnie, slonce swieci, zapowiada sie wspanialy weekend
          pozdrawiam
          • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.04.05, 22:19
            bardzo serdecznie dziekuje za odpowiedź :)

to ciesze się, że i u was piękna majówka

pozdrawiam Jasełko
            • ellenai Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.04.05, 23:47
              kurde,przenosze sie do jasla,bo mnie tu sniegiem zasypalo przedwczoraj,dupsko
              mi mrozi niefajnie ,tak sie tylko pozale nieco heheh
              • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 01.05.05, 23:12
                o kurcze, to u ciebie ciągle zima?

biednnnnaaaaa, a sio zimo

wiosna jest taka miła

a gdzie nasza Okowitka, chyba wiosnę z radościa wita i nam tu nie zagląda
                • zuzanna6 OCZYWISCIE, ZE OKOWITKE !!!!!!!!!! 02.05.05, 00:26
                  pozdrawiam
                  • 0kowita Re: OCZYWISCIE, ZE OKOWITKE !!!!!!!!!! 03.05.05, 11:32
                    I ja pozdrawiam i ajlawjuję i baaaaaaaaaaaaardzo się cieszę Zuzanno, że tu
                    kliknełaś.... smutno było bez Ciebie boś jak promyczek jest.
                    • zuzanna6 Re: OCZYWISCIE, ZE OKOWITKE !!!!!!!!!! 03.05.05, 11:57
                      hi hi hi promyczek zawsze szuka promyczka :)

zobacz jak długo tu na ciebie czekałam hi hi hi

klikałam i klikałam, a może sie odezwiesz hi hi hi i cierpliwosć popłaca :)
                      • zuzanna6 Re: OCZYWISCIE, ZE OKOWITKE !!!!!!!!!! 11.05.05, 20:12
                        ale miałam cięzkie dni, wiesz......kurde umarła córka mojej kolezanki, trgedia
                        i rozpacz....kilka dmi byłam nieczynna

cieszmy sie wszystkim i mocno i ciągle

zycie jest piekne i jedyne.....

pozdrawiam cie cieplutko Okowitko
                        • 0kowita Re: OCZYWISCIE, ZE OKOWITKE !!!!!!!!!! 11.05.05, 20:40
                          Nie ma większej tragedii niż śmierc dziecka....

....tak, życie jest piękne choc .... czasem mija na niczym
                          • ellenai fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy 12.05.05, 00:27
                            ale widzialam jak strata dziecka boli:(i faktycznie nie ma gorszej tragedii!
                            • zuzanna6 Re: fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy 12.05.05, 20:05
                              witajcie kobitki kochane

yhy, taki kurde smutny temat, ale cóż, czasami nie wiemy z której strony kopnie
                              nas los.....

a zycie toczy sie dalej, a więc zyjmy i cieszmy się sobą, pozdrawiam was :)
                            • zuzanna6 Re: fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy 12.05.05, 20:06
                              wiecie co, dziś nie padało

dzis zaswieciło cudowne słoneczko

i od razu cieplej sie zrobiło i na ciele i w serduszku :)

jak miło, ponoc w weekend wiosna wróci
                              • zuzanna6 Re: fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy 14.05.05, 21:39
                                no i wróciła u nas ponoc tylko na sobotę

słonecznie było ale wiało od morza jak nie wiem co

a jutro ma znowu padac :(

Okowitko, pozdrawiam cie serdecznie i wszystkich ludzi dobrej woli
                                • ouimet Re: fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy 14.05.05, 22:13
                                  zuzanna6 napisała:
                                  w watku:
                                  "fakt!niby dziecko mi nie umarlo nigdy..."

> Okowitko, pozdrawiam cie serdecznie i wszystkich ludzi dobrej woli

nie wylapalem kontekstu...chyba musze sie napic!
                                • 0kowita dobra wola ? 15.05.05, 08:00
                                  zuzanna6 napisała:

> Okowitko, pozdrawiam cie serdecznie i wszystkich ludzi dobrej woli

Dobrą wolę to chyba każdy posiada ale...... mało komu się udaje....
                                  Pozdrówka
                                  • zuzanna6 Re: dobra wola ? 15.05.05, 10:32
                                    dobra wola to chcieć być miłym dla innych, jak ktos nie chce to widzisz, pisze
                                    jak idiota.......nie ma dobrej woli i szacunku nawet w tematach trudnych,
                                    smutnych i tragicznych i tu nie usprwiedliwa takich ludzi fakt, ze forum jest
                                    dla wszystkich.......niech sobie dyskutują sobie podobni, a troche dobrej woli
                                    i mozna nie zaczepiac ludzi o innej wrazliwości, tak mysle Okowitko i cieszę
                                    się, że na forum spotkałam wielu wspaniałych ludzi i Ciebie

pozdrawiam cie cieplutko
                                    • 0kowita Re: dobra wola ? 15.05.05, 10:46
                                      Na forum tak jak w życiu ...... spotykamy ludzi różnych.
                                      Tutaj nawet tych głupków jest mniej niż wśród zwykłego życia bo trzeba miec
                                      komputer, dostęp do netu , umiec coś tam kliknąc by tu pisac.

Czasem ktos nie jest zły, nie jest głupi tylko coś tam musi odreagowac.
                                      Korzysta z animowości i ... odreagowuje.

A ja też nie jestem taka dobra.... wtrącałam się w wiele awantur.
                                      Pewnie dalej wtrącac się będę. Taka moja natura.
                                      • zuzanna6 Re: dobra wola ? 15.05.05, 10:57
                                        hi hi hi, a ja uwielbiam twoje wpisy :)

co innego wtrącac sie do dyskusji i wyrażac swoje racje, a co innego drwić z
                                        wpisu tak osobistego jakim jest tragedia odejścia kogos.....

pisz Okowitko i dyskutuj hi hi hi świetnie ci to wychodzi

ja to strasznie lubie dowcipkowac i imprezki urządzać.....ostatnio jak z
                                        Aleksem o stringach pisaliśmy to usmiałam sie do bólu :)))
                                        • 0kowita Re: dobra wola ? 15.05.05, 17:26
                                          zuzanna6 napisała:

>
                                          > co innego wtrącac sie do dyskusji i wyrażac swoje racje, a co innego drwić z
                                          > wpisu tak osobistego jakim jest tragedia odejścia kogos.....
                                          >

Dopiero teraz załapałam o co Ci chodzi Zuzanno (och, ten mój refleks
                                          nieudolnego szachisty).... chodzi Ci o post Ouimeta. Jestem pewna, że nie
                                          chciał zadrwic z niczyjego nieszczęścia. On tylko wyłapał brak związku miedzy
                                          tytułem a treścią poprzednich postów..... tak sądzę i chyba się nie mylę.
                                          A że czasem temat watku się zmieni a dalej się "leci" wg poprzedniego tytułu no
                                          to hmmmm ....to się często trafia.
                                          • ouimet Okowito 16.05.05, 02:32
                                            trafilas w sedno!
                                            Powtorzylem/!/tekst watku i wpis tamze "panienki",oraz moje zadziwienie.A jak
                                            Wiesz,niewiele mnie zadziwi...ale ten wpis tak!
                                            Nie bylo to zlosliwe,wytykajace,ale kwestia pytajna dla "panienki",czy tak to
                                            mialo wygladac?
                                            Od poczatku wiedzialem,ze to skutek ...roztrzepania,ale moze tez byc
                                            niechlujnosci???:((((
                                            Zuzanno-jezeli odebralas moj tekst jako atak na Ciebie to Cie PRZEPRASZAM!
                                            Bardzo dziwnie jednak wygladala dla mnie taka "zbitka"...
                                            ps.sztama?
                                            • zuzanna6 Re: Okowito 20.05.05, 19:37
                                              I co tam słychac Okowitko, jak minął tydzień?

Mi szybko i pracowicie, jestem troche padnięta i niesmowicie czekałam na te
                                              jutrzejszą sobotę, by troszke odpocząć.

Pozdrawiam Cię i wszyskich ludzi dobrej woli.
                                              • 0kowita Re: Okowito 20.05.05, 19:45
                                                Tydzien minął po japońsku czyli ... jako tako.
                                                Ech Zuzanno, zowu nie przeczytałas co do ciebie wyżej napisano.
                                                Zwolnij kobieto.
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 20.05.05, 20:42
      Czy chodzi ci o wypowiedź onego pana?

Przeczytałam. Pozostawiłam bez odpowiedzi.
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 20.05.05, 20:44
        Nie gniewaj się na Onego Pana !!! to dobre chłopisko.
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 20.05.05, 20:49
          mozliwe, nie potrafie oceniac ludzi po wpisac, moze i dobry człowiek, ale ma
          problemy z komunikacją, nie nadaje na tych samych falach co ja, niby
          przeprasza, a i tak obraża

wiesz, nie roztrzepanie u mnie, a juz niechlujstwo nie wchodzi w
          rachube......jestem w okropnym stresie po tych wszystkich
          wydarzeniach, .....e...nie chce o tym pisać
          wpadam tu by sie rozweselic
          staram sie omijac ludzi, ktorzy nie trafiają w moje poczucie humoru, bo tu
          musze sie wyluzowac
          • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 20.05.05, 20:54
            Bo on jest bardzo zfalowany.... dlatego.

ech.... nudze sie dzis okrutnie.
            Chyba wyłoże się w wannę i moze potem usnę..........
            Pozdrówka miły Słupsku
            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 20.05.05, 21:06
              pozdrówka

ale jak chcesz usypiac w wannie to najpierw zakręc wodę albo spij z otwartą
              buzią hi hi hi
      • ouimet Re: ??? 21.05.05, 00:53

> Przeczytałam.
        Pozostawiłam bez odpowiedzi.

:(...ouimet jest zasmucony ale ...wdzieczny.
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 21.05.05, 10:43
      I jak kąpiel Okowitko.......przysłuzyła się lepszemu samopoczuciu?
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 21.05.05, 11:45
        Kąpiel w piance i machanie palcami od nóg w ciepłej wodzie pomaga na wszystko.
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 21.05.05, 21:53
          hi hi hi, ze machanie pacaqmi tez, to nie słyszałam, ale mogło wyglądac
          ciekwie :)

i cóż zrobic z tak pieknym wieczorem......

podsłuchuje festiwal....no ale bez naszych to nie to, kurde nie mamy szczęscia
          ostatnio....cos nie mozemy utrafic w gusta Europejczyków raz za wysokie loty,
          inny razem zbyt niskie, no ale jak Delfin zaspiewał polską piosenkę to ja
          jestem ksiądz proboszcz.....chyba przegieli, no ale cóz.....

ale widze własnie,że dziś na tvn jest Forrest Gump, kurcze chyba kolejny raz
          obejrzę, są filmy które moge ogladać bez końca i nigdy mi sie nie znudzą i
          zawsze odkryje w nich cos nowego....

to do juterka, choc jutro pogoda na rodzinną majówkę, takze wszystkim zycze jak
          najmniej przy kompie :)

miłej niedzieli Okowitko i wszystkim w Jasełku :)
          • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 22.05.05, 10:27
            uśmiechu i słodyczy
            w niedzielnym dniu
            Zuzanka Ci zyczy :)
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 23.05.05, 18:02
      Okowitko, Adaś ma dużo racji i widze ze jest twoim prawdziwym przyjacielem....

posłuchaj go i pisz z zyczliwymi ci ludźmi

pozdrawiam cie serdecznie
      • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:22
        Okowitko, a idziesz jutro na procesję?
        • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:26
          zuzanna6 napisała:

> Okowitko, a idziesz jutro na procesję?

Nie. Jesli chodzi o religię to mam takie nietypowe poglady...
          Jutro Dzień Matki.... będę świętowac ten dzień.
          • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:32
            ja tez nie ide, tak zapytałam :)
            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:43
              napisałam kilka wierszy papiezowi, chciałbys poczytac?
              • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:47
                Piszesz wiersze ?
                Chcę przeczytac !!!
                • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:51
                  pisze, ale nie bardzo lubie na forum sie publikować, dlatego chciałam zebys
                  napisała do mnie napoczte, mając taki kontakt moge ci conieco podrzucić :)

ale o papiezu to taki nasz wspólny, smutny temat......moge na forum.....

zrobie to dla ciebie, za chwilę wdrukuje :)
                  • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 19:52
                    Okej... wrzuc a ja jutro poczytam bo teraz wychodzę. Pa....
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 25.05.05, 20:00

( 44 )

jeśli nam śmiertelnikom
      tak trudno dorównać papieżowi
      jeśli płaczemy przy jego słowach
      a czynom nie torujemy drogi
      jeśli kochamy go tak mocno
      a nauki jego nie są praktykowane
      to może i On - jak Bóg
      jest naszym Panem

( 45 )

w ostatnią drogę ruszyłeś Ojcze Święty
      spakowałeś bagaż naszej miłości
      podążasz godnie do domu Ojca Niebieskiego
      otulony naszą modlitwą
      umiłowaniem i pieśnią

umarł ( 46 )

chciałam wiersz napisać
      papieżowi
      nie mogłam
      łza za łzą
      wielkiemu człowiekowi
      niech piszą wielcy poeci

( 47 )

zapaliłam znicz
      w oknie
      taki niewielki i skromny
      a czułam
      że ten malutki ogień
      dziś jest taki ogromny

( 48 )

jeśli śmierć jest nieobecnością
      w wielu miejscach na raz
      to wydawałoby się
      że tych miejsc nie pomieszczą
      ani Matka Ziemia
      ani nasze serca
      wszedłeś Ojcze Święty
      na swoją Golgotę
      i stamtąd oczekujesz
      poranka zmartwychwstania
      my wiemy że jesteś
      choć tak strasznie Cię nie ma

po tamtej stronie ( 49 )

zapaliłam dziś świeczkę
      na grobie mojego ojca
      słońce otulało chłodne mogiły
      ujrzałam Jezusa w cierniowej koronie
      i szepnęłam:
      ojcze
      papież jest teraz z tobą

• 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 26.05.05, 06:10
        Jestem pod wrażeniem Zuzanno!!!!
        Ja na forum czasem porymuję ale moje "poezyje" to takie rymy częstochowskie,
        takie tretete..... tak jak Ty to nie umiałabym.
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 26.05.05, 09:45
          dziękuję ci :)

jeśli masz jakies wierszyki to tez dawaj
          • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 28.05.05, 06:34
            Moje wierszyki to czysta grafomania.... ot, tylko wygłupy.

Nie czytam książek, powieści ... mam jakis problem z koncentracją....jakaś wada
            w mózgu. Czasem zmuszam się do czytania ale po paru stronach widzę, że nie wiem
            co przeczytałam, że myślałam o czymś innym.
            Ale poezje...........ech.
            Czytam poetów i staram się ich zrozumiec.
            Wiele razy na tym forum pisałam.........czytajmy wiersze, kochajmy poetów bo
            oni widzą ten świat lepiej.Są cudem a cudów nie można obojętnie omijac.
            • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 28.05.05, 16:02
              jakie to piekne, co napisałas.....
              to powiem ci wierszami co ostatnio bardzo przezywam
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 28.05.05, 16:04

pożegnanie ( 50 )

usnęłaś
      usnęłaś pełna nadziei
      że wstaniesz
      powitasz nowy dzień
      tuląc do siebie dziecko

miałaś w słonku powiesić pranie
      plewić bratki
      dać pieskowi śniadanie
      pójść na spacer do matki

usnęłaś
      tak nagle cię nie ma
      może teraz plewisz kwiatki Panu Bogu
      i tulisz aniołki?

pocieszenie nie przychodzi
      nie ma większej pustki
      gdy matka odchodzi

dziecko ( 51 )

płaczem budziło matkę
      - nie wiedziało -
      że jej już nie ma

główna rola ( 52 )

dramat w jednym akcie
      duch święty i ty na scenie
      jedyna główna rola
      której w życiu nie chcesz

trumna krzyż
      pieśni które bolą
      kwiaty które ranią
      modlitwy nie koją
      ściśnięte masz usta
      ściśnięte serce
      i nie chcesz
      nie chcesz stać tu więcej
      ostatnia grudka ziemi
      wciśnięta w twoją dłoń
      wrzucona...dla niej...

widzowie oddalą się bez oklasków
      a potem światła zgasną

( 53 )

boję się
      na papierze
      odcisnąć te słowa
      że bardziej kocham papieża
      niż Pana Boga
      grzeszę mową
      bo ciągle nie wiem
      poszukuję
      i czekam Panie na Ciebie

( 54 )

mogiły stoją
      w artystycznym rytmie
      jak rzędy krzeseł
      w teatrze
      błyszczą tablice pomników
      jak małe światełka
      czas goi rany

najbardziej boli
      samotna mogiła
      ze świeżej gliny
      blasku nie ma
      • ouimet Pozegnanie/50/... 28.05.05, 19:15
        .."pocieszenie nie przychodzi
        nie ma wiekszej pustki
        gdy Matka odchodzi"

tak...gasnie moje Sloneczko
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 28.05.05, 16:37
      A o moim miescie piszę takie wierszyki

( 40 )
      Małe miasteczka

w dupie miał Bursa małe miasteczka
      a ja tu wciąż jeszcze mieszkam
      ja tam wole swoje zadupie
      i już się stąd nie ruszę
      wy uciekacie do wielkich miast
      praca awanse tam ciągną was
      cieszcie się pędem, tłokiem, ściskiem
      mnie najdroższy ten kawałek ziemi ojczystej
      trzymajcie się tam wspaniale
      a świeczkę na grobach ojców waszych - ja palę
      łatwiej wielkomiejskiej karierze hołdować
      trudniej tradycję praojców zachować
      praca najwyższym celem człowieka
      ale w Wigilię pusty talerzyk na was czeka
      i wolność jest ważnym dobrem człowieka
      ale odważny ten kto złe czasy tu przeczeka

( 41 )
      Moje małe miasteczko

we wszystkich małych miasteczkach
      od morza aż do Tatr
      jest taka uliczka
      która jest naszą aleją gwiazd
      niezmienne są w niej drzewa
      fontanna z małym chłopcem
      tak samo ptak wciąż śpiewa
      i wieszcz w deszczu moknie
      ty mały potem duży
      czy chcesz tego czy nie
      to często tu przechodzisz
      i zostawiasz serce swe
      spójrz w ślady ojców swych
      w alei pokoleń gwiazd
      i nie zgub wspomnień tych
      w gwarze wielkich miast
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 28.05.05, 17:43
        Myślę Zuzanno, ze jesteś kimś zbyt wielkim jak na to forum.......

nie wiem czy ktoś zrozumie.............
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.05.05, 16:01
          dziekuję ci serdecznie :)

jestem małym, skromnym człowieczkiem, który ciągle poszukuje,

wielkie mam mysli i emocje, ktore z mozołem układam w wiersze :)

a poszukuje prawdy, spokoju, piękna, prawdziwej wiary i cudownych ludzi
          i wiesz co, wiersze piszę jak targaja mną emocje, dlatego tak sa śmiertelnie
          poważne, a ja z natury jestem człowieczkiem z duzym poczuciem humoru i czasami
          tez cos smiesznego uda mi sie napisac....
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.05.05, 16:04
      Millerek
      Słowa napisane do melodii piosenki
      ludowej...”gęsi za wodą, kaczki za wodą.....

Jestem se Millerek
      Dana moja dana
      Marzyłem o władzy
      Chyba od zarania
      Kaczki zawodzą, Kaczki zawodzą
      Uciekaj Millerku, bo cię powiodą....

Jak mnie klepał Olek,
      Było mi z tym dobrze
      Sukces poszedł w pole
      teraz łaski zebrzę
      Bo Kwaśniewski raz, no a Hausner dwa
      Zmienimy podatki tra la la la

A co tam aferki
      i dziurki w budżecie
      to nie moje wina
      sami o tym wiecie
      bo Rywinek raz, no a Łapiński dwa
      idźcie do cholery tra la la la la

Unio moja Unio
      Życie mi ratujesz
      Wszystko co się stało
      Sobie przypisuje
      Gwiazdki z sierpem raz, gwiazdki żółte dwa

Jak nie wschód to zachód tra la la la la

Śpiewa chórek –
      Ukochany kraj, umiłowany kraj,
      Ukochane i miasta, i wioski.
      Ukochany kraj umiłowany kraj
      Szkoda, że i Millerowski....
      • 0kowita Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 30.05.05, 21:27
        To też Twoje ?????????
        • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 31.05.05, 13:50
          yhy, tez, słowo, niby śmieszne, tak sobie czasem popisze o tej naszej polityce,
          ale bardziej to chyba do płaczu niz smiechu....
    • zuzanna6 Re: WIECIE KOGO LUBIE, NIE? 31.05.05, 13:53
      Brzechwa dzieciom i dorosłym

Tonął okręt z daleka od celu,
      A pan kapitan nie puszczał steru.
      Przed katastrofą była panika –
      O pomoc więc poprosił Janika.

Znalazł się okręt w burzowym potrzasku –
      Od Leppera i Rokity dostawał po pysku.
      „Barbarzyńcy” ster bardzo by chcieli,
      Lecz „ Złodzieje” walką odpowiedzieli.

I niech nie gorszą w cytatach słowa –
      Bo taka ostatnio polityków mowa.