Dodaj do ulubionych

pamietacie 13 grudnia stan wojenny:(

13.12.03, 17:34
na innych forach ludziska wspomniaja ten czas, a wy? jak to u was bylo?
pamietacie cos czy byliscie za mlodzi?ja pamietam ten strach i dziwna
napieta atmosfere i cholerne zimno:((
Obserwuj wątek
    • ll6 Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:38
      ja tam malo pamietam bo za mlody jestem - tylko tyle ze zolnierze przed
      blokiem stali
      • lilly Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:42
        ja tez nie wiele pamietam bo bylam za mloda, chyba dobrze,bo nie bylo to
        przyjemne przeciez.:((
        • ellenai Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 17:44
          eh, no pewno ze przyjemne nie bylo ,ale na wsi bylo chyba bezpieczniej niz np w
          miescie:)
    • k.g.r Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 13.12.03, 19:33
      no jasne ,ze pamietam:(((.chodzilem wtedy do trzeciej klasy SP. i pamietam,że
      było duzo sniegu i w poniedziałek nie poszedłem do szkoły:))))Poza tym pamietam
      wozy opancerzone i mnóstwo ORMO pod FMWiG.qrde ciezko było przejśc:((.sam stan
      wojenny to okres braku wszystkiego i stania w kolejkach(sam stałem po telewizor
      kolorowy w dawnym ZURCIE na Krakowskiej)hehehe-Rubin oczywiscie.Szkoda gadać.
      • ellenai zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:44
        ale mi przypomniales czasy kgr, eh ten zurt,tyle razy tam czlowiek byl:((((
        • k.g.r Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:49
          no dokładnie później trzeba było z Rubinem jexdzic co miesiąc- ale i tak miałem
          szczeście,ze mi domu nie spalił
          • ellenai Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 19:53
            to ty byles "do przodu" bo rubin to kolorowy byl z tego co pamietam, u mnie
            byl czarno bialy neptun,ciagle go pamietam,kurde to byly czasy:) eh:0
            • milennik11 Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 20:00
              ...za maly bylem...sorki...
              • ellenai Re: zurt na krakowskiej 13.12.03, 20:02
                milennik ale az taki maly byles?????hmmmmmm
                • zawisza777 Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 15:39
                  heh ja jakos tez w sumie nie wiele pamietam widocznie juz za mlody wychodzilem
                  z zalozenia : " who caresssss...;) " A tak powaznie to bylo to wazne wydarzenie
                  w historii Polski i swiadczylo o tym jakie byly uklady w tym czasie w kraju
                  i "bloku wschodnim". Ciekawe wciaz ludzie uwazaja ze towarzysz jaruzelski
                  postapil slusznie...Na szczescie cala ta 50-letnia męka z system nalezy juz do
                  przeszlosci..na nasze nieszczecie niektore swinie od koryta nie daly sie
                  oderwac i teraz mamy spadek w postaci towarzyszow millerow, oleksych i
                  kwasniewskich.
                  • milennik11 Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 19:47
                    ...za maly nie bylem...ale wspominki tego stanu to dla mnie lekka zenada
                    (przepraszam z gory wszystkich)...napisalem na jasle ze fajny czolg byl kolo
                    poczty...
                    • ellenai Re: zurt na krakowskiej 14.12.03, 23:00
                      heheheheh millennik dobre z tym czolgiem, ide poczytac
    • patrick78 Re: pamietacie 13 grudnia stan wojenny:( 15.12.03, 17:11
      nie pamietam wiele nic,z racji mojego wieku:) maly wtedy bylem i nie w glowie
      mi byly rozne takie sprawy polityczne,zainteresowany bylem zupelnie czym
      innym:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka