Dodaj do ulubionych

SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013

09.01.12, 22:20
wiem że jeszcze jest sporo czasu ale dajcie znać który jest najlepszy.
Jest kasa i parcie na najlepszy obiekt. Ale który to? - każdy pisze że to właśnie ten.
Wymagania mojej:
1. Stylowe wnętrza - z klasą ( ma pokręcić koleżanki z bólu )
2. Nienaganne żarło
3. Musi być miejsce do spalenia calorii ( otoczenie )
4. Nie przy ruchliwej szosie
5. Klima
6. Zastawa, sztućce, wystrój.... - T.O.T.L.
7. do 30 km od Lublina
8. Cena bez znaczenia ( tzn powyżej 160 od osoby )

Dajcie znać - gdzie uderzać
Obserwuj wątek
    • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.01.12, 22:30
      Tylko na jaką ilość osób przewidujesz wesele? To jest podstawa szukania lokalu.
      A jeżeli chodzi o te stylowe wnętrza- to wg mojej wiedzy koło Lublina takowego nie znajdziesz. Domyślam się,że najlepszy byłby jakiś zamek, dwór itp. Obawiam się,że przy takich wymogach trzeba będzie szukać dalej.
    • banjar Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.01.12, 22:41
      nie napisałeś na ile osób...
      najpiękniejsze to
      Dwór Anna
      Dwór Leśce

w Dworze Anna jeżeli planujecie na ponad 80 osób to będziecie mieli w drewnianej budzie bez okien gdzie trzeba krzyczeć z całych sił żeby porozmawiać z sąsiadem, bo tak muzyka daje do wiwatu. poza tym otoczenie, jedzenie, zastawa, itd - OK

Dwór Leśce - to wschodząca gwiazda
      W budynku dworu - do 140 osób a ponad 140 w plenerze
      Byłem u Gajka 3 razy jako gość a w Leścach zagrałem "główną rolę" w czerwcu 2010
      Nie muszę chyba pisać że zjeździłem osobiście wszystkie lokale - sprawdź www.lesce.pl
      no i może jeszcze Kmicic ale tam jest trochę pokręcone z muzyką w drugiej sali a poza tym to nie ta sama liga ( pokrowce na plastikowych krzesłach itp ) otoczenie nawet ładne ale miniaturka przy Annie i Dwór Leśce.
      Jeszce jedno - w D. Anna zawsze wkurza mnie parking - po prostu nie da się wyjechać bo wszystko pozastawiane

Jakby co - pytaj o szczegóły

Jaro
    • marzenalas Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.01.12, 23:01
      jak to nie ma stylowych lokali ? - to do wideofilm
      słyszałam o weselu w Janowcu - ale duże ryzyko pogodowe - w czasie deszczu nie ma gdzie się schować :)
      Są 3 PRAWDZIWE dwory ( Wierzchowiska - Pałacowa, Dwór Anna, Dwór Leśce ) wszystkie pięknie odrestaurowane ze wspaniałymi parkami wokół, z dala od szos, wspaniała kuchnia, sztućce itd
      Zgadzam się że w Dworze Anna tak zwany "TARAS ZIEMNY ZADASZONY" - to miejsce gdzie od kilku lat są umiejscawiane wesela nie pasuje do reszty dworu. To jak pięść do nosa
      Pałacowa ma ten problem ( Dwór Anna też go ma ) że brak tam pańskiego oka . Pan Cioczek nie zagląda do Wierzchowisk - efekt taki że w marcu - byliśmy tam w poszukiwaniu lokalu - pijani tubylcy przy barze tłumaczyli przekleństwami "jak tu jest fajnie..." a barman to ich funfel.
      Urocze miejsce ale zaniedbane. Czuć że właściciel nie ma czasu ani serca do walki o prymat.
      Co innego Dwór Leśce. Właściciele są non-stop. Nawet podczas wesela !! Czy ktoś zna inny lokal żeby właściciel był do 6 rano??? Byłam w sierpniu w Dworze Lwowskim -nie było do kogo zareklamować źle działającą klimatyzację bo managerka w soboty nie pracuje !!!!! a właściciela nikt nie widział w tym lokalu. I tu można by długo teraz się rozwodzić na temat lokali które mają tylko w nazwie "dwór" - zasadniczo wszystkich nie polecam - bo to podróbki - a nie dwory
      • erozp Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.08.12, 13:49
        ja znam lokal gdzie właściciele są non stop przez całe wesele - Romax w Garbowie
        to rodzinny interes i do 3 nad ranem jest jedna osoba a od 3 zastępuje ją druga a więc w każdej chwili wszystko można załatwić
    • 6_aniap Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.01.12, 23:20
      tylko i wyłącznie Dwór Leśce i Pani Jola - wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!!

Pozostałe lokale to nieporozumienie. W Leścach potrafili stworzyć atmosferę a tej atmosfery nie widać podczas zwiedzania lokali - ona jest podczas imprezy - a jeżeli okaże się że jej brak to CO WTEDY??? - wtedy już za późno żeby cokolwiek zmieniać. Chyba sukcesu należy szukać w osobach właścicieli. Pasjonaci, pilnują wszystkiego osobiście począwszy od jakości muzyki a skończywszy na plastrach do obtartych pięt wyłożonych w toaletach....( pod warunkiem że nie ma ograniczeń finansowych, bo Leśce to górna półka - a na dzisiaj to pewnie koło 200 ?? - no ale piszesz że na biednego nie trafiło :) )
    • locomotivalublin Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 10.01.12, 13:34
      zapraszamy do sprawdzenia opinii odnośnie jedzenia na stronie: http:www.gastronauci.pl
      • szukaczlokalu Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 10.01.12, 18:53
        Hej Lokomotiva - bez jaj - sugerujesz że mam zrobić spaniałe wesele w szaszłykarni przy W-Z albo w barze na PEOWIAKÓW ( ale by się co niektórzy zdziwili !!! ) Poza tym , takie rankingi to se można w.... Wystarczy że właściciel raz dziennie naciśnie sobie gwiazdkę i jest już najlepszy.
        Pozostali: - dzięki za info. Dwór Leśce ma chyba najlepsze opinie. Dajcie mi prywatnego maila - jeżeli byliście tam na weselu. jestem zdecydowany na Dwór Leśce a może jeszcze coś podsuniecie bo w sobotę będziemy objeżdżali lokale i dobrze by było wybierać np z 5 - 6
        Przy okazji - wiecie coś na temat zespołu FRAGLESI ???
        Swoją drogą powinien być przewodnik dla młodych jak poruszać się przed weselem :)
        • marzenalas Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 11.01.12, 21:42
          bardzo jestem ciekawa, który lokal wybierzesz :)
        • locomotivalublin Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 12.01.12, 17:01
          Witam, chyba się nie zrozumieliśmy - na tej stronie możesz wpisać lokal i są komentarze osób które mają tam profil. Nie naciska się żadnych gwiazdek.
          PS: nie do końca rozumiem Pana odpowiedzi na temat szaszłyków
    • filemon.net Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 12:32
      Polecam nową restaurację z hotelem VESARIA w Lublinie przy ul. Nowy Świat :)
      • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 12:38
        vesaria nie polecam!!! właścicielka nie włącz klimatyzacji , w lokalu jest duszno. jedzenia bardzo mało - 3 roladki z łasosia na 10 osób- rosół w mikroskopijnych salaterkach, drugie dania w porcjach jaK DLA DZIECKA, NIE PODAJE WSZYSTKICH DAŃ GORĄCYCH TŁUMACZĄC SIE TYM ŻE LUDZIE NIBY NIE JEDZĄ ALE CO NI Y MAJĄ JEŚĆ ??? pod koniec wieczoru kucharz wydaje śmierdzącą rybę!!! goście cały czas okupują stół wiejski bo tylko tam można było zjeść cokolwiek ale też przez pierwsze 3 godziny przyjęcia. Cena za osobę 170 pln na 2013 185 zł. BYłam, widziałam i nigdy nikomu nie polecę!!
        • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 12:54
          Hmmm. ciekawe rzeczy piszesz.To jest ciekawostką, że w Lublinie, jak powstaje jakiś nowy lokal odrazu komuś na początek się tyłek obsmarowuje. Tylko ciekawe,że większość terminów na rok 2013 jest już zajętych- to jest ciekawe.
          Widać,że konkurencja nie śpi. Zamiast się samemu zastanowić nad tym co się robi, co może zrobić,żeby było lepiej z łatwością przychodzi opisywanie i oczernianie. Bo to najłatwiej.
          Także konkurenci- bierzcie się do uczciwej pracy, a jeżeli nie wiecie jak to zrobić, poproście pania Magdę Gesler do pomocy.
          • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:19
            widać że pracuje Pani/Pan w tym pożal się Boże hotelu.

Byłam na weselu 14 lipca 2012 roku

lokal owszem ładnie wygląda, jest czysto, obsługa szybka ale jedzenia nie było.
            Była za to śmierdząca ryba i brak klimatyzacji.
            niedługa zaczną pojawiać się inne komentarze gości.
            Ja jestem osobą prywatną i nie zależy mi na tym żeby kogoś bezpodstawnie oczernić.
            Było to wesele mojej siostry i dlatego będe się wypowiadać tak a nie inaczej. Mogę nawet dodać zdjęcia potraw z dokładną godziną i datą..
            Tort zapewne też wie Pani/Pan o której został podany??
            - tak - po 1 daniu dlatego że zaczął się topić.

Zamiast zajmować się rekomendacją w internecie, proszę się naprawdę zabrać do pracy rzetelnie... bo najlepdsza reklama to zadowoleni goście...
            • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:37
              Mogę Ci przysiądz, że tam nie pracuję i jeszcze nie pracowałem. To nowy lokal. Tylko na forach coraz więcej takich recenzji o nowych lokalach. Było tak już o Choinie, Akropolu, 3 różach- to nowe lokale. Pomyśl tak przez chwilę: ktoś wykłada ogromne swoje pieniądze na zrobienie takiego zespołu hotelowo-restauracyjnego, czy uważasz,że na start by sobie robił takie brudy? Czy ty sobie wyobrażasz, jakie to są pieniądze aby taki lokal postawić? To idzie w setki tysięcy a nawet i miliony.
              Jeżeli nawet tak było jak piszesz, dlaczego nie interweniowałaś na miejscu np u menagera czy właściciela?
              A o mnie się nie martw, daję sobie radę na rynku już 22-i rok.
              • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:44
                interweniowałam-
                właścicelka tłumaczy się ze nie wydała dań bo goście nie jedzą- co to w ogóle za tłumaczenie...?

klimatyzacji nie włącza twierdząc że itak nic nie pomoże...

tak, można myśleć że ktoś otwierając nowy lokal będzie się naprawdę strał i chciał sobie wyrobić dobrą renomę ale w tym przypadku tak nie było.. dla zainteresowanych osób wyślę te zdjęcia bo nie lubię takiego fałszu i wypisywania że nowe lokale się od razu obsmarowuje... Ile jest nowych lokali które mają same bardzo dobre opinie??

Tutaj niestety włąściciele się nie spisali.
                Moja opinia jest obiektywna- powiedziałam - obsługa bardzo dobra, czysto, ładny wystruj i nic po za tym.
                • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:49
                  *wystrój
                • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:53
                  >>Ile jest nowych lokali które mają same bardzo dobre opinie??
                  Jest sporo nowych lokali i są dobre opinie.
                  Tu w twoim przypadku raczej zawiódł szef kuchni a nie właścicielka.
                  O ile wiem,już trochę tych wesel zrobili i do tej pory nie było skarg, gdyby coś było, to by już głośno było.
                  • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:56
                    są złe opinie ... wystarczy poszukać na internecie...
                  • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 14:01
                    o ile wiem troche tych wesel zrobili... dziwne że jesteś aż tak zainteresowany a nie wiesz jakie są opinie
                    • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 14:12
                      Jeszcze raz ci mówię: gdyby coś było nie tak, już dawno w światku usługowym by się rozeszło.
                      Wiesz, Lublin nie jest wielkim miastem, i tu wieść gminna idzie z szybkością światła.
                      To jest dopiero pierwsza taka sprawa, o której piszesz.
                      Zobaczymy, może ktoś inny napisze.A może sama menadżerka.....
                      • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 14:20
                        wiesz... nie każdy jest aż tak poirytowany że będzie pisał... większość informacji jest przekazywana tzw pocztą pantoflową... Na weselu na którym ja byłam, było ponad 200 osób więc opinia na pewno niedługo obiegnie lublin, szczególnie ludzi młodych których było bardzo dużo na tej imprezie... Jak widać jesteś dobrze poinformowany o dużej liczbie lokali gastro w Lublinie... Widocznie za to Ci płacą.. pozdrawiam..
                        • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 15:09
                          >Widocznie za to Ci płacą.. pozdrawiam..

Może napisz kto ma mi płacić ? Nigdy bym nie przyjał żadnej korzyści od kogokolwiek, aby coś powiedzieć czy napisać. A jeżeli w danym lokalu jest źle, to bym tylko potwierdził.
                          Widzisz dziewczyno , takie głupoty teraz przychodzą Ci do głowy, że całe Twoje poprzednie wypowiedzi stają się niewiarygodne.
                          Wyjaśnijcie do końca całą sprawę z lokalem i tyle. Powinniście rozmawiać z szefem kuchni, bo to on w pierwszym rzędzie odpowiada za to co jest na stole. Pisanie więcej nic tu nie zmieni.
                          • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 15:55
                            pytam w takim razie po co się udzielasz skoro nie byłeś i nie widziałeś tego co się dzieje? po co ? to nie ja nie jestem wiarygodna tylko Ty... na forum jesteś aktywny i ciągle bronisz opinii o lokalach... ale nie wspomnisz nic o tym że byłeś chociaż w połowie tych lokali.
                            Ja mogę potwierdzi na podstawie własnego doświadczenia... Ty wiesz tylko tyle ile rzekomo usłyszałeś i w dodatku wiele lokali jest w Twojej bazie danych...
                        • hadrielos Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.09.12, 12:01
                          Posiadam z narzeczoną zarezerwowaną salę weselną Paradis w Łucce - termin 4 maj 2013. Z powodu przesunięcia o rok planowanego ślubu chętnie oddam rezerwację po kosztach. Sala znajduje się przed samym Lubartowem, na 120-180 osób. Rezerwacja przyjęcia weselnego była dokonana rok temu i już wtedy nie było innych wolnych terminów na okres wiosenny. Jedzenie bardzo dobre, sala duża, przestronna, na zewnątrz mały ogródek i parking. Koszt zaliczki za przyjęcie weselne to 1500zł i uiszczone zostałoby u właściciela sali wraz z podpisaniem dokumentów. Zainteresowanych proszę o kontakt grzesiek1000@poczta.fm
              • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:47
                co do terminów też jesteś dobrze poinformowany. ... chyba osoba z zewnątrz nie ma takich informacji ile jest terminów wolnych na przyszły rok... :) teraz pewnie napiszesz że sam szukałeś sali... tak jak i pewnie kilka lat temu w akropolu czy 3-różach..
              • 5nowy55 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 20.07.12, 13:49
                a co zainwestowana kasa ma do tego???? Czasami po prostu kasę wykładają prości ludzie bez przygotowania i podejścia do ludzi i tak jest w tym przypadku...
                • wideofilm Re: do 5nowy55 20.07.12, 14:06
                  Pewnie,że nie ma nic tu zainwestowany kapitał.Tylko z tego co mi wiadomo właścicielka siedzi w branży gastronomicznej nie od dziś, także pojęcie ma. Ja to widzę,że poprostu załoga lokalu jeszcze się nie dopasowała do siebie i tu może być błąd w całej tej sprawie.Tak jest zresztą we wszystkich nowych lokalach, gdzie załoga nowa nie zna się, nie umie się zintegrować do pracy itd. Często po pierwszych imprezach następują zmiany w załodze, nieraz aż do skutku. A czy przypadkiem na etapie uzgodnień przed imprezą oby wszystko zostało dokładnie omówione? Bo często jest tak,że klient za dużo nie mówi, zdaje się na lokal , a potem wylewa żale,że coś było nie tak. Piszecie,że mało jedzenia- ok, a ile zostało zamówione na 1 osobę w przeliczeniu? Czy te porcje zaplanowaner były wystraczające? Więc trzeba i na to popatrzeć, czy tu nie ma błędu.
      • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 13:10
        ODNOŚNIE vESARII POWIELĘ OPINIĘ KTÓRĄ UMIEŚCIŁAM JUŻ NA IMMYCH FORACH

1. Wesele na 200 osób - klimatyzacja nie wyrabiała - na wyświetlaczu było 37 stopni, nie dało się wytrzymać
        2.NA KOŃCU SALI NIE SŁUCHAĆ ZESPOŁU
        3 JEDZENIA NIE MA!! 3 roladki z łososia na 10 osób, kilka plasterków wędliny, ryba po grecku pokrojona w centymetrowe paski, rosół w filiżankach, porcje obiadowe jak dla dziecka
        4. nie podali 3 dań gorących bo właścicielka stwierdziła że goście nie jedli ale niestety nie mieli co jeść.
        5. około 23 podają popsutą śmierdzącą rybę... goście wychodzą.

byłam i nie polecam... szczerze.. nigdy nikomu nie polecę...
        było to wesele mojej siostry dlatego na każdym możliwym forum umieszczę informację jak profesjonalnie zostaliśmy potraktowani za cenę 170pln/osoba/1 dzień
        • 5nowy55 Vesaria do niczego 20.07.12, 13:42
          oczywiście również potwierdzam że nie warto organizować w Vesarii przy Nowym Świecie żadnej ważnej uroczystości! Chyba że chce się tłumaczyć policji która często tam zagląda... To prawda że właściciele oszczędzają na klimatyzacji i pewnie na wszystkim innym. Drzwi są najczęściej otwarte i można tańczyć na dworze i na całym osiedlu i dlatego przyjeżdża policja (nic przyjemnego dla gości i pary młodej). Niedługo zaczną się poważniejsze problemy dla nich. Wiem bo mieszkam niestety obok i wiem co sąsiedzi planują... I cieszę się że zrobią z nimi porządek bo w weekendy nie da się tu mieszkać, a rozmawiać o problemie też nie ma z kim! Z tego co widzę (co tydzień dość dokładnie) goście bawią się raczej średnio, większość siedzi na zewnątrz czyli nuda... Koleżanka chciała tam jeszcze przed otwarciem zaplanować wesele rozmawiała z kobietą która się zajmuje organizacją i zrezygnowała bo powiedziała że była żenująco prostacka i bez pomysłu... Tylko lokal ładny, poza tym same problemy!
          • wideofilm Re: Vesaria do niczego 20.07.12, 14:16
            No coraz lepiej. A jak jest w piątki, bo z tego co wiem są tam wieczorki taneczne.
            Fakt, po godz.22.00 obowiązuje cisza nocna i lokal nie powinien przeszkadzać sąsiedztwu.
            Swego czasu w Lublinie były takie problemy z lokalem na Czechowie / dawn Sonatina/. Jeżeli będą zamknięte drzwi i okna hałas na zewnątrz się nie wydostaje. Innym problemem mogą być co niektórzy podpici goście, którzy nad ranem chcą się jeszcze zabawić na ulicy.
            Skoro mieszkasz w pobliżu, powinienieś /powinnaś/ skontaktować się z Radą dzielnicy Dziesiąta mają spotkania chyba w domu kultury kolejarza i tam nakreślić sprawę.
            Jak będę miał wolną sobotę z ciekawości podjadę w tamten rejon i zobaczę co się dzieje na gruncie. Bo chyba te relacje są trochę na wyrost.
          • minda92 Re: Vesaria do niczego 28.08.12, 20:41
            Proszę jak pięknie się konkurencja wypowiada. Rzeczywiście jest czego pozazdrościć, ale zamiast tak oczerniać to lepiej weźcie się za swoje restauracje. Te komentarze to szereg kłamstw, sami się gubicie w tym co mówicie, najpierw jest problem, że muzyki nie słychać na drugim końcu sali, a w innym komentarzu, że muzyka jest za głośna, że nawet w okolicy da się tańczyć. To się chociaż zdecydujcie. Powiem tyle, byłam tam na weselu w lipcu i wszystko było ok, zarówno ja jak i inni goście byliśmy zachwyceni. I powiem szczerze, gdybym miała organizować swoje wesele to tylko tam, bo jest tam naprawde bajecznie. Nie ma się nawet do czego przyczepić. Jak ktoś tam rzeczywiście był to doskonale o tym wie. Pozdrawiam :)
          • marlenak87 Re: Vesaria do niczego 29.08.12, 18:01
            Vwearia to super lokal do robienia różnych imprez okolicznościowych, jest przestrzenny, jest dużo miejsca na tańce i na stoły. Wiem bo robiłam tam swoje weselisko 28 lipca i wszyscy goście byli zachwyceni. Jedzenie też było bardzo dobre, ciekawie podane. Na górze jest hotel więc goście mogli się bawić do białego rana bo mieli zapewniony nocleg. Teraz po weselisku często odwiedzamy Vesarię, jedząc tam obiady i nadal jest wszystko w porządku.
            Odpowiadając na komentarz: To jest lokal weselny więc nigdy nie będzie 100% ciszy. Cytuję: " bo w weekendy nie da się tu mieszkać... " ten komentarz świadczy tylko o tym, że to najlepszy lokal w województwie lubelskim, bo cieszy się szerokim zainteresowaniem i ludzie organizują tam swoje uroczystości. co do klimy. Ja na weselu nie miałam problemu z klimatyzacją, a na dworze było 35 st. C . Cytuję: większość siedzi na zewnątrz..." są różne imprezy i to czy ktoś siedzi na dworze czy w lokalu zależy głównie od orkiestry weselnej, która nie potrafi zabawić gości lub po prostu od samych gości, którzy chcą wyjść sobie na świeże powietrze i posiedzieć w altanach, które otaczają Vesarię, a nie zależy to od jakości lokalu.
            Wasze komentarze to same bzdury! Mieszkacie tam, widzicie jak się bawią ludzie i wam szkoda!
          • 25agatag Re: Vesaria do niczego 26.06.13, 11:04
            ABSURD!!!!! VESARIA TO REWELACYJNY LOKAL
            11 MIALAM WESELE 15 CZERWCA 2013 ROKU I JESTEM ZACHWYCONA!!!!! NIGDY NIE BYLAM NA BARDZIEJ ELEGANCKIM WESELU!!! PRZEMILA PANI EWA-SZEFOWA, KULTURALNA OBSLUGA, WSPANIALY EFEKT PODAWANYCH DAN W BIALYCH REKAWICZKACH, JEDZENIE PYSZNE I BARDZO DUZO!!!! NIE SLUCHAJCIE OSZCZERSTW DOTYCZACYCH TEGO LOKALU BO JESTEM PEWNA ZE TO KTOS Z KONKURENCJI ALBO KTOS NIEPRZYCHYLNY WLASCICIELOM!!!! P.S CHETNIE ODPOWIEM NA PYTANIA DOTYCZACE TEGO LOKALU!!!
            • 0ababa Re: Vesaria do niczego 06.02.14, 12:49
              ej powiedzcie mi jak wygląda w praktyce organizacja dówch wesel. Ja jakos sobie tego nie wyobrażam ....; dwie panny młode stado gości? pod hotelem stoja i co pytaja wzajemnie ej z którego jestes wesela? jak to jest?
    • szukaczlokalu Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 20:00
      Objechaliśmy 10 obiektów - w poszukiwaniu lokalu na wesele. Oto nasze spostrzeżenia i mini "ranking"
      Warunki jakie postawiliśmy
      Cena 180 -200, bez ukrytych kosztów, musi być pięknie w środku i pięknie na zewnątrz, odległość do 20 k od Lublina,
      udokumentowane doświadczenie w organizacji wesel ( nie mogą uczyć się na naszym weselu :)

1.:oklaski: DWÓR LEŚCE ( wybraliśmy wersję z imprezą plenerową w udekorowanej sali namiotowej a wnętrze Dworu też do dyspozycji gości ). Zdecydowanie najpiękniejszy obiekt. Pogoda była fatalna - wiał huragan i nie obejrzeliśmy otoczenia ale park jest bardzo duży ( ponad 4 ha ). W lecie pewnie jest tak jak piszą w necie tzn bajkowo. Zastawa ( sztućce, szkło, porcelana - górna półka - chyba najładniejsze ) Najpiękniejsze krzesła - wielka ozdoba sali. Właścicielka bardzo konkretna i czuć profesjonalizm. Wyjaśniła nam dużo rzeczy. Cena 190.
      2. Na prawdę trudno wymienić kolejność następnych bo są na podobnym poziomie. Dwór Lwowski ( koło Dworu Leśce ok 2 km ). Zadbany lokal, w lecie na pewno ładnie. Duży staw ( nawet 2 stawy ) zagospodarowany teren. Dużo negatywnych wpisów na forum. Powtarzają się o słabej kuchni i o małej ilości jedzenia, złej wentylacji i braku managera podczas imprezy.
      Nam się podobał, no może ta szosa Warszawska trochę za blisko bo buczy non - stop, ale na weselu to pewnie zespół zagłusza samochody:-) Dodatkowo za 1,5 roku ( lipiec 2013 ) pod murami Dworu Lwowskiego będzie przebiegać autostrada – teraz już widać zaawansowaną budowę – z tyłu budynku. Trudno zgadnąć jaki wpływ będzie to miało na hałas.
      Cena 190 , zależy od menu
      3. DWÓR ANNA ( zaletą jest odległość od Lublina bo nie trzeba autobusu dla gości ale wadą jest hala bez okien w której odbywają się wesela. Wadą jest też ciągła zmiana kucharzy ( 4 x w ostatnim roku ! ) Otoczenie bardzo ładne. jest gdzie się przejść i porobić sesje zdjęciowe. Cena 200
      4. Dwór Choiny. Nowy lokal. Ładny ale odpada bo dosłownie przy autostradzie. Wyszedłem zadzwonić na zewnątrz żeby nie przeszkadzać innym w rozmowie i ... po prostu musiałem wrócić bo nie da się słowa powiedzieć. Cena 180 ale z "dodatkami" wyjdzie 190 - 200
      5. Dwór Arkadia ( zauważcie że same dwory w nazwie a Lwowski, Arkadia , Choiny - to nowe obiekty )Duży obiekt. Piękna sala bankietowa ale na bankiet, bal karnawałowy a nie na wesele. Wesele takie jak nasze na 100 - 130 osób zginęłoby w tak dużej sali. Brak otoczenia. Budowla z tych "na bogato" ale taki obiekt powinien iść w parze z równie duży i pięknym otoczeniem - a tu go po prostu nie ma. Negatywne wpisy dot. klimatyzacji. Cena ok 200. Wyobrażaliśmy sobie ten lokal inaczej. Zdjęcia na stronie oszukują ( fotomontaż )
      6. Siedlisko Folkloru Marzanna. Największy obiekt jaki oglądaliśmy. Brak otoczenia. Bardzo ładny jeżeli ktoś lubi góralski styl. Cena 220 ale z ciastem i alkoholem w cenie. Super na wesele dla np 400 osób.
      7. Kmicic - pokrowce na krzesłach plastikowych - to według mnie wiocha
      Szyk podmiejski - Ładnie zagospodarowane otoczenie ale małe. Cena 200. Wada - 2 wesela na raz na małej, wspólnej powierzchni otoczenia- odpada
      8. Hotel Korona - teraz po wybudowaniu nowego budynku jest tam zbyt tłoczno na placu. Ogólnie - przed budową było dużo lepiej. Cena 200 - 210
      9. Etiuda - super, bogaty lokal ale cena z Emiratów Arabskich ( ok 300 )
      10. Akropol - piękny z zewnątrz ale trochę kiczowate pomieszanie stylów. Blisko szosy. Z tyłu - druga budowla która nie kojarzy się z tą pierwszą

SUMUJĄC - to oczywiście tylko nasz ranking - każdy może mieć inne zdanie ale wzięliśmy także opinie z forum i od znajomych

Piszcie co wy na to?
      • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 20:11
        Jak już kręciliście się koło Kmicica i Korony, trzeba bylo pojechać dalej jakieś 2 km i zobaczyć HORYZONT w Trojaczkowicach.
        Oj , widzę,że nie łatwo będzie Wam coś znaleźć.
        Musicie konkretnie określić co chcecie i w jakich granicach ceny za osobę.Czy ma być też baza hotelowa na miejscu czy nie.Juz w tej sytuacji nie patrzeć na odległości, bo przecież wszędzie można dojechać.
        • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 20:15
          Jeszcze jedno: Trzy Róże przed Kmicicem- nowy lokal, pieknie zrobiony coś w stylu Etiudy.
          Dobre jedzenie i obsługa, hotel na miejscu.
          • salsaband Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 22:01
            Wideofilm to się nazywa marketing szeptany tylko taki nieudolny jeszcze.
            • wideofilm Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 22:09
              No to jaki interes ma ten co pisze ?
              Tak, ja słyszałem o tego typu marketingu, ale nie wiedziałem,że to się tak robi.
              A ciekawą rzeczą jest to,że jak do tej pory , ktoś jak szukał lokalu, nigdy nie przedstawiał takiej listy rainkingowej. Ale może szukaczlokalu jest na tyle osobą intligientną,że chce się z nami podzielić wrażeniami z oględzin.
              No ok, zobaczymy co dalej.
              • salsaband Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 22:20
                To jest zachwalanie pierwszego lokalu, dyskredytując pozostałe z listy z których każdy jest dobry ale ma jednak jakąś wadę. Po za tym widziałeś ,żeby facet tak się jarał porcelaną i krzesłami i pięknym otoczeniem, Porcelana jest do picia , krzesło do pierdzenia a otoczenia do wysiknia się, tak się zachowuje prawdziwy facet. Oj nie ładnie , nie ładnie ale każdy może w ten sposób pojechać konkurencji, tym czasem zapraszam na ostanie terminy w roku 2013 tym w 2012 wolnych sobót brak, zespól Salsa band.
                • aniazlublina2 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.01.12, 23:18
                  Zauważcie jak salsaband sprytnie się zareklamował. Niby o ocenie wpisu a skończył na swojej reklamie. Ja znam większość z wymienionych lokali ( nie byłam jedynie w Nowej Koronie i Arkadii ). Zgadzam się z szukaczem i - tu do olenki nie widzę nic złego we wpisie. Odwrotnie - daje jakiś obraz o lokalach a po to jest właśnie forum żeby dyskutować a nie szukać dziury w całym. po piewsze żeby ocenić jakiś lokal to trzeba go chociażby zobaczyć. Mi z tej listy najbardziej pasuje Arkadia, potem Dwór Leśce i Lwowski, a poza tą listą jest piękny park w Snopkowie - choć dwór wymaga jeszcze dużych nakładów.
        • weramix.pl Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 02.02.12, 20:17
          weramix.pl/blog/?page_id=428
          Jest tam cała mapka Sal weselnych których nie ma piszcie ja je uzupełnię
      • pasolaa123 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 12:55
        O hotelu Vesaria na Nowym Świecie w Lublinie.

1. Wesele na 200 osób - klimatyzacja nie wyrabiała - na wyświetlaczu było 37 st
        2.NA KOŃCU SALI NIE SŁUCHAĆ ORKIERSTY.
        3 JEDZENIA NIE MA!! 3 roladki z łososia na 10 osób, kilka plasterków wędliny, ryba po grecku pokrojona w centymetrowe paski, rosół w filiżankach, porcje obiadowe jak dla dziecka
        4. nie podali 3 dań gorących bo właścicielka stwierdziła że goście nie jedli ale niestety nie mieli co jeść.
        5. około 23 podają popsutą śmierdzącą rybę... goście wychodzą. byłam i nie polecam
        • 14lip Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.07.12, 15:31
          Oświadczenie:
          W imieniu nowożeńców, rodziców i najbliższej rodziny informujemy, iż jako organizatorzy wesela, które odbyło się w lokalu Vesaria w dniu 14 lipca 2012 r. - nie zamieszczaliśmy żadnego z powyższych komentarzy na temat tegoż lokalu.
          Mając na uwadze powyższe prostujemy, iż:
          wesele było na 300 osób a nie 200, wszystkie umówione dania gorące zostały podane, cena za os to 165 zł a nie 170, tort weselny został podany po obiedzie zgodnie z życzeniem Pary Młodej - ponieważ po godz 24 (kierując się doświadczeniem z wielu poprzednich wesel na których byliśmy) mało osób ma ochotę na słodkości. Ponadto wielkość porcji dań gorących była standardowa - tym bardziej, że było ich 6. Odnosząc się do ich smaku - "de gustibus est non disputandum"....
          Na koniec siostry Panny Młodej - Kasia i Monika - informują, że nie zamieszczały powyższych komentarzy a osoba podająca się za siostrę (pasolaa123) w rzeczywistości nią nie jest.
          Jest nam bardzo przykro, że o wszelkich negatywnych uwagach - jako organizatorzy - nie zostaliśmy poinformowani bezpośrednio, ale w tchórzliwy sposób- za pośrednictwem internetu.
        • dom.i25 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 23.10.12, 19:36
          pasolaa123 napisał(a):

> O hotelu Vesaria na Nowym Świecie w Lublinie.

> 2.NA KOŃCU SALI NIE SŁUCHAĆ ORKIERSTY.

to dziwne ze orkiestry nie slychać na sali skoro ludzie mieszkajacy w bloku obok nie moga spac nawet przy zamknietych oknach, bo z lokalu caly czas slychac muzyke i gosci.
      • piotrgraf Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.08.12, 12:12
        Witam. Jeśli jeszcze lokal nie jest wybrany proponuję Hotel Pod Kasztanami na większe wesele, lub Restauracje Portofino tuż nad brzegiem Zalewu Zemborzyckiego.
        www.hotelpodkasztanami.pl
    • olenka0005 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 22:46
      Tzn. nie zamówiłaś wesela w Dworze Leśce , ale obok na dworze .No to gratuluje wyboru!!!! 190 zł od osoby za namiot !!!!! Miejmy nadzieje, że huragan go nie zdmuchnie , pewnie o klimatyzacji tez nie mam mowy, w lecie spodziewaj się duchoty pod plastikową konstrukcją. Sam dwór ma małe salki typu babcinego. Trzymam kciuki za kelnerów, którzy będą biegać z daniami z kuchni na zewnątrz do namiotu, może nie będzie to trwało tak długo, jak zazwyczaj i nie będą podane półciepłe….
      • olenka0005 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 17.01.12, 23:01
        właśnie i mi się wydawało podejrzane,że ktoś piszą same zalety na temat Dworu Leśce, krytykując 10 pozostałych, które o niebo przewyższają plastikową konstrukcje. Oj nieładnie właściciele, teraz to chyba będzie spadająca gwiazda.....
        • szukaczlokalu Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.01.12, 14:40
          Hej olenka005 - powiedz z jakiej konkurencji jesteś? Widzę że Was zabolało - no i właśnie o to chodzi - piszcie o lokalach.
          Nie jestem ani konkurencją ani właścicielem żadnego z lokali a rozumiem że zabolało własnie konkurencję - trudno. Nie wiem o jakim plastiku piszecie ???? To przecież prawdziwy dwór zajrzyjcie sobie na www.lesce.pl. My wybraliśmy opcję PLENEROWĄ bo uważamy że to "exclusive" ale mogliśmy pozostać jedynie we wnętrzach dworu i też byłoby OK
          Dla zainteresowanych - nie dla konkurencji - mogę podać swój nr tel - nie mam powodu być anonimowy. Zarezerwowałem na 13 lipca 2013 roku - i dalej uważam że to najlepszy lokal. protestuję że o wszystkich pisałem źle - wczytaj się dobrze!!!
        • 6ela2 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.01.12, 23:08
          Oleńka - przesadzasz - i to mocno. Jeżeli ktoś wybiera COŚ to znaczy że uważa że jest to najlepsze. Ja cieszę się że dostałam tak dużo info na temat lokali. poza tym z większością się zgadzam - nie we wszystkich byłam ale moje odczucia są podobne. Co do Leśców to byliśmy tam na szkoleniu i nie bardzo rozumiem co piszesz o plastykowej konstrukcji. Dziewczyno! - ten dwór dostał odznaki ministra kultury za odbudowę i jeszcze kilka innych odznak - wiszą na ścianach. Tam jest na prawdę pięknie. Ja poza tym nie czytam negatywów o innych lokalach Weź taki wpis o dworze lwowskim - pisze że mu się podoba, a zresztą - lepiej chyba się nie wypowiadać pozytywnie bo zaraz oskarżysz i mnie o spisek :)
      • marzenalas Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.01.12, 23:39
        Olenka - nie wypowiadaj się jeżeli nie wiesz o czym piszesz
        Wynajęcie hali namiotowej to DODATKOWO ok 9-10 tysięcy złotych do kosztów wesela ( razem ok 220 bo lokal schodzi ze swojej ceny. Ten kto decyduje się na tego rodzaju rozwiązanie robi to nie przez oszczędność a dla tego że to wspaniałe mieć wesele w parku ( ściany namiotu rozsuwa się i motylki latają pomiędzy stołami - wiem że zaraz odpowiesz że muchy też - tak ale O TO WŁAŚNIE CHODZI - O KONTAKT Z NATURĄ. Nazwa "namiot" źle się kojarzy ale to pięknie udekorowana sala z kryształowymi żyrandolami i lakierowaną podłogą
        Co innego postawić taką halę na łące w Pcimiu a co innego w parku koło dworu. Byłam na weselu w Dworze Leśce - zapewniam cię że w środku DWORU jest miejsce na ok 120 - 130 osobowe wesele I TO NA PRAWDĘ W PIĘKNEJ ATMOSFERZE. Nie będę pisać pozytywów o Leścach bo zaraz mnie kamieniami obrzucasz a wydaje mi się że wiem z jakiego lokalu piszesz bo gdy ja szukałam lokalu to pewna pani w pewnym lokalu użyła identycznego zwrotu jak ty - przypadek?
    • olenka0005 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 20.01.12, 11:26
      Szukaczulokalu czyli właścicielu Dworu Leśce.
      Nie bardzo rozumiem zarezerwowałeś 13 lipca, a dalej szukasz opinii na temat innych lokali, które Ci się i tak nie podobają. To się nie trzyma kupy. Chyba kolejność powinna być odwrotna najpierw szukać opinii, a potem rezerwować. Widać, jak szybko właściciele się zdemaskowali. hehe

• Po pierwsze nie powiedziałam ,że pisałeś o każdym tylko źle, ale opisałeś każdy tak ,żeby suma sumarum wyszła na ich niekorzyść, a w rezultacie na korzyść Dworu Leśce. Nie tylko ja to z czytelników zauważyłam, ale również Salsaband.
      • Po drugie, jestem ciekawa jak jest rozwiązana sprawa toalet w namiocie, tzn. stoją TOI TOI ? Rozumiem, że ładnie to nazywasz wersją plenerową, ale to i tak nie zmienia faktu ,że jest to namiot, za który płaci się bagatela 190 od osoby!!!
      • Po trzecie jak sprawa wygląda, gdy pogoda nie dopisze i będzie padał deszcz- kelnerzy będą biegać z dworku do namiotu po błotku z daniami zmoknięci i będzie kapało na jedzenie? Czy jedną ręką będą trzymać parasolkę a drugą danie?
      • Po czwarte czy na pewno dania podczas tej bieganiny nie wystygną?
      • Po piąte jak zostanie namiot ogrzany, gdy będzie zimno na dworze?
      • Po szóste a jeśli będzie gorąco, to co z klimatyzacją- nie okłamujmy się, jak się gumowy namiot w lecie nagrzeje, w środku nie da się wytrzymać.
      • Po siódme czy na pewno huragan nie zdmuchnie składanej konstrukcji ( wersji plenerowej)?

Nawet organizacja wesela w samym dworze, jest niezbyt dobrym pomysłem, ponieważ składa się on z dużej ilości małych salek, a nie jednej, tak więc goście są porozdzielani. Na pewno nie zmieściłoby się tam 100-130 osób.

Nie trzeba organizować wesela w namiocie, aby mieć kontakt z naturą i móc sobie pospacerować po parku, przyległym do lokalu.

Szanowni właściciele Dworu Leśce, wszystko byłoby w porządku, gdybyście zrobili RANKING NAMIOTÓW, a nie LOKALI. Nie można przyrównywać składanej konstrukcji okrytą gumą do lokali, które nie mają tego typu problemów.

Wyraziłam swoją opinię, tak jak prosiłeś Szukaczulokalu:)
      • 6ela2 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.01.12, 13:58
        wyluzuj Olenka - bo za bardzo się zapieniasz. ja mieszkam na stałe w UK i zapewniam cie że w tym kierunku idzie świat czyli imprezy plenerowe - tego nie zmienisz
      • aniazlublina2 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.01.12, 18:09
        Droga Olenka0005 - wiem że jesteś pracownikiem Dworu Lwowskiego !!! Nie pisz więcej bzdur bo się ośmieszasz. Nikt nie angażuje się w forum z jakiegoś głupiego wpisu - no chyba że mu za to płacą. 6ela2 ma racje - WYLUZUJ - bo forum jest po to żeby pisać a nie oczerniać kogoś. Każdy ma prawo napisać co mu się podoba a co nie, a ty wyraźnie się nie możesz z tym pogodzić. Napisz nam proszę jaki lokal ci się podoba i dlaczego - to wzbogaci opinie o lokalach i daj se na luz. Wytłumacz się teraz że nie jesteś "wielbłądem" menadżerko Dworu Lwowskiego !!! i że nie płacą ci za te wpisy !!!
    • rusure Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.01.12, 14:50
      Witam,
      polecam forum weselne dla Lubelszczyzny oraz Lubelski Informator Branży Weselnej - wesela Lublin.
      Pozdrawiam,
      R. Usure
    • 19lw55 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 29.01.12, 13:58
      przeczytałam te wszystkie wypowiedzi i nie bardzo rozumiem, Dlaczego nie mam pisać tego co myślę? Polecam gorąco Dwór Leśce. Byliśmy bardzo zadowoleni i nasi goście. Zrobiliśmy setki wspaniałych zdjęć. wesele było we wrześniu 2010 na 130 osób z poprawinami. Do dzisiaj jak komuś pokazujemy zdjęcia to pytają się gdzie jest ten lokal to znaczy tak im się podoba !!!
      Teraz przeglądam wpisy bo planujemy wesele dla córki ( a wtedy to było wesel syna ) . I wychodzi na to że córuś z narzeczonym która objechała całą okolicę chce żebyśmy jej zrobili też w Dworze Leśce
    • karpie7 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 19.07.12, 22:56
      Zdecydowanie popieram słowa użytkownika pasolaa123 odnośnie lokalu Versaria, także brałam udział w tym weselu także nikt nie może zarzucić, że oczerniam konkurencje. Lokal owszem urządzony w dobrym guście, no ale moim zdaniem nie ma co patrzeć na wystrój, za to kwestia wyżywienia leży.
      Jedzenia było naprawdę mało, a te które było nie wyglądało zbyt zachęcająca.
      Szkoda mi Państwa Młodych, bo to świetna para, wiem, że włożyli dużo wysiłku w organizację tej uroczystości, no ale niestety z powodu braku profesjonalizmu ludzi, którzy powinni posiadać takie cechy jak koordynacja i zarządzanie lokalem wyszło tak jak wyszło.
      Klimatyzacja też nie działała!
      Byłam zaskoczona, że tort podano tak wcześnie, teraz już wiem dlaczego;)
      Kompletny brak szacunku dla klienta!
      • 14lip Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.07.12, 15:19
        Oświadczenie:
        W imieniu nowożeńców, rodziców i najbliższej rodziny informujemy, iż jako organizatorzy wesela, które odbyło się w lokalu Vesaria w dniu 14 lipca 2012 r. - nie zamieszczaliśmy żadnego z powyższych komentarzy na temat tegoż lokalu.
        Mając na uwadze powyższe prostujemy, iż:
        wesele było na 300 osób a nie 200, wszystkie umówione dania gorące zostały podane, cena za os to 165 zł a nie 170, tort weselny został podany po obiedzie zgodnie z życzeniem Pary Młodej - ponieważ po godz 24 (kierując się doświadczeniem z wielu poprzednich wesel na których byliśmy) mało osób ma ochotę na słodkości. Ponadto wielkość porcji dań gorących była standardowa - tym bardziej, że było ich 6. Odnosząc się do ich smaku - "de gustibus non est non disputandum"....
        Na koniec siostry Panny Młodej - Kasia i Monika - informują, że nie zamieszczały powyższych komentarzy a osoba podająca się za siostrę (pasolaa123) w rzeczywistości ją nie jest.
        Jest nam bardzo przykro, że o wszelkich negatywnych uwagach - jako organizatorzy - nie zostaliśmy poinformowani bezpośrednio, ale w tchórzliwy sposób- za pośrednictwem internetu.
        • wideofilm Re: DO PASOOLI123 22.07.12, 15:50
          No i co teraz powiesz??? Sama się wkopałaś już na starcie: wesele było na 300 osób a nie na 200. Już kłamstwo z twojej strony. W dodatku do pisania głupot zatrudniasz jeszcze popleczników.
          Internet nie jest anonimowy, bądź pewna, że właściciel lokalu może Ci wytoczyć sprawę o zniesławienie, jak sobie posiedzisz w pierdlu ze 3 latka to może zmądrzejesz. IP jest widoczny. Ciekawe tylko jaki masz interes oczerniania tego lokalu? Tyle w tej sprawie.
          Młodą parę pochwalam za wyjaśnienie całości. Miejmy nadzieję,że jesteście zadowoleni ze swojego wesela i lokalu.

• panstwo.mlodzi Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 22.07.12, 15:48
        Witamy:) o jacieee jaka wrzawa wokół naszego wesela na publicznym forum!:D Bardzo przykro czytać nam te wszystkie opinie na temat lokalu Vesaria, w którym odbyło się nasze wesele;/ My i nasi rodzice bardzo się staraliśmy żeby wszystko było jak najlepiej...dlatego zdecydowaliśmy się na organizację naszego wesela akurat w tym miejscu, nie oszczędzając na niczym;/ Nie zamierzamy nikogo oczerniać ale chcemy tylko wyjaśnić kilka spraw. Powodem podania tortu tuż po obiedzie, nie była szfankująca klimatyzacja. Został on podany w ten sposob na nasze życzenie poniewaz uznalismy,że goście z większa ochotą go zjędzą wczesniej niż w środku nocy.Ryba na pewno nie smierdziala z powodu zepsucia poniewaz jadlam ją jeszcze w pon. po weselu i zyje:) Bardzo przepraszamy wszystkich gosci ,ze nie udalo nam sie zadowolic Was w pelni;/ Tak jak pisalam wczesniej, my i nasi rodzice zrobilismy wszystko zeby wyszlo jak najlepiej ale niestety nie wszystko bylo zalezne od nas. Zastanawiam sie tylko kto podszywa sie za moją siostre bo zadna z nich nie udzielala sie na forum, komentujac nasze wesele...
    • bj80 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 23.07.12, 08:27
      Szczerze nie polecam Sali weselnej Vesaria. Ja również byłem na weselu 14.07.2012 roku i muszę powiedzieć że pod względem jedzenia na stołach jak i tych podawanych na ciepło to było najgorsze pod względem ilości i jakości (a już na paru byłem). Jedynie co mi smakowało to drugie danie sztuka mięsa w sosie kurkowym. To było dobre. Ilości jedzenia na stole w przy którym siedziałem były symboliczne a po zjedzeniu ich już na samym początku najnormalniej nie było co jeść. Niestety nie donoszono a po paru godzinach zabrano puste "półmiski" i na to miejsce postawiono dzbanek z sokiem. Jeśli faktycznie kierowniczka tłumaczyła się że goście nie jedzą to jest to śmieszne tłumaczenie (ktoś mówił że powinien pójść i porozmawiać z menagerem - ja byłem gościem i nie miałem zamiaru nigdzie chodzić i sie dopominać bo to chyba nie o to chodzi). Faktycznie sytuację ratował stół wiejski gdzie momentalnie znikało jedzenie. Co do klimatyzacji to nie wiem czy była włączona czy nie, natomiast wiem że ludzie otwierali okna oraz drzwi. Sala bardzo ładna, wystrój o.k. na zewnątrz bardzo ładnie.

Państwo młodzi chcieli jak najlepiej ale na pewne rzeczy nie mają wpływu. Moim zdaniem Vesaria strzeliła sobie w kolano takim zachowaniem bo zamiast się pokazać z jak najlepszej strony pokazała się z tej najgorszej (szczególnie że to było pierwsze wesele). Niestety nikomu jej nie polecę na przyszłość.

P.S.

Za ewentualne błędy stylistyczne i ortograficzne przepraszam ale nie jest to praca magisterska :).
      • pammipam Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 30.11.12, 19:02
        Wiesz dziwne, że mówisz, że wesele 14.07 było pierwszym weselm w Vesarii, bo wesele było organizowane już w kwietniu 2012. Czytając opinie o tym lokalu widzę, że jest tu bardzo dużo nieścisłości. Już 3 razy Państwo Młodzi z 14.07.2012 publikowali oświadczenie o swoim weselu a tu coraz wiecej opinii o tym weselu i że niby było inaczej niż piszą Państwo Młodzi. Z mojej obiektywnej oceny czytającej forum wnioskuję, że dużo tu konkurancji albo po prostu 1 osoba pod różnymi nickami. Organozując wesele przy podpisywaniu umowy państwo młodzi ustalają ile czego ma być, i mniej iwecej kiedy to ma być podawane co wiem z własnego doświadczenia organizowania studniowki.
    • brown.misi Re: Sonatina NA WESELE 2013 31.07.12, 11:11
      punkt 1, 2, 3, 4, 5, 7 bez dwoch zdan spelnione kryteria! cena to 150 zł od osoby, + doplata za ciasto i swoj alkohol, roznosic go moze kto chce, czy druzba czy obsuga czy ojciec. Piekny ogrod, jest gdzie pospacerowac, posiedziec, piekny wystroj, a jedzenie domowe lecz z gustem i przede wszystkim prze prze pyszne, ale to i tak sie wybiera menu. Moje wesele odbylo sie tam rok temu. 2 lipca 2011:) szczerze polecam
      • mala.987 Re: Sonatina NA WESELE 2013 02.12.13, 22:20
        Sonatina stanęła na moim weselu na wysokości zadania. Nie mam nic do zarzucenia, ale oczywiście każdy ma inny gust :)
    • mustang8 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 05.11.12, 12:02
      Witam, a ja zaproponuję Państwu piękne i rzadko spotykane auto do ślubu jakim jest Mustang. Auta tego nie trzeba specjalnie przedstawiać - robi ogromne wrażenie i świetnie się prezentuje. Proszę poświęcić kilka minut i zajrzeć na stronę www.mustangdoslubu.com oraz FB, gdzie znajdzie Pani zdjęcia oraz opis auta wraz z ofertą,

pozdrawiam

Sebastian Wójcik.

mustangdoslubu.com/
      • lewando33 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 04.12.12, 12:56
        zadzwoń do sali weselnej SONATINA
        mają stronę na www.sonatina.pl

ja tam byłam na weselu i naprawdę było elegancko
        osoba, u ktorej byłam na weselu jest perfeksjonistką wiec wszystko musiało być idealnie dopracowane i dograne

skoro jej się podobało to faktycznie musiało być idealnie
    • daisy454 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 09.01.13, 08:21
      Proponuje Przepiękny dom weselny na obrzeżach Lublina- miejsce na wyjątkowe wesele. Termin 8 czerwca 2013...gwarantowana satysfakcja Państwa Młodych, Rodziców i Gości. kontakt ze mna k-olszak@wp.l
    • zakochana75 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 14.01.13, 15:12
      Dziewczyny, jeśli któraś z Was planuje ślub w woj. lubelskim, to polecam facebook.com/tanislublubelskie
      Można skorzystać z promocji i zorganizować wesele trochę taniej.
      Ja skorzystałam, więc polecam innym:)
    • 25agatag Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 26.06.13, 11:11
      polecam vesaria na nowym swiecie
    • nagasz1 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 04.07.13, 12:53
      Wejdz na stronę www.rezerwacjeslubne.com.pl Mają listę dostępnych terminów sal weselnych z całej Polski i to ze znizkami. Pośredniczą w sprzedaży odwołanych wesel dlatego maja fajne sale z odzysku
    • sabrina203 Sprzedam wódkę PALACE 13.09.13, 21:02
      Witam, mam do sprzedania 75 butelek wódki PALACE 0,5. Wódka zapakowana w kartony, paragon zakupu do wglądu.
      Powód sprzedaży- za duża ilość zakupionego alkoholu na wesele.

Odbiór w Lublinie (os. Botanik). Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy (pietrzyk-sylwia@wp.pl) lub gg: 3287181
      • sylwia20pietrzyk Re: Sprzedam wódkę PALACE 15.06.14, 20:59
        Witam, mam do sprzedania 75 butelek wódki PALACE 0,5. Wódka zapakowana w kartony, paragon zakupu do wglądu.
        Powód sprzedaży- za duża ilość zakupionego alkoholu na wesele.

Odbiór w Lublinie (os. Botanik). Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy (pietrzyk-sylwia@wp.pl) lub gg: 3287181- Cena 20zł/butelka
    • madziack Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 07.02.14, 11:17
      hej!czy w Polsce można miec kilka swiadkow/ swiadkowych tak jak w USA? bo ciezko zdecydowac sie na jedna kolezanke...

Zapraszam na bloga gdzie opisuje swoje przygotowania do ślubu myperfectwedday.blogspot.com/
      • marzenka65 Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 24.06.14, 14:01
        koleżanka miała 3 :) tzn 1 była główna a 2 stały obok :) wieć w sumie wyszło po amerykańsku :)
        • jolaniebieska Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 27.06.14, 13:33
          Byłam na weselu z noclegiem w zajeździe w Pełczynie, bardzo fajne spokojne miejsce.

_ _
          Jakie wybrać [url=http://mwsl.eu]studia wrocław [/url]? Może [url=http://mwsl.eu/dla-kandydatow/logistyka]studia logistyka[/url]?
    • crazyfocia Re: SZUKAM LOKALU NA WESELE 2013 27.09.14, 19:03
      Polecam Avangardę w Dominowie 80.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka