donia1211 22.06.07, 22:39 waham sie pomiedzy dwoma salami ktora ladniejsza i czy cos slyszeliscie na ich temat www.hotel.dolcan.pl/czy... www.kleopatra-gastro.pl/mapki/polnoc.jpg pomuzcie prosze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_gwiazdka84 Re: sala kleopatra czy hotel dolkan 19.08.07, 14:42 hej! pod wpływem Twojego posta przyjechałam specjalnie na weekend do Częstochowy, żeby zobaczyć hotel Dolcan. Na sierpień przyszłego roku mam zamówioną Kleopatrę, ale na zmiany nigdy ne jest za późno;-) Powiem szczerze, że na zdjęciach zamieszczonych na internecie dolcan robi piorunująco miłe wrażenie. Jednak w rzeczywistości nie jest tak piękny. Przede wszystkim sala weslena nie jest na 200 osób (informacja taka jest na internecie). Przy 120 osobach jest już spory ścisk, jak szczerze przyznała pani z obsługi. Poza tym tańczenie na płytkach może okazać się niebezpieczne. Moim zdaniem sala nie ma klimatu. Zdecydowanie ładniejsza jest Astoria. Przypuszczam, że za jakiś czas nabierze ona ciepła, kiedy dojdą jakieś dodatki. W chwili obecnej jednak wygląda dość surowo. Do Dolcanu jechałam z nastawieniem, że zarezerwujemy wolny termin, rezygnując z Kleopatry. Jednak po obejrzeniu na żywo sali nie było mowy o zmianach. Jeśli koszty nie mają dla Ciebie żadnego znaczenia, a Astoria (która jest moim zdaniem najpięknejszym miejscem w Częstochowie na wesele) jest za mała (byłam tam na weselu dla 86 osób i na parkiecie był ścisk), proponuję Ci odwiedzić restaurację Wenecką w Kłobucku. Poziomem lokal dorównuje Astorii, ale cenowo powala, szczególnie jeśli doliczy sie koszty jakiegoś autokaru dla gości z Częstochowy i nocleg dla osób przyjezdnych. Pozdrawiam i życzę powodzenia!:-) Odpowiedz Link