Dodaj do ulubionych

Sala Penelopa

17.07.07, 15:53
Myśleliśmy o zorganizaowaniu wesela w Penelopie na Rocha tylko ze mamy mały
problem.Stoliki są ustawione tak jakby na dwóch salach, niby sie goście
widza, ale coś mi nie pasuje. Prosze o opinie o tej sali. Czy goście którzy
siedza na tej sali obok nie czuja sie pokrzywdzeni, bo nie widza przeciez ani
młodych, ani tańców czy konkursów.
Obserwuj wątek
    • naszewesele1 Re: Sala Penelopa 17.07.07, 18:00
      Musisz uważać, ja słyszałem sporo złych opini o właścicielce, i to nie tylko na
      forum, czy od znajomych, ale też od zespołów weselnych itp.
      • anula0402 Re: Sala Penelopa 19.07.07, 12:17
        Tak szczerze to jak ja zobaczyliśmy to od razu wydała sie taka "wredna", ale
        miła była. Dziekuje
        • drugiry100 Re: Sala Penelopa 21.05.09, 12:42
          To że była miła to tylko pozory i ściema
      • a_ga5 Re: Sala Penelopa 25.07.07, 22:44
        osobiście mieliśmy okazję przekonać się jaka naprawdę jest właścicielka
        penelopy; ogólnie co do sali, jedzenia i obsługi nie mamy zastrzeżeń, wesele też
        było super, wszyscy goście (i my również) dobrze się bawili, nikomu nie
        przeszkadzało, że stoliki są ustawione w dwóch salach, ale na samą myśl o "tej
        pani" podnosi mi się ciśnienie: całe wesele chodziła między stolikami jak jakiś
        gestapowiec, mówiła gościom kto już powinien przestać pić, kto powinien iść do
        domu, kazała obsłudze sprzątać ze stołów zanim wyszli goście, naciągnęła nas na
        dodatkowe potrawy, kazała zapłacić nawet za gratisowy chlebek dla nowożeńców,
        mieliśmy jednodniowe wesele i na drugi dzień były problemy z odzyskaniem naszych
        rzeczy znajdujących się na sali (prezenty, alkohol, napoje)skończyło się wielką
        awanturą! naprawdę nie polecamy!
        • becia88 Re: Sala Penelopa 30.07.07, 19:41
          Znajomy miał tam komunie synka i był bardzo niezadowolony, gdyż umawiał sie na
          konkretną cenę za osobę ( jak wszędzie w sumie) a na komunii okazało sie że
          połowę potraw z listy i w umówionej cenie niestety nie było!!!! Znajomi są
          zamożną rodziną i chyba dodatkowo dopłacali za bogatsze menu i
          niestety.....LIPA!!!!
      • moni002 Re: Sala Penelopa 26.04.09, 16:14
        Ja miałam tam w czoraj wesele. Pan Janek ktory tam grywa bardzo mily ładna muzyka kelnerki rowniez szefowa okropna jedzenie dobre sala ladna krzesla byly brudne pozniej bylo na gosci wylalo sie troszke soku juz zmienily troszkesie wylalo zmieniala.Zmieniala obrus przy jednym stoliku chyba 5 razy.Jedzenia jeszcze sie nie doknczylo juz zabrali.kwiatki panny mlodej wlozyla do wazonu ale wody nie wlala.Osobisnie nie polecam Penelopy.Poniewaz szefowa jest naprawde bardzo wkurzajaca i bardzo denerwuje gosci moi goscie chcieli z powodu szefowej wijsc juz przed 24. 10 osób poszlo po odczepinach reszta jak zaczely kelnerki sprzatac jakos po 2 a mowilismy z mezem zeby bylo sprzatane jak goscie beda sie rozjezdzac.2 osób nie bylo na flakach i pozniej chcieli moze jakies 10 min.kiedy rozdali flaki szefowa powiedziala ze nie ma juz falkow a bardzo malo osob jadlo falki a powinno byc wiliczona ilosc jedzenia. O godz.19 wniesli wedlinny i inne to nikt nie jadl bo bylo niedawno obiad a potem jesli ktos byl glodny musial jesc ciasto albo owoce poniewaz wedliny byly cieple i niedobre staly na sali.Na sali byly chlodno na papierosa nie mozna bylo isc boo szefowa wychodzila zeby nie wpuszczac zimna.blisko krzesel nie mozna bylo isc.NA weselu bylo 3 letnie dziecko byla godz,ok 22 szefowa miala pretensje ze dziecko nie jest w domu ze niespi i ze lata po parkiecie. Parkiecik jets maly sala nie byla udekorowana w balony .Opinie mam zlom na temat lokalu.W WC bylo ciemno drzwi byly popsute mydla nie bylo ˛w meskim wc rolety byly na zemni pozrywane.Najlepiej zrobic w remizie bardzo zaluje ze nie zrobilam na Wielkoborskiej bylam ogladac tam remize wszystko samemu ale wiemy co duza remiza parking plac ogrodzony scena.Teraz zaluje.NIE POLECAM PENELOPY.Polecam remize na Wielkoborskiej.
    • athine Re: Sala Penelopa 14.09.07, 15:43
      mój brat jutro ma tam wesele.. też się o to martwi.
      ale moja mama mówi, że to dobrze. bo niektórzy ludzie (starsi) chcą pogdać, więc
      można ich wziąć tam gdzie nie tak b. słyszeć zespołu:)

udanego wesela ;*
      • sweet_pie Re: Sala Penelopa 14.09.07, 18:55
        witam, byłam na weselu całkiem niedawno w Penelopie, i cóż mogę
        powiedzieć. Sala wizualnie całkiem całkiem... ale jeśli chodzi o
        stoły w tej drugiej sali, to właśnie goście narzekali, że nie słyszą
        konkursów, zespołu, że nic nie widać itd.

Fakt Pani Właścicielka podczas wesela ostro krążyła ;)
        Jeśli chodzi o jedzenie to... nie było za bardzo co jeść, a to co
        było to średnie strasznie - ogólnie mało smaczne.

Jeśli chodzi o parkiet - no to zależy jeśli wesele na ok 50 osób to
        jest ok, ja byłam na weselu gdzie było 80 osób i było strasznie
        ciasno.

To tak po w telegraficznym skrócie ;) Ogólnie nie polecam.

• atyde111 Re: Sala Penelopa 14.09.07, 19:34
          No to mnie pocieszyliście! Ja mam tam wesele w przyszłym roku!
          • kala_73 Re: Sala Penelopa 10.10.07, 08:52
            Ja tez miałam zarezerwowany termin w Penelopie ,no i dzieki wpisom na forum
            zrezygnowałam , i wcale nie żałuje bo zrobilismy wesele dużo taniej .Spróbuj
            zadzwonić do "magnolii" . Nie mam numeru ale napewno znajdziesz w wyszukiwarce.
            Pozdrawiam . (zrezygnuj z Penelopy nawet kosztem zaliczki)
            • dareksx33 Re: Sala Penelopa 21.01.08, 21:38
              robilem w Penelopie komunie i ani nie zostalem oszukany ani nie bylo
              zadnego problemu.sala jest ladna, jedzenie smaczne a wlascicielka
              zrobila co miala zrobic i nie dodala zlotowki ponad to co bylo
              umowione. znam kilka osob ktore tam mialy przyjecia i bardzo chwala
              sobie to miejsce.nie rozumiem tez jak ktos moze odradzac sale z
              ktorej zrezygnowal bo zrobil w Magnolii. jasnowidz?

• sweet_pie Re: Sala Penelopa 14.09.07, 22:53
      a tak w ogóle o Penelopie już było niestety trochę niemiłych info...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42594219&a=46195649
      no i artykuł GW: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3509742.html
    • krzysiekl.2 Re: Sala Penelopa 30.04.08, 11:11
      mialem w Penelopie wesele w tym roku. wszystko bylo ok. jedzenie i
      obsluga super. zadnego problemu. polecam!
      • domenico.easy Re: Sala Penelopa 18.05.09, 20:36
        Wiecie tak czytma i dziwie sie jakm ozna byc zadowolonym z Penelopy. Spedzilem
        tam troche zycia i musze powiedziec lekko spaczyla mi sie psychika. Nie miejcie
        żalu do obsługi, ale tam jest gestapowski anakaz wykonywania rozkazow-nie
        zrobisz masz mniej kasy za impreze proste, kazdy w pracy chce zarobic, a kelnerzy
        ...tez muszą żyć
    • bluemanja Re: Sala Penelopa 20.05.09, 16:22
      Byłam jako gość w Penelopie na przyjęciu weselnym i było super!
      Wszystko było smaczne, goście zadowoleni, a osoba która zamawiała
      ( z mojej rodziny) też nie miała żadnych zastrzeżeń. Wystrój sali
      tez bardzo ładny. Właścicielka była całą noc i nad wszystkim
      czuwała. Kontakt z nią jest bardzo dobry, żadnych nieporozumień.
      Czytałam wczesniej te niektóre opinie na forum, ale muszę przyznać
      ze wszystko było naprawde bez zarzutów!!
      Polecam wszystkim Penelopę nawet pomimo tego forum, bo byłam i
      sprawdziłam!!!
    • drugiry100 Re: Sala Penelopa 21.05.09, 12:40
      Zapomnij....nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee polecam
    • truskawwwka Re: Sala Penelopa 18.06.09, 19:28
      Chciałabym się odnieść do wpisu moni002. Kobieto droga! Nie masz
      najmniejszego pojęcia o pisaniu w języku polskim. Takie słowa
      jak "ortografia" i "interpunkcja" są ci zapewne obce!
      W dzisiejszych czasach istnieje pewna dowolność jeśli chodzi o
      pisownię, zwłaszcza sms-ów i e-maili, ale to co ty napisałaś to
      totalny analfabetyzm!!!
      Ludzie, jesli macie tak pisać, to lepiej nie piszcie wcale.
      A co do obrusów, to masz pretensje, że były zmieniane? Wolałabyś
      siedzieć przy brudnych??Może zamiast mieć pretensje, że ktoś ci je
      zmieniał, powinnaś mieć pretensje i winić tych, którzy je w takim
      tempie brudzili?A może faktycznie z takim towarzystwem trzeba było
      iść do remizy!!!
      • czarnula432111 Re: Sala Penelopa 15.06.10, 20:14
        Witam wszystkich zainteresowanych !!!
        Chciałam powiedzieć że pani prowadząca salę Penelopa przeniosła się lokalu pod nazwą Sala Bankietowa. ODRADZAM jakikolwiek kontakt z tą kobietą zaraz wytłumaczę dlaczego. Otóż w styczniu br zamówiłam salę na wrzesień 2010 dnia 23.01.2010 podpisałam umowę na wesele które miało się odbyć na Rocha 300. A ta baba zadzwoniła do mnie 12 czerwca że sala jest przeniesiona z przyczyn niezależnych od niej. Co w 100% nie było prawdą bo dnie 31.12.2009 pani ta wręczyła wypowiedzenie najmu na lokal na rocha. Tak więc nie dość że wciskała mi banialuki o tym że jest remont na rocha i co będzie zrobione na wesele to w dodatku oszukała mnie byle bym podpisała umowę. Ale po telefonie postanowiłam pojechać do tej sali na zawodziu i mało tego w rekompensacie za to że moi goście będą musieli dojechać do hotelu na rocha gdzie mam zarezerwowane pokoje postanowiła mi zaproponować gratis szampana na przyjęciu co wyśmiałam tej Pani w oczy bo koszt tego jest w przybliżeniu ok 5 szampanów najtańszych po 6 zł wychodzi ok 30zł. Dziś Pani zzadzwoniła do mnie i powiedziała że odda mi zaliczkę choć jak pojadę do niej to na pewno będę żądać rekompensaty ponieważ w sali gdzie była Penelopa obecnie jest Gala Polecam!!!! i będzie mnie to drożej kosztować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka