slubanka 27.04.08, 14:45 Gdzie wasi mężczyźni kupują garnitury? co wybierają: muszkę czy krawat? Czy frak jest jeszcze modny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megane-84 Re: strój dla niego 27.04.08, 17:37 Witam , wydaje mi się frak jest zawsze modny, ale jeśli się na niego zdecydujecie to wszystkie dodatki muszą już być raczej stylowe niż nowoczesne, tak i Twoja suknia musi być stylowa. My wybieramy wlaśnie garnitur, po obejściu chyba wszystkich sklepów w Częstochowie chyba zdecydujemy się na jasny beżowy w Sunset Suits ( ja mam suknie ekri), z podwójnym rozciąciem z tyłu marynarki ( polacany nie do końca szczupłym panom - bo świetnie maskuje brzuszek :) ) Do tego kamizelka, a w komplecie z kamizelką jest musznik, ale co do niego nie jesteśmy przekonani, będzimy szukać krawatu który by pasował, najmodniejsze teraz są krawaty szerokie wiązane na gruby węzeł. Super garnitur był też w Pawo, jest na wysatwie we wszystkich chyba sklepach firmowych, szary błyszczący, a co najciekawsze w świetle dziennym mieni się beżowo. Odpowiedz Link
slubanka Re: strój dla niego 28.04.08, 14:27 A czy jasny garnitur pasuje też do białej sukni? Odpowiedz Link
megane-84 Re: strój dla niego 29.04.08, 07:43 Jasne że pasuje , tyle że do ekri dobiera się odcienie beżu , a do czystej śnieżnobiałej, czy wogóle każdej białej sukni zarezerwowane są kolory od szarości, grafitu. Pięknie będzie wyglądał jasny szary , taki delikatny ;) Odpowiedz Link
megane-84 Re: strój dla niego 29.04.08, 07:44 To jescze zależy od pory roku ślubu, bo zimą Pan Młody raczej powienien mieć ciemny garnitur, ale latem , musi być jasny Odpowiedz Link
slubanka Re: strój dla niego 29.04.08, 13:35 dzięki za odpowiedź, a ślub mam latem więc może poszukamy z narzeczonym szarości Odpowiedz Link
leila25 Re: strój dla niego 29.04.08, 15:16 megane-84 napisała: >>zimą Pan Młody raczej >>powienien mieć ciemny garnitur, ale latem , musi być jasny Na szczęście co do koloru garnituru przymusu nie ma i wcale latem nie "musi" być on jasny. Są pewne kolory, jak granat czy ciemny grafit, które są uniwersalne i zawsze eleganckie (latem też), czego nie można powiedzieć o wszystkich jasnych kolorach garniturów. Odpowiedz Link
leila25 Re: strój dla niego 29.04.08, 15:19 megane-84 napisała: najmodniejsze teraz są krawaty szerokie > wiązane na gruby węzeł. Absolutnie się z tym nie zgodzę. Takie krawaty były modne kilka lat temu. Teraz, wręcz odwrotnie, modne są wąskie krawaty wiązane na mały węzeł. A na ślub, moim zdaniem, chyba najlepsza jest klasyka, czyli coś pomiędzy. Odpowiedz Link
justynka1809 Re: strój dla niego 29.04.08, 15:54 Moim zdaniem mężczyzna do ślubu powinien założyć czarny garnitur. Według mnie jest najbardziej elegancki i mozna go założyć zarówno latem jak i zimą. Co do muchy czy krawatu to najbardziej odpowiada mi musznik. Odpowiedz Link
otolka1 Re: strój dla niego 29.04.08, 16:57 Jasny garnitur dla Pana Młodego?? Zupełnie mi nie pasuje jasny garnitur na pierwszy dzień... Na drugi pasuje bardzo, ale nie na pierwszy! Jeśli chodzi o kroje, to w tym tygodniu miałam okazje ogladac męskie garnitury. W Sunset Suit garnitury niby ladne, ale wykończenie nie takie jak powinno być, gdzieś nitka wystawała, gdzieś zagnieciony... Malo rożniły się od garniturów z Konopisk... Ladne byly w Bytomiu, ale cenna strasznie wyskoka. Pawo - eleganckie, dobre wkonczenie, ladnie lezy i duzo upustów. Modne sa teraz marynarki z dwoma wcieciami, wazne aby kolana sie nie wypychaly i zeby nie było harmonijki z tyłu na nogawkach. Koszula z mankietami, krawat - moim zdaniem muszniki ladnie wygladaly - kilka lat temu! Odpowiedz Link
megane-84 Re: strój dla niego 29.04.08, 19:29 No to mnie zjechały kobitki ;) Każdy robi jak chce , dla mnie czarne garnitur to zamierzchła przeszłość, myśle że jasny jest nowocześniejszy ale to, jak widać mój objaw "bezguścia" i mojego narzeczonego również, bo nie chce wystąpić w ciemnym , szkoda że we wszystkich poradnikach i gazetach o tematyce ślubnej też pracują bezguścia, bo widać że co poniektórzy z tego forum mają więcej do powiedzenia niż niejeden kreator mody ;) a co do tego ze garnitur z Pawo i z SunsetSuits jest gorszego gatunku to nie wiem gdzie kupić bo jak napisze że kupie w chyba PIerre Cardin to i tak ktoś powie że jakby w KOnopiskach kupił to byłoby to samo. Wiadomo, gdyby na to forum zaglądali głównie mężczyźni, a nie kobiety nie byłoby wrednych komentarzy ale tak to między nami wspaniałymi kobietami jest, odezwij się a powiedzą Ci że wszystkie mają lepsze i modniejsze itd...;) NORMALKA Odpowiedz Link
leila25 Re: strój dla niego 29.04.08, 22:10 megane-84 napisała: > No to mnie zjechały kobitki ;) Nikt Cię nie zjechał, ponieważ nikt nie wypowiadał się na Twój temat, a na temat garniturów. >szkoda że we > wszystkich poradnikach i gazetach o tematyce ślubnej też pracują > bezguścia, bo widać że co poniektórzy z tego forum mają więcej do > powiedzenia niż niejeden kreator mody Tylko z ciekawości pytam, o jakich "kreatorach mody" piszesz i o jakich "wszystkich poradnikach i gazetach o tematyce ślubnej"? Z tego co wiem Ci naprawdę liczący się w świecie kreatorzy nigdy nie proponują na tak dużą okazję jak własny ślub kremowych garniturów. A i w czasopismach o tematyce ślubnej, innych niż polskie, niewiele ich uświadczysz. >gdyby na > to forum zaglądali głównie mężczyźni, a nie kobiety nie byłoby > wrednych komentarzy Jak na razie najwredniejszy z komentarzy w tym wątku należy do Ciebie. Odpowiedz Link
brzuchaczek Re: strój dla niego 30.04.08, 14:07 wiecie co dziewczyny myślę ?? weźcie sobie na wstrzymanie ,to fakt że kobiety są względem wredne i podłe ,do tego uważają ,że zawsze one i tylko one maja rację.Każdy ma inny gust i co innego mu się podoba ,w czym innym wygląda dobrze więc naprawdę bez sensu jest ta dyskusja jasny czy ciemny ,muszka czy krawata.Nie oto tu chodzi ,najważniejsze czuć się dobrze ,w końcu ślub ma się raz (przeważnie)w życiu.Po prostu wybierzcie się na zakupy razem ,można zabrać jakiś szczerych znajomych -może pomogą :-).Ale jeszcze raz podkreślam :najważniejsze ,żeby było wygodnie ,nic nie gniotło ,nie uciskało itd ....:-) Odpowiedz Link
leila25 Re: strój dla niego 30.04.08, 16:03 brzuchaczek napisała: >to fakt że kobiety są > względem siebie wredne i podłe Nie mniej niż mężczyźni. > Każdy ma inny gust i co innego mu się podoba ,w czym innym wygląda dobrze > więc naprawdę bez sensu jest ta dyskusja jasny czy ciemny ,muszka czy > krawata.Nie oto tu chodzi ,najważniejsze czuć się dobrze Jasne, że tak. Dlatego nikt nikomu nic nie narzuca. Ale jeśli ktoś twierdzi, że kreatorzy mody proponują jasne garnitury na ślub, to chciałabym wiedzieć którzy, bo do tej pory się z takimi nie spotkałam. Odpowiedz Link
slubanka Re: strój dla niego 03.05.08, 23:44 ja się zgodzę, że nie da się stroju w oderwaniu od człeka nosić i dlatego każdy wybiera to w czym mu najlepiej. dajmy na to jeden fajnie wygląda w czerni a drugi jak przedsiębiorca pogrzebowy. czasem fanie łamać stereotypy. a co do podziału na wrednych i wredniejszych to nie ma co go rozpatrywać z punktu płci. to zależy tylko od człowieka a nie od tego co mu wisi lub nie między nogawkami Odpowiedz Link
bonifacy_ltd Re: strój dla niego 04.05.08, 20:30 Witam. A czy nie wiecie gdzie można kupić smoking? Ślub mam we wrześniu, ale już chyba wypada się rozglądać. Orientujecie się może w cenach? Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link
salsa7 Re: strój dla niego 24.05.08, 09:59 Witam. Jesteśmy z narzeczonym na etapie poszukiwania garnitury dla niego, dlatego z zaciekawieniem przeczytałam powyższe posty. Ślub mamy pod koniec września- chciałabym aby miał ciemny garnitur :)Ja jestem blondynką, będę mieć białą suknię- podoba mi się kontrast ;) Ostatnio na internecie znalazłam zestawienie ciemny garnitur+czerwona kamizelka i krawat. No i zakochałam sie ;) Tylko czy w Cz-wie coś takiego znajdę..? Poradzie gdzie najlepiej poszukać dobrego garnituru? Odpowiedz Link
summerwine Re: strój dla niego 27.05.08, 21:07 dużo zależy od urody człowieka jeśli chodzi o krawat czy muszkę Odpowiedz Link
atwie Re: strój dla niego 28.05.08, 10:45 My kupowaliśmy dwa garnitury na pierwszy i na drugi dzień w pasażu koło seki. Jak sie wchodzi to za windą są dwa sklepy z takimi rzeczami dla mężczyzny, to nie w tym pierwszym tylko w drugim. Przyznam sie,że po przejsciu całego miasta tam jest duży wybór i wszystko jest w przystępnych cenach, jest taniej niż w innych. Za jeden garnitur płacilismy 700 zł i to naprawde pożądny. Jeden był w takim brązie (ciemna czekolada, na pierwszy rzut oka nie wygladajacy jak brąz), a drugi taki stalowy ciemny z połyskiem. Kosztule również tam kupowalismy. Co do musznika i krawata to my bez zastanawiania wiedzieliśmy,że chcemy krawat. Odpowiedz Link