230808r 12.05.08, 21:46 jutro ide na pierwsze sotkanie z krawcową i chcę się do tej wizyty dobrze przygoować. ile może kosztować szycie suknie, która w skepie kosztuje1350 zl? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summerwine Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 13.05.08, 19:15 od 500 zł i dalej, zalezy od tego czy jest tam duzo koronek, jaki fason i ile ręcznej pracy (haftów i recznego wyszywania małych elementów) Odpowiedz Link
becia88 Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 14.05.08, 10:30 Ja na dzień dzisiejszy bardzo żałuje ze szyje suknie. Moja krawcowa za samo uszycie sukni liczy sobie 800zł. Suknia która spodobała mi się w salonie kosztowała 1650zł + welon gratis. Natomiast po podliczeniu u krawcowej jej robocizny, materiału, koronki, halki i welonu wyszło 2150zł!!!!! A do tego jeszcze bolerko ok 200zł!! A co najśmieszniejsze przy pierwszej rozmowie telefonicznej, gdy jej powiedziałam jaką chce suknie, moje wymiary i gdzie koronka to powiedziała ze ok 1200zł!! A ja głupia po pokazaniu jej zdjęcia nie spytałam ile faktycznie będzie kosztowa ta suknia, bo byłam spokojna że podana przez nią wcześniej cena nie zmieni sie aż o tak dużą różnicę!! Pozdrawiam i radzę od początku wypytywac krawcową o każdy najdrobniejszy szczegół, bo na koniec ,może sie okazac cena wyższa a wtedy nie ma odwrotu, bo w salonie trzeba zaczekac ok 3 miesiące, no chyba ze pasuje z wystawy. Odpowiedz Link
fifka21 Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 21.05.08, 09:21 Witam- ja szyję suknie u Pani w Blachowni-w moim przypadku koszt sukni to 1600zl(w salonie 3690zl).Dodam,że koszt jest dlatego taki ponieważ moja suknia jest cała z haftów,które są najdroższe.Babeczka jest naprawdę niezła bo właściwie potrafi uszyć suknie w 3 tyg polecam. Odpowiedz Link
fantazja23 do Fifki!!! 21.05.08, 13:03 Witam! a czy mogłabym otrzymać numer do tej pani z Blachowni?? ceny sukinek z salonu mnie przerażają.. :-( Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link
karen88 Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 21.05.08, 19:02 Ja szyje u p.Ewy z Galeri Ewa ceny od 1000 do 1800 moja w Salonie kosztuje 3800 u p.Ewy zaplace1600 za komplet z halka i welonem p.Ewa ma pojecie o tym co robi ma swoja Galerie i pracownie aleja NMP 8.Ja przyjade na dwa tygodnie przed slubem i po tym co widzialam u p.Ewy jestem spokojna acha ma bardzo ladne koronki.POLECAM Odpowiedz Link
salsa7 Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 21.05.08, 20:04 Ja szyje w salonie Teresa- moja suknia kosztuje 1700zł, więc cena identyczna jak u krawcowej... Trafiłam na moją wymarzoną, siostra szyła tam w zeszłym roku, była zadowolona z usług i wyglądała ślicznie :) Odpowiedz Link
ala.81 Re: Pilne! jaki jest koszt szycia sukni slubnej? 21.05.08, 20:44 moja suknia z koronki kosztowala rok temu 1100zł, krawcowa z Miedźna Odpowiedz Link
fifka21 Re: do fantazja23 23.05.08, 15:44 Witaj nr 034-3204-358 pani Ewa Kozak. Na forum została polecona inna Pani Ewa z Alei uważam, że też jest bardzo dobra tylko jak byłam u niej powiedziała mi 200-300zl więcej niż babeczka na którą się zdecydowałam. Odpowiedz Link
lilka885 Re: do fantazja23 23.05.08, 22:02 Chcialabym opowiedziec swoja historie mialam zaklepane miejsce u krawcowej rok temu byla wychwalana przez wszystkie panienki na forum i co jest miesiac do slubu a pani mowi ze nie uszyje mi sukni bo jej sie nie oplaca i do kogo mam sie odezwac kiedy pani nie prowadzi dzialalnosci na moje skargi uslyszalam "a komu pani powie kto pania wyslucha" wyleczylam sie z szycia u takich krawcowych jak ktos ma swoj salon to wiem gdzie sie udac a tak zostaja modly do pana Boga.A jeszcze slowo do ALI81 dziewczyno mamy 2008 rok a ty wszedzie piszesz ze twoj suknia kosztowala 1100. Odpowiedz Link