misboaa 08.10.10, 23:10 Czy często pokazuje wam oszustwo? U mnie to raczej kombinowanie w pracy, szkole typu nauczę się tylko tego i tego bo napewno będzie na sprawdzianie, a nie jako coś co jest robione kosztem drugiej osoby. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 08.10.10, 23:48 Karta pokazuje kombinacje na informacjach, raz kłamstwa, innym razem pewnie plotki, innym razem jakieś manipulacje, zatajanie faktów, może być to ściąganie na egzaminie. Sprawy na poziomie myśli\słów\tekstu. Osoba z karty (większość talii typu R.W.) robi to na przypał co może być wychwycone przez innych, ,,kłamstwo ma krótkie nogi" itp. Z tego jasno wychodzi, że to: porada by np być dyskretnym, by coś załatwić po cichu by coś zyskać, ostrzeżenie przed fałszywą osobą, rada by grać fair w sprawach załatwianych słowami. Odpowiedz Link
lukrusia Re: 7 Mieczy 09.10.10, 10:58 To jest mówienie ale nie całej prawdy coś zawsze zatajamy . W czynach to tylko same plany , nie branie się za działania . Odpowiedz Link
faucon6 Re: 7 Mieczy 09.10.10, 18:32 W mojej Talii to szykowanie sie do przyszlych dzialan. Duzo sie mysli na przyklad o zmianie pracy, planuje, kombinuje - tak mozna to nazwac - zeby wyjsc jak najlepiej. Czasem sytuacja jest fatowa i trzeba podjac decyzje. Skoro ktos gra nie fair, my tez nie mamy zalu, ze sie tak zachowujemy. Czekamy na odpowiedni moment, sluchamy "szmerow" i pach. Odpowiedz Link
misboaa Re: 7 Mieczy 09.10.10, 22:35 Już o tym wspominałam, ale powtórzę Mnie zaskoczyła siódemka kiedy pokazała efekt grzybobrania a w lesie odkryłam, że przede mną był tam jakiś pan i wyciął wszystkie grzyby co do jednego !!!!! /chodząc pokolei rzędami!!! Nie robił tego na złość mi oczywiście tylko wykombinował najlepszy sposób dla siebie Dość dziwaczny Odpowiedz Link
mariko8 Re: 7 Mieczy 10.10.10, 02:18 pokazuje nieuczciwe działanie ale jednak przynoszące nam korzyść, tu nie chodzi o moralność ale o efekt, mamy zyskać nie patrząc na środki, pokazuje działanie to tez karta mówiąca o zdradzaniu partnera czy nieładnym wycofaniu się z relacji i pozostawieniu drugiej osoby w szoku że tak nagle nas opuszczono albo np. jeszcze zostawiono z niespłaconym kredytem itp. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 7 Mieczy 10.10.10, 18:37 Szuka sposobu jak coś zdobyć, ale unika otwartej konfrontacji. Niekoniecznie zaraz kłamie, po prostu nie mówi całej prawdy - tylko tyle ile musi żeby uzyskać to, co chce. Bardziej dosłownie szpieg, kolekcjoner informacji, działa zakulisowo ale w dobrym stylu. Otwarcie nie może więc szuka innych dróg. Ten mi się bardzo podoba: 7 Mieczy Odpowiedz Link
mrgodot Re: 7 Mieczy 11.10.10, 19:21 zainteresowany1977 napisał: > To Ty godotko gustujesz w szpiegach > W przystojnych jak najbardziej Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 7 Mieczy 10.10.10, 19:32 Co do tego nagłego opuszczenia to idealnie pokazuje to 8 puch. Odpowiedz Link
misboaa Re: 8 Puch 10.10.10, 19:57 zainteresowany1977 napisał: > Co do tego nagłego opuszczenia to idealnie pokazuje to 8 puch. > Nie jestem pewna czy następuje nagle, raczej jest to proces, wynik długiego zastanawiania się Odpowiedz Link
nielaik Re: 8 Puch 11.10.10, 08:34 Kiedyś na forum 7 mieczy pokazała ucieczkę z randki. Więc myślę, że karta nie oznacza tylko oszustwa. To jest chęć wyrwania się z jakieś sytuacji, wyjściem na paluszkach, albo niebywała okazja do zarobienia, kupienia czegoś, tak że bierzemy to w ilościach hurtowych i nie rozgłaszamy wokoło, żeby inni się nie zlecieli. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 8 Puch 11.10.10, 20:41 Proces dojrzewania a potem odejście, odejście typu ucieczka zazwyczaj jest postrzegane jako nagłe i zaskakujące. Odpowiedz Link
17sadowy Re: 7 Mieczy 13.10.10, 21:07 A co powiecie na 7 mieczy mówiące o nieuświadomionych uczuciach? Nieświadome oszukiwanie, krętactwo i jeżeli oszukiwanie to siebie czy partnera? Odpowiedz Link
mrgodot Re: 7 Mieczy 14.10.10, 11:21 17sadowy napisała: > A co powiecie na 7 mieczy mówiące o nieuświadomionych uczuciach? > Nieświadome oszukiwanie, krętactwo i jeżeli oszukiwanie to siebie czy partnera? Jak siebie to i partnera. I vice versa. W końcu miecz ma dwa końce. Odpowiedz Link