zainteresowany1977 Re: 21.12.10, 15:22 Jednak tak, wrzucę co znalazłem na ten temat. TAROT A ASTROLOGIA I Znak zodiaku BaranData 21.03-20.04 Planeta Mars Typowa Karta Większa IV Władca (Cesarz) Właściwa Karta Dworska Królowa Buław Przynależna Karta Liczbowa 2, 3, 4 Buław Uzupełniająca Karta Większa XVI Wieża II Znak zodiaku BykData 21.04-20.05 Planeta Wenus Typowa Karta Większa V Hierofant(Arcykapłan) Właściwa Karta Dworska Król Monet (Książę Pentakli) Przynależna Karta Liczbowa 5, 6, 7 Monet (Piątka - Siódemka Pentakli Uzupełniająca Karta Większa III Władczyni (Cesarzowa) III Znak zodiaku BliźniętaData 21.05-21.06 Planeta Merkury Typowa Karta Większa VI Kochankowie Właściwa Karta Dworska Rycerz Mieczy Przynależna Karta Liczbowa 8, 9, 10 Mieczy Uzupełniająca Karta Większa I Mag IV Znak zodiaku RakData 22.06-22.07 Planeta Księżyc Typowa Karta Większa VII Rydwan Właściwa Karta Dworska Królowa Kielichów Przynależna Karta Liczbowa 2, 3, 4 Kielichów Uzupełniająca Karta Większa II Arcykapłanka V Znak zodiaku LewData 22.07-22.08 Planeta Słońce Typowa Karta Większa XI Moc (VIII Żądza) Właściwa Karta Dworska Król Buław (Książę Buław) Przynależna Karta Liczbowa 5, 6, 7 Buław Uzupełniająca Karta Większa XIX Słońce VI Znak zodiaku Panna Data 23.08-22.09 Planeta Merkury Typowa Karta Większa IX Eremita Właściwa Karta Dworska Rycerz Monet (Rycerz Pentakli) Przynależna Karta Liczbowa 8, 9, 10 Buław Uzupełniająca Karta Większa I Mag VII Znak zodiaku Waga Data 23.09-22.10 Planeta Wenus Typowa Karta Większa VIII/IX (Sprawiedliwość/Waga) Właściwa Karta Dworska Królowa Mieczy Przynależna Karta Liczbowa 2, 3, 4 Mieczy Uzupełniająca Karta Większa III Władczyni (Cesarzowa) VIII Znak zodiaku SkorpionData 23.10-21.11 Planeta Pluton Typowa Karta Większa XIII Śmierć Właściwa Karta Dworska Król Kielichów (Książę Kielichów) Przynależna Karta Liczbowa 5, 6, 7 Kielichów Uzupełniająca Karta Większa XX Sąd (Wiek) IX Znak zodiaku StrzelecData 22.11-20.12 Planeta Jupiter Typowa Karta Większa XIV Powściągliwość (Sztuka) Właściwa Karta Dworska Rycerz Buław Przynależna Karta Liczbowa 8, 9, 10 Buław Uzupełniająca Karta Większa X Koło Fortuny (Szczęście) X Znak zodiaku KoziorożecData 21.12-19.01 Planeta Saturn Typowa Karta Większa XV Diabeł Właściwa Karta Dworska Królowa Monet (Królowa Pentakli) Przynależna Karta Liczbowa 2, 3, 4 Monet Uzupełniająca Karta Większa XXI Świat (Wszechświat) XI Znak zodiaku WodnikData 20.01-18.02 Planeta Uran Typowa Karta Większa XVII Gwiazda Właściwa Karta Dworska Król Mieczy (Książe Mieczy) Przynależna Karta Liczbowa 5, 6, 7 Mieczy Uzupełniająca Karta Większa XXII/0 Głupiec XII Znak zodiaku RybyData 19.02-20.03 Planeta Neptun Typowa Karta Większa XVIII Księżyc Właściwa Karta Dworska Rycerz Kielichów Przynależna Karta Liczbowa 8, 9, 10 Kielichów Uzupełniająca Karta Większa XII Wisielec Odpowiedz Link
mrgodot Re: 21.12.10, 16:25 Zet, a jak się ma pytanie do twojego postu? Bo coś nie kumam. Merkury w retro na mózg mi się rzucił Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 21.12.10, 17:01 Mnie chodziło o związek tarota a astrologią, znaczy się o to, czy karty korespondują ze znakami horoskopu i z planetami, po chwili guglowania okazało się że tak i to w całkiem poukładany sposób. Nie byłem pewny takiego związku bo na kartach w mojej talii można zobaczyć jedynie ziemię, słońce i księżyc. Da się to zrozumieć czy ten sam Merkury rzucił się na mój mózg? Odpowiedz Link
mrgodot Re: 22.12.10, 11:05 zainteresowany1977 napisał: > Mnie chodziło o związek tarota a astrologią, znaczy się o to, czy karty korespo > ndują ze znakami horoskopu i z planetami No to juz sam sobie udzieliłeś odpowiedzi - jak najbardziej tak. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 22.12.10, 12:37 Google odpowiedziały , a nieraz to sam sobie sam opowiadam kawały i sam się z nich śmieję ... taki mały prowokator Odpowiedz Link
asia.33 Re: 21.12.10, 17:14 wietne to zestawienie .....tak porownujac karty i to co wiem o astrologii no to idealnie! Odpowiedz Link