coill 16.01.11, 18:18 ogolem, co to za potrawa: 10 kijow. kalorycznosc jedzonka - paz mieczy głowny/podstawowy skladnik - Papiez talia taroteca.multiply.com/photos/album/399/Llewellyn Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selene.tussaud Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 18:34 Ja też myślę, że jakiś makaron, ale raczej z czymś zielonym, może pesto bazyliowe? Odpowiedz Link
coill Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 18:44 a wogole to wam powiem...nie rozumiem pazia mieczy moze jak juz bedzie rozwiazane ktos inny wpadnie na to czemu on tam jest Odpowiedz Link
ivana Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:03 Na pewno podstawowym skladnikiem byly ziemniaki wiec stawiam albo na babke ziemniaczana albo na placki ziemniaczane..rycerz mieczy pokazuje w tej potrawie dawke uderzeniowa kalorii wiec to nie jest danie dietetyczne Odpowiedz Link
pacha.mama Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:09 Jak ziemniaki to ja bym stawiała na frytki, po studencku (paziowemu) czyli tanio a da się długo na tym przeżyć Odpowiedz Link
ivana Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:09 Ewentualnie zapiekanka ziemniaczana Odpowiedz Link
ivana Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:13 Kurcze pomylilam pazia z rycerzem sorrrki W takim razie kojarzy mi sie jeszcze ze ten przepis wzielas z ksiazki kucharskiej i danie robilas pierwszy raz? Uczylas sie go jak student? Podchodzilas do zrobienia tej potrawy z obawami czy sie uda? (paź mieczy) Odpowiedz Link
coill Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:23 faktycznie, pierwszy raz robilam jedzonko, eksperymentalnie. Niestety to nie ziemniaki Odpowiedz Link
pacha.mama Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:25 Szparagi? A to w ogóle było coś gotowanego na parze? Odpowiedz Link
pacha.mama Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:32 Ryba jakaś albo coś faszerowanego i się poddaję! Odpowiedz Link
ivana Re: co zrobilam na obiad? ZAGADKA 16.01.11, 19:33 To jakas tradycyjna potrawa wiec moze pizza? Odpowiedz Link
coill odp;) 17.01.11, 14:18 cos nie idie ta zagadka więc: były to piersi kurczaka pokrojone wzdłóż w grubej kukurydzianej panierce smazone w oleju.... bardzo kaloryczne i ciężkie na brzuchu. co do kart 1sza to oglol i nie wiem cemu tak, moze chodzi o to ze "podluzne i ciezkie". druga - wysoko kal. ale nie wiem czemu tu paz mieczy..no dobra powietrze=ptak hehe, ale to bylo w formie ciezkiej. 3-glowny skladnik - Ptak/kurczak. Odpowiedz Link
misboaa Re: odp;) 17.01.11, 14:57 Pomuślałam, że to kurczak lub ryba, ale tylko na podstawie Pazia, a to wydawało mi się bez sensu bo nie na temat. Tez myslałam, ze to cos dietetycznego. Papież chyba tylko dlatego, że to danie bardzo tradycyjne (kurczak) nic nowego, żadna fantazja. jedna z trudniejszych zagadek. Odpowiedz Link
coill Re: odp;) 17.01.11, 15:44 no po paiezu widze, bo ma skrzydlo ptaka tam złowionego na patyku tym bym sie sugerowala. ale reszta kart masakra... Odpowiedz Link