Dodaj do ulubionych

pomocy w interpretacji

05.09.11, 15:24
Postawilam kolezance na znajomosc z Panem:

jak sie ta relacja wg niego ma rozwijac. I wyciagnelam:

Wisielec, Krol bulaw, 9 mieczy odwrocona,7 kielichow (odwrocoan), 10 kielichow.

Kart nie odwracam, wiec te odwrocone chyba dosc znamienne.

Nasza interpretacja:
Pan "wiekowy" , z pozycja (czyli krol bulaw-i tu sie zgadza),na codzien zrownowazony i spokojny nagle stal sie jakis taki zdezorientowany (wisielec na pierwszej pozycji) w stosunku do tej sytuacji. Wywolala u Niego zamet w jego glowie, moze obsesje myslenia o niej. Snuje dyskretnie plany ich dotyczace,(o niczym takim jeszcze nie rozmawiali, czyzby to odzwierciedllo jego mysli?) chcialby byc z nia szczesliwy ,(moze?) chcialby miec z nia zwiazek.

Co myslicie o tej interpretacji? Pomozcie, jesli pobladzilam smile
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: 05.09.11, 15:34
      W przyszpilonym temacie Rozkłady znalazłem taki fajny rozkład. Pasuje do tej sytuacji.

Tajna Kieszeń
      **** 1 ****
      2**12*****4
      3*****13**5
      6*********9
      7********10
      8********11

1) Cel w stosunkach u partnera
      2,3,4,5) Co partner o Tobie myśli, co do Ciebie czuje (jego
      wewnętrzne odczucia)
      6,7,8) Jak on zachowuje się wobec Ciebie
      9,10,11) Co zamierza zrobić w najbliższym czasie
      12) Co partner ukrywa
      13) Co powoduje, że musi coś ukrywać
      • emka26 Re: 05.09.11, 16:55
        Dzieki zainteresowany.

hmm.. czy ma kogos trudno stwierdzic, bo nie znaja sie tak dobrze. Oficjalnie jest po rozwodzie, znajomosc nie jest az tak bliska, zeby sie nawzajem z tego rozliczac.. Spotkali sie raz przy okazji pracy i Pan teraz czasami zadzwoni, nagabujac o kolejne spotkanie. Maja sie spotkac przy okazji kolejnego pobytu w tym samym miescie.Termin blizej nieokreslony, moze pazdziernik, moze listopad. Ale Pan "wysyla" aluzje...

postawilysmy tajna kieszen (dzieki)
        Oto co pokazala:

1. cel: powsciagliwosc. Czyli Pan sie nie okresla, nie wykonuje gwaltownych ruchow, sam nie ma pewnosci co do charakteru znajomosci.
        Podobno nawet uzyl raz okreslenia: po spotkaniu bedziemy wiedziec co dalej, czy Ci sie spodobam itd.
        Czyli zgadza sie.

2345-co o niej mysli, co czuje:
        2 mieczy, 3 kielichow. krol bulaw, 8 monet

Wie ze ona jest w sytuacji na rozdrozu, albo jej sytuacja (lub jego?) powoduje jakies zawieszenie w dokonamiu wyboru. Chyba mysli o niej dosc cieplu w sensie: dlaczgo by nie, jesli cos by zaiskrzyko miedzy nami?Jest z jego punktu wiedzenia dobra, ciepla,wesola,szczera, uczuciowa osoba. A on sie widzi jako jej oparcie (krol bulaw).
        Ale calosc relacji to bardzo zmudna i pelna uwagi praca, trzeba spokojnie skupic sie na szczegolach.
        Lub: ze ona taka jest (nie wiem jak to zinterpretowac)?

678- jak on sie wobec niej zachowuje:

Diabel, 2 monet, ksiezyc odwrocony.

To zupelnie nie robi sensu, bo wskazywaloby na o, ze mowi o "niemorlanych propozycjach, sam na sam, z ktorych nic nie wynika. A opcucz telefonow i calkiem przyzwoitych rozmowach podobno nic wiecej miedzy nimi nie ma. Owszem, to wszystko poszyte jest niedomowieniami, ale nigdy wprost. Na zasadzie:" czujesz ze sie podobasz i mezczyzna ma chec.". Ale nigdy wprost.

9 10 11 co zamierza zrobic w najblizszym czasie:

Paz paleczek, 9 odwrocona, Kochankowie

nooo.. tu nie wiem...

czyzby... nic?

12 co ukrywa?

Glupiec. Karta zerowa. Nic nie ukrywa?

13 I dlaczego to ukrywa, jesli ukrywa?

Nie ukrywa, bo ma dobra energie serca i jako krol " jest za stary i powazny" na gierki uczuciowe."?

Jak to na Wasze oko wyglada?
        • emka26 Re: 05.09.11, 17:05
          *co zamierza"

9 bulaw odwrocona
        • nielaik Re: 24.09.11, 15:23

Romansować może, ale niech kobieta nie powinna się spodziewać droższych prezentów, pan nie będzie w nią (przynajmniej na razie) inwestować.
    • zainteresowany1977 Re: pomocy w interpretacji 05.09.11, 15:39
      Na upartego te karty bym odczytał, że pan wyhamował i że nie widzi takiej relacji, marzyło mu się jakby coś innego. Czy on czasem nie ma rodziny?
      • mrgodot Re: pomocy w interpretacji 05.09.11, 19:05
        1. cel: powsciagliwosc.
        2345-co o niej mysli, co czuje:
        2 mieczy, 3 kielichow. krol bulaw, 8 monet
        678- jak on sie wobec niej zachowuje:
        Diabel, 2 monet, ksiezyc odwrocony.
        12 co ukrywa?
        Glupiec. Karta zerowa. Nic nie ukrywa?
        13 I dlaczego to ukrywa, jesli ukrywa?
        Nie ukrywa, bo ma dobra energie serca i jako krol " jest za stary i powazny" na gierki uczuciowe."?

Coś przeoczyłam - a gdzie jest ta "dobra energia serca" bo nie znalazłam w tym rozkładzie. 2 Mieczy przy 3 Kielichów to na pewno nie jest dobra energia. To jest zamknięta energia. Można poflirtować, najlepiej przez net i maksymalnie z daleka, ale tu nawet nie ma specjalnej chęci bycia sam na sam. I nie widzę tego pważnego Króla. Chyba, że chodzi o Króla Buław przy 8 Monet w jego uczuciach - to jest budowanie czegoś bardzo powoli, ostrożnie, wchodzenie w układ dopiero jak się wie czego się chce i czy w ogóle. Jak na uczucia - przy znajomości praktycznie zerowej, którą opisałaś - to są miesiące czekania na jakikolwiek konkret.
        Głupiec może i nic nie ukrywa, bo nic do ukrycia nie ma. Nie ma też planów, wchodzi w układ z niczym i niczego nie wnosi. Zgarnia to co mu się da na tacy. Sam nie daje z siebie nic.
        Diabeł przy 2 Monet i Księżycu na pewno ma coć jeszcze w zanadrzu czyli na dwie strony działa. Karta Kochanków przy 9 Buław też się pokazała czyli w zanadrzu ma jeszcze kogoś. Przygląda się bo ten Paż Buław działa seksualnie (podobnie jak Umiarkowanie) ale nie wychodzi przed szerego - 9 Buław.
        Umiarkowanie jak to Umiarkowanie - zobaczy, przemyśli, poprzygląda się i podejmie decyzje co/kto go bardziej pociąga i gdzie będzie łatwiej.
        Na pewno szczerości uczucia czy otwartości Pana to tu nie ma.

Ale ja uważam, że z tym rozkładem to ostrożnie. To nie jest rozkład do sprawdzania intencji po 1-2 spotkaniu jak się ktoś nie chce zawieść. Mało kto poznany - zwłaszcza w dziwacznych okolicznościach albo przez net - od razu płonie czystym ogniem nieskalanej niczym miłości do drugiej osoby. A podejrzewam, że tu chodzi o taki typ spotkania - 3 Kielichów. i od razu pytanie z grubej rury - co ukrywa. Może nie ma nic do ukrycia bo po prostu nic wielkiego nie czuje. Nie ma powodu ukrywać, bo mu nie zależy na ukrywaniu. I stąd moga się brać zbyt daleko idące wnioski.

• emka26 Re: pomocy w interpretacji 05.09.11, 22:11
          zgadzam sie z Toba, mrgodot

trafna interpretacja, sklada sie w calosc ale zeby zaraz chlopine tak pod noz, to moze niekoniecznie, bo jak we wnioskach trafnie zauwazyla/es jet to sytuacja "na teraz".
          Nie znaja sie i pracuja w innych krajach, stad poczatkowa faza znajomosci. Wydaje mi sie ze to takie "rozciagniete w czasie poczatki".
          Ona bardziej poprosila o tarota, bo nie byla pewna czy on nie traktuje jej czysto przedmiotowo, czy np, nie zalozyl sie z kims z firmy ze ja "zaliczy", lub nie wykorzystuje swojej sytuacji, wyzszej pozycji-zeby sie nia zabawic.
          Wiec ma odpowiedz. Moim zdaniem podzialala na niego seksualnie, zrobila na nim wrazenie fizycznoscia, ale mysli tez ze fajna z niej dziewczyna. Milosci od pierwszego wejrzenia nie ma, Nie chodzi tez o zaden zaklad,wszystko dzieje sie "pomiedzy nimi". A co bedzie dalej... postawimy po kolejnym spotkaniu smile

Dziewczyna przyznla , ze przy pierwszej rozmowie rozmawiali o swoich partnerach,(kilknascie tyg temu) czyli moze kogos ma, jakkolwiek na odleglosc, bo z nia nie mieszka, prawdopodobnie tamta tez (jesli jeszcze jest-a czemu ma nie byc...), mieszka w innym miescie (stad moze Ci kochankowie przy-9bulaw ktore wogole mi "nie graly, ale to ma sens..)

Krol bulaw- karta charakteryzujaca Pana- starszy, od niej, po 50 na wysokim stanowisku, zawsze pozytywna, godna zaufania postac.

A ta..czysta energia serca..hmm.. tak mi sie zawsze krol kielichow kojarzy. W czystej pozycji, bez innych wplywajacych kart to jak dla mnie bardzo pozytywna karta,jak zeszta wszystkie krole, mezczyzn kierujacych sie sercem, majacych na nie wzglad, doswiadczonych i stabilnych. Czyli nie tylko czysty seks, jakies uczucia Pan posiada, tak sam w sobie, (nie znaczy ze koniecznie dla niej) i zna ich wartosc smile

Glupiec...Pytanie brzmialo: co ukrywa. Bez nadinterpretacji raczej pozytywna karta. Wiec pytanie: ukrywa? odp. nie.zero. nic nie ukrywa.
          Vide nie zaklada matactw juz w poczatkowej fazie znajomosci.
          I to jest kolajna sugestia ze pan w tym malym zaangazowaniu przynajmniej jest szczery.
          Bez matact.
          Bedzie co ma byc, zobaczymy, podobasz mi sie. ja to tak odczytuje.

Ale jesli sie myle, bede wdzieczna za kolejne interpretacje..

Dziekuje mrgodot smile naprawde podsunales/as pare tranych sugestii.

Tak rozumiem te pozycje.
          A dlaczego nie ukrywa? bo jest na etapie krola kielichow, czyli mezczyzny, ktory nie mataczy w uczuciach, nie chce mu sie. nie jest paziem ani rycerzem kielichow, kombinujacym, mowiacym cieple slowa dla wywolania jakiegos efektu, tylko wiedzacym czego chce w uczuciach mezczyzna.
          Ani to pozytywne dla dziewczyny ani negatywne, po prostu czysta informacja jakie podejscie do zycia Pan ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka