Dodaj do ulubionych

czas w taroci AW

29.02.12, 00:06
Mam problemy z określeniem czasu - wolę ustalić wcześniej z kartami określone ramy czasowe - ale ostatnio miałam taką klientkę która strasznie chciała wiedzieć "kiedy"
Oto co znalazłam:
GŁUPIEC - między 21.05 a 20.06
MAG - między 23.10 a 21.11
KAPŁANKA - między 21.06 a 22.07
CESARZOWA - między 20.04 a 20.05
CESARZ - między 21.03 a 20.04
PAPIEŻ - między 21.04 a 20.05
KOCHANKOWIE - między 21.05 a 21.06
RYDWAN - między 22.06 a 22.07
MOC - między 23.07 a 23.08
PUSTELNIK - między 24.08 a 23.09
KOŁO FORTUNY - między 24.10 a 22.11
SPRAWIEDLIWOŚĆ - między 24.09 a 23.10
WISIELEC - między 20.02 a 20.03
ŚMIERĆ - między 24.10 a 22.11
UMIARKOWANIE - między 23.11 a 21.12
DIABEŁ - między 22.12 a 20.01
WIEŻA - między 20.02 a 20.03
GWIAZDA - między 21.01 a 19.02
KSIĘŻYC - między 22.06 a 22.07 / 20.02 a 20.03
SŁOŃCE - między 23.07 a 23.08
SĄD BOŻY - między 23.11 a 21.12
ŚWIAT - między 21.01 a 19.02

Ponad to:
Baran – Cesarz
Byk – Papież
Bliźnięta – Kochankowie
Rak – Rydwan
Lew – Siła/Moc
Panna – Pustelnik
Waga – Sprawiedliwość
Skorpion – Śmierć
Strzelec – Umiarkowanie
Koziorożec – Diabeł
Wodnik – Gwiazda
Ryby – Księżyc
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: czas w taroci AW 29.02.12, 10:58
      Myślę, że żeby uzyskać odpowiedź na pytanie jak czytać czas zdarzeń to trzeba dłużej pracować z kartami, zapisywać rozkłady kart, korzystać z odpowiednich rozkładów i po upływie dłuższego czasu wyciągać wnioski w oparciu o takie pomoce jakie tu umieściłaś.
      Coś teraz sobie uświadomiłem, dajmy na to, że ktoś zadaje jakieś pytanie, dajmy na to, że robimy rozkład krzyża celtyckiego, pewne karty opisują problem\zagadnienie i te same karty teoretycznie powinny zawierać informację również o czasie, czyli kiedy coś się zaczęło, kiedy coś nastąpiło i jak. Pewna grupa kart rozkładu będzie więc mówić również o czasie w kontekście przeszłości, pewna o tym co teraz i pewna o przyszłości, więc jakby można było mówić o kilku zakresach czasowych w ramach tak uniwersalnego rozkładu jakim jest wysławiony i szeroko stosowany krzyż celtycki. Nie od dziś wiadomo, że rozkład posiada informacje o materii, o emocjach, o przestrzeni, o sferze intelektu i o czasie, każda karta może opowiedzieć na swój sposób o każdej z tych (może jeszcze o innych?) sfer. Co o tym myślicie?
      • algaria Re: czas w taroci AW 29.02.12, 11:39
        Mi tu raczej chodziło o to że wyciągasz 1 kartę na konkretne pytanie o czas i mówisz też, nie ściśle że w ciągu takiego czasu..."powinno się to wydarzyć do.." karty lubią psocić i nie zawsze pokazują precyzyjnie Natomiast klient żąda konkretów dlatego ja zawsze uprzedzam że to może się zdarzyć lecz nie musi

Celtycki pokazuje i przeszłość i najbliższą przyszłość i dalszą zależy od danej pozycji rozkładu Ja albo umawiam się z kartami przed wróżbą i precyzuje dany czas w pytaniu Po za tym wiem że celtycki się sprawdza bardzo szybko około miesiąca a "najbliższa przyszłość" potrafi mi pokazać nawet najbliższe 24 godziny
        ------
        tarot, zapraszam gg 39519901, mail: algaria@gazeta.pl
        • zainteresowany1977 Re: 29.02.12, 12:08
          Oj chyba tak nie jest, że celtycki do miesiąca bo wróżki w tv niekiedy podają czas na wiele miesięcy a nawet na lata.
          • zainteresowany1977 Re: 29.02.12, 12:10
            Nie wiem czy tarot to karty w których można założyć na jaki okres się wyciąga rozkład, myślę, że bardziej jest tak, że karty pokazują prawdę w tej kwestii, więc czas będzie czasem realnym a nie czasem ujętym w wytyczane przez kładącego ramy. Co o tym sądzicie?
          • algaria Re: 29.02.12, 14:18
            to że na miesiąc - to są słowa Godotki i mi się to też sprawdza - nie obchodzi mnie to co mówią na ten temat wróżki z TV - Mówię co sama wypracowałam i co sama czuję i widzę...

p.s Niektóre te "wróżki" z TV są.... jak ten pseudo uzdrowiciel

Jeśli najpierw wróżka w TV wypytuje się klientkę gdzie ją boli to łatwo skojarzyć że kłucie w prawy boku może świadczyć o dolegliwościach wątroby wink - ale skoro Tobie Zet celtycki się sprawdza w rok i dłużej to widocznie tak masz U mnie miesiąc chyba że wcześniej umówię się inaczej z kartami
            • zainteresowany1977 Re: 29.02.12, 15:02
              Nie napisałem, że mi się sprawdza w rok.
              Są takie wróżki które nie muszą pytać pytać co komu jest bo potrafią to wyczytać z kart, nie bez błędu ale często trafiają.
            • freya_v Re: 29.02.12, 15:11
              Mi krzyż celtycki tez realizuje sie do miesiacasmile a jesli interesuje mnie inny okres czasu to zamieszczam go w pytaniu wiem ze to uproszczenie sprawy ale jak dotad mi to wystarczalo. probowalam metody odczytywania czasu tylko z kart dworu krolewskiego wg.Chrzanowskiej potwierdzam sprawdzalnosc polecamsmile
    • anuszzka Re: czas w taroci AW 29.02.12, 21:14
      Algario, na odczytanie czasu tasujesz tylko AW?
      • algaria Re: czas w taroci AW 29.02.12, 22:23
        Nie, ale z AM jest łatwiej bo i pory roku i znaki zodiaku i podział na dni tygodnie miesiące i lata.
        Zawsze zastanawiałam się jaki czas określają AW i znalazłam i tu wkleiłam na wypadek jakby ktoś chciał skorzystać

Szczerze - ja wolę wcześniej umówić się z kartami na konkretny czas przed wróżbą
        • anuszzka Re: czas w taroci AW 29.02.12, 22:48
          Musze w koncu zabrac sie do czytania czasu ale to wyzsza szkola jazdywink
    • leda-is-one Re: czas w taroci AW 01.03.12, 05:45
      Możę by tak ten post przyszpilić u góry????wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka