Dodaj do ulubionych

Co przede mną ukrywa?

05.09.14, 21:12
Mój znajomy stara się o zatrudnienie u nas. Ale nie jest to ktokolwiek, kto szuka po prostu innej pracy, a człowiek rzucający wszystko, co dotychczas osiągnął. Zamyka firmę. W grę wchodzą także sprawy rodzinne tzn. z tego, co twierdzi - nie za bardzo się tam coś układa...
Nie wiem czy jemu chodzi w tym przypadku o zupełne rozpoczęcie nowego rozdziału, pod każdym względem.
On nawet po starej znajomości nie chce powiedzieć co się dzieje, za to bardzo chce tej pracy, niesamowicie mu zależy. Zżera mnie ciekawość, ale są kwestie, w których trzeba być delikatnym i taktownie - nie pytać...
Spytałam więc kart co się dzieje w jego życiu i o czym on nie chce mówić - co ukrywa?
Teraz: 5 monet + Rycerz Buław
Najbliższa przyszłość: 2 mieczy + 3 kielichów
Dalsza przyszłość: SĄD + 10 kielichów
Ostateczny rezultat: 5 kielichów.

Intuicyjnie rozumiem ten układ tak:
On nie chce powiedzieć, że ma obecnie ogromne kłopoty finansowe, że firma mu bankrutuje lub przeżywa gigantyczny kryzys - na tyle poważny, że nie ma sensu tego dalej ciągnąć. Myśli jak tu wyjść z dołka i chce działać w kierunku, żeby było lepiej.
Jeśli chodzi o życie osobiste - ma blokadę wobec swojej partnerki, problemy z komunikacją w związku, zamknął się w sobie, ukrywa uczucia i w grę może wchodzić ktoś trzeci - on może być zauroczony inną kobietą i o niej myśleć (3 kielichów).
Dalej: Albo wystara się o nową pracę (SĄD) i może stanowić to dla niego ogromne zwieńczenie marzeń i spełnienie - poprawę sytuacji, albo mowa tu o kontynuacji wątku związanego z panią trzecią i czeka go romans na poważnie?
Ostateczny rezultat nie jest zbyt optymistyczny - możliwe, że cała sytuacja nie przyniesie spełnienia, a stratę. Może dostanie kosza? Może będzie żałował podjętej decyzji zawodowej?
Obserwuj wątek
    • magdalena.1230 Re: Co przede mną ukrywa? 07.09.14, 19:24
      eraz: 5 monet + Rycerz Buław
      Najbliższa przyszłość: 2 mieczy + 3 kielichów
      Dalsza przyszłość: SĄD + 10 kielichów
      Ostateczny rezultat: 5 kielichów.

Rozpoczyna się dla tego pana rozkład 5 monet to karta bankruta nie zawsze finansowego bo ta karta oznacza również bankruta emocjonalnego , osobę , która ma problem z wyjawianiem uczuć , emocji , nie potrafi jasno i klarownie rozwiązywać problemów (rycerz kijów ) ma wybujałe ego , za wysoko sięga a nie potrafi osiągnąć tego co sobie przygotował .
      Naj.przyszłość 2 miecze on ma kogoś na oku ale to też zależy od sytuacji bo jeśli ten pan ma żonę to stwarza dystans między partnerką a nim przez to nie potrafią się sobą cieszyć i dlatego może z własnej przyczyny szukać zadowolenia w innych ramionach ( ta znajomość jest lekka nic dla niego nawet gdyby zdrady się dopuścił nie znaczy )
      SĄD +10 KIELICHÓW
      Przyszłość jego ułoży się , stanie na nogach nawet nawiąże relacje z ludzmi korzenne relacje. dobra atmosfera czy to w miejscu pracy lub w domu .
      5 kielichów - Mimo osiągniętego wyniku na jakim jemu zależało to będzie miał poczucie pustki , jak by to ująć w zwycięstwie wygranym czegoś brakuje do pełni jemu .

Ten pan myślę , że ma jakieś wewnetrze problemy sam ze sobą , tam między czasie wplata się relacja rodzinna , ale jest to osoba z poczuciem poniesionej klęski na czymś się potknął i nawet gdyby udało się jemu to ugrać na swoją stronę to poczucie niesmaku pozosteje.
      • hanna1985 Re: Co przede mną ukrywa? 08.09.14, 10:10
        Czuje te karty tak samo smile magdaleno. Przyszlo mi jeszcze na mysl, ze jemu pomoze rodzina, ale w efekcie nie uda mu sie zamierzony cel, byc moze chce ratowac firme? Jakby srodki finansowe, ktore uzyska nie pokryja jego zadluzenia. Widac w tej 5monet i Rycerzu, ze on chce cos zmienic, musi wrecz.

smile
        • auto_portret Re: Co przede mną ukrywa? 08.09.14, 23:13
          Z tego, co powiedział - chce się odciąc od obecnej (swojej) firmy - zamknąc ją, sprzedac, przepisac - byc może zostawic w rodzinie w jakiś sprytny sposób i rozpocząc samemu inną, swoją drogę. Przyczyną mogą byc nieciekawe relacje rodzinne jak mogę się domyślac. Ale tak, jak napisałam - milczy...i się nie uzewnętrznia nic, a nic. Najwidoczniej chce zachowac prywatne sprawy tylko dla siebie - mam wrażenie, że są one bolesne dla niego.
          O tym, że mu może nie idzie pod względem finansowym, nigdy mi nie powie - duma męska i honor mu nie pozwoli smile.
          Nie może na pewno łączyc obu spraw (firm) jednocześnie - kruczki prawne smile.

Ale po dłuższym namyśle - SĄD + 10 kielichów może świadczyc nie o nowym rozdziale w sferze prywatnej z kimś innym, a o tym, że on przy rodzinie pozostanie i wcale całkiem nie odejdzie. Mimo faktu, że może nie będzie do końca szczęśliwy (5 kielichów).
          Facet ukrywa głęboko emocje, ale widac, że coś go gryzie, zasmuca, na czymś się bardzo zawiódł, ma wielką potrzebę zmiany - bardzo chce. Przy tym, pod kątem zawodowym, trzeba mu przyznac, że jest mega kompetentny - chociaż nowa rzeczywistośc zawodowa, do której dąży może go zaskoczyc, bo naprawdę pomimo stabilności i kasy - nie ma lekko, trzeba byc bardzo silnym - charakterem i dobrym strategiem smile

• niwa1 Re: Co przede mną ukrywa? 09.09.14, 17:34
      A Ty jesteś szefową firmy, która robi wywiad o pracowniku, który chce się zatrudnić?

Jeśli nie, to Twoja ciekawość jest niestosowna, aby pytać o życie prywatne drugich osób
      - sytuacja życiowa twojego kolegi jest jego sprawą i nie powinnaś wtykać nosa w jego życie,
      beż zasadnych powodów - bo tu akurat widać tylko i wyłącznie Twoją ciekawość.

Daruj sobie tego rodzaju wścibstwo i wyobraź sobie, że ktoś grzebie w twoim życiu w taki właśnie sposób i robi Ci RTG tego co czujesz i przeżywasz - ot tak z ciekawości-co czujesz?

• auto_portret Re: Co przede mną ukrywa? 09.09.14, 21:23
        Cóż...Kartom się zadaje pytania wszelkiej maści. Nie mnie oceniac rodzaje pytań i przesłanki innych osób i uważam, że do swoich pytań także mam prawo. Takich, jak uważam.

Napisałaś oczywiście o czymś bardzo ważnym, poza tematem Szkółki Tarota.
        Spokojnie - mam swój rozum, wiem co to znaczy mieć takt i z pewnością nie jestem ciekawska wprost i oficjalnie. Nie ranię czyichś uczuć.
        Dlaczego mnie to akurat szczególnie zainteresowało? Zachowam dla siebie (czy powody są zasadne czy nie...).
        Tu mi zależało raczej na pomocy w interpretacji układu - za co bardzo dziękuję osobom, które się w tej kwestii wypowiedziały smile
        • auto_portret Re: Co przede mną ukrywa? 10.09.14, 20:51
          magdaleno, widziałam rano Twój wpis, zniknął - teraz go już nie widzę smile
          Nie przejmuję się smile i dam znać za jakiś czas jak wszystko poszło.
          Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz!
          • magdalena.1230 Re: Co przede mną ukrywa? 11.09.14, 13:31
            Pozostawiam wątek na Forum :
            • auto_portret Re: Co przede mną ukrywa? 29.12.14, 21:44
              Obiecałam, że dam znać jak się sprawy potoczyły.
              Mam wrażenie, że karty przedstawiły właśnie to, co się wydarzy, zamiast bezpośrednio odpowiedzieć na to, co ciekawiło mnie wówczas najbardziej - czyli co ukrywa przede mną, bądź o czym on nie chce mówić smile.
              A z czasem, o wszelkich powodach i przyczynach on sam z siebie mi powiedział - dużo, szczerze, nieoficjalnie i po przyjacielsku. Chciał pogadać po prostu.

Minęły ponad 3 miesiące: Pan otrzymał tę pracę u nas. Właściwie bez problemu, bez przeszkód. Wszystko łatwo poszło. Ma odpowiednią osobowość i wiedzę - szybko nawiązał nić porozumienia z ludźmi i zbudował autorytet. Czy jest zadowolony do końca? No nie jest...Poniekąd dlatego, że on sam jest trudnym dość człowiekiem...Poniekąd dlatego, że w pracy są jakieś tam układy, które mu nie odpowiadają, za dużo chaosu pod wieloma względami itd. Ale całej tej zmiany bardzo potrzebował, decyzji nie żałuje i pracę traktuje jako coś stałego oraz rozwojowego, przynajmniej tak twierdzi. Także trzymam kciuki smile
              • konsta-is-me Re: Co przede mną ukrywa? 01.01.15, 01:53
                Nie wim czy pytalas o dalsza przyszlosc zaeodowa, czy prywatna, ale jesli Sad, 10Kiichow oznaczal wskrzeszenie rodziny, to na dluzsza mete jest rozczarowanie.
                • misboaa konsta-is-me 01.01.15, 15:19
                  konsta-is-me napisała:

> Nie wim czy pytalas o dalsza przyszlosc zaeodowa, czy prywatna, ale jesli Sad,
                  > 10Kiichow oznaczal wskrzeszenie rodziny, to na dluzsza mete jest rozczarowanie.

Dlaczego? Powiedz coś więcej.
                  • konsta-is-me Re: konsta-is-me 01.01.15, 17:04
                    Ostateczny rezultat-5 Pucharow, nawet jak cel osiagnie, to w jakis sposob bedzie niezadowolony, jaies cierpienie jst w tym.
                    5 Pucharow to jest albo porzucenie pomyslu, akbo takie pyrrusowe zwyciestwo.
                    • auto_portret Re: konsta-is-me 02.01.15, 22:49
                      Może 5 kielichów oznacza fakt, że jemu ciągle towarzyszy cierpienie z tego powodu, że porzucił to, co porzucił - ponieważ z różnych względów (tych osobistych w sporym stopniu) był zmuszony, aby tak postąpić. I bardzo to przeżywa w środku.
                      Ta praca teraz, to nowa droga dla niego - podjęcie jej stanowiło na pewno szukanie wyjścia z byłej sytuacji oraz chęć oddalenia się od pewnych czynników. To alternatywa w postaci plastra na ranę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka