04.08.13, 12:27
mialam wczoraj gosci
przyszli w konkretnej sprawie
jakiej?
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: zagadka:) 04.08.13, 12:37
      Księżyc (-) - chcieli Cię na coś naciągnąć lub wciągnąć w jakąś intrygę.
    • 1alaska Re: zagadka:) 04.08.13, 13:19
      7 kielichów

na wódkę big_grin

• anuszzka Re: zagadka:) 04.08.13, 14:26
        obejrzeć film czy coś i na winkowink
        • ivana Re: zagadka:) 04.08.13, 16:22
          5 Bulaw 2 Puchary

1. Przyszli znajomi , sasiedzi lub rodzina aby zaprosic na impreze, spotkanie
          2. Przyszli ludzie innych nacji religijnych (Swiadkowie Jehowy) aby porozmawiac na temat religii, wiary.
    • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 17:44
      Dla jaj...

PS Tak sobie poczytuję to forum o tarocie i zastanawiam się, jakies szkółki, zagadki, praktyki.... Dziewczynki, nikt wam nie powiedział, że Tarot - to poważna sprawa? Za każdym razem, kiedy bierzemy karty do rąk, przywołujemy istoty niematerialne, które nam pomagają we wrózbach! Mówiac potocznie, bez Diabła nie ma dobrej wróżby! Czy warto zatem ot tak, sorry dla jaj - bawić się w szkólki wrózenia z Tarota??? Zastanówcie się, kochane!
      Żadna szkólka niedzielna nie nauczy wrózenia osoby, która nie ma tego łacza ze światem niematerialnym, osoba fizyczna nie ma wglądu "te" sprawy, tylko za pomoca istot duchowych uzyskuje odpowiedzi na pytania! Jak będziesz zadawac pytania dla jaj - następnym razem dostaniesz jaja zamiast odpowiedzi! Pomyśl.....
      • algaria Re: zagadka:) 04.08.13, 18:27
        Mówisz bardzo mądre i właściwe rzeczy - ciekawe sprawy poruszyłeś (poruszyłaś) warte oddzielnego wątku...
        Każdy ma wolną wolę, sam decyduje o tym co robi i jak - do nauki tu też na siłę nikogo nie zmuszamy.
        Rozumiem że Twój wpis jest z troski. Dziękuję że Ty się w sumie o nas martwisz, to bardzo empatyczne i szlachetne z Twojej strony.

A Diabeł? Lepiej nie mieszaj w to Diabła bo jeszcze go wywołasz i co wtedy?...
        • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:34
          Przeczytaj proszę jeszcze raz mój post, a być może zrozumiesz, o czym piszę.
          Bynajmniej nie w trosce o płoche stworzenia ludzkie.
          Pozdrawiam.

• algaria Re: zagadka:) 04.08.13, 18:39
            Ależ ja cię doskonale zrozumiałam z to Ty nie zrozumiałaś ironii
            A płocha przestałam być 30 lat temu
            CMOK
            • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:47
              Definicja ironii m.in. to "W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem." (Wiki) W moim poście nie było wyżej wymienionych rzeczy. To TY użyłaś ironii. Moim celem było jedynie zwrócenie uwagi istot ludzkich na przecenianie swoich możliwości w pewnej materii.
              Jezeli odebrałaś to, ze kogoś pouczam - więc właśnie nie zrozumiałas w ogóle, o czym była mowa.
              nie mój problem. smile

PS Nie taki Diabeł straszny, jak Go malują?
              • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 18:58
                no powiedz sama, scorpinku , no jak nauki to nie ma skoro nas definicjami raczysz?

wakacje sa, a tu nieoczekiwania nauka i to nie byle jaka i nie od byle kogosmile
                miło mi, zes chciała nas oswiecic, bedziemy o tym pamietac

ps. scorpoin tez nie taki straszny, za jakiego sie uwaza
                • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 19:01
                  Scorpion wcale nie ma zamiaru nikogo straszyć, to że się boicie - to wasz problem!
              • algaria Re: zagadka:) 04.08.13, 19:02
                No ja użyłam ironii - ja big_grin - definicje znam, widzę że musiałaś sama się nią zapoznać ( ile trudu zadanego) by zrozumieć wink

Czyli co - razem przeceniamy swoje możliwości w pewnej materii , no chyba że ty jesteś nie z tego świata...

PS I diabeł ma spra­wied­li­we i czys­te su­mienie w za­leżności od te­go, w co wierzy. - Skaturo
                • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 19:06
                  Dziękuję za cytat. Posługuję się własnym umysłem, nie cytatami smile)

Skoro czujecie się atakowane, że tak zaciekle bronicie się, to znaczy, jest coś na rzeczy. Niewinny nie musi się tłumaczyc smile (ani atakować)

PS Zanim zaczniesz kogoś pouczać, przyda sie umiejętnośc prowadzenia dialogu z inna osobą.
                  A kim jestem - już zaproponowałm koleżance babuleńce -rozłóż Tarota i zapytaj. Co, rączki bolą?
                  • algaria Re: zagadka:) 04.08.13, 19:15
                    a Twój cytat z wikipedii ??

Dziecko drogie ani się nie czuję atakowana ani się nie tłumaczę ani nie atakuję
                    Właśnie próbuje prowadzić z Tobą dialog
                    Jak już napisałam - a może do Ciebie nie dotarło - poruszyłaś świetny temat - na osobny wątek tylko wiesz co... zachowujesz się jak internetowy troll - tu szukasz zaczepki a gdzie indziej potulnie bierzesz udział w tym co tu krytykujesz
                    Jakieś rozdwojenie czy co?
                    Wpadasz, atakujesz, poniżasz, wyśmiewasz i chcesz bym stanęła z Tobą do dialogu?
                    Rozmówców wybieram sobie sama
                    Tak masz rację tłumacza się winni - ja się winna nie czuje
                    Żegnam trolla
      • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 18:32
        scorpion ty sie zdecyduj, to zagadki to jaja dla tarota czy jednak nauka?
        bo sama bierzesz w nich udział a innych diabłem straszysz?

a powiedz, scorpionicu, to ktore forum polecasz jako lepsze do nauki?

to na którym sama zagadki rozwiazujesz ?
        to prosze bardzo, nie krepuj sie
        ucz sie , korzystaj
        i powodzenia ci w takim razie zycze big_grin

• 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:36
          Żadnego. Forum internetowe nie jest miejscem do nauki. Może służyć jedynie do wymiany informacji, ew. poglądów róznych osób. Jezeli ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem, oczywiście.
          • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 18:41
            scorpionku milutki, wracaj wiec do miejsca gdzie wymieniasz sie pogladami, informacjami na temat zagadek
            i tak jakos wyszło, ze to forum równiez uczy
            .Jezeli ktos potrafi czytac ze zrozumieniem, oczywiscie
            • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:50
              Dziewczynki, Diabła wzywacie a jak się pojawi to jego miejsce mu wskazujecie??? Babinko, wzywasz Diabła to nie narzekaj jak Cię odwiedza smile

PS Zróbcie sobie Forum zamknięte, jest taka opcja na tym portalu. Gotujcie się we własnym sosie, kotły gotowe smile)) Dopóki tak nie jest , mam prawo pisać gdzie mi się podoba. To wolny kraj ...podobno?
              • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 18:53
                scorpiusiu malenki
                pisz
                ty mi nie przeszkadzasz z tym swoim diabłem
                jestes troche jak taki przerywnik? , ciekawostka?, odskocznia w wakacyjny dzien
                wiesz, taka tania rozrywka , całkiem za free
                pisz, przez kilka chwil bedziesz gwiazda big_grin
                • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:56
                  Oj babinko, szefowi podskakujesz...

Gdyby kózka nie skakała smile))))
                  • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 18:59
                    oj scorpionku

gdyby kózka nie skakała to by gooowno w zyciu miała smile))))
                • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 18:59
                  Babinko (sorry, ta babowa jest tak ohydna że mi w klawiaturze grzeżnie) Proponuję Ci układ, jako osobie (podono?) myślącej. Rozłóż dziecko karty i zapytaj je: KIM jest scorpion który do mnie pisze na Forum, OK?
                  Czekam.
                  Potem ewentualnie sobie podyskutujemy.

L.
                  • algaria Re: zagadka:) 04.08.13, 19:09
                    Darmowa wróżba?
                    Na nią trochę trzeba zasłużyć wink
                    • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 19:10
                      To wszystko na temat waszych "umiejętności" , dziewczynki!
                      By.
                  • babowa Re: zagadka:) 04.08.13, 19:12
                    ciebie to chyba za bardzo pogrzało w ten skorupiły mozdzek
                    ja mam sobie szukac info bo ty mi uwazasz ze powinnam?
                    big_grin

i chyba ci lekko cisnie wzrosło bo probujesz obrazic?
                    cienki boleczek z naszej forumowe gwiazdy

o ja cie
                    jeszcze takiej ciekawostki u nas nie było:d
                    • ivana Re: zagadka:) 04.08.13, 19:14
                      Babowa jak bedziesz tak dalej pisac to sie w Tobie zakocham! Dziekuje za to w jaki sposob piszesz. Wielkie brawa!
                    • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 19:15
                      A więc nie tylko poziom waszych "umiejętności" wrózenia, ale poza tym - poziom kultury i słownictwo pozostawiają wiele, wiele do życzenia!
                      No cóz, warto aby więcej osób zaglądało na Fora tego typu, może nareszcie zrozumiją - kogo pytają o porady życiowe! Wstyd, babuleńki, wstyd! Dożyłyście śedziwego wieku, a poziom... szkoda słów.
                      Zegnam.
                      Miłych ciemności smile
      • kita32 Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 19:40
        > Dla jaj...

.....? Nie rozumiem co masz na myśli - że Twoja odwiedź jest dla jaj, czy nasze posty tak interpretujesz?

> PS Tak sobie poczytuję to forum o tarocie i zastanawiam się, jakies szkółki, za
        > gadki, praktyki.... Dziewczynki, nikt wam nie powiedział, że Tarot - to poważna
        > sprawa? Za każdym razem, kiedy bierzemy karty do rąk, przywołujemy istoty niem
        > aterialne, które nam pomagają
        we wrózbach!

.....Ja traktuję karty tarota jako obrazkowy język porozumienia z własną Nadświadomością. I poprzez zagadki ćwiczę własną intuicję, bo tak jak można wyćwiczyć umysł, tak i można wyostrzyć intuicję. Osobiście widzę już dużą różnicę na plus w swoim wyczuciu.
        A zabawa i lekkość zawsze daje najlepsze wyniki.

> Mówiac potocznie, bez Diabła nie ma
        > dobrej wróżby!

....Karta Diabła mówi zwykle o pasjach. A tego czarnego diabła z rogami i kopytami to bym z Tarotem nie mieszała smile

> Czy warto zatem ot tak, sorry dla jaj - bawić się w szkólki wró
        > zenia z Tarota??? Zastanówcie się, kochane!

...to określenie "dla jaj", to twoja interpretacja.

> Żadna szkólka niedzielna nie nauczy wrózenia osoby, która nie ma tego łacza ze
        > światem niematerialnym, osoba fizyczna nie ma wglądu "te" sprawy, tylko za pomo
        > ca istot duchowych uzyskuje odpowiedzi na pytania!

... A Ty. oczywiście. te informacja o zasadach działania wróżenia z kart uzyskałaś od istot duchowych????

> Jak będziesz zadawac pytania
        > dla jaj - następnym razem dostaniesz jaja zamiast odpowiedzi! Pomyśl.....

... Nie ma lepszej metody na wytworzenie dobrego połączenia z własną Nadświadomością, jak podejmowanie prób. A zagadki są najlepsze do nauki, bo dostaje się odpowiedź i można przemyśleć swoje karty i to jak powinno się je zinterpretować.

.... Mam wrażenie, 3scorpion666, że wkurza Cię, jak ktoś jest na luzie i rozbawiony - masz ochotę wtedy trochę zmrozić otoczenie - znam takich ludzi, niestety.
        .... A czym dla Ciebie jest 666, który wpisałaś sobie w nick? Czy ma związek z diabłem, który ma ci pomagać we wróżeniu?
        I w ogóle to jesteś fałszywa - mówisz do nas "kochane", a przecież w twoim poście nie czuje się sympatii, tylko twoją chęć wykazania się wyższością.
        • 3scorpion666 Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 19:49
          Niestety, ale są rzeczy na tym świecie, do których należy podchodzić z powagą. Moja skromna uwaga dot. powagi wobec Tarota wywołała lawinę agresji To się nazywa, wsadzic kij w mrowisko smile

Czy któraś z Wielkich Wrózkiń zadała sobie jednak trud aby rozłóżyc karty, w ramach wakacyjnej zabawy ze skorpionem ? Nie ? A to pech, no nie mogę załapać się na darmowa wrózbe smile))))
          Żegnajcie dziewczynki.

PS LUZ - to światło!
          • algaria Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:07
            Chcesz darmowej wróżby - to wypowiedz magiczne słowo big_grin
            • 3scorpion666 Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:08
              Proszę smile
              • algaria Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:09
                O! Jak miło I jakie pytanie?
                • leda-is-one Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:21

• 3scorpion666 Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:21
                  Już dwa razy - powyżej... Kim jestem? Po prostu, proszę rozłożyc Tarota i zapytać: kim jest scoprpion666, który pisze na Forum

Z góry dziękuję.

pozdrawiam.
                  • babowa Re: zagadka:) odpowiadam 3scorpion666 04.08.13, 20:41
                    ciekawa jestem czy algaria połozy ci te karty
                    według mnie nie zasłgujesz na zaden wysiłek z naszej strony
                    nie przyszłas tu z dobrym zamiarem i sercem otwartym
                    nie przywitałas sie miło, dałas sie poznac ze złej strony, smrodliwej bardzo

bez kart ci powiem, ze osoba szlachetna nie jestes,
                    nikt nie wchodzi w ubłoconych butach do czyjegos domu oczekujac ze innych to ucieszy
                    chcesz wytknac nam nieudacznictwo i brak kultury, sama zas traktujesz innych w sposob parszywy, nie wykazuja przy tym zadnych ezoteryczych umiejetnosci ani taktu
                    weszłas, plunełas , obraziłas i tyle dałas sie poznac

chyba juz nic nie jest w stanie zmienic twojego tu wizerunku
                    naprawde dziwie sie, ze poswiecasz nam tyle swojego czasu, zamiast bawic sie w zagadki gdzie indziej,
                    atmosfera i poziom tamtego forum bardziej pasuje do twojej osobowosci, bedziesz wsrod swoich
                    oczywiscie zagladaj, udzielaj sie tu
                    ale na naszych zasadach
    • leda-is-one Re: zagadka:) 04.08.13, 20:26
      Ja myślę ze to mogli być Swiadkowie Jehovy.
      kart nie wyciągam bo mi znowu wyskoczy Papież ale z ogladu przez was wyciągniętych kombinuje tych Świadków.
      • 3scorpion666 Re: zagadka:) 04.08.13, 20:28

Kto pyta, nie błądzi

• ja-tekla buuuuu 04.08.13, 21:40
          • ja-tekla Re: buuuuu 04.08.13, 21:48
            ja, jak zwykle, spózniona!
            a tu sam szef zawitał! pouczał ! tfuu, nauczał!
            ja prosta wrozka sad zadne niematerialne, czy duchowe istotki mi nie pomagają..
            tylko na swojej intuicji mogę polegać sad
            i tarota nie traktuję za powaznie...pokłonow przed nim nie biję, swieczek nie palę, humorami ( podobno je miewa, hihi) nie przejmuję sie..
            666 - aż strach się bać...a tym bardziej przejmowac wink
            • anuszzka Re: buuuuu 04.08.13, 21:57
              ja-tekla napisała:

> ja, jak zwykle, spózniona!
              no już po zagadcewink
              • ja-tekla Re: buuuuu 04.08.13, 22:14
                anuszzka, ja za gupia na zagadkisad
                ja rozpaczam, bo tu oświecała was skorpionka liczb wielu, bo az 666!
                szef ona podobno! ...albo z samym szefem ma kontakt! takie ona znajomosci ma! i duchy jej do ucha szepczą tarotowe wrózby!
                i dalej ja ciemna <beczy> nie oświecona zupelnie...
                dlatego ja teraz w dołek depresyjny opadam, nieutulona w rozpaczy i smutku..
                • 3scorpion666 Re: buuuuu 05.08.13, 08:09
                  No, dziewczynki, sobie poużywały, pobuczały, pohuczały, zmęczyły się jak trzeba ... Satysfakcja gwarantowana, 100 % smile
                  • aderydy Re: a moze 05.08.13, 08:40
                    popiszemy o archetypach w tarocie? o o oryginalach, jak pewna wrozka proponowala? ale nie o kopiach z kopii!
                  • ja-tekla Re: buuuuu 05.08.13, 08:47
                    3scorpion666 napisał(a):

> No, dziewczynki, sobie poużywały, pobuczały, pohuczały, zmęczyły się jak trzeb
                    > a ... Satysfakcja gwarantowana, 100 % smile

i tego się trzymaj wink i tak właśnie myśl wink dla własnej satysfakcji i dobrego samopoczucia, hihi
                    666! oooch, ooch...wink
                    • 3scorpion666 Re: buuuuu 05.08.13, 09:26
                      Widzę Nowa Zmianę na tym forum.... A co się stało z tymi, co wczoraj tu jątrzyły? no i proszę..... dziewczynki się zmieniają, a Scorpion był, jest i będzie.... smile)
                      • leda-is-one Re: buuuuu 05.08.13, 09:52
                        A ja widzę twoja bezradność z powodu straty pozywki do dysput tobie właściwych/bo sie jednak chyba znamy z tego forum nawet ,wczesniej/i ciemność widzę, ciemność dla ciebie...i nic sie nie stało.jątrzyłaś ty.. my temat uważamy za wyczerpany,nadto wyczerpany.
                        • krakuskaa Re: buuuuu 05.08.13, 10:05
                          Wpadł troll? A po co jeśli można spytać???
                          • 3scorpion666 Re: buuuuu 05.08.13, 10:18
                            abyście przestały niepokoić duchy, babska, uważające się za srózki.
                            a sio, czarne wrony
                            • krakuskaa Re: buuuuu 05.08.13, 10:29
                              aha. to powód masz konkretny.
                              długo tutaj zostaniesz?
                              • 3scorpion666 Re: buuuuu 05.08.13, 10:32
                                Dopóki światło nie oświetli wszystkie zakamarki waszych zamglonych umysłów, drogie wrózki
                                • kita32 Re: buuuuu 05.08.13, 10:53
                                  Na miejscu admina zbamowałabym skorpiona. Owszem, można mnożyć nicki, ale blokować też można bez ograniczeń.
                                  Skorpion wprowadził złą atmosferę, złego ducha. W ten sposób osiąga to, na czym jemu zależy, ale nam to po co?

Adminie, proszę, zablokuj możliwość wypowiadania się na tym forum przez 3scorpion666. To jest najlepsza odpowiedź jaką można jemu udzielić.
                                  • 3scorpion666 Re: buuuuu 05.08.13, 11:00
                                    Przepraszam że się wtrącam, ale przy każdym poście jest taki przycisk: Zgłoś. Właśnie w ten sposób należy zgłaszać chęć zbanowania konkretnej osoby, nie zaś w wątku!
                                    Dziękuję.
                      • algaria Re: buuuuu 05.08.13, 11:54
                        3scorpion666 napisał(a):
                        , a Scorpion był, jest i będzie.
                        > ... smile)
                        Decyzją większości głosów ... 3scorpion666 - już cie nie ma wink goodbye, lamtumire, agur, zbogom, nakemiin, avitio, despedida, bucsu, arrivederci - czyli po naszemu żegnaj trollu

A teraz wędruj w świat niczym tarotowy Głupiec i rozpowiadaj jakie my tu wszystkie podłe, wstrętne, okropne, chamskie i agresywne i nieznające się na Tarocie
    • algaria Oświadczenie 05.08.13, 12:37
      W związku z decyzją - większości stałych uczestniczek forum ABC Tarota - za złamanie punktu 3 i 7 w części I regulaminu naszego forum - 3scorpion666 został zbanowany - w tym przypadku bez ostrzeżenia.

Niniejszy wątek uważam więc za zamknięty, Jednocześnie nie będę kasować wiszących tu wypowiedzi. Uważam, że niech każdy ma możliwość wglądu w słowo pisane i wyrobienie własnego zdania na ten temat.

Pozdrawiam
      Założyciel - algaria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka